Kto si kúpi telefón za 1300 - 1500 EUR?
Ahojte ľudia, vždy som mala z firmy Iphone, čiže som túto situáciu neriešila. Aktuálne mi tá moja 13tka odchádza a pozerám novú 17tku. Firma už Iphony kupuje iba top managementu a ja som dostala na výber nejaký android - také lacnejšie rady - konsolidácia - šetríme. A tak si pozerám Iphony a sama seba sa pýtam, to odkiaľ ľudia majú na ten telefón? To si každý mesiac odkladajú dva roky po 50 eur, aby si potom kúpili jeden telefón za 1399 eur? Ale to je strašne veľa peňazí za jeden telefón. Príde mi to veľmi veľká suma za jednu vec, ktorá o dva roky už bude stará ... dnes mnohí udia kupujú každý rok, každé dva roky nový iphone, ako pls? Nezárabám zle, práveže vôbec, som sama, peniaze si šetrím, aj investujem. Lebo každý mesiac okrem hypo, energií, jedla, drogérie vyjdu nejaké výdavky (jeden mesiac platíte ročnú poistku za byt a životku, druhý mesiac poistku za auto, tretí mesiac servisná prehliadka auto, potom ročný program v zdravotníckom zariadení, potom idete ku zubárovi, kde len šmahom ruky a jeden zub a ošetrenie necháte 80-100 eur, potom sa niečo doma pokazí a musíte kúpiť nové alebo to opraviť, do toho si človek chce šetriť aj na nejakú lacnejšiu dovolenku). Mňa naozaj zaujíma, či si ľudia s čistým platom 1.500 - 2.000 eur kupujú Iphony a či im to nie je ľúto, dať jednu výplatu na mobil?
to je tá chudoba na Slovensku.
Celá veda.
Ľudia nemajú čo žrať ale v 10 000e kabelkách 2000e mobily😂
Aj teraz omielaný Dubai ukázal ako ľudia "živoria"
Nožík sa mi vo vačku otvára keď niekto povie aká tu je chudoba.
Hej závidím 🤣🤣🤣🤣🤣 nemusíte sa unúvat
@anonym_2f6906 V Dubaji zostalo trčať cca 3000 Slovákov. Poďme si pripomenúť z geografie, koľko má Slovensko obyvateľov?
Na Slovensku vážne žije skoro milion obyvateľov v chudobe a vážne na Slovensku nájdeš ľudí, ktorí jedia aj na Štedrý deň zemiaky s mliekom a vážne na Slovensku sú ľudia, ktorí sú odpojení od elektriny a nie, nie sú to asociáli ani ľudia z minority.
Kde vlastne bývaš alebo čo robíš, že tých ľudí nevidíš/nevnímaš?
@procrastique ty sa tu stále prezentuješ s tou fake profilovku? 😆😆😆
@anonym_9ced36 Jo, vďaka že pripomínaš, dám už dačo iné.
Akorat som presne tento text a pribeh čítala na FB na stránke Priznanie zlatokopiek🤣
@anonym_autor zbytocna tema. Chvalis sa ako vela zarobis a hladas lacnu dovolenku. Mladi ludia maju vreckove od rodicov alebo chodia na brigade. Decka si zarobia na najnovsie telefony za 2 mesiace. Byvaju u mamky ine vydavky nula. Vsetko vysvetlene. Deti chcu vsetko najlepsie najdrahsie a vacsina to ma skor ako ty
@anonym_9ced36 Jo, vďaka že pripomínaš, dám už dačo iné.
@procrastique mala by si, dosť trapas.
Veci maju svoje cenovky a nie vsetko je pre kazdeho 🤷🏼♀️ ak by som zarabala 1500-2000eur, tak si neviem predstavit dat hodnotu celej vyplaty za telefon. Pruser je, ze ludia s takym prijmom si tie telefony kupuju na splatky, lebo maju pocit, ze tym ziskaju nejaky status 🙈 velka cast slovakov je financne negramotna a to vidno aj na tom, ze predajcovia ponukaju na splatky uz naozaj absurdne veci a ludia si “nakupia” veci, kt si realne nemozu dovolit.
@anonym_9ced36 našla som aj dačo lepšie 😀
@procrastique aby ťa neblokli ešte 😆
@procrastique aby ťa neblokli ešte 😆
@anonym_9ced36 pravdu máš, skúsim ešte radšej nejaké nohy z wiffeet
@anonym_autor na Slovensku máme vysokú mieru finančnej negramotnosti,tak sa nečuduj. 😊 Ja by som tiež toľko nedala za mobil aj napriek tomu, že si ho môžem v pohode dovoliť.
@anonym_autor zarobím viac a nekupujem si taky drahy telefon a to ani na firmu, kde viem uplatniť DPH. iPhone mi vyhovuje, lebo mame vsetci, detom davame limity a mame ich pod kontrolou. Deti podedili 13 po nas. Ja som si kupila minuly rok 15 Pro a muz 16e. Kym budu fungovat, tak ich menit nebudeme. Za tu cenu co uvádzaš som mala dva iPhony. A volam z nich tak isto ako niekto zo 17 -tky 😉. Fotecky su tiez super.
