Používate umelú inteligenciu v bežnom živote?
Všade sa o tom hovorí, ale ja mám stále pocit že neviem na čo by mi to bolo v bežnom živote. Občas sa niečo spýtam zo zvedavosti a tým to končí.
Našli ste si pri AI niečo čo používate opakovane a naozaj vám to uľahčí deň?
@anonym_autor pouzivam v práci, veľmi mi to pomáha v korešpondencii, opraví chyby, navrhne sformuluje, urýchli robotu
@anonym_autor Cítim sa, akoby som za 21€ mesačne zamestnával pod sebou 20 programatorov. Veci, ktoré mi niekedy trvali deň, mám teraz zrobené za 20 minút a nepreháňam. Sú zrobené skoro správne, chce to len pár kôl úprav, ale keby som to robil manuálne ako pred rokom, tak dovi dopo moja :D
Doma používame na hocičo. Návrh záhradky, návrh nábytkov, návrh na kvety k hrobu, je toho milion.
denne vyuzivam v praci aj doma, napr. na rozne testy na preopakovanie uciva, vyhladavanie informacii, preklady, pomoc s formulaciou textu, itinerare, vsetko mozne
@anonym_autor Odkedy viem, že som tehotná, sa u AI uisťujem, či som nejakými činnosťami náhodou neublížila bábätku.
@anonym_autor Moj manzel je taky roztrzitejsi a chaotickejsi typ, a tak si osvojil zvyk robit si poznamky o tom, co kedy a ako robil. Diktuje a nahrava to do mobilu. Predtym musel potom rucne prepisovat a nestihal, teraz to robi s pomocou AI a je to neporovnatelne rychlejsie.
namiesto pisania celeho mailu len naznacim, co chcem, potom len korigujem vystup, pripadne chcem aby naprogramoval nieco a doladujem vystup
Zariadovala som si obyvacku a kupelnu podla ai navrhu. Planuje mi itinerar na cesty. Rozoberam s nim lekarske spravy. Spravy od mojho ex. Ked potrebujem zistit nieco okolo mojho psa a tak
A to ste kúpili programy?
ja som využila CHATgpt na vysvetlenie lekárskej správy z magnetickej rezonancie
ľudia otupievavajú…
Nie ked vies ai vyuzit vo svoj prospech…nadavaju na to len ti co to nedokazu.
@anonym_autor recepty, rozhovory v cudzom jazyku a minule som cez AI hladala aj hotel, čo spĺňa moje kritéria (našla som).
Potom na pracovné veci, ktoré sa mi nechce robiť, respektíve skrátia mi dobu zbierania dát.
@anonym_autor ja si davam spravit rastove a percentilove grafy, ako mi rastie babatko. Nemusim pracne pocitat. Muz to vyuziva v praci, ale maju tam nieco platene, je programator. Este aj na programovanie blbosticiek ku gitare, nejaky ovladac si dal nakonfigurovat, mal to 1000x rychlejsie, ako by sa s tym babral sam.
Zacinam tomu prichadzat na chut. Nielen poskytne potrebne info, ale aj to so mnou pokeca 🙂. Vela hlupych otazok by ubudlo aj tu, keby to ludia vedeli pouzivat.
V praci som skusila par dotazov - klamala.
Na cestovanie navrhy v zahrade vyuzivam.
Akurat som pocuvala podcast, v r 2030 vraj AI bude hackovat stredne a male firmy a vydierat ich. Je to blizko.
@anonym_autor coo??jasne.bez AI by som uz nevedela napriklad efektivne cestovat .naplanuje trasy,vyhlada najlepsie moznosti atd.a v kopec dalsich oblastoach zivota od zariadovania domu po planovanie zahrady a pestovania je to super pomoc
Nie ked vies ai vyuzit vo svoj prospech…nadavaju na to len ti co to nedokazu.
@anonym_4ce0da ak prestneš využívať svoju šedú mozgovú kôru… skôr či neskôr ťa to dobehne…
@anonym_autor hej, len niekedy mam pocit ze az moc vo vsetkom
Zacinam tomu prichadzat na chut. Nielen poskytne potrebne info, ale aj to so mnou pokeca 🙂. Vela hlupych otazok by ubudlo aj tu, keby to ludia vedeli pouzivat.
@la_dolce_vita tiez cakam, kedy ludia zistia, ako AI dokaze aj dobre poradit a MK zanikne minimalne debilnymi otazkami
Nie, nemám dôvod.
@abbey1 wau, ja kazdy den dovod najdem..minimalne sa dovzdelavam a zistujem a zistujem..samozrejme ze tomu 100% neverim..
denne vyuzivam v praci aj doma, napr. na rozne testy na preopakovanie uciva, vyhladavanie informacii, preklady, pomoc s formulaciou textu, itinerare, vsetko mozne
@anonym_bf1b53 kontrolujeme domace ulohy :D
@anonym_4ce0da ak prestneš využívať svoju šedú mozgovú kôru… skôr či neskôr ťa to dobehne…
ale prosím ťa,vyhľadávanie na googli niekomu ublížilo? AI je už dokonca implementovaná aj tam a všetci,čo to hrdinsky nepoužívajú,o tom ani nevedia.
