icon

Štekajúci pes u susedov: Ako riešiť situáciu?

1. sep 2026

Dá sa nejak riešiť takáto situácia? Bývam na dedine , susedia v dome vedľa mňa majú Borderkoliu. V pletivovom plote má (predpokladám) vyrezanú dieru na hlavu a myslím , že to je jej jediný kontakt s okolitým svetom. Nikdy som ich totižto nevidela na prechádzke. Fungujú tak , že ju vypustia na záhradu o 5 ráno keď vstávajú do roboty , takže huláka od 5 cca do 6:30 bez prestávky je to naozaj hulákanie , ten pes musí mať úzkosť a psychické problémy z toho , že nikam nechodí. Na deň ju zavrú do domu a keď sa večer vrátia z práce tak je aj vonku aj vnútri. Potom ju dávajú von pred spaním a to zvykne hulákať o 1 ráno cca pól hodinu a potom ešte okolo 3 ráno. Celá rodina nevieme spať je to už neúnosné , minule som im išla o pól 2 vnoci klopať , videla som že majú zapnuté svetlá, no ako počuli klopanie tak zhasli a neotvorili. Máte niekto skúsenosť že ste sa s nejakou oficiálnou sťažnosťou aj niekam dostali? A vyriešilo sa niečo?

Strana
z3
anonym_3feb4c
1. sep 2026

Pocas nocneho kludu by sa to malo dat riesit, cez den 6-22 zial nie. Ja som toto zazivala v prenajme, co ani nebola dedina ale blizko boli rodinne domy a som rada, ze som odisla. A to, som vyrastala cele prazdniny na dedine a aj teraz mam tam rodinu a nie ak si nie kto mysli, nie je to normalne ani to tam nepatri. Pripadne mozno pocas nocneho kludu ak je to nonstop v case nocneho kludu a nie len par steknuti volala by som policiu.

anonym_606b43
1. sep 2026

prečo ideš do susedov o druhej v noci? To ani ja by som ti neotvorila. Neviem kto je za dverami a s akým úmyslom prišiel.
K susedom choď cez deň.

autor
1. sep 2026
@anonym_606b43

prečo ideš do susedov o druhej v noci? To ani ja by som ti neotvorila. Neviem kto je za dverami a s akým úmyslom prišiel.
K susedom choď cez deň.

@anonym_606b43 pretože o pól 2 vnoci im štekal pes bez prestávky a ja vstávam do práce? To som tam išla po 20 minútach ustavičného štekania , čo si myslím , že je na mieste. + majú kukatko , môžu sa pozrieť, že to je len vyčerpaná suseda v pyžame a ne sériový vrah s kuklou na hlave.

crazy_cat_lady
1. sep 2026

Asi nepomoze nic ine, len volat hliadku MP, pri kazdom ruseni nocneho kludu. Cez den to asi moc neporiesis

anonym_0c21c3
1. sep 2026

@anonym_autor psychické problémy z toho , že nikam nechodí. ???? 😂 My tiež máme psa na dvore a nechodíme na prechádzky, však na to má veľký pozemok

anonym_606b43
1. sep 2026
@anonym_0c21c3

@anonym_autor psychické problémy z toho , že nikam nechodí. ???? 😂 My tiež máme psa na dvore a nechodíme na prechádzky, však na to má veľký pozemok

@anonym_0c21c3 tiež sme tak mali. Kto vie ale čo je psíkovi. Zavretý raz vo voliere , raz v dome.

13uzivatelka11
1. sep 2026
@anonym_0c21c3

@anonym_0c21c3 áno predstav si, pes potrebuje prechádzky, cuchat cudzie pachy a nové podnety. A ked pes šteká nonstop, nie je to v poriadku. Takže moc by som sa tým nechválila, že neberies psa na prechádzky..

anonym_1f682d
1. sep 2026

@anonym_autor ty nevieš v noci zavolať políciu namiesto vyklopkavania susedom?