Za mna zbytocne vyhodene peniaze . Ten mobil je na volanie ,a na to nepotrebujem minut celu vyplatu .
No toto je kazdeho vec . Su ludia co si aj pozicku zoberu ,len aby mali najnovsi mobil .
@anonym_autor Pracujem v oblasti vyvoja mobilnych aplikacii, nikdy by som si nekupila nic ine ako iPhone. Nepovazujem sa za cloveka, ktory prehnane mina, tiez investujem, splacam hypo, doprajem si zazitky ale naozaj sa nijaka z tych ostatnych znaciek ani len zdaleka nechyta na iPhone. Telefon je v mojej ruke kazdy jeden den, nosim ho doslova vkuse so sebou, neviem si ani predstavit, ze by som sa cely den musela pozerat na shitny android os a pouzivat tie ich appky. Nevadi mi zaplatit 1500 eur za nieco, co 3-4 roky pouzivam kazdy jeden den.
@babushkaem a kupovala si tie androidy tiez kazde 2 roky, s dostatocne vykonnym CPU a dostatocne velkym uloziskom aj RAM? Mne NIKDY ziadny Android nezapraskany zbytocnostami "nesekal". A to ich nekupujem ani raz za 4 roky.
@madeincssr vzdy to zacalo po par mesiacoch, ale je pravda, ze to bolo tak pred 10 timi rokmi, vtedy som presla na iphone, ktory mi to nerobil a ostala som pri nom doteraz, lebo som nemala dovod to menit
Tiež mám Iphone už to bude druhý rok a nemienim ho meniť pokiaľ funguje a nič mu nie je. Muž ma tiež Iphone už cca 1rok. Predtým som mala Android a musím skonštatovať že s Iphonom som nadmieru spokojná čo sa týka funkčnosti. AK nie si ochotná zaplatiť tak si nekupuj. Ale nelamentuj, že niekto si ho kúpi...
Ja mám telefón za 200e a vôbec neviem čo je také úžasne a potrebne na telefóne za 1300. Je to však každého vec do čoho si investuje. Ja si radšej odkladám na cestovanie, hoci teda tiež nemám pochodeny celý svet, ale chodíme do miest ktoré si môžeme dovoliť.
@anonym_autor vyjadruješ sa a komunikuješ ako jednoduchšia osoba. Tak sa nečuduj ;)
@anonym_2f6906 V Dubaji zostalo trčať cca 3000 Slovákov. Poďme si pripomenúť z geografie, koľko má Slovensko obyvateľov?
Na Slovensku vážne žije skoro milion obyvateľov v chudobe a vážne na Slovensku nájdeš ľudí, ktorí jedia aj na Štedrý deň zemiaky s mliekom a vážne na Slovensku sú ľudia, ktorí sú odpojení od elektriny a nie, nie sú to asociáli ani ľudia z minority.
Kde vlastne bývaš alebo čo robíš, že tých ľudí nevidíš/nevnímaš?
@procrastique a koho je to chyba? Podla mna len a len tych ludi (pokial nie su chori).. v dnesnej dobe je tolko moznosti na zmenu a na to, mat sa v zivote lepsie, ze ked niekto jje na vianoce zemiaky s mliekom, asi si za to moze sam. V tv vidim vyplakavat ludi, s cigaretou v hube, ako nemajú..mm ako sa maju zle... v modrom z neba vidim vyplakavat zdrave zeny s 5timi detmi co v zivote nerobili, ze nemaju na drevo na zimu a muza maju v base. Kazdy sme si sam strojcom svojho stastia... a opakujem, pokial nie je v "hre" choroba. Lebo to su uz uplne ine starosti potom
@anonym_autor Tak máš na výber aj nižšiu radu 14-ka ide okolo 600. Či musíš mať najnovšiu.
My s mužom nedáme na iphone dopustiť. Vždy nám vydrží 5-7 rokov. ale tiež nedáme toľko peňazí na najnovšiu verziu, ktorá je už v podstate stará... Ideme do lacnejšej varianty a tá zase vydrží krásne.
@anonym_autor V živote nikdy, a to si ho môžem dovoliť. Nechápem načo by mi taký drahý sunt bol, keď potrebujem len volať, posielať sms, mať prístup na net, sem tam niečo odfotiť. To všetko dokáže aj obyčajný telefón. Aktuálne mám telefón za cca 180 e a som úplne spokojná. Kupovať niečo, lebo je to cool môžu len obmedzení ľudia
A ja si napríklad odtrhnem od úst a kúpim si ten iPhone. Mám na to hneď niekoľko dôvodov o ktorých ti nebudem písať.
