icon

S koľkými deťmi žijete v 3-izbovom byte?

6. dec 2025

S koľkými deťmi žijete v 3i byte, povedzme 65-75m2? Pri akom počte by ste sa už sťahovali do väčšieho?

Strana
z2
petamich
6. dec 2025

1ks, s 2 si to este predstavit viem, hoc by som chcela, aby kazde malo svoju izbu, takze pri 2ks mozno, pri 3 ks urcite, samozrejme zalezi ale aj od moznosti, ak by sme sa museli priestorovo uskromnit, tak by sme sa uskromnili a nejako to vymysleli, nie kazdy ma moznosti menit za vacsi

mia667
6. dec 2025

@anonym_autor 1 dieťa

ivik4
6. dec 2025

1 a aj tak ostavame
Keby mame 2, sli by sme do väcsieho

autor
6. dec 2025
@ivik4

1 a aj tak ostavame
Keby mame 2, sli by sme do väcsieho

@mia667
@ivik4

A aký je váš dôvod? Aby malo každé dieťa svoju izbu? Alebo kvôli čomu max 1? 🙂

anonym_50cd8d
6. dec 2025

Mame 75m2 a mame dve deti. Tri si uz v takom priestore predstavit neviem.
Ale mali sme kedysi susedov, ktori v takom byte mali 7 deti.

anonym_928588
6. dec 2025
@anonym_autor

@mia667
@ivik4

A aký je váš dôvod? Aby malo každé dieťa svoju izbu? Alebo kvôli čomu max 1? 🙂

@anonym_autor ak sú obe deti rovnakého pohlavia, to sa ešte dá, ale ak sú rôzneho, tak treba aby malo každé svoju izbu

anonym_075f82
6. dec 2025

@anonym_autor suseda s 3 detmi, z toho dievca nema ani vlastni izbu, smutne, hra sa v spalni. im to je jedno.

janinah
6. dec 2025

Vyrastli sme v jednej spolocnej detskej izbe 2 sestry a 1 brat a nikomu to neublízilo.skôr naopak...

mimikarol
6. dec 2025

My sme žili v 62m² byte s jedným dieťaťom. Ešte keby máme 2 tak by sa to dalo, mali by spolu izbu.
Odsťahovali sme sa pred 8 rokmi keď sme mali možnosť kúpiť dom.

anonym_c0c417
6. dec 2025

@anonym_autor ja som vyrastala s bratom v jednej izbe v 3 izbaku a teda vadilo mi to velmi chybalo mi cely zivot sukromie a nemam nato pekné spomienky, čo viem aj on kedže uz si chcel vodiť frajerky a sestra stale v izbe… ja mam zatial jedno dieta a teda viac ani nechceme kedže jednému vieme dopriať vsetko čo považujeme za dolezite, keby mam 2 tak urcite chcem aby malo kazde svoju izbu

doriiis
6. dec 2025

Nejde ani o počet izieb ale o rozlohu.

lenka.25
6. dec 2025

Ako dieťa som zdieľala izbu s dvomi bratmi . Nikdy by som to svojim deťom neurobila . Kým sme boli malí , tak OK, ale vekom aj potrebuješ súkromie , kľud na učenie , ani spanie troch deti v jednej izbe nie je bohvie čo . Jedno smrka , druhé kasle , môj brat strašne škrípal zubami … celé zle .
Keby sa inak nedalo , max dve , ale ja tým , že som “trpela” v jednej izbe s bratmi , som vždy vedela , ak budem mat deti , tak čo dieťa , to izba .

anonym_940a2b
6. dec 2025

3-5 detí podľa časového obdobia 🙂 a uplne v pohode, nikdy sme neuvazovali nad vacsim. velkost bytu nie je o pocte deti ale o tolerancii a laske v byte - vtedy sa zmesti aj vela ludi 🙂

anonym_ea3afb
6. dec 2025

Ja som s nasimi zila v 65m2 byte - 2 dospely, 2 deti. Vydrzali sme to v tejto zostave 6 rokov, potom sme isli do vacsieho aby mal kazdy svoju izbu.

