Sused použil môj darčekový poukaz na masáž. Ako reagovať?
Ahojte,
ani neviem ako začať. Manzel minulý rok dostal od suseda k 50tke voucher na masáž. Masaz sme mali použiť do konca roka, ale sme to pre chorobu preložili. Dnes sme tam volali, že teda sme zdraví a kedy sa vieme objednať a bolo nam povedané, že voucher uz bol uplateneny a boli nám povedané mená (sused s partnerkou). Ja som skoro odpadla.
Zažil niekto z vas niečo podobné? Neviem či mam susedovi povedať na to co urobil svoj názor alebo to nechať tak? Akoze som rozčarovana a sklamaná...
@anonym_ad7ba0 ale vnímanie suseda je aj tak scestné. Ak niekomu niečo dám napr aj poukaz , tak nezistijem ci dar využil alebo nevyužil . Dokonca ani keby mi príde sms že voucher nebol využity. A teda už som dávala nie jeden krát poukaz nikdy mi neprišlo že daný poukaz nebol využity a končí mu platnosť. Ale teda nikdy nebolo na poukaze meno darcu ale toho obdarovaného. Alebo obidve mena na koho meno voucher je a kto ho daroval.
Len či ten voucher nedostal sused k niečomu a následne ho podaroval ďalej. V tomto prípade nech sa človek na to pozrie z akejkoľvek strany pochybil sused. Využil niečo , čo mu de facto nepatrí , keďže to daroval
@sense evidentne tam prislo k nejakemu informacnemu zmatku. Je zaujimave, ze najlepsi kamarati chodiaci spolu na dovolenky sa vedia porozpravat o vsetkom moznom, ale nie o darovanom kupone na masaz. Kupon je tabu, alebo mu bolo povedane, naznacene, ze kupon nevyuziju do konca roka a on to pochopil tak, ze nevyuziju vobec.
Ak potrebujeme urcit hlavneho vinnika, mozeme nim urcit suseda, ale nic to nezmeni na fakte, ze zbytocne zlyhala komunikacia
No mne toto teda normálne nepríde, ja by som sa za toho suseda cítila až trápne. Bol to predsa darček, daroval to a darované veci sa neberú naspäť. Ja by som sa ho narovinu opýtala na ten poukaz, že ste ho chceli využiť a nedalo sa, by som si pozrela ako sa zatvári.
@sense evidentne tam prislo k nejakemu informacnemu zmatku. Je zaujimave, ze najlepsi kamarati chodiaci spolu na dovolenky sa vedia porozpravat o vsetkom moznom, ale nie o darovanom kupone na masaz. Kupon je tabu, alebo mu bolo povedane, naznacene, ze kupon nevyuziju do konca roka a on to pochopil tak, ze nevyuziju vobec.
Ak potrebujeme urcit hlavneho vinnika, mozeme nim urcit suseda, ale nic to nezmeni na fakte, ze zbytocne zlyhala komunikacia
@anonym_ad7ba0 veď to som písala aj ja , že dobrí susedia a komunikácia chýba, ale bez ohľadu na toto je výslovne za mňa neprípustné aby niekto niečo daroval a následne to využil on. A rovnako že centrum na niečo takéto pristúpilo keďže podľa autorky boli dohodnutí aj keď teda ja si vždy dávam všetko potvrdzovať písomne.
o susedovi by som si pomyslela svoje. Asi je schopný všetkého.
Ja by som to nespravila aby som išla keď niečo podarujem.
@anonym_d14007 presne moja reč...raz som niečo darovala...
V prvom rade manžel vie o tom že si platnosť kupónu dohodla na tento rok?
