icon

Ako zabrániť myši zapínať notebook v taške?

Včera o 13:34

už sa mi párkrát stalo, že som vytiahla notebook z tašky a bol úplne horúci. pritom ho predtým normálne uspím. mám bezdrôtovú myš a napadlo mi, či sa v taške nepohne a tým notebook nezobudí. môže to byť fakt tým?

anonym_72946d
Včera o 13:36

myška sa dá dole na spodku vypnúť

zabka79
Včera o 13:45

@anonym_autor alebo odpojit ten cuplik mysi z notebooku

anonym_ee8937
Včera o 13:48

Ty nevypinas mys ked ju nepouzivas?

anonym_3c8150
Včera o 14:07

Vypni na spodku mys, alebo vytiahni adapter z usb portu pocas vypnutia pocitaca. Ked len trosku pohnes bezdrotovou mysou, tak zobudi na dialku pocitac.

anonym_ffafa3
Včera o 15:10

ak je notebook zavrety a v spanku -mys s nim nepohne ... vypinaj notebook namiesto spanku a mas po probleme

jimmyy128
Včera o 17:20

Vypnut mys na spodku je najrychlejsie riesenie a funguje, len sa na to lahko zabudne. Ak to chces mat iste, da sa priamo overit, co notebook zobudilo: otvor prikazovy riadok ako spravca a napis powercfg -lastwake. Vypise, ktore zariadenie ho naposledy prebudilo. Prikaz powercfg /devicequery wake_armed zase vypise vsetko, co ho zobudit smie, a myska tam byva takmer vzdy.

Natrvalo sa to vypina v Spravcovi zariadeni: najdi mys, prava mysou Vlastnosti, zalozka Napajanie a odskrtni polozku, ze zariadenie smie prebudit pocitac. Potom uz je jedno, ci sa v taske pohne alebo nie.

A este k tomu horucemu notebooku. Ak ho namiesto spanku posielas do dlhodobeho spanku, teda hibernacie, z toho ho mys spravidla nezobudi vobec, lebo je uplne vypnuty a stav ma ulozeny na disku. Do tasky je to najbezpecnejsie, aj keby sa nieco pomylilo, nema sa co rozbehnut pri zakrytych vetrakoch.

anonym_d22893
Včera o 20:24

@anonym_autor Daj si do tašky namiesto myši potkana.