Pomohla vám ergonomická myš proti bolesti ruky pri práci?
Sedím veľa pri počítači a posledné týždne ma začala bolieť ruka od myši.
Nie je to nič dramatické, skôr také ťahanie v zápästí a predlaktí, hlavne ku koncu dňa. Kolegyňa mi spomenula ergonomickú myš, len neviem, či je to vec, ktorá naozaj pomôže, alebo si na ňu človek len ťažko zvyká a po týždni ju odloží.
Skúšali ste ergonomickú myš? Pocítili ste rozdiel, alebo viac pomohlo niečo iné - podložka, prestávky, nastavenie stola? Poprípade nejaké cvičenie? Nemyslím si, že je to v stave na nejakého lekára, skôr by to chcelo prevenciu :-/
mam ergonomicku, zvykla som si rychlo ale mala som velke bolesti aj napriek tomu. U mna to bol ale blok v krcnej chrbtici a vyrazalo mi to az do ruky. Urcite skus pozriet cviky na nete je ich kopa, masaz, castejsie prestavky. Ja som uzivala aj milgammu
Pomohlo, kupil som vertikalnu od Ugreen, polovicna cena voci Logitechu. Chces presny odkaz ?
mam tuto, pomohla mi a odporucam: https://mysi.heureka.sk/logitech-lift-vertical-...
Pár kolegov ju má, ja to neviem obsluhovať, ale myslím, že je to len otázka zvyku. Ale každý mi povedal, že to ma kvôli bolesti z normálnej a že to pomohlo.
Okrem vymeny mysi treba aj nastavit vysku stolicky. Moze ta ruka boliet od toho, ze nedis v ergonomickej polohe a hrana stola tlaci na predlaktie a klby nie su v idealnych uhloch.
Manžel si kúpil ergonomicku, plus aj cvičí špeciálne cviky, plus si kúpil v decathlone takú masážnu vecičku a tá mu pomohla najviac. Rozmasirovat tú ruku každý deň po práci.
mne pomohla vertikalna, teraz nerozumiem ako som mohla pouzivat kedysi klasicku

Mne pomohla, odvtedy inú nepoužívam