icon

Výbeh pre psov ruší pokoj. Dá sa to riešiť?

23. aug 2026

Ahojte, pri našom bloku je výbeh pre psov, alebo ako nazvať to ohradené miesto, kde chodia psíčkari. Chodia tu ľudia z rôznych častí, neviem, že by na okolí bolo niečo podobné. Ja sama mám psíky veľmi rada. Ale... mám dieťa, mám manžela, ktorí chodí do služby na zmeny. Ráno sú tam už od pol šiestej v tom výbehu, samozrejme cez deň sú tam obrovské brechoty, keď sa tam stretnú traja - štyria psy, tak je rachot na celé sídlisko. To isté večer. Často o 22,00 tam vybrachujú psy, niekedy aj neskôr. Toto všetko vnímame veľmi inzenzívne, budí to nás, aj dieťa. Ledva ho uspím, zaspí mi a o pol desiatej ho zobudia psy, alebo ráno nás zobudia o pol šiestej, o šiestej. Viem, že to nie je rušenie nočného kľudu v našom bloku. Myslíte, že sa s tým dá niečo robiť? Sú tu aj starší ľudia, aj chorí ľudia, aj deti, aj ľudia na zmeny, alebo jednoducho ľudia, ktorí sa chcú v pohode vyspať.

Strana
z2
anonym_7b7314
23. aug 2026

@anonym_autor napíš starostovi vášho mesta. U nás tieto výbehy zriadovala starostka.
My máme pod oknami veľké ihrisko, škoda, že sa nedá zrušiť. Decká vrieskaju ako besne.

marsmykkok
23. aug 2026

@anonym_autor Ako fakt? Keby máš pod bytovkou ihrisko pre detí tiež riešiš alebo nemocnicu tak riešiš že húkajú sanitky? Proste zatvorte si ráno okná a je... Za mňa je ok ak chcú ľudia vyvenčíť ráno pred prácou a ok je aj večer tak do pol jedenástej, ak je tam ale hluk o polnoci alebo druhej tak to asi nie je o venčení psov, ale skôr opilci možno aj so psami alebo aj bez a to by som volala mestkú políciu.

autor
23. aug 2026
@marsmykkok

@anonym_autor Ako fakt? Keby máš pod bytovkou ihrisko pre detí tiež riešiš alebo nemocnicu tak riešiš že húkajú sanitky? Proste zatvorte si ráno okná a je... Za mňa je ok ak chcú ľudia vyvenčíť ráno pred prácou a ok je aj večer tak do pol jedenástej, ak je tam ale hluk o polnoci alebo druhej tak to asi nie je o venčení psov, ale skôr opilci možno aj so psami alebo aj bez a to by som volala mestkú políciu.

@marsmykkok ihrisko pre deti tu máme, rovno pod mojimi oknami, to je v pohode. Chápem. Ale v noci, a skoro ráno chcem spať.

marsmykkok
23. aug 2026
@anonym_autor

@marsmykkok ihrisko pre deti tu máme, rovno pod mojimi oknami, to je v pohode. Chápem. Ale v noci, a skoro ráno chcem spať.

@anonym_autor A chceš mi povedať že na tom detskom ihrisku v lete je o 22:00 totálne ticho? Pochybujem... Iba ak by to bolo také ihrisko s nejakou mini preliezkou a hojdačkou pre deti do 3-4 rokov... Proste každý má niečo pred bytovkou čo ruší, niekto detské ihrisko, niekto ten výbeh pre psov, niekto nemocnicu, niekto električkovú trať, niekto nákupné centrum kde v noci chodia blbci na autách driftovať a čo teraz budeš chcieť napríklad zrušiť obchod lebo tam na parkovisku chodia blbci driftovať? Sú to služby pre občanov všetko a patrí to k bývaniu v meste alebo medzi civilizáciou. Ak Vám vadí všetko s rodinou sa presťahujte niekde na samotu... Ale aj tam možno budú Vás ráno budiť napríklad vtáky alebo večer hlasno bude počuť chrobáky... Alebo si kúpte klímu a neotvárajte okná. Každého v lete v noci pri otvorených oknách niečo v spánku ruší, je to proste tak nikdy nie je dokonalé ticho...

