icon

Môžete dôverovať inteligentným hodinkám pri meraní kalórií?

11. apr 2026

Ahojte. Tu nejde ani tak o značku, ale o celkovo inteligentne hodinky. Veríte, že píšu spravne kroky, alebo kolko kalorii spálite ?

Dnes mi ukazuju ze som spalila 19:39 2000 kcal ... je to realne ?pytam sa preto, nakolko mi fitnes trenerka povedala, ze to ani ona nespali na behani, a totalne ma odrovnala, že by som mala mat kalorie na 1000-1200 ak chcem chudnuť 🫣 tak som z toho frustrovana :( a ze nemam verit ani kalorickým tabuľkam..

anonym_75cb62
11. apr 2026

2000 kal spalis tak vysokohorskou turistikou ak vobec, tiez mi trenerka odporucala 1200 kal aj ked mi viaceri vraveli ze je to malo no pri 1700 som nechudla

anonym_ec324e
11. apr 2026

@anonym_autor kroky cca áno, kalórie nie.
Je inak veľký rozdiel či tvoje hodinky ti zobrazujú spalene kcal aktivitou alebo celkové aj s bazalom.

Trenerku s názorom 1000 kcal vymeň

zmrzlinka2021
11. apr 2026

@anonym_autor

Výmena trénerku. 1200 kalórií je hladovka

autor
11. apr 2026
@anonym_ec324e

@anonym_autor kroky cca áno, kalórie nie.
Je inak veľký rozdiel či tvoje hodinky ti zobrazujú spalene kcal aktivitou alebo celkové aj s bazalom.

Trenerku s názorom 1000 kcal vymeň

@anonym_ec324e lebo ja som si nastavovala kaloricke tabulky .. a ze to mam cele zle .. ze chudnut nebudem .. ze to ona okolo 1000-1200 kcal .. tak uz tomu nechapem😓

sense
11. apr 2026

kroky ano, kedze aspon moje a predpokladam ze viacere rataju na zaklade gps. Kalorie nie. Tych 2tis by mohlo byt teoreticky pokojove plus aktivne kalorie, za predpokladu ze si nebehala polmaraton alebo nebola na vysokohorskej turistike. Celkovo hodinky ukazuju spalene kalorie len na zaklade vzorca plus tepu ktory je na ruke aj tak menej presny, ako keby si merala hrudnym pasom. Ziadne hodinky ale nepoznaju tvoj metabolizmus a to ako tvoje telo spaluje. Takze rozhodne by som sa neriadila tym, co ukazuju hodinky. To by som mohla jest cez 3tis kalorii . A tiez sa priklanam k nazoru, ze trenerku ktora ti radi mat 1000 kcal denne pri chudnuti by som vymenila, pokial teda nemerias tak max 150cm

autor
11. apr 2026
@zmrzlinka2021

@anonym_autor

Výmena trénerku. 1200 kalórií je hladovka

@zmrzlinka2021 ja uz neviem ako si to spravne vyratat a naatavit a z toho co mam nastavene zatial za 10 dní 1,80kg dole

laskonkaa1
11. apr 2026

1. 2000kcal nespalim ani pri hyrexe,mozno tak pri pol maratóne, bežný den urcite nie.
2. Aby si schudla, 1000-1200kcal je nezmysel, pokiaľ nemas 10 rokov a 150cm.
3. Kroky počíta cca ok, kcal závisí od xy faktorov.

slovakboy
11. apr 2026

@anonym_autor hodinky vedia zmerať tep a kroky. Zvyšok môžu prepočítať podľa tvojej hmotnosti a veku. Ale to sú len orientačné a veľmi nepresné čísla. Jedlo ak vieš aké obsahuje kalórie si vieš nadávkovať. Ja bicyklujem a mal som merač tepu a rýchlosti s vsetkeho možného aj počtu nadychov. Ale nemal som merač výkonu. Počítač nejako vypočítal kalórie. Teraz už mám aj merač výkonu a to je už niečo úplne iné a oveľa presnejšie. Je to fyzikálne priame meranie mechanickej energie ktorú vydám. No nezmeria to energiu, ktorú vydám teplom atď. Straty rôzne nevie zmerať len odhadnúť podľa typu záťaže a hmotnosti. No je to najpresnejšie čo sa dá pre amatéra. Ak nebicykluješ, môžeš skúsiť cyklistický trenažér, alebo bežecký trenažér, ktorý dokáže merať aj silu a rýchlosť. Teda aj výkon, lebo výkon je sila krát rýchlosť, alebo moment krát otáčky pre rotačný pohyb.

