Je škodlivé nechať notebook stále pripojený?
Doma sa na tom nevieme zhodnut. 😅
Manzel tvrdi, ze notebooku skodi, ked je neustale pripojeny k nabijacke. Ja ho mam vacsinou na stole a prakticky stale v zasuvke.
Funguje bez problemov, tak som nad tym nikdy velmi nerozmyslala.
Odpajate ho po kazdom pouziti, alebo ho nechavate zapojeny nonstop?
Pri aktualnych notebookoch to nema ako skodit. Odporuca sa to z bezpecnostnych dovodov - mensi riziko nahodneho skratu a poziaru.
Odpájam, ani ma nenapadlo nechať ho zapojený, keď sa nepoužíva.
Pracujem v IT a všetci máme notebook stále v dokovacej stanici. Len keď s nim niekam ideme tak ho vypojíme
Neškodí. V práci tak mame všetci. Aj doma sme nechávali, ale odkedy som videla na Insta ako v Cz jednej rodine zhorel celý dom kvôli notebooku, ktorý bol v nabíjačke a vypnutý, tak odvtedy vypínam a vyťahujem aj nabijacku zo zástrčky
Bateriu nici :
1. Cyklovanie
2. Trvale nabitie na 100%
Napriklad moje nove Lenovo ma moznost nastavit hranice, v ktorych sa bateria pohybuje, mam tam 40 - 80% a cele to je trvalo v zasuvke, system to drzi na 55%. Takto mam rezervu ulozit projekty, ked vypadne napajanie a sucasne drzim bateriu v pasme, kde ma maximalnu zivotnost.
Nieco ine je, ked napriklad niekto ide robit do hojdacej siete na zahradu, kde nema zasuvku, tam sa vybijaniu nevyhnes, ale obecne nie je dobre nabijat nad 80 - 90%.
Ja mám zapnutý notebook tiež stále v zásuvke, ale má tam prúdový chránič, jeden elektrikár mi povedal, že tak nezhorí.
Ja mám zapnutý notebook tiež stále v zásuvke, ale má tam prúdový chránič, jeden elektrikár mi povedal, že tak nezhorí.
@petronelag Tak to ti povedal uplnu hlupost, ked raz zacne horiet bateria, chranic s tym nic nespravi. Jeho uloha je zabranit smrti pri strkani klinca do zasuvky alebo hryzeni kabla psom. Zopar cinskych kolobeziek uz horelo aj mimo zapojenia do zasuvky.
@anonym_autor
Podľa odborníka, ktorý mal reláciu v televízii, notebook nie je vhodné mať stále pripojený, treba to striedať (sieť, batéria), dokonca ani v prípade nabíjania nenechať ho nabiť na 100 % (ani mobil). Takisto sa nemusí notebook vypínať každý deň, stačí raz za týždeň. V prípade nového je dobré nechať ho 2 - 3 x úplne vybiť. Ja dodržujem jeho rady.

Ako mobil, ten máš tiež stále v nabíjačke?