icon

S koľkými deťmi žijete v 3-izbovom byte?

6. dec 2025

S koľkými deťmi žijete v 3i byte, povedzme 65-75m2? Pri akom počte by ste sa už sťahovali do väčšieho?

Strana
z2
anonym_b8c5a6
6. dec 2025

@anonym_autor ja mám jednoizbový byt 36m2, a syna a dcéru. Na väčší byt peniaze nemám, som vďačná že som dala deťom domov. Nefrflu, zvykli sme si, .

mia667
6. dec 2025
@anonym_autor

@mia667
@ivik4

A aký je váš dôvod? Aby malo každé dieťa svoju izbu? Alebo kvôli čomu max 1? 🙂

@anonym_autor Samotná izba pre dieťa je dôležitá, rovnako ako pre dieťa aj rodičov. Ja som s rodičmi bývalá aj v garsónke a aj v 2 izbovom byte už so sestrou, keďže bol medzi nami takmer 8 ročný rozdiel, nebolo to dobre.
Jedno dieťa je pre nás dostačujúce na túto dobu.
Či už synové diagnózy a samozrejme aj financie.
Neživoríme ale pri 2. dieťati by to bolo náročnejšie

anonym_2389af
6. dec 2025

Máme 3 izbový, ale väčší ako uvádzaš. Neviem či pomôže aj takáto info. Máme jedno dieťa a je to viac ako dosť. S dvomi si to ani nechcem predstaviť, by ma vystrelo. Všade bordel, bučory…ale ja potrebujem takmer sterilný byt. Takze nedá sa paušalizovať. A sťahovať sa plánujeme do väčšieho, dieťa ostane jedno.

anonym_bb1768
7. dec 2025

@anonym_autor my sme zili so 4mi detmi takto.teraz zijeme v dome 250m2
Sezonne veci isli vzdy k babke do domu ked sme este zili v byte

anonym_bb1768
7. dec 2025
@janinah

Vyrastli sme v jednej spolocnej detskej izbe 2 sestry a 1 brat a nikomu to neublízilo.skôr naopak...

@janinah na druhej strane nejde len o to aby sa neublizilo. ..Ja vnimam ze nase deti vo svojich izbach vela tvoria,maluju,vyrabaju,hraju na nastroji, dcera ked sa uci ma rozlozene materialy ponpolke svojej izby,cvičia atd. To by sa v 1 izbe nedalo ak by boli vsetci. Ale hej,chapem to tak,ze da sa tak zit len to teda nie je idealne. nemam rada to romantizovanie ze dobrych ludi sa zmesti vsade.

cyberk
7. dec 2025

My sme zili v 65m2 s jednym dietatom a sli sme do vacsieho, nam to bolo tesne uz

janinah
7. dec 2025
@anonym_bb1768

@janinah na druhej strane nejde len o to aby sa neublizilo. ..Ja vnimam ze nase deti vo svojich izbach vela tvoria,maluju,vyrabaju,hraju na nastroji, dcera ked sa uci ma rozlozene materialy ponpolke svojej izby,cvičia atd. To by sa v 1 izbe nedalo ak by boli vsetci. Ale hej,chapem to tak,ze da sa tak zit len to teda nie je idealne. nemam rada to romantizovanie ze dobrych ludi sa zmesti vsade.

@anonym_bb1768 samozrejme,ze sa dalo,obaja surodenci hrali na akordeon,vsetci sme sa tam učili...pre mňa bolo idealne prave toto,byť spolu,vedieť sa podeliť,tolerovať...

anonym_f4e27f
7. dec 2025

dve deti,ale poznám aj rodinu so 4

anonym_192ae5
7. dec 2025

S 2. Su uz pubertaci a nevieme sa dockat,az pojdeme do vacsieho. Ale poznam rodiny,co ziju aj so 4-5 detmi v 3i, co je podla mna masaker,hlavne pre tie deti,co nemaju kuska pokoja.

anonym_bb1768
7. dec 2025
@janinah

@anonym_bb1768 samozrejme,ze sa dalo,obaja surodenci hrali na akordeon,vsetci sme sa tam učili...pre mňa bolo idealne prave toto,byť spolu,vedieť sa podeliť,tolerovať...

