icon

Ukrajinské podvody s kryptomenami

katarina092
2. okt 2025

Ahojte
Stretli ste s tu stym zeby Vam zavolali neznami ukrajinci s tym ze ste boli registrovani v ich spolocnosti a obchodoval s kryptomenami alebo mali u nich zavedeny investicny ucet a navadzali Vas aby ste im dali udaje platby aby Vam tam previedli Vami “zarobenu” vysoku ciastku penazi? Oni sa takto naburaju cez Vas mobil na ucet a vezmu Vam peniaze. Volaju softverovo, aj z 20tich cisel ten isty clovek pokial ho neuzemnite aby Vas nechal na pokoj.. V banke mi povedali vraj to riesia dennodenne.

Strana
z2
sara07
3. okt 2025
@aalt

@sara07 viem ako to funguje, len som chcel zdoraznit to "sa ti naburaju". Nikto sa nikam nenabura, obet im to vsetko sama "dobrovolne" da, spravi.
Lebo niektori sa tvaria, ze zavolaju a "heknu" telefon a z uctu potom zahadne zmiznu peniaze. No neheknu (aspon zatial). A niektori neprisli len o svoje peniaze, ale este zobrali online pozicky a dali im aj tie.
Aj mne volavaju. Bud ich rovno poslem do teplych krajin, alebo chvilu pokecam ... niektori hovoria pekne po slovensky bez prizvuku, inym skoro nerozumiet.
Ja sa cudujem aj operatorom, podla mna keby chceli, tak tie podvodne telefonaty by vedeli identifikovat. Keby naozaj chceli.
A to nariadenie EU ... tak tam daju aj meno prijemcu/nazov uctu ved ho vedia, je to ich ucet - aj ked asi na bieleho kona.

@aalt ano zle som to pochopila
ano ty im všetko sám povoliš , umožníš, zmanipuluju tak rozhovorom ..
obdobné ako boli podvody v obchodoch na zmienanie penazi, toto mi zmente, ešte toto a toto za toto a tamto a nakoniec si vydal viac prachov ... ten isty systém

Strana
z2