icon

Mobil sa pripája na neznámu sieť. Prečo sa to deje?

Dnes o 14:16

Všimla som si, že keď idem okolo jedného domu, mobil sa automaticky pripojí na nejakú sieť, ktorú vôbec nepoznám. Neviem, či je to normálne alebo mám niečo zle nastavené.
Stalo sa to niekomu?

anonym_c5e95a
Dnes o 14:20

Logicky, ked mas neustale zapnute wifi tak mobil nepretrzite bude hladat siete na ktore sa moze napojit.

anonym_f165d1
Dnes o 14:21

@anonym_autor musela si to niekedy potvrdiť, same od seba sa nepripája automaticky, keď si tú sieť otvoríš dá sa tam zrušiť automatické pripájanie.

bloger
Dnes o 14:31

@anonym_autor Skús pozrieť či tam nie je možnosť zabudnúť túto sieť. Je prirodzené, že mobil vyhľadáva nezabezpečené siete. V nastaveniach by mala byť aj možnosť zakázať automatické pripojenia k otvoreným sieťam.

patrike
Dnes o 14:34

To moze robit len vtedy, ked ta siet nema heslo. Zmenis to v nastaveniach wifi, kde presne, ti viem povedat len na Samsung.

autor
Dnes o 14:36
@anonym_c5e95a

Logicky, ked mas neustale zapnute wifi tak mobil nepretrzite bude hladat siete na ktore sa moze napojit.

@anonym_c5e95a Wifi mam zapnutu bezne, ale doteraz sa mi to nestavalo. Prave preto ma to zaskocilo. Neviem, ci som tu siet niekedy omylom nepotvrdila.

autor
Dnes o 14:37
@anonym_f165d1

@anonym_autor musela si to niekedy potvrdiť, same od seba sa nepripája automaticky, keď si tú sieť otvoríš dá sa tam zrušiť automatické pripájanie.

@anonym_f165d1 To je mozne, uz si ani nepamatam, ci som sa tam niekedy nepripojila. Pozriem sa do nastaveni, ci tam najdem moznost zrusit automaticke pripajanie. Dakujem

autor
Dnes o 14:38
@patrike

To moze robit len vtedy, ked ta siet nema heslo. Zmenis to v nastaveniach wifi, kde presne, ti viem povedat len na Samsung.

@patrike Dakujem, presne to vyskusam. Len ma prekvapilo, ze sa to deje stale na tom istom mieste, preto som si nebola ista, ci je to bezne alebo mam nieco zle nastavene.

anonym_f34f75
Dnes o 16:13

Toto je normalne, aj nám nahodí susedov, avsak málo platné, ak nemáme ich heslo.

biba_18
Dnes o 16:15

neviem aký máš telefon - ale ja mám tak že musím potvrdiť pripojenie k sieti - a až k tej ku ktorej som bola raz pripojená, až k tej sa pripájam automaticky ...