7miriam77
1. sep 2026

Chudák psík 🥲🤔, border kolie su veľmi akčné psy a potrebujú veľa pohybu a pozornosti. Nechápem,prečo si ľudia, čo nemajú čas zaobstarajú psa, ktoremu sa treba venovať non-stop 🥺🤔, teraz trpia všetci. Byť tebou,idem za susedmi počas dňa na pokec a uvidíš, či dačo vybavis....no neviem si predstaviť ako budú toho psíka tíšiť

anonym_0c21c3
1. sep 2026
@13uzivatelka11

@anonym_0c21c3 áno predstav si, pes potrebuje prechádzky, cuchat cudzie pachy a nové podnety. A ked pes šteká nonstop, nie je to v poriadku. Takže moc by som sa tým nechválila, že neberies psa na prechádzky..

@13uzivatelka11 Nikdy v živote sme nenosili vonku a mali sme už aj viac psov aj rodičia aj starí rodičia, plus aj ostatní v rodine v rodinnom dome, a ani jeden nemá depresiu . Je to iba novodobá sprostosť

anonym_3b4a7b
1. sep 2026
@anonym_606b43

@anonym_0c21c3 tiež sme tak mali. Kto vie ale čo je psíkovi. Zavretý raz vo voliere , raz v dome.

@anonym_0c21c3
@anonym_606b43 vy vobec netusite, co za psa je border kolia. Su psy, ktore mozu prelezat na gauci cele dni a su spokojne. Este aj nemecky ovciak dokaze prezit vo voliere s vybehom na dvor (co uz je vsak dost obmedzujuce), ale borderka - to je pes, ktory cele generacie zhana ovce alebo dobytok po obrovskych lukach, ktory na svoje vyzitie potrebuje behat a rozmyslat, reagovat na podnety a psychicky sa unavit. Pes na dvore ano, ale nie kazda rasa. A ano, tomu psovi proste sibe. Vypustia ho - tesi sa, je to pes inak to nevie dat najavo. Potrebuje vybit energiu. No je to obtazujuce. Smutne, ale raz toho psa niekto otravi, len preto, ze ma debilnych majitelov.

@anonym_autor skusala si niekedy toho psa oslovit? Mozno cez okno, keby si ho skusila utisit. Ci by to nepomohlo. Mala som psa v panelaku, ktory zo sna zavyjal. A suseda prisla k nasim dveram, prihovorila sa a pes sa prebral a bol ticho. Ja mam v susedstve jedneho, tiez mu povieme aby bol ticho a prestane stekat. Ale zas oproti mame takeho debila ovciaka - to je vymetene ako majitel, tam nepomaha nic.

anonym_06e111
1. sep 2026
@anonym_0c21c3

@anonym_0c21c3 omg, potom ze su tie dedinske psy take tupe.

anonym_0c21c3
1. sep 2026
@anonym_06e111

@anonym_0c21c3 omg, potom ze su tie dedinske psy take tupe.

@anonym_06e111 vôbec nie sú tupé. Neboj sa. 😅

komir63
1. sep 2026

Pes nie je subjektom práva, takže mu nemôžu policajti dať pokutu za rušenie nočného kľudu, pretože pes...jednoducho šteká, niekedy veľa, niekedy málo, niekedy vôbec. Tu by sa podľa mňa uplatnili nejaké ochranárske (zvieracie) inštitúcie v súčinnosti s veterinárnou správou aby sa pozreli na životné podmienky psa, či je dobre živený, či nie je týraný a celkovo, či má vytvorené priaznivé životné podmienky. Už som zažil situáciu, kedy boli jednej pani veterinou odňaté psy, ktoré jej sústavne utekali z pozemku a obťažovali celé okolie.

anonym_06e111
1. sep 2026
@anonym_0c21c3

@anonym_0c21c3 ale su, absolutne nulova socializacia, vrieska to ako besne, sialene.

anonym_3b4a7b
1. sep 2026
@anonym_06e111

@anonym_0c21c3 ale su, absolutne nulova socializacia, vrieska to ako besne, sialene.