Celá tvoja téma a tvoje vyjadrovanie v nej autorka je výsostne trápna. Je ťa ho.o do toho, aké má kto hodnoty a do čoho chce investovať (áno investovať) svoje peniaze. Pre niekoho je hodnota drahá dovolenka, pre iných to môže byť šport, alkohol, jedlo, zážitky… niekto ma rád elektroniku a potrpí si na nej lebo ho baví a baví denne, fascinuje. iPhone nevnímam ako dokazovanie si statusu (možno sa nájde pár ľudí ktorí áno), rokmi som zistila, že mi z mnoha dôvodov práve táto značka veľmi vyhovuje a v blízkej dobe si plánujem kúpiť možno nový.
@anonym_autor ahoj tak na Vianoce som si po 16tich rokoch tuzenia po Iphone kúpila Iphone 15....
"Úžasne dokonalý parádny"mobil...ktory som darovala dcére k narodeninám...pred dvomi týždňami...
To nastavenie a celé to patrenie do Iphonackej spoločnosti je tak trápne a úbohé že až...
Keby ten telefón vydržal aspoň 2 dní ako tak nabitý...a keď by bol aspoň tak dokonalý ako sa tvária že je...ale aby som musela tak trápnu vec ako je budík nastavovať každý večer, a ešte aj stisovat aby mi ráno nezačal vrieskať ako zmyslov zbaveny...tak toto je fakt pod úroven...alebo obyčajná debilita zavolať niekomu aby bol tak náročná ako bola tak to je tiež strašné...a spojenie WhatsApp hovorov a obyčajnými do kopy keď chceš volať rýchlo a tuknes v meste na videohovor a nie normálne volanie....presne som vedela že je to len o reklame a o tom že a iphonom si človek myslí že je niečo viac..
Áno má nádherné fotky...ale aby ten stroj za 700 eur bol o 17:00 nabitý na 80 percent...tak to je hanba ....
Keby vyhrám aj ten nadrahsi predám ho...a ani zadarmo by som ho už nikdy nechcela...Kúpila som si Google pixel 9a a tomu sa hovorí perfektné intuitívny mobil..
Nastavím si raz a všetko klape...
@anonym_autor ahoj tak na Vianoce som si po 16tich rokoch tuzenia po Iphone kúpila Iphone 15....
"Úžasne dokonalý parádny"mobil...ktory som darovala dcére k narodeninám...pred dvomi týždňami...
To nastavenie a celé to patrenie do Iphonackej spoločnosti je tak trápne a úbohé že až...
Keby ten telefón vydržal aspoň 2 dní ako tak nabitý...a keď by bol aspoň tak dokonalý ako sa tvária že je...ale aby som musela tak trápnu vec ako je budík nastavovať každý večer, a ešte aj stisovat aby mi ráno nezačal vrieskať ako zmyslov zbaveny...tak toto je fakt pod úroven...alebo obyčajná debilita zavolať niekomu aby bol tak náročná ako bola tak to je tiež strašné...a spojenie WhatsApp hovorov a obyčajnými do kopy keď chceš volať rýchlo a tuknes v meste na videohovor a nie normálne volanie....presne som vedela že je to len o reklame a o tom že a iphonom si človek myslí že je niečo viac..
Áno má nádherné fotky...ale aby ten stroj za 700 eur bol o 17:00 nabitý na 80 percent...tak to je hanba ....
Keby vyhrám aj ten nadrahsi predám ho...a ani zadarmo by som ho už nikdy nechcela...Kúpila som si Google pixel 9a a tomu sa hovorí perfektné intuitívny mobil..
Nastavím si raz a všetko klape...
@domix147 nehnevaj sa, ale to, ze ho nevies pouzivat nie je problem spolocnosti Apple :D podla mna sa omoho jednoduchsie ovlada ako android, ale je to o zvyku jednoducho
Tak napriklad ja mam iphone 12 a mam ho uz asi sest rokov a to uz bol kupovany z druhej ruky. A ten telefon aj dnes funguje rovnako dobre ako na zaciatku. Takze si ho j dalej necham a ked raz dosluzi tak si kupim opat iphone lebo sice je to drahsia investicia ale viem ze vydrzi roky. Narozdiel od samsungov ktore ani nie po dvoch rokoch zacali sekat (ano aj tie drahe).

Ja kupujem každý rok iphone za 1500 eur dajme tomu, potom ho hodím po dvoch rokoch na bazoš za 600 eur a idú mi odtrhnúť ruky. Čiže ma telefón vyjde dajme tomu 35-40 e mesačne. Pri mojom plate je to fakt maličká časť a podľa mňa je to vec, ktorú si kupujú tí čo na to majú alebo využijú potenciál daného zariadenia. Netreba zabudnúť, že s výplatou väčšine ľudí rastie aj výdaj :D
No a ešte posledné k čomu sa chcem vyjadriť, je že niekto má malý plat a peniaze vráža do cigariet, do automatov, niekto si kúpi mobil, niekto chodí na úver na dovolenku :D však nech si každý robí so svojimi peniazmi čo chce, či čo?
@procrastique ty sa tu stále prezentuješ s tou fake profilovku? 😆😆😆