pietra
23. aug 2026

Nechcela by som bývať ani priamo pri detskom ihrisku, ani pri výbehu pre psy. Ten výbeh tam vznikol teraz niekedy? Lebo zažila som u nás, že si jeden mladý pár kúpil byt a vzápätí začal riešiť na všetkých možných miestach zrušenie malého detského ihriska, lavičiek, ... Ak ten výbeh vznikol len teraz, to sa vás nikto ako obyvateľov nepýtal na názor? U nás takýto výbeh nevznikol, lebo práve majitelia bytov priľahlej bytovky boli proti

autor
23. aug 2026
@marsmykkok

@anonym_autor A chceš mi povedať že na tom detskom ihrisku v lete je o 22:00 totálne ticho? Pochybujem... Iba ak by to bolo také ihrisko s nejakou mini preliezkou a hojdačkou pre deti do 3-4 rokov... Proste každý má niečo pred bytovkou čo ruší, niekto detské ihrisko, niekto ten výbeh pre psov, niekto nemocnicu, niekto električkovú trať, niekto nákupné centrum kde v noci chodia blbci na autách driftovať a čo teraz budeš chcieť napríklad zrušiť obchod lebo tam na parkovisku chodia blbci driftovať? Sú to služby pre občanov všetko a patrí to k bývaniu v meste alebo medzi civilizáciou. Ak Vám vadí všetko s rodinou sa presťahujte niekde na samotu... Ale aj tam možno budú Vás ráno budiť napríklad vtáky alebo večer hlasno bude počuť chrobáky... Alebo si kúpte klímu a neotvárajte okná. Každého v lete v noci pri otvorených oknách niečo v spánku ruší, je to proste tak nikdy nie je dokonalé ticho...

@marsmykkok áno na detskom ihrisku sú do max pol deviatej, o deviatej tu nemáme ani nohu. A rovnako tu nie sú ráno o pol šiestej. Deti s rodičmi prichádzajú po deviatej.

pietra
23. aug 2026
@anonym_autor

@marsmykkok áno na detskom ihrisku sú do max pol deviatej, o deviatej tu nemáme ani nohu. A rovnako tu nie sú ráno o pol šiestej. Deti s rodičmi prichádzajú po deviatej.

@anonym_autor u nás ihrisko večer obsadia puberťáci a je to niekedy horšie ako tie deti cez deň.

autor
23. aug 2026
@pietra

Nechcela by som bývať ani priamo pri detskom ihrisku, ani pri výbehu pre psy. Ten výbeh tam vznikol teraz niekedy? Lebo zažila som u nás, že si jeden mladý pár kúpil byt a vzápätí začal riešiť na všetkých možných miestach zrušenie malého detského ihriska, lavičiek, ... Ak ten výbeh vznikol len teraz, to sa vás nikto ako obyvateľov nepýtal na názor? U nás takýto výbeh nevznikol, lebo práve majitelia bytov priľahlej bytovky boli proti

@pietra tak my tu máme destské ihrisko, štvorprúdovku, vozovňu pre elekričky, neďaleko je nemocnica, čiže sanitky chodia, okrem toho je tu taký komplex, kde sa robia svadby, oslavy, stužkové, všetko možné. A ešte o dve zastávky ďalej máme fubalové ihrisko, a počujeme priebeh zápasu, bubny, krik až tu. A ten výbeh...

anonym_a59a36
23. aug 2026

@anonym_autor my máme pri dome betónové ihrisko s basketbalovými košmi. Keď mi už búchanie tej lopty ide na nervy, tak zavriem okná. Ako sa píše vyššie, každý má niečo pri dome. Buď rada, že tam nemáte krčmu alebo nočný bar. Ľuďom už fakt vadí všetko.

pietra
23. aug 2026
@anonym_autor

@pietra tak my tu máme destské ihrisko, štvorprúdovku, vozovňu pre elekričky, neďaleko je nemocnica, čiže sanitky chodia, okrem toho je tu taký komplex, kde sa robia svadby, oslavy, stužkové, všetko možné. A ešte o dve zastávky ďalej máme fubalové ihrisko, a počujeme priebeh zápasu, bubny, krik až tu. A ten výbeh...