@janinah hadat sa nejdem,ale neverim..spomienkovy optimizmus je silny mechanizmus..

terezmaria
8. dec 2025

Máme dvojizbový a jedno dieťa. Dve deti by som si nevedela v takto malom byte predstaviť ale bohužiaľ na väčší nemáme a sme radi aj za tento.

katty123456
9. dec 2025

@anonym_autor 😉😘🤪fakt myslíš že takto ludia dnes premýšľajú že keď sa tlačia presťahujú sa do väčšieho?ľudia sú dnes radi že dáky byt majú..prip bývajú generačné,tlačia sa..sú vďačný aj za tlačenku ale vo svojom😉

katty123456
9. dec 2025
@anonym_075f82

@anonym_autor suseda s 3 detmi, z toho dievca nema ani vlastni izbu, smutne, hra sa v spalni. im to je jedno.

@anonym_075f82 jedno?možno len nemá ďalších +100l na väčší...

katty123456
9. dec 2025
@anonym_940a2b

3-5 detí podľa časového obdobia 🙂 a uplne v pohode, nikdy sme neuvazovali nad vacsim. velkost bytu nie je o pocte deti ale o tolerancii a laske v byte - vtedy sa zmesti aj vela ludi 🙂

@anonym_940a2b dobrých ľudí sa veľa Zmestí👌

anonym_075f82
9. dec 2025
@katty123456

@katty123456 no hej skoda ze deti nemaju priestor na hranie a potom sa hodiny len nahanaju, lebo vsak sa nemaju ako inac hrat. to nie je o tom kde sa kolko ludi zmesti.

anonym_f16d4b
9. dec 2025

Mame 2i prerobeny na 3i 70m2, izby su menšie , ale najmensiu sme si spravili spalnu, iba na postel. Z toho 10m2 bola taka miestnosť ako sklad ,tak máme priestor na skladovanie. 2 deti, syn a dcera, 6rokov rozdiel, syn to nerieši, je na internáte , ale dcera veľmi túži po vlastnej izbe aj ked ju ma vlastne iba pre seba, syn tam ma naozaj uz len posteľ a je doma minimálne aj cez víkendy. Chápem ju ,my sme boli 4 najprv v 4i byte, potom traja v 2i dome , nevnímala som to nejak extra zle, ale aj tak som sa snažila co najskôr z domu vypadnúť.

anonym_bb1768
9. dec 2025
@katty123456

@katty123456 zmestit sa a kvalitne zit je dost rozdiel🙂

maryetta
9. dec 2025

Poznam rodinu so 4 detmi. Aj so 6.
My sme sice v dome ale momentalne ako 3-izbak. Ideme uz ale detom robit podkrovie (4deti).

anonym_9450dc
9. dec 2025

Ako

anonym_9450dc
9. dec 2025

Ako by to bolo ísť si kúpiť nové topánky keď sú mi staré už malé 🙂 my žijeme v 2 izbovom byte 3ja a čuduj sa svete žijeme. Nehovorím že je to ideal, ale pri cenách dnešných nehnuteľnosti sa nedá ani nič iné robiť. Kupovať ďalšiu izbu za min. 100 tisíc je šialene …

subartic
9. dec 2025

Ja som ako dieťa žila s dvoma súrodencami , jednou sestrou a bratom v jednej detskej izbe . Mali sme malý trojizbový byt ale ja osobne ani moji súrodenci nepociťujeme žiadnu ujmu na súkromí alebo v živote . Behali sme po vonku , chodili na športy, do ZUŠ a teda sme tam len spali alebo sa učili . V minulosti sme so 4 deťmi žili v 95 m2 a bolo to fajn . Dnes žijeme 5 ti na 220 m2 a zas taký komfort nepociťujeme, veľké na vykurovanie, upratovanie na všetko .

katty123456
10. dec 2025
@anonym_075f82

@katty123456 no hej skoda ze deti nemaju priestor na hranie a potom sa hodiny len nahanaju, lebo vsak sa nemaju ako inac hrat. to nie je o tom kde sa kolko ludi zmesti.

@anonym_075f82 platí predchádzajúca odpoved...nie každý ma na výber..a decko sa má vybehat a unaviť vonku,a na krúžkoch...

Strana
z2