Prečo notebook po zatvorení stále hučí?
Ahojte, stáva sa mi, že notebook zaklapnem, nechám ho na stole a o chvíľu počujem, ako sa zrazu rozbehne ventilátor. Niekedy hučí dosť nahlas, pritom by mal byť v režime spánku a nič na ňom nerobím. Keď ho otvorím, je aj celkom teplý. Je toto normálne alebo mi pri zaklapnutí vlastne vôbec neprechádza do spánku?
@anonym_autor Niekedy robi problem spinac,skus ho este raz otvorit a zavriet.
prečisti. nie je niekde špinka ?
To, co popisujes, nie je pokazeny spinac ani spinka vo ventilatore. Vacsina dnesnych notebookov s Windowsom uz po zaklapnuti nejde do klasickeho spanku, ale do rezimu, ktoremu Microsoft hovori Modern Standby. Zjednodusene: zhasne obrazovka, ale system bezi dalej a na pozadi si dotahuje aktualizacie, zalohuje na OneDrive, indexuje subory alebo si pusti antivirusovu kontrolu. Ked je viecko zatvorene, teplo nema kadial ist, tak nabehne ventilator. Presne ten obraz mas: hluk chvilu po zaklapnuti a teply stroj po otvoreni.
Overit sa to da za pol minuty. Stlac Win a R, napis cmd, a do okna powercfg /a. Ak ti tam svieti Pohotovostny rezim (S0 Low Power Idle), mas presne toto. A ked chces vediet, co ho konkretne budi, pusti powercfg /sleepstudy, vygeneruje to html subor s prehladom poslednych dni.
Riesenie nie je nic prepisovat v registroch, staci prehodit, co sa ma stat po zaklapnuti. Ovladaci panel, Moznosti napajania, Vybrat, co sa stane po zatvoreni veka, a namiesto rezimu spanku daj dlhodoby spanok. Vtedy sa stroj naozaj vypne, otvorene okna a rozrobena praca ostanu, len nabiehanie trva o par sekund dlhsie.
A este dve veci k tomu teplu. Horuci notebook nedavaj rovno do tasky, tam uz nema kam odovzdat teplo vobec. A ak pocujes ventilator hlasnejsie aj pri beznej praci pri otvorenom viecku, to uz nie je o Windowse, ale o zaprasenom chladici, a to chce vycistenie.
a nema ten notebook aj dlhodoby spanok? niekde byva skryta tato moznost, viem ze n ejak mi to nastavovali aby sa mi to ukazovalo... teraz po aktualizacii to zase nemam :D to zapiname presne kvoli tomuto na pc, aby veci mi ostali pootvarane, ale proste pc bol "vypnuti", vtedy mi nehuci. Inak ano toto mi notebook robi tiez, zacne hucat.

Režim spánku neznamená, že je vypnutý. Chladiť sa musi