Prečo sa môj Bluetooth reproduktor vypína pri 40 % batérie?
neviete čo s týmto? reprák mi hrá úplne normálne, na mobile ešte vidím dosť baterky a zrazu ticho
žiadne varovanie, nič. už sa to stalo viackrát. mám baterku odpísanú?
Baterka je vycyklovana, ak si sikovny, vies vymenit, ale ci to nezacne horiet pri nabijani je otazka.
@anonym_autor nabijatelne baterie vacsich spotrebicov zlozene z viacerych clankov v serii, z ktorych este kazdy clanok moze pozostavat z viacerych valcovych (ci ineho tvaru, prevedenia) baterii paralelne, sa po case mozu zacat vypinat aj pri povedzme 70% zostatkovej kapacity na displeji zariadenia. Je to tym, ze elektronika vnutri baterie (BMS - battery management system) strazi napatia na jednotlivych clankoch a ked sa najopotrebovanejsi clanok dostane na kriticky nizke napatie (pod ktore uz nema ist, lebo by sa trvalo poskodzoval), elektronika celu bateriu vypne. Je to priznak konciacej zivotnosti baterie ako celku.
Niektore baterie sa daju repasovat vymenou vsetkych clankov (vsetky baterie v clankoch aj cele clanky musia byt co najrovnakejsie), co sa vsak niekedy cenovo priblizuje kupe celej novej baterie. Ak sa zariadenie da rozobrat, vacsinou z oznaceni (nalepiek) na baterii ju vies vygooglit - zistit jej cenu.

@anonym_autor Baterka je v háji. Treba ju vