icon

Problémy so skákajúcimi deťmi pod autá. Čo robiť?

27. apr 2026

Maminy, aké máte skúsenosti s obytnou zónou? Stalo sa Vám, že Vám deti skáču vyslovene pod auto, provokujú Vás? Smejú sa na tom?...
Dokonca, keď sú prítomné matky detí? Alebo, že si dieťa kreslí na ceste a Vy si nemôžete zaparkovať ma vlastné parkovisko?
Mne sa toto stalo už viac X a neviem, čo s tým. Chodím pomaly, dávam pozor, už som aj úplne zastavila auto, čakám....
Dnes som už tie mamy aj upozornila, že to nie je normálne, že sa môže stať zle a oni sa ešte usmievajú, ako by ich sami pobádali na to. Mne príde táto dnešná doba úplne zvláštna.

Strana
z2
autor
Včera o 06:31
@unicornlady

Ja nechápem, čo sa to stalo. Chápem, že rodičia nechcú prehnane prísnu výchovu. Ale nedávať dieťaťu žiadne hranice a neučiť ho, čo je správne, to tiež nie je cesta.

Máme tak jednu známu, ktorá ma 2 a pol ročnú. Keď prídu, ona si sedí, a ja, ak nechcem mať došklbané kvety, tak musím tú malú strážiť. Lebo stačilo, že som odbehla dnu na chvíľu a už som videla, ako tá malá šklbe kvety a mamička si len sedí. Prípadne jej niečo povie, ale ani sa k nej nepohla. Len sedela. A toto nebolo prvýkrát. A ja tej malej vysvetľujem, že kvetinky sú pekné, kvitnú (hovorím o okrasne záhrade, nie o púpavách), že ich polievame, staráme sa.... malá sa tvári, že rozumie. Ale nič. Keď vlastná matka si ju nevychováva, tak ja s tým ťažko niečo urobím.

@unicornlady no to je sila s tými kvetmi. Mne by to tiez vadilo... presne ako hovoris, deti su sice deti, ale ked robia nieco zlé, maju ich mamy upozornit. Ja som uz videla hadzat aj kamene do auta - tiez tento susedin, tak ja som mu povedala, ze to asi nie je ok, kedze mama vtedy isla dnu. Prosto oni mozu vsetko - ale logiku to nema ziadnu.. a to este chvilu predtym som videla nehodu motorkara a odvazali ho vrtulnikom a potom mi deti skacu pod auto, no tak ja neviem, kde to zijeme a cim dalej je to horsie. Ja som jej aj povedala, ze co mi povie, ked by sa daco stalo a zrazim ho, ci sa tiez bude tak smiat... otocili sa zadkami vsetky 3 tie susedy a bolo, ani bu ani muu 😃... tak potom povedz, či to je normálne. A nemam s nimi nejaky konflikt ani nic, ale mi to pride, ze im ide o to len druheho vytocit, nasrat...

autor
Včera o 06:31
@katkazatka

Kup si do auta kameru, aby si mala dokaz, ak sa stane nehoda.

@katkazatka no veru kupim si fakt

wudz
Včera o 06:47

U nás na jednom sídlisku sa takto bavila partia cca 10-ročných detí, fakt naschvál skákali pred autá. Našťastie sa ľudia ozvali a riešila to polícia, opakovane tam hliadkovali, kým to deti neprestalo baviť.

prasiatko30
Včera o 07:48
@anonym_bd9a8c

@prasiatko30 najlepšie bývať fakt na samote u lesa, 3 metrový plot do výšky a pitbula vo dvore. Lebo čím som staršia, tým častejšie si myslím, že stret s ľuďmi mi prekáža. Jednoducho sa nedá pochopiť tie debilné pochody a správanie 🙄

@anonym_bd9a8c nam dali sproste vchod do garaze, bohuzial nebolo to mozne urobit inaksie a chodci maju prednost, aj keby sme sa poskladali na kusky, je to tak - este skor ma nasieraju biky a kolobezky co mi obcas prefrcia pri vychadzani, lebo ti blbci maju o meter dalej vymedzeny cykliskticky chodnik a aj tak sa obcas rutia cez chodnik pre chodcov, ked vidia ze je menej ludi.

aniele
Včera o 10:01

No, toto bolo už pred x rokmi. Pamätám si, ako sme na jednej pedagogickej porade (stredná škola) riešili požiadavku mamičky, aby jej syn dostal nejaké úľavy. Pretože má problém s pľúcami a namiesto časti nohy protézu. Samozrejme, človek má súcit, aj keď jeho bežné správanie bolo dosť... Potom sa ozvala kolegyňa, ktorej dcéra s ním chodila do triedy. Okrem toho, že fajčil ako turek (úbohé pľúca), sme sa dozvedeli aj to, prečo mal protézu. Partia detí na sídlisku súťažila o to, komu sa najneskôr podarí prebehnúť cestu popred auto či autobus. On to skoro vyhral.

oslo1
Včera o 10:14

Po mojej autonehode, kedy mi truba v plnej sile na krizovatke svacla do auta a este tvrdila, ze to je moja chyba (podala to na sud), tak uz v novom aute mam aj ja kameru namontovaju, ci prednu, ci zadnu. Prave kamera cloveka, co isiel za tou trubou, pekne nasnimala, ako isla na debila cez krizovatku.
Ked sa mi nieco nezda, tak HNED volam policiu, ale ja uz som otrla, sanitku a v minulosti aj policiu som volala aj kazdy tyzden koli robote. Naposledy som volala na par zena a chlap, ked mala male babatko na rukach v prednom sedadle spolujazdca. Sedacka nikde.

V UK ma chodec prednost vzdy, aj ked ide krizom cez cestu, sluchatka na hlave, oci v telefone, a prechod 2 metre od seba. Preto je dobre mat kameru

anonym_7265df
Včera o 11:30

Bývam v ba a toto som nepostrehla ale asi kvôli tomu, že by ich hneď zramovali🫣

anonym_db52ad
Včera o 13:20

Poziadaj policiu o hliadky,pisomny zaznam uchovaj,druha vec je socialka.Nahlasit rodicov.

anonym_cabe11
Včera o 20:37

Ako sa poznám, zastavila by som auto, oprela sa oboma rukami o trúbu a zostala tak aspoň minútu. Ti garantujem, že keď ti za riťou začne trúbiť auto, je to extrémne hnusný zvuk až z toho uši bolia. Vyskúšaj to zo pár krát a neverím, že ich to bude baviť pokračovať v tom.

anonym_d459c4
Dnes o 09:47

@anonym_autor máš v aute kameru? Veď ak máš a nahrala to, pošli to na políciu. Tuším, že je to už priestupok.

anonym_4cf777
Dnes o 10:38
@svetlonos

@anonym_4cf777
To myslíš vážne, že matky toto povedali vlastným deťom ??

@svetlonos bohužiaľ, tiež som bola v šoku, ale počula som to na vlastné uši. A áno, sú to aj,a predovšetkým, príslušníci minority, ako tu niektorá z vás podotkla, ale aj jedna majoritná rodina... Ľudská hlúposť sa takto nerozdeľuje...

bielasovicka
Dnes o 14:54

@anonym_autor prosím ta, to sú cigáni? Lebo toto normálni ľudia nerobia. A aj tak, na ceste sa nemajú čo hrať žiadne deti, ani nikto. No každopádne si kúp do auta kameru.
Mna by toto strašne vytočilo 🤔 acch

svetlonos
Dnes o 16:09
@anonym_4cf777

@svetlonos bohužiaľ, tiež som bola v šoku, ale počula som to na vlastné uši. A áno, sú to aj,a predovšetkým, príslušníci minority, ako tu niektorá z vás podotkla, ale aj jedna majoritná rodina... Ľudská hlúposť sa takto nerozdeľuje...

@anonym_4cf777
Mo dobre tak to je aspom odôvodnenie a ta jedna neciganka, hold ťa bude tiež rovnako blba. Veď toto mi hlava neberie ani nikomu pilopricetnemu asi.

Strana
z2