A čo on na to všetko hovorí?
nam sa stalo, ze sme od svagrovcov dostali poukaz.... ale kupovali dva ....nechtiac pouzili nas a ked sme isli my tak nam povedali, ze nas uz neplati...stacil telefonat svagrovi a poslal nam druhy ...iba nedorozumenie 🤷
@anonym_3009d6 sme dobrí kamaráti, chodíme spolu po dovolenkách, dôvera je a veľká a preto som z toho nejaka rozhodena ze nam nezavolal ak mu "pipol" voucher,,, čiže z tohto celého ako ste sa do mna všetky pustili beriem, že je to normálne správanie suseda a my sme tí zlí, čiže manžel k 50tke dostal zdrap papiera ktorý môže vyhodiť a susedovi poďakovať, že voucher použil za nás....tak dik
@nairobi nechapem zeny vyssie.. ved to bol vas dar ek, ja som viackrat podarivala nejaky voucher atd naor bratovi ci sestre, obcas som sa opytala ci to vyuzili alebo ked mi prisla upozornenka tak som im "pripomenula". Ani vo sne by ma nenapadlo ist za nich pokial by sme si to vyslo ne nedohodli. Suseda by som sa normalne opytala - ze mali sme prelozene masaze kvoli problemom s chrbticou (o ktorych teda sdi vie ked ste kamarti) ale ze vam uz povedali ze to je uplatnene. Mozno v tom nebolo nic zle, mozno len poplietol nejake vocheri, myslel si ze maju nejaky neuplatneny atd, ak je ti prevadzka kam radi s manzelkou chodia tak sa stat moze 🙂
@nairobi Ved sa s ním o tom otvorene, nekonfliktne porozprávaj ak ste takí dobrí kamaráti, že aj na dovolenky spolu chodite, nechápem, prečo to riešiš s cudzími ľuďmi na koníku. Napokon zistíte, že každý to vnímal inak a preto k tomu došlo. Nerozumiem čo je na tom zložité.
@nairobi ja by som to povedal susedovi ale bez výčitiek. Ty počuj boli sme tam a vraj ste to využili vy, nejaké nedorozumenie? A nechal by som si to vysvetliť s tým, že nič sa nedeje. Bol to darček. Určite došlo k nedorozumeniu a je lepšie si to vyjasniť lebo aj sused môže mat z toho cudný pocit. Zeraz je to len o domnienkach, sused určite nevyužil voucher s cieľom vam to vziať ale zachrániť prepadnutý termín. Možno sa bol spýtať pred tým ako mal voucher končiť, či str ho využili. A povedali mu že nie tak nechcel aby jeho peniaze prepadli. To mii príde ako najpravdepodobnejsi dôvod. To, že vy ste termín preložili oni nevedeli a centrum sa na to vykašľalo to niekde zaznamenať.
@slovakboy lenže, ak mali dopredu dohodu s centrom, že to prekladajú na neskôr, tak o tom mali informovať suseda, ak sa informoval. Ešte by bola možnosť, že to využil niekto iný, napríklad niekto z centra. V každom prípade by som sa suseda na to opýtala, aby neboli zbytočné nedorozumenia
ja by som mu napisala sms “ahoj, pocuj, chceli sme akurat vyuzit poukaz na masaz, ktory dostal muz na 50tku a v centre nam povedali, ze uz bol pouzity. Nepouzili ste ho nahodou vy omylom? My sme ich poziadali o odklad kvoli chrbtici, neviem si to inak vysvetlit. Dakujem.”
Ak by si sa neozvala, moze si mysliet, ze ste ten poukaz ani nechceli vyuzit a este z toho vyjdete blbo vy… Ak na tu masaz chodia aj oni a castejsie, mozno tiez mali iny darcekovy poukaz a omylom vyuzili ten vas. Snad sa to vysvetli…
Úprimne ani ja to nechápem. Veľakrát som kupovala rôzne druhy poukazov a veru nikdy mi neprišlo, že končí platnosť. A teda ani by mi nenapadlo overovať, či ho obdarovaný využil. Keď prepadol, tak prepadol
Takže muž má problém s chrbticou. Možno sa chlapi rozprávali spolu v decembri a sused sa pýta: a bol si už na masáži? Tvoj muž mohol odpovedať riesim teraz liečbu, potom nejaké rehabky atď... (Netušiac že sused myslí voucher). Jemu prišiel email o končení platnosti. Tak išiel a teda ho využil keď od tvojho muža mohol dostať napr takúto odpoveď. Je mi divné ale celá táto debata aj vaša komunikacia-nekomunikacia. A ešte autorkina urazenosť 🤭😃
Úprimne ani ja to nechápem. Veľakrát som kupovala rôzne druhy poukazov a veru nikdy mi neprišlo, že končí platnosť. A teda ani by mi nenapadlo overovať, či ho obdarovaný využil. Keď prepadol, tak prepadol
@anonym_ff2676 ale áno keď kupuješ cez Zľavomat tak príde email
Takže muž má problém s chrbticou. Možno sa chlapi rozprávali spolu v decembri a sused sa pýta: a bol si už na masáži? Tvoj muž mohol odpovedať riesim teraz liečbu, potom nejaké rehabky atď... (Netušiac že sused myslí voucher). Jemu prišiel email o končení platnosti. Tak išiel a teda ho využil keď od tvojho muža mohol dostať napr takúto odpoveď. Je mi divné ale celá táto debata aj vaša komunikacia-nekomunikacia. A ešte autorkina urazenosť 🤭😃
@anonym_d5cbde Je víkend, už to mohli mať aj vykomunikované.