@anonym_autor my tu máme tiež všeličo, ale o tom si asi nechcela písať. Ja si myslím, že len tak sa niečo nezruší. Ale podľa mňa je ozaj dôležité, či tam ten výbeh vznikol teraz niekedy alebo tam bol už v čase, keď ste byt kupovali. Ak nie zrušiť, tak skús zorganizovať nejakú petíciu, aby mesto upravilo čas používania. Ale pochybujem, že to prejde.

marsmykkok
23. aug 2026
@anonym_a59a36

@anonym_autor my máme pri dome betónové ihrisko s basketbalovými košmi. Keď mi už búchanie tej lopty ide na nervy, tak zavriem okná. Ako sa píše vyššie, každý má niečo pri dome. Buď rada, že tam nemáte krčmu alebo nočný bar. Ľuďom už fakt vadí všetko.

@anonym_a59a36 Hlavne proste taká bezohľadnosť, len na seba a svoju rodinu myslieť, o tom to je. Nemá psa autorka, tak čo ju po iných čo majú psa a potrebujú výbeh. Ak niekto nemá deti tak čo má teraz bojovať proti škôlke alebo škole pod oknami alebo proti detskému ihrisku? Ak má niekto napríklad pod oknami Kaufland a chodia tam autičkári v noci driftovať tak budem bojovať za zatvorenie Kauflandu lebo však ja nakupujem potraviny online a nič ma po iných čo nakupujú tam osobne? Proste žije človek s ľudmi a je to všetko občianska vybavenosť pre život ľudí a musí to akceptovať aj ak on je v situácii že to nevyužíva práve...

pietra
23. aug 2026
@marsmykkok

@anonym_a59a36 Hlavne proste taká bezohľadnosť, len na seba a svoju rodinu myslieť, o tom to je. Nemá psa autorka, tak čo ju po iných čo majú psa a potrebujú výbeh. Ak niekto nemá deti tak čo má teraz bojovať proti škôlke alebo škole pod oknami alebo proti detskému ihrisku? Ak má niekto napríklad pod oknami Kaufland a chodia tam autičkári v noci driftovať tak budem bojovať za zatvorenie Kauflandu lebo však ja nakupujem potraviny online a nič ma po iných čo nakupujú tam osobne? Proste žije človek s ľudmi a je to všetko občianska vybavenosť pre život ľudí a musí to akceptovať aj ak on je v situácii že to nevyužíva práve...

@marsmykkok len o tej bezohľadnosti by sa dalo hovoriť aj z druhej strany. My na našom sídlisku výbeh pre psy nemáme, lebo neprešiel. A psov je tu teda veľa. Sama som psíčkarka a výbeh mi teda nechýba. Ale aj keby tu bol, tak ani v ňom, ani mimo neho nenechávam naše psy štekať v skorých ranných alebo neskorých večerných hodinách. A nemusí byť nočný kľud. Jednoducho štekať psa pred 8 ráno alebo po 21 večer nechá len egoista

autor
23. aug 2026
@marsmykkok

@marsmykkok lenže v našom bloku, čo sú tu 4 brány, v každej 32 rodín. Dohromady tu máme 128 rodín, zoberme si každá rodina ak má v priemere iba dvoch členov, tak tu máme 256 ľudí (reálne ich máme viac) a vieš koľko máme psov na všetky tieto rodiny? Troch. Na cvičisko chodia psy z úplne iných častí, z úplne iných ulíc. Ďaleko odtiaľto.