klarissa25
11. apr 2026

Tak jedna vec je bazalny vydaj a vydaj aktivitami. Ak toto spocitas tak celkovy vydaj mozes mat kludne 2000 aj viac…

anonym_c67da0
11. apr 2026

@anonym_autor akú máš váhu, vek, výšku a dennú aktivitu?

lucik194
11. apr 2026

2000 kalorii nespalis len tak

pri 10 km behu spalim tak 450-500 kalorii
pri hodinovom skupinovom intenzívnom cviceni som mala 350-500, podľa typu cvicenia

monera
11. apr 2026

V prvom rade si zistite bazálny metabolizmus - vypočítajú vám to kalorické tabuľky alebo hocikde na nete nájdete vzorec, do ktorého dosadíte svoj vek, výšku a hmotnosť. Číslo, ktoré vám vyjde, je váš bazálny príjem, čiže energia, ktorú spotrebuje vaše telo len na svoje fungovanie, bez akejkoľvek fyzickej aktivity. K tomu si potom prirátajte fyzickú aktivitu - väčšina ľudí je aktívna menej ako si myslí, okolo tých 400-500 kcal denne dajme tomu... tie kalórie prirátajte k bazálu a vyjde vám číslo, koľko kcal denne môžete prijať, aby ste si udržali súčasnú hmotnosť. Ak chcete schudnúť, odporúčam deficit 300 kcal denne... Kilo tuku má zhruba 7700 kcal, čiže pri deficite 300 kcal schudnete kilo tuku za necelý mesiac. Samozrejme, dôležitá je aj strava, aby bola nutrične vyvážená a kvalitná.

autor
11. apr 2026
@monera

V prvom rade si zistite bazálny metabolizmus - vypočítajú vám to kalorické tabuľky alebo hocikde na nete nájdete vzorec, do ktorého dosadíte svoj vek, výšku a hmotnosť. Číslo, ktoré vám vyjde, je váš bazálny príjem, čiže energia, ktorú spotrebuje vaše telo len na svoje fungovanie, bez akejkoľvek fyzickej aktivity. K tomu si potom prirátajte fyzickú aktivitu - väčšina ľudí je aktívna menej ako si myslí, okolo tých 400-500 kcal denne dajme tomu... tie kalórie prirátajte k bazálu a vyjde vám číslo, koľko kcal denne môžete prijať, aby ste si udržali súčasnú hmotnosť. Ak chcete schudnúť, odporúčam deficit 300 kcal denne... Kilo tuku má zhruba 7700 kcal, čiže pri deficite 300 kcal schudnete kilo tuku za necelý mesiac. Samozrejme, dôležitá je aj strava, aby bola nutrične vyvážená a kvalitná.

@monera ano, moje udaje som si dala do kalorickej kalkulacky .. vyslo mi moje bm a kolko mam prijat aby som schudla .. ale ževraj je to hlúposť, tak už neviem čomu veriť

anonym_b73495
11. apr 2026

garmin hodinky mi merali najviac presne .. teraz mam samsung a katastrofa.. na presne meranie krokov treba krokomer .. vsetky vsak meraju priblizne a nie uplne presne

barka1
11. apr 2026
@anonym_autor

@monera ano, moje udaje som si dala do kalorickej kalkulacky .. vyslo mi moje bm a kolko mam prijat aby som schudla .. ale ževraj je to hlúposť, tak už neviem čomu veriť

@anonym_autor určite to nie je hlupost. Najdi si inu trenérku. V KT zadaj váhu, výšku, věk, režim na chudnutie, vypni zápis aktivit a nastav paušálnu aktivitu.

tilly
11. apr 2026

Nie je tých 2000 bazal plus aktivita?

tilly
11. apr 2026

Ja som mala dnes tých 2000 (orientačne, urcite to nie je presné). 17000 krokov a asi hodinka jemného tanca spojená s upratovaním (to v rámci tých 17tis krokov). Ja mám vyšší bazal vzhľadom na výšku.

anonym_49a90a
11. apr 2026

Akože ja som si dnes dala polmaratón. Mám za celý deň asi 25000 krokov a mám na hodinkách 1300 kalórií.