Bol to dar ..nepoviem kedy za to zaplatite a zistite,ze to iny vyuzil . Naozaj by som to neriesila a zasmiala sa ,ze di dal dar pre seba 🙃
Ja vôbec nerozumiem ženám, co obhajujú suseda. Podľa vás je normálne že niekomu niečo darujete a nakoniec to využijete vy? Ved to je strašne odveci. Aj keby to nechali prepadnúť, bola by to len ich škoda…ved to je ako keď dáte nevhodný dar a ten človek ho buď vyhodí alebo posunie ďalej..nemanipulujete s tým darom vy ako obdarovavatel…ale súhlasím že je to o komunikácii, nejak nenapadne by som predostrela že idete konečne využiť voucher a cele sa to vyjasní. My tu môžeme len špekulovať
@nairobi tiež som zvedavá. Pýtali ste sa suseda ako to je?
@evelynka86
@bielasovicka nijako, autorka sa už neozve, určite sa nespýtala.
Ja by som sa asi začala smiať keby mi povedali ze darca vyuzil svoj darcek v prospech seba🤣🤣🤣nerieste to, on si myslel asi ze nemate zaujem o darček od neho tak to vyuzil on, mali ste to odkomunikovat spolu a nie tu teraz vyplakavat.
Nemohlo sa stat, ze sused kupil viac kuponov, jeden Vam podaroval a mal v tom neskor chaos a pouzil omylom cislo Vasho kuponu pri svojej masazi? Ja by som pred nim spomenula, ze ste chceli ist konecne na masaz, ale kupon bol uz pouzity … ze je to divne (tvarila by som sa, ze neviem, ze to bol on) ze ako bude reagovat 🤷🏼♀️
Ja by som ticho nebola. Ale brala by som to ako nejake komunikacne nedorozumenie a povedala im o tom. Ale urobilaby som z toho srandu, nebrala by som to vazne, nekazila by som si kvoli tomu dobre vztahy.
Nemohlo sa stat, ze sused kupil viac kuponov, jeden Vam podaroval a mal v tom neskor chaos a pouzil omylom cislo Vasho kuponu pri svojej masazi? Ja by som pred nim spomenula, ze ste chceli ist konecne na masaz, ale kupon bol uz pouzity … ze je to divne (tvarila by som sa, ze neviem, ze to bol on) ze ako bude reagovat 🤷🏼♀️
@ket333 presne toto napadlo aj mna.
@nairobi Zbožňujem, keď niekto založí diskusiu a potom prestane reagovať...To sa robíš teraz dôležitá, či prečo nereaguješ?
@nairobi Zbožňujem, keď niekto založí diskusiu a potom prestane reagovať...To sa robíš teraz dôležitá, či prečo nereaguješ?
@mandarinka555 ani v tej druhej svojej téme sa uz neozvala. Asi stratila rec

@anonym_fbbd5e ja by som zas povedala na rovinu že sme chceli ísť, ale poukaz je už použitý - vraj bol ten čo ho kúpil a zaplatil.
@anonym_d14007 vlastne mas pravdu. Ziadne omacky. Niet dovod. Ked to povie slusne a priamo, vsetko je ok