@anonym_06e111 vidis, tu krasne vidiet - pes tupy, pan tupy. Ale pan nevie, ze je tupy. A este sa smeje, tupana.

anonym_0c21c3
1. sep 2026
@anonym_06e111

@anonym_06e111 Tak možno tvoj pes. 😅

13uzivatelka11
1. sep 2026
@anonym_0c21c3

@anonym_0c21c3 https://polovnictvo-rybarstvo.pluska.sk/kynolog... ale tak evidentne neberies tých psov ako citiace bytosti.. hlavne že môžu urobiť potrebu na dvore a dáš im jesť a o psa postarané.. chudáci

anonym_0c21c3
1. sep 2026
@13uzivatelka11

@anonym_0c21c3 https://polovnictvo-rybarstvo.pluska.sk/kynolog... ale tak evidentne neberies tých psov ako citiace bytosti.. hlavne že môžu urobiť potrebu na dvore a dáš im jesť a o psa postarané.. chudáci

@13uzivatelka11 preboha, a že muži prečo majú plne zuby z takých hysterických žien 😂😂😂😂

autor
1. sep 2026
@anonym_3b4a7b

@anonym_0c21c3
@anonym_606b43 vy vobec netusite, co za psa je border kolia. Su psy, ktore mozu prelezat na gauci cele dni a su spokojne. Este aj nemecky ovciak dokaze prezit vo voliere s vybehom na dvor (co uz je vsak dost obmedzujuce), ale borderka - to je pes, ktory cele generacie zhana ovce alebo dobytok po obrovskych lukach, ktory na svoje vyzitie potrebuje behat a rozmyslat, reagovat na podnety a psychicky sa unavit. Pes na dvore ano, ale nie kazda rasa. A ano, tomu psovi proste sibe. Vypustia ho - tesi sa, je to pes inak to nevie dat najavo. Potrebuje vybit energiu. No je to obtazujuce. Smutne, ale raz toho psa niekto otravi, len preto, ze ma debilnych majitelov.

@anonym_autor skusala si niekedy toho psa oslovit? Mozno cez okno, keby si ho skusila utisit. Ci by to nepomohlo. Mala som psa v panelaku, ktory zo sna zavyjal. A suseda prisla k nasim dveram, prihovorila sa a pes sa prebral a bol ticho. Ja mam v susedstve jedneho, tiez mu povieme aby bol ticho a prestane stekat. Ale zas oproti mame takeho debila ovciaka - to je vymetene ako majitel, tam nepomaha nic.

@anonym_3b4a7b práve preto som spomenula aj rasu, myslela som že to bude každému jasné , očividne nie 😃
Skúšala som to niekoľko krát ale dala sa do ochranárskeho režimu a štekala ešte viac - tak inak.

13uzivatelka11
1. sep 2026
@anonym_0c21c3

@13uzivatelka11 preboha, a že muži prečo majú plne zuby z takých hysterických žien 😂😂😂😂

@anonym_0c21c3 neboj sa, manžel je so mnou spokojný. 😉 Keďže obaja máme vzťah k zvieratám a nie sú nám ľahostajné.

anonym_f1a6df
1. sep 2026

Od 22 do 06:00 vzdy vzdy vzdy volat policiu. Adresa, meno majitela. Prestane ich to bavit skor ci neskor, jednych ci druhych, minimalne je to neprijemne ak tam ti policajti (neraz) zaklopu.
A cez den by som isla aj s muzom klopat a povedala im situaciu a opytala sa, ako idu riesit situaciu ze pes terorizuje svoje okolie stekotom (nie, toto nie je normalne ze "pes je pes a steka) a ci to idu nejak riesit.

anonym_72e9bc
1. sep 2026
@anonym_0c21c3

@anonym_0c21c3 chudák pes ten tvoj aj ten z príspevku

anonym_0c21c3
1. sep 2026
@anonym_72e9bc

@anonym_0c21c3 chudák pes ten tvoj aj ten z príspevku

@anonym_72e9bc Jasne je veľmi smutný 😂

anonym_508c15
1. sep 2026
@anonym_0c21c3

@anonym_0c21c3 tak to je dobrá blbosť. Pes sa potrebuje prejsť, po pozemku behať sám nebude. Máme pozemok skoro 3000m2 a každý deň ideme na 6 km prechádzku.