pietra
23. aug 2026
@anonym_autor

@marsmykkok lenže v našom bloku, čo sú tu 4 brány, v každej 32 rodín. Dohromady tu máme 128 rodín, zoberme si každá rodina ak má v priemere iba dvoch členov, tak tu máme 256 ľudí (reálne ich máme viac) a vieš koľko máme psov na všetky tieto rodiny? Troch. Na cvičisko chodia psy z úplne iných častí, z úplne iných ulíc. Ďaleko odtiaľto.

@anonym_autor a skôr ako sa výbeh postavil, námietku vznieslo koľko z tých 128 rodín? Je to služba pre nejakú časť, teda pre viacero ulíc, čiže je logické, že tam budú chodiť aj ľudia, ktorí nebývajú vo vašej bytovke. Ten výbeh tam nevznikol predsa z večera do rána. Vždy existuje nejaké riešenie, ale jednoduché asi nebude. Ako prvé skús osloviť mestskú časť - starostu. Môžeš to skúsiť aj s petíciou. Ale ak je ten výbeh obľúbený, tak od psíčkarov môžeš očakávať "protiútok" - petíciu za zachovanie, oslovenie toho istého starostu, ...

anonym_0ed837
23. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor my mame detske ihrisko pod oknami, siroko daleko jedine, na ktorom je tien doobeda aj poobede az do vecera. Chodia sem deti aj mamicky z celeho sidliska, a to sme sidlisko 20 tisic obyvatelmi. Co mam teraz robit, ked uz o siedmej rano tam boli mamicky s detmi ked boli tie horucavy a kym je svetlo su tam tiez. Akurat 3 hodiny cez obed tam pecie slnko, tak tam nie je nikto, tak ako nikto nie je na ostatnych ihriskach okolo, lebo je tam na nevydrzanie. Je to obcianska vybavenost. Obchody, ihriska, sportoviska, parkoviska, stojiska na kontajnery (niekto moze namietat aj voci tomu, ze ich ma pod oknom) aj vencoviska pre psy. Su postavene pre obcanov, ktori ich vyuzivaju

marci9
23. aug 2026

U nás pri bytovke je tiež výbeh pre psov, ale sú tam obmedzené hodiny, kedy je možný vstup a to od 7.00 do 20.00. Skús napísať list na mestský úrad a požiadať o obmedzenie prevádzkových hodín.

anonym_a32189
23. aug 2026

Ked vam jačia, revu, dupocu,plaču a kricia vase deti na cely panelak, tak sa tvarite, ze su to len roztomile deti a maju na to pravo. A tiez to ludom lezie na nervy. To je zivot.

marci9
23. aug 2026
@pietra

@marsmykkok len o tej bezohľadnosti by sa dalo hovoriť aj z druhej strany. My na našom sídlisku výbeh pre psy nemáme, lebo neprešiel. A psov je tu teda veľa. Sama som psíčkarka a výbeh mi teda nechýba. Ale aj keby tu bol, tak ani v ňom, ani mimo neho nenechávam naše psy štekať v skorých ranných alebo neskorých večerných hodinách. A nemusí byť nočný kľud. Jednoducho štekať psa pred 8 ráno alebo po 21 večer nechá len egoista

@pietra Ja mojim psom nedovolím nikdy štekať na ulici. Už vedia, že nesmú, tak to ani neskúšajú. Keby tak mal psy naučené každý a keby to aj matky tak učili deti, aby nevrieskali vonku pod oknami, úplne ináč by sa žilo na tom sídlisku.

martinka13
23. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor a pri tomto všetkom Ti vadí práve ten výbeh? Sranda...

autor
23. aug 2026
@martinka13

@anonym_autor a pri tomto všetkom Ti vadí práve ten výbeh? Sranda...

