icon

Prečo notebook po zatvorení stále hučí?

Včera o 14:05

Ahojte, stáva sa mi, že notebook zaklapnem, nechám ho na stole a o chvíľu počujem, ako sa zrazu rozbehne ventilátor. Niekedy hučí dosť nahlas, pritom by mal byť v režime spánku a nič na ňom nerobím. Keď ho otvorím, je aj celkom teplý. Je toto normálne alebo mi pri zaklapnutí vlastne vôbec neprechádza do spánku?

anonym_7d961e
Včera o 14:22

Režim spánku neznamená, že je vypnutý. Chladiť sa musi

niekto2hy
Včera o 15:01

@anonym_autor Niekedy robi problem spinac,skus ho este raz otvorit a zavriet.

anonym_41be67
Včera o 15:13

prečisti. nie je niekde špinka ?

jimmyy128
Dnes o 09:16

To, co popisujes, nie je pokazeny spinac ani spinka vo ventilatore. Vacsina dnesnych notebookov s Windowsom uz po zaklapnuti nejde do klasickeho spanku, ale do rezimu, ktoremu Microsoft hovori Modern Standby. Zjednodusene: zhasne obrazovka, ale system bezi dalej a na pozadi si dotahuje aktualizacie, zalohuje na OneDrive, indexuje subory alebo si pusti antivirusovu kontrolu. Ked je viecko zatvorene, teplo nema kadial ist, tak nabehne ventilator. Presne ten obraz mas: hluk chvilu po zaklapnuti a teply stroj po otvoreni.

Overit sa to da za pol minuty. Stlac Win a R, napis cmd, a do okna powercfg /a. Ak ti tam svieti Pohotovostny rezim (S0 Low Power Idle), mas presne toto. A ked chces vediet, co ho konkretne budi, pusti powercfg /sleepstudy, vygeneruje to html subor s prehladom poslednych dni.

Riesenie nie je nic prepisovat v registroch, staci prehodit, co sa ma stat po zaklapnuti. Ovladaci panel, Moznosti napajania, Vybrat, co sa stane po zatvoreni veka, a namiesto rezimu spanku daj dlhodoby spanok. Vtedy sa stroj naozaj vypne, otvorene okna a rozrobena praca ostanu, len nabiehanie trva o par sekund dlhsie.

A este dve veci k tomu teplu. Horuci notebook nedavaj rovno do tasky, tam uz nema kam odovzdat teplo vobec. A ak pocujes ventilator hlasnejsie aj pri beznej praci pri otvorenom viecku, to uz nie je o Windowse, ale o zaprasenom chladici, a to chce vycistenie.

simca06022011
Dnes o 09:26

a nema ten notebook aj dlhodoby spanok? niekde byva skryta tato moznost, viem ze n ejak mi to nastavovali aby sa mi to ukazovalo... teraz po aktualizacii to zase nemam :D to zapiname presne kvoli tomuto na pc, aby veci mi ostali pootvarane, ale proste pc bol "vypnuti", vtedy mi nehuci. Inak ano toto mi notebook robi tiez, zacne hucat.