Cestovanie do Talianska s deťmi
Ahojte, prosím Vás, sobotu odlietam s deťmi na 2 dni Talianska,ideme aj s kamoškou a jej 2 deťmi. Deti majú priezvisko po otcovi,neboli sme zobratí,nežijeme spolu 2 roky. S otcom detí výchadzam dobre,mal mi ísť potvrdiť tlačivo na vycestovanie,avšak ochorel a nieje v jeho silách ísť k notárovi,čo úplne chápem,je k.o. a nieje to úplne bežné ochorenie. Mám teraz obavu,čo s tým,viete mi poradiť prosím,čo môžem urobiť,aby nebol problém? Letíme z letiska v Bratislave. Kópiu rodného listu samozrejme beriem,môžem ho dať overiť na úrade? Ďakujem
Veď si matka, tipujem, že deti máš zverené do starostlivosti ty, z čoho máš obavy?
Dá sa zaplatiť notára a príde domov, samozrejme ak choroba nie je nákazlivá.
Taliansko súhlas druhého rodiča vyžaduje. Ak ho budú pýtať, budeš.mat problém. Ja by som bez toho nešla. Je utorok, do piatku by sa snáď otec deti mohol dostať k notárovi.
Veď si matka, tipujem, že deti máš zverené do starostlivosti ty, z čoho máš obavy?
@anonym_5eddbb aj matka musí dodržiavať talianske zákony, nemá výnimku
Taliansko súhlas druhého rodiča vyžaduje. Ak ho budú pýtať, budeš.mat problém. Ja by som bez toho nešla. Je utorok, do piatku by sa snáď otec deti mohol dostať k notárovi.
@klara351 alebo otec nievie, ze niekam letia, alebo nechce, aby leteli
@anonym_autor napíš to do poradne Pravne poradenstvo , tu na MK
@klara351
@anonym_5eddbb
@anonym_ace348 ďakujem za odpovede. Písala som mu, uvidím ako mu je, každopádne pozriem ešte toho notára domov. Bývame na dedine, notár nieje najbližšie. Nemá nákazlivú chorobu, problémy s uchom, dosť veľké. Overenie podpisu na obecnom úrade je asi málo, či? To by dal v pohode, len cestovať ďalej je trochu problém teraz. Otec je informovaný normálne, vychádzame dobre, jedno z detí bolo v marci odcestované so starými rodičmi a bezproblémov dal overiť, ja ho informujem o všetkom, nerobíme si problémy, vieme sa na všetkom normálne dohodnúť a porozprávať.
@klara351
@anonym_5eddbb
@anonym_ace348 ďakujem za odpovede. Písala som mu, uvidím ako mu je, každopádne pozriem ešte toho notára domov. Bývame na dedine, notár nieje najbližšie. Nemá nákazlivú chorobu, problémy s uchom, dosť veľké. Overenie podpisu na obecnom úrade je asi málo, či? To by dal v pohode, len cestovať ďalej je trochu problém teraz. Otec je informovaný normálne, vychádzame dobre, jedno z detí bolo v marci odcestované so starými rodičmi a bezproblémov dal overiť, ja ho informujem o všetkom, nerobíme si problémy, vieme sa na všetkom normálne dohodnúť a porozprávať.
@anonym_autor matrika/obecný úrad neoverí podpis na dokumente v angličtine
dohodni notára a ponúkni že ho odvezieš a dovezieš

@anonym_autor napíš to do poradne Pravne poradenstvo , tu na MK