@martinka13 mne nevadí cesta cez deň, ani električky, ani deti, ani psy cez deň. Vadia mi psy neskoro večer po 21.00 resp. po 22.00 a vadia mi psy ráno pred 07.00. To je všetko. Žijem na sídlisku, chápem že je to daň. Ale snáď večer a skoro ráno by sme mali mať priestor sa vyspať, nie? Ani nehovorím o tom, že moje susedky seniorky 80tničky zvyknú ráno klábosiť na balkóne. Dnes ma o 05.30 zobudili psy, prebachali tam do šiestej. A keď sa mi podarilo konečne na pár minút zaspať, tak susedy mali o 06.15 diskusný krúžok na balkónoch. Bola som ticho, rešpektujem.. bolo po 06.00.

marsmykkok
23. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor a zase niekde majú škôlku kde chodí/bude chodiť aj tvoje dieťa a čo ak teraz tam v okolí žijú len dôchodcovia-majú spísať petíciu že to tam nechcú lebo z 130 ľudí v tom bloku sú tam len 3 deti? Proste je to pre celé sídlisko vybavenosť občianska a musíš to pochopiť... Rovnako ako ty nevydržíš ísť na wc len o 18tej večer a potom až ráno po 7mej tak aj ten pes sa potrebuje vyvenčiť a vybehať aj pred spánkom-teda okolo deviatej večer a ľudia idú ráno do práce na šiestu alebo siedmu a potrebujú psa vyvenčiť a vybehať predtým ako idú do práce. SAMOZREJME v noci by nemali psy bezdôvodne brechať v tom výbehu, teda nie je ok aby tam niekto napríklad psa učil o jedenástej večer štekať na povel... Ale zase napríklad v noci/skoro ráno behajú mačky po uliciach a je normálne že pes zabreše do nej lebo ju chce odohnať alebo ide okolo nejaký pes ktorého sa bojí. Na dedine štekajú psy celú noc lebo behajú mačky a zver a ráno sa zase pária mačky a bijú a vydávajú taký zvuk ako plač malého dieťaťa čo zobudí každého (proste prirodzený reflex že ak sa niečo stane dieťaťu a plače človek ho musí ochrániť , na brechot psa alebo vlaky sa zvyknúť dá a skôr to mozog dokáže odignorovať) a čo urobíš? Ak niekto vyslovene nechá psa vyštekávať v nočných hodinách treba ho upozorniť alebo volať mestkú políciu. ALE proste také je LETO, dnu teplo, pri zatvorenom okne nezaspíš, ak otvoríš okno zase ťa ruší niečo z ulice a proste ten spánok je oveľa menej kvalitný ako v zime pri zatvorenom okne. Je to proste normálne a každý má taký problém. Aj ja, ale to je proste život a že nie si na planéte jediný človek a že sú tu aj zvieratá.

brrunetkaa
23. aug 2026

My mame blízko nemocnicu tak dúfam že saniky tiež nebudú chodiť skôr ako o siedmej ráno a po ôsmej večer…idem niekam napísať petíciu alebo počkať? Zavriem si okno

3009
23. aug 2026

@anonym_autor ja bývam pri železnici, pri stanici, pri hasičskej zbrojnici, pri ihrisku a škole, vo dvore škôlka a neďaleko diaľnice a čo teraz mám na všetkých poslať petíciu aby to zrušili lebo mám 70+ a chcem ticho?