anonym_47d63e
1. sep 2026

@anonym_autor toto som mala ja dakedy u susedov. Oni spálňu vzadu a pes nonstop celú noc brechal. Bola upozorňovaná nonstop, nech niečo robí s tým psom a aj obecný policajti stále boli volaný. Nakoniec som jej dala návrh nech kúpi obojok proti štekaniu, to odmietla " pre týranie psa" ... nikto sa u nás doma nevyspal, jedného dňa už sa manželovi učiteľka detí sťažovala, že sú nevyspaté a to bola konečná. Išla som za starostkou a tá jej vysvetlila, čo je jej povinnosťou. Celé to dopadlo tak, že nakoniec musela psa utratiť. Konečne sa tri domy na okolí vieme vyspať.
Pes môže štekať, ale nie až tak, že ťa obmedzuje a nie v noci...

anonym_3efe37
1. sep 2026

My sme mali taký podobný problém na našej ulici . Dve susedky sa kosili medzi sebou . Však jasne všetci sme boli zvyknutí , že ráno o 5 kohút kokrha, pes breše atď.. no suseda mala dobermana a on štekal . Videl mačky , ježka tak štekal . Samozrejme druha suseda hneď vedľa mešťanka , ktorá by pomaly aj vtáčiky umlčala sa sťažovala , že jej to veľmi vadí 🤣ako chápem nie každý je na to stvorený . Ale behala ako matoha hore dole , že zabije psa sekerou . Nakoniec sa tak zvadili , že susedkin muž jej povedal , keď mu povedala , že jej vadí pes , že šteká - že nech ho naučí spievať a bude jej spievať 🤣 ostala zarazena a zároveň zahanbená pretože to nikomu v celej ulici nevadilo len jej a odvtedy bol kľud 🤣 a už je to rok od toho a požidila si aj ona psíka tak si havka už aj on a to je podľa nej už vporiadku 🤣 celkom úsmevne , keď si na to spomeniem .. každopádne nezrobite s tým absolútne nič .. pokiaľ sa nezoberie celá ulica a nepôjde sa sťažovať nespravíte nič .. v našom prípade nám to bolo úplne jedno, sme to ani neriešili a ani polícia s tým nič nenariešila. Pokiaľ vám pes nesedí pod oknom na vašom pozemku a nešteka vám do okna nezrobite nič a to sa môžete aj na hlavu postaviť

anonym_3efe37
1. sep 2026
@anonym_47d63e

@anonym_autor toto som mala ja dakedy u susedov. Oni spálňu vzadu a pes nonstop celú noc brechal. Bola upozorňovaná nonstop, nech niečo robí s tým psom a aj obecný policajti stále boli volaný. Nakoniec som jej dala návrh nech kúpi obojok proti štekaniu, to odmietla " pre týranie psa" ... nikto sa u nás doma nevyspal, jedného dňa už sa manželovi učiteľka detí sťažovala, že sú nevyspaté a to bola konečná. Išla som za starostkou a tá jej vysvetlila, čo je jej povinnosťou. Celé to dopadlo tak, že nakoniec musela psa utratiť. Konečne sa tri domy na okolí vieme vyspať.
Pes môže štekať, ale nie až tak, že ťa obmedzuje a nie v noci...

@anonym_47d63e ehm , dúfam , že to nemyslite vážne že ste nakoniec dosiahla toho , že utratili psa aby ste sa mohli spokojne vyspať 🤣😅👌🏿 vy ste navrhla obojok proti štekaniu podľa mojej úvahy zrejme ten čo kope a prečo ste si vy potom nedali štuple do uši ?????? Či to neni už ono ?

anonym_47d63e
1. sep 2026
@anonym_3efe37

@anonym_47d63e ehm , dúfam , že to nemyslite vážne že ste nakoniec dosiahla toho , že utratili psa aby ste sa mohli spokojne vyspať 🤣😅👌🏿 vy ste navrhla obojok proti štekaniu podľa mojej úvahy zrejme ten čo kope a prečo ste si vy potom nedali štuple do uši ?????? Či to neni už ono ?

@anonym_3efe37 riešenie, aby sme si viaceré rodiny dali štuple do uší a majiteľka sa v kľude vyspí ? 🤔 Divné zmýšľanie. Vieš, pokiaľ niektoré veci človek nezažije, ťažko sa hodnotí.

Strana
z3