Používam denne,namiesto kalorických tabuliek,namiesto zdlhavého preklikávania sa v apke to jednoducho nadiktujem do chatuGPT.Keď neviem,čo variť,poviem mu,čo mám doma a vymyslí mi recept.Mňa varenie neskutočne nebaví,prečo by som si to neuľahčila?
Prekladá mi lekárske správy do zrozumiteľného jazyka napr.,to má aký vplyv na moju šedú kôru?
Prekladá mi cudzojazyčné texty,keď sa snažím niečo pochopiť,to hádam ubližuje môjmu mozgu?
Keď som v Lidli a chcem nejakú rastlinu si kúpiť,tak mi povie,čo to je a ako sa to pestuje.
Vážne to ohrozuje môj mozog?
Jeden výživový doplnok prestali vyrábať,našiel mi niečo skoro totožné,myslíš,že ja sama by som to našla alebo by mi poradili v lekárni? Tam by mi len podstrčili to,čo by chceli predať...
atď....atď.......
@anonym_autor každý týždeň je tu táto téma,stačí sa pozrieť.......
Zariadovala som si obyvacku a kupelnu podla ai navrhu. Planuje mi itinerar na cesty. Rozoberam s nim lekarske spravy. Spravy od mojho ex. Ked potrebujem zistit nieco okolo mojho psa a tak
@anonym_cce7e9 bola som na prednaske o kyberbezpecnosti, kde niekolkokrat zdoraznovali, ze s AI nikdy neriesit lekarske spravy, osobne spravy, kotespondenciu. Nikdy nevies, kedy sa to dostane do nepovolanych ruk. Vsetko sa da dneska velmi dobre zneuzit.
@anonym_cce7e9 bola som na prednaske o kyberbezpecnosti, kde niekolkokrat zdoraznovali, ze s AI nikdy neriesit lekarske spravy, osobne spravy, kotespondenciu. Nikdy nevies, kedy sa to dostane do nepovolanych ruk. Vsetko sa da dneska velmi dobre zneuzit.
@anonym_959f79 No neviem ako moze niekto zneuzit informaciu o ktorej verejne hovorim.
Sem tam. Skôr na obrázky, omaľovánky z fotiek, rozprávky na dobrú noc deťom, raz dcére projekt do školy, len nápad, nie celý...ako pomôcka dobrá vec, ale už sa mi stalo 😃 že nevedela vypočítať príklad a aj keď vypočítala dobre, nechala sa "nachytať" 😂
ale prosím ťa,vyhľadávanie na googli niekomu ublížilo? AI je už dokonca implementovaná aj tam a všetci,čo to hrdinsky nepoužívajú,o tom ani nevedia.
Používam denne,namiesto kalorických tabuliek,namiesto zdlhavého preklikávania sa v apke to jednoducho nadiktujem do chatuGPT.Keď neviem,čo variť,poviem mu,čo mám doma a vymyslí mi recept.Mňa varenie neskutočne nebaví,prečo by som si to neuľahčila?
Prekladá mi lekárske správy do zrozumiteľného jazyka napr.,to má aký vplyv na moju šedú kôru?
Prekladá mi cudzojazyčné texty,keď sa snažím niečo pochopiť,to hádam ubližuje môjmu mozgu?
Keď som v Lidli a chcem nejakú rastlinu si kúpiť,tak mi povie,čo to je a ako sa to pestuje.
Vážne to ohrozuje môj mozog?
Jeden výživový doplnok prestali vyrábať,našiel mi niečo skoro totožné,myslíš,že ja sama by som to našla alebo by mi poradili v lekárni? Tam by mi len podstrčili to,čo by chceli predať...
atď....atď.......
@anonym_autor každý týždeň je tu táto téma,stačí sa pozrieť.......
@rozculena až na to že ja nepíšem že ju nevyužívam. to je základ…
ale napr. to čo si napísala, že namiesto vymýšľania, kreovania jedálnička si ho necháš vypracovať - to už áno, vedie to k tomu že otupievaš… detto itinerár, návrh kuchyne a podobné veci…
ja ju používam, aj v práci aj doma, ale nie na to aby za mňa robila veci ktoré dokážem ibaže sa mi nechce…
a nemám nič proti tomu že niekto ju využíva aj na banality - ale výsledkom je to že si myslím to čo si myslím 🤷♀️
@rozculena až na to že ja nepíšem že ju nevyužívam. to je základ…
ale napr. to čo si napísala, že namiesto vymýšľania, kreovania jedálnička si ho necháš vypracovať - to už áno, vedie to k tomu že otupievaš… detto itinerár, návrh kuchyne a podobné veci…
ja ju používam, aj v práci aj doma, ale nie na to aby za mňa robila veci ktoré dokážem ibaže sa mi nechce…
a nemám nič proti tomu že niekto ju využíva aj na banality - ale výsledkom je to že si myslím to čo si myslím 🤷♀️
@biba_18 Este to rado vymysla, napriklad o lanovke, ktora uz rok nepremava. Po doplnujucej otazke sa ospravedlni a kto nie je zakladne zorientovany, moze mu dat zle info. Robilo to aj matematicke chyby.

Ja som mu zadal nech najde air bnb v destinacii kam sme isli take aby malo umyvacku riadu lebo to sa nedalo odfiltrovat dobre - nasiel