anonym_83eddb
11. apr 2026

Mne AI povedala ze mi to moje hodiny počítajú aj s bazalom.Teda urcite len približne, ja im moc neverim

euka210
11. apr 2026

@anonym_autor neviem. Kroky a km myslim ze dobre, s manzelom nam to sedi, ze on mal menej krokov na prechadzke.
Kal mam nastavene na 300 vydaj aktivitou, teraz mi pise za cely den spolu s bazalnym 1600, aktivita 330, 9100 krokov. Kalorie nejako neriesim, skor kroky. Meranie stresu mi sedi...rano ked ideme do skoly je vysoky 😁
Tiez som toho nazoru, ze 1200 je malo. Uz nemam tabulky, ale vtedy len bazalny bol tusim okolo 1200
V nedelu sme presli 9km, 16000kr za den, pise mi 900kal.
Mna hodinky zacali nutit k vacsiemu pohybu. Ked som hlavu nastavila, ze fakt idem schudnut, zrazu aj menej hluposti pomimo pojedam.

anonym_dfc916
11. apr 2026

@anonym_autor vacsina co ti tu pisu nevedia ako funguju smart hodinky..

Tvoje telo spaluje kalorie neustale, aj ked by si cely den presedela na gauci tak spalujes kalorie a cim viac pohybu za den mas tym viac kalorii aj spalujes.. hodinky ti v tomto pripade nepocitaju nejaku konkretnu aktivitu ale vypocitali ti celkove kalorie ktore si za dany den spalila.. ak teda tvoje telo spali denne 2000kcal a chces schudnut tak tvoje denny prijem musi byt nizsi nez danych 2000kcal.. ak budes prijimat 1200kcal bude chudnut velmi rychlo (3-4 kila za mesiac), co vsak nie je zdrave, ak si nastavis prijem 1500-1700kcal, vysledky sa dostavia ale pojde to pomalsie

Co sa tyka vypoctu hodiniek ze spalis denne 2000kcal, nedrzala by som sa toho striktne, nakolko merania nie su az take presne a kludne to moze byt aj len 1800kcal

Osobne som schudla 20 kil.. tiez som zacinala na 1200kcsl avsak mala som pocas celej doby zavrate a po par mesiacoch aj neustale kutiky na ustach (z nedostatku zivin z jedla, to sa na kozi prejavuje ako prve) a telo mi jasne zacinalo postupne davat najavo ze takyto rezim nezvlada.. momentalne mam opatovne (zbavovanie sa kil po tehotenstve) stravu upravenu avsak uz na 1500kcal a velmi vela pohybu.. chudnem rychlo a telo je tiez spokojne

1200kcal je velmi malo, da sa to vydrzat ale naozaj budes hladna a je na to potrebna velmi silna vola.. odporucam ist na vyssi prijem a hlavne je potrebne vazit a ratat kazdu jednu vec pouzitu do jedla.. hlavne kazdu lyzicku oleja (odporucam kupit si sprej), kazdy kusok zeleniny, kazde odkusnutie len tak pomimo.. a odporucam varit vela polievok na zasyteni mimo hlavnych jedal - idealny je vyvar, lripadne zeleninove polievky s nizkotucnym mliekom alebo iba vodou

anonym_5fb8d5
11. apr 2026

Ja mam 175 cm, 78 kg, chcem schudnut za 3 mesiace na 70kg. Moj priemer krokov za mesiac je 20 000 denne. Su dni, kedy spravim 15, ale aj 25. Mne AI vypocitala, ze mam prijat 1900-2000 kalorii. A mozem to potvrdit, pretoze som sa na 1900 stravovala pocas tehotenskej cukrovky, aj po tom, ako som sa snazila zhodit kila po tehotenstve. A chudla soma. Lenze som sa zas prestala kontrolovat. Od utorka sa opat takto stravujem a na vahe bolo 76,7.

1000-1200 je cista samovrazda. Taku trenerku by som momente vymenila. Moj bazal bez aktivity je na 1500. Kebyze jem 1200, chudla by som, aj keby som cely den lezala v posteli. Cisto len dychanie, srdce, travenie.

autor
12. apr 2026
@anonym_dfc916

@anonym_autor vacsina co ti tu pisu nevedia ako funguju smart hodinky..