anonym_fbb017
23. aug 2026

Pod oknom mám šenk, kde ešte o 22:00 sedia štamgasti. Niekedy, keď idú domov o 23:00 a začnú hulákať, to je iná sranda. Koľkokrát tu večer sú policajti,ktorí prídu s hukačkami. Z druhej strany mám detské a basketbalové ihrisko, kde decká hučia od rána do večera. Matky prídu už o 7 a decká hučia. Večer sú tam pubertiaci. Kúsok od bytu mám vinice a keď je sezóna, tak každý piatok-sobota je na tam svadba, oslava. Dvakrát ročne sa tam koná 2 dňový festival a hudba hučí do rána. Ale bývam na sídlisku a patrí to k tomu. Ale tak nečudujem sa ničomu dosťahovalci sa sťažovali, že im vadia kostolné zvony, keď zvonia. No, hold kostol stál skôr ako ony sa sem nasťahovali. Alebo im vadil amfiteatér cez leto a preto sa premiata iba piatok-sobota 🤔

anonym_5ea9b2
23. aug 2026

To je zlate, ze vy sa chcete vyspať. Dufam ze spánok doprajes aj susedom ked bude tvoje roztomilé dieťatko vrieskat a dupat ako diva svina.

anonym_4eeca3
24. aug 2026
@anonym_autor

@martinka13 mne nevadí cesta cez deň, ani električky, ani deti, ani psy cez deň. Vadia mi psy neskoro večer po 21.00 resp. po 22.00 a vadia mi psy ráno pred 07.00. To je všetko. Žijem na sídlisku, chápem že je to daň. Ale snáď večer a skoro ráno by sme mali mať priestor sa vyspať, nie? Ani nehovorím o tom, že moje susedky seniorky 80tničky zvyknú ráno klábosiť na balkóne. Dnes ma o 05.30 zobudili psy, prebachali tam do šiestej. A keď sa mi podarilo konečne na pár minút zaspať, tak susedy mali o 06.15 diskusný krúžok na balkónoch. Bola som ticho, rešpektujem.. bolo po 06.00.

@anonym_autor neskutocne. Chudatko sa nevyspalo. Zaujimave - ja byvam na dedine kde o druhej v noci kikirika u susedy kohut, kde este za tmy zacinaju vtaky - a ze to je riadna divocina, to nepochopis. Potom zacnu smetiari, ktori tak neskutocne vadia kazdemu jednemu psovi - dedina = pes v kazdej brane - to je este len rosambo. Vecer chodia ludia po ulici - co myslis, ze tie psy robia? Sepkaju? Potom su tu osy, muchy, komare. Tri km vzdusnou cestou ide zeleznica - v lete, ked sadnem na terasku mam pocit, ze vlak prechadza mojou obyvackou. Z druhej strany dialnica. No a nakoniec - kostol - to su este len supy. A predstav si - v sobotu som potiahla do jedenastej. Ako take babatko.
Nikde mat ticho nebudes. Bud zavries okno, alebo si prekryjes hlavu paplonom. Nauc seba aj dieta spat pri kazdom zvuku a budes mat po probleme. Moj syn prespal v kociku 4 hodiny na zavodnej drahe presne nad startovacou drahou, kde prebiehali preteky zavodnych aut. Zobudil sa vyspinkany do ruzova. Lebo bol tak uceny - ziadne ticho, chodenie po spickach.

gr
24. aug 2026

Ahoj, my tu mame kusok vybeh pre psiky a ma “otvaracie hodiny”. Len toto je novostavba a spravca ma niekoho, kto to chodi kazdy den otvarat a zatvarat a celkovo sa o ten priestor stara.

anonym_598d1f
24. aug 2026

@anonym_autor ja by som sa asi odstahovala, myslim, ze si nepomozes, psickari su u nas chraneny druh

mandzula
24. aug 2026

Tu sa ti vsetci len budu vysmievat, klasika. Mam psa na sidlisku a nedovolim mu bliakat ani cez den, nieto este v case nocneho pokoja.
Skus to riesit cez mestsky urad, nech stanovi "otvaracie" hodiny.

mandzula
24. aug 2026
@anonym_598d1f

@anonym_autor ja by som sa asi odstahovala, myslim, ze si nepomozes, psickari su u nas chraneny druh

@anonym_598d1f Sama som psickar, ale ked vidim, ako ludom z tych psov hrabe... Fakt uz budu pomaly viac ako ludia.

Strana
z2