kitycat
6. dec 2025

My sme v 2+1 kupis mi vacsi byt? Toto je taka tema na nastvanie... kazdy byva na co ma

ivangeline
6. dec 2025

Žili sme s 5timi. Už sme v dome. Čoskoro 6timi. ;D

anonym_f9a1ff
6. dec 2025

@anonym_autor sťahovala by som sa pri veľkom vekovom rozdiely medzi deťmi , u mňa je to 7r. a viac medzi deťmi (aj keby su to 2 rovnake pohlavia)
V dome máme 2 detské izby a našu spálňu, viac deti by sme nechceli, máme 2 ,nakoľko sme chceli aby mali každý svoju izbu ,skoro 5 ročný rozdiel a chlapec ,dievča
Úplne rozhodnutie z rozumu,aj preto by sme viac deti nechceli,domček nenafukneme

minesasubu
6. dec 2025

Ma máme jedno dieťa ak by sme mali druhé ideme do vačšieho

anonym_769a39
6. dec 2025

Sme v 80m2 s 2 deťmi, úplne nám to stačí. Najmä preto, že cez týždeň praca, škola, krúžky. A cez víkendy často doma nie sme 🙂. Máme však rovnaké pohlavie deti. Ak by bolo rozdielne rozmýšľala by som nad 4i, najmä pri starších

mirkam3
6. dec 2025

@anonym_autor Mame 100m stvorcovych a jedno male dieta. Ak by sme mali druhé (neplánujeme) a bol by to opäť chlapec, v pohode sa 4 zmestime. Ak by sme však mali dcéru, časom by sme sa určite sťahovali, lebo priečky tu posúvať nevieme a chceli by sme pre každého vlastný kút(ik) akonahle by prišli do školského veku.

euka210
6. dec 2025

@anonym_autor my sme 3 surodenci vyrastali v 3i panelaku a nevidim v tom problem az na problem kde sa prezliect pri 2 bratoch. Ale inak pohoda.

anonym_fb5097
6. dec 2025

My sme bývali dvaja v izbe, ale mne to vyhovovala. aj keď sme baba a chalan. Si myslím, že kvôli tomu máme blízky vzťah aj v dospelosti.

marsmykkok
6. dec 2025

65-70 je taký väčší dvojizbák, teda maximálne 2 deti a 2 dospelí hlavne skrz aj priestorov na skladovanie osobných vecí, priestoru na učenie, hranie a tak... Spanie je najmenej, poschodové postele sú, ale proste človek potrebuje niekde si dať veci osobné, mať si kde sadnúť, oddýchnuť a tak a to na tých m2 keby tam žije viac ľudí chýba.

anonym_77b6d3
6. dec 2025

78m2 mame dve deti.Kedze mame byt bez hypo, časom rozmýšľame ho predať a ist do väčšieho.Uvidime, pretože to by sme uz museli dofinancovať aj ked len malou hypotékou a veľmi sa nám do toho nechce

anonym_c38e1e
6. dec 2025

@anonym_autor normalne aj s 3 deťmi žili a žijú ľudia v 3-izbovom byte

amelia89
6. dec 2025

mame 3+kk 90m2 a mame 2 chlapcov, teraz je to ok mali by spolu izbu aj keby sme mali vacsi byt kym su mali ale ked budu vacsi rada by som im dopriala izbu kazdemu len v prahe 4+kk zacina tak na 700 000€ tak neviem uplne 😅😅😅

autor
6. dec 2025

Ďakujem všetkým za odpovede. Očividne ide skôr o osobné preferencie a túžbu dopriať deťom, ako o existenčný problém (pri viacerých deťoch). Takže ešte raz vďaka za odpovede 🙂

anonym_b50280
6. dec 2025

3 i, 70 m2, 2 deti, niekedy nám je tesno.

anonym_b0ea14
6. dec 2025

Mame byt väčší, nieco cez 90m2, a žijeme v ňom traja. Keby sme štyria ci piati, určite väčší byt ci dom.

anonym_0f8471
6. dec 2025

My sme boli sice 2 baby v 1 izbe, ale 9 rocny vekovy rozdiel. To je strasne vela - nemali sme nic spolocne … celkovo cele zle. Mam 1 dieta a viac nebude. V 3i akurat. V dome by mali miesto min dalsie 2-3 deti …. ale viac nas uz nebude.

Strana
z2