Tvoje telo spaluje kalorie neustale, aj ked by si cely den presedela na gauci tak spalujes kalorie a cim viac pohybu za den mas tym viac kalorii aj spalujes.. hodinky ti v tomto pripade nepocitaju nejaku konkretnu aktivitu ale vypocitali ti celkove kalorie ktore si za dany den spalila.. ak teda tvoje telo spali denne 2000kcal a chces schudnut tak tvoje denny prijem musi byt nizsi nez danych 2000kcal.. ak budes prijimat 1200kcal bude chudnut velmi rychlo (3-4 kila za mesiac), co vsak nie je zdrave, ak si nastavis prijem 1500-1700kcal, vysledky sa dostavia ale pojde to pomalsie

Co sa tyka vypoctu hodiniek ze spalis denne 2000kcal, nedrzala by som sa toho striktne, nakolko merania nie su az take presne a kludne to moze byt aj len 1800kcal

Osobne som schudla 20 kil.. tiez som zacinala na 1200kcsl avsak mala som pocas celej doby zavrate a po par mesiacoch aj neustale kutiky na ustach (z nedostatku zivin z jedla, to sa na kozi prejavuje ako prve) a telo mi jasne zacinalo postupne davat najavo ze takyto rezim nezvlada.. momentalne mam opatovne (zbavovanie sa kil po tehotenstve) stravu upravenu avsak uz na 1500kcal a velmi vela pohybu.. chudnem rychlo a telo je tiez spokojne

1200kcal je velmi malo, da sa to vydrzat ale naozaj budes hladna a je na to potrebna velmi silna vola.. odporucam ist na vyssi prijem a hlavne je potrebne vazit a ratat kazdu jednu vec pouzitu do jedla.. hlavne kazdu lyzicku oleja (odporucam kupit si sprej), kazdy kusok zeleniny, kazde odkusnutie len tak pomimo.. a odporucam varit vela polievok na zasyteni mimo hlavnych jedal - idealny je vyvar, lripadne zeleninove polievky s nizkotucnym mliekom alebo iba vodou

@anonym_dfc916 ja mam 168cm a 93kg
.. bm mam 1300-1400kcal a mam nastavené kalorie na 1600kcal - to čo príjmam..

Vcera mi hodinky ukazali ze som spalila vyše 800 kcal len aktivitou .. mala som cez 14 000 krokov .. doma som cvičila dokopy to bolo cez 2100kcal..

Lenže tu ide o to, na to aké mala super recenzie, jek dievčatá chudnutu na 1000-1200kcal, že nikdy nejde nad 1500kcal.. +silový trening, že nemam verit, ani tej kalkulačke, ani tým tabulkam, ani umelej inteligencii, pretpže som sa radila ňou .. ale schudla som skoro 2kg za tych 10 dni, čo v tom som, tak uvidim ako to pojde ďalej .. ja už neviem, kto by mk to vedel vyppcitat .

anonym_508f3a
12. apr 2026

2000 kalórií som fakt ozaj pozerala, kedy mi hodinky napísali, že som spálila a bolo to pri veľmi dlhých long runnoch, cca 35 km. Naposledy pri celom maratóne som mala spalenych 2709 kalórií, takze šanca, že to spális bežne denne, je nulová. Možno tvoje hodinky to majú nastavené tak, ze bazal + aktivity? 1100 kalórií je žalostne malo, mam nutričnu, ktorá mi hovorila, že v extrémnych prípadoch, keď ma niekto veľmi ťažkú obezitu, idu pod dohľadom lekárov s týmto človekom na 100 kcal pod bazal, ale pri extrémne obeznom cloveku zas bazal nebude 1200 kcal.
Ja mam teraz nastavených 1440 na základe viacerých meraní bazalneho metabolizmu a chudnem ukážkovo.

anonym_508f3a
12. apr 2026

A ešte ku krokom, niektoré ani to správne nemerajú. Bežne sa nám stane, že ráno po umyti zubov mam ja nula krokov, manžel 900. Alebo že manželovi naskacu kroky počas šoférovania.

anonym_fc5cc1
12. apr 2026

Zdravotne aplikacie na mobile su spolahlivejsie. Ved si skus zadat v kt manualnu aktivitu, rychlu chodzu 4 km/h a vyhodi ti spalene kalorie 180-200kcal (podla vahy dotycneho). Tak ako mozu smart watches napocitat 2 tis kcal pocas dna, ked iba prejdes z obyvaku do spalne, vyniest smeti, umyjes riad a to je vsetko, to by si musela poctivo odkracat 10 hodin ...??? Ignoruj hodinky a sleduj si iba mobil, ked pojdes von s nejakou trackingovou aplikaciou, kolko si presla krokov. To je poctivy a overeny pohyb. Za mna su smart watches iba generatory nahodnych cisel, co sa tyka spalenych kcal. Alebo ako bolo povedane hore, ze to uz pocitaju ako konecny vysledok aj s bazalnym metabolizmom. Cize si nespalila pohybom 2 tis kcal, ale tvoje telo dnes vydalo spolu s bazalom dokopy 2 tis kcal. Ale ak nechudnes, ako ti povedala trenerka, tak aj o tom sa da pochybovat.
Proste KT dat bez pripojenych zariadeni a ako pohyb zadat naozaj overeny vydaj, ak si sla 30 min peso do obhodu, ze si bola na prechadzke rychlym krokom 1 hodinu,... ze bola si na bajku 2 hod priemernou rychlostou 20km/h,... Overis na mobile cez gps a tracking sportovu aplikaciu, kolko si naozaj presla.

anonym_fc5cc1
12. apr 2026
@anonym_autor

Vcera mi hodinky ukazali ze som spalila vyše 800 kcal len aktivitou .. mala som cez 14 000 krokov .. doma som cvičila dokopy to bolo cez 2100kcal..

Lenže tu ide o to, na to aké mala super recenzie, jek dievčatá chudnutu na 1000-1200kcal, že nikdy nejde nad 1500kcal.. +silový trening, že nemam verit, ani tej kalkulačke, ani tým tabulkam, ani umelej inteligencii, pretpže som sa radila ňou .. ale schudla som skoro 2kg za tych 10 dni, čo v tom som, tak uvidim ako to pojde ďalej .. ja už neviem, kto by mk to vedel vyppcitat .

@anonym_autor Pri 93kg mas en bazal urcite okolo 1700 kcal a ked zhodis, tak klesne s nizsou vahou. Pri 14 tis krokoch (10km) si spalila tak -300-400 kcal, ved to zadaj manualnu aktivitu do KT ze si sla 2 hodiny 5km/h kolko ti to da kcal. Ale zase si pri tom, ci to bolo naozaj 14 tis krokov.
https://purecalculators.com/sk/steps-to-km-conv...
Ak chudnes, tak to robis dobre. Ale -2kg staci, ak menej pijes a menej jes par dni, staci ak sa poriadne najes a si spat. Az ked dlhodobo vaha klesne a udrzi sa, tak vtedy je to realne chudnutie. Plus na zaciatku idu kila rychlejsie, potom sa to spomali.

lucik194
12. apr 2026

za mna mozes kludne pouzivat sportove hodinky na vypocet kalorii, ale nie take obycane za 50€ , ale proste poriadne (napr. suunto, garmin, coros - behacie), kde naozaj ta elektronika a merače su uplne inde (kvalitne) a vies si tam nastavit aj rozne druhy sportu, plus nastavis, kolko vazis, kolko merias, plus snimac mas na ruke ....

za mna meraju naozaj dobre, ale mam drahsie tie hodinky. Mala som aj lacnejsie a aj drahsie, rozne znacky, tak to viem porovnat.....

nikdy mi neukazovali , ze spalenych 2000kalorii, to je podla mna len zle nieco u teba nastavene

anonym_7c14e1
12. apr 2026
@anonym_autor

@zmrzlinka2021 ja uz neviem ako si to spravne vyratat a naatavit a z toho co mam nastavene zatial za 10 dní 1,80kg dole

@anonym_autor to si sa akurát iba odvodnila, to si ešte neschudla tuk😉.
Na 1200 ozaj nechod

anonym_dfc916
12. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor , nemusis si to pocitat, pri 1600kcal schudnes zdravo.. mozno pomaly ale schudnus len musis vydrzat.. pokial vsak chces schudnut rychlo tak potom musis ist pod 1500kcal, cim menej tym rychlejsie.. ale ako vravim toto je dlhodobo neudrzatelne a ak aj vydrzis tak telo ti da jasne najavo ze toto nie