icon

Ako vymazať zoznam pripojených zariadení k JBL reproduktoru?

Včera o 08:56

Po zapnutí sa mi občas nepripojí môj mobil, ale reproduktor začne prehrávať cudziu hudbu. Zrejme je v ňom uložené nejaké staré párovanie, len netuším s kým.

Dá sa z neho vymazať zoznam pripojených zariadení, alebo treba spraviť úplný reset?

anonym_ad5db3
Včera o 09:00

Na vymazanie zoznamu pripojených zariadení z JBL reproduktora je potrebné urobiť úplný reset (factory reset), pretože samotné samostatné mazanie pamäte Bluetooth zariadení tieto reproduktory neumožňujú. Reset kompletne vymaže celú históriu párovania. Cudzie zariadenie sa tak už nebude môcť automaticky pripojiť. [1, 2, 3]
Postup resetovania sa mierne líši podľa toho, aký konkrétny model JBL máte.
Ako resetovať najčastejšie modely JBL
Pred spustením reproduktor zapnite. Následne stlačte a podržte príslušnú kombináciu tlačidiel, kým sa reproduktor sám nevypne (zvyčajne to trvá 3 až 10 sekúnd): [1, 2, 3]
JBL Flip 4, Flip 5, Flip 6, Charge 5, Go 4: Stlačte a podržte tlačidlá Hlasitosť (+) a Play.
JBL Go 3, Clip 4: Stlačte a podržte tlačidlá Hlasitosť (+) a Bluetooth.
JBL Charge 4: Stlačte a podržte tlačidlá Hlasitosť (+) a Bluetooth.
JBL Charge 3, Flip 3: Stlačte a podržte tlačidlá Hlasitosť (+) a Telefón (ikonka slúchadla).
JBL Go 2: Stlačte a podržte tlačidlá Hlasitosť (+) a Bluetooth. [1, 2, 3, 5]
Čo urobiť po resete?
Vymažte reproduktor v mobile: Vo svojom smartfóne otvorte nastavenia Bluetooth, nájdite váš JBL reproduktor a zvoľte Zabudnúť zariadenie (alebo Zrušiť párovanie). Týmto krokom predídete chybám pri novom spájaní. [1, 2]
Znova spárujte mobil: Zapnite vyčistený reproduktor. Automaticky naskočí do párovacieho režimu (začne blikať Bluetooth kontrolka). Vyhľadajte ho v mobile a znova pripojte. [1, 2, 3]
Keďže pamäť reproduktora bude čistá, sused či známy už vašu hudbu nepreruší, pokiaľ ho k reproduktoru opäť fyzicky neprihlásite.
Ak si nie ste istý tlačidlami, napíšte mi presný model vášho JBL reproduktora (napr. Flip 6, Charge 4, Go 3) a pozrieme sa na presnú kombináciu pre váš kúsok

biba_18
Včera o 09:17

ale veď ten niekto musí byť blízko teba ... má to dosah tak 10-15 m ...

aalt
Včera o 10:35

A hlavne reproduktor sa k nikomu nepripaja, ten niekto sa pripaja na reproduktor. Aj ked ho vymazes/resetnes, ak bude chciet, opat sa pripoji. Ak je reproduktor zapnuty a nie je na nom nikto pripojeny, moze sa nam pripojit hocikto, kto len bude chciet.

muzula
Včera o 11:53
@aalt

A hlavne reproduktor sa k nikomu nepripaja, ten niekto sa pripaja na reproduktor. Aj ked ho vymazes/resetnes, ak bude chciet, opat sa pripoji. Ak je reproduktor zapnuty a nie je na nom nikto pripojeny, moze sa nam pripojit hocikto, kto len bude chciet.

@aalt nie, pokiaľ nemá dané zariadenie zapamatane (teda po factory resete napr.), tak sa naň nik cudzí nepripoji. Na to treba stlačiť na reproduktore tlačidlo párovania.

aalt
Včera o 12:42
@muzula

@aalt nie, pokiaľ nemá dané zariadenie zapamatane (teda po factory resete napr.), tak sa naň nik cudzí nepripoji. Na to treba stlačiť na reproduktore tlačidlo párovania.

@muzula ano, to je pravda. Ale uz to raz spravil. Chcel som tym napisat, ze ak ma niekto k tomu reproduktoru pristup a dosah, tak sa nan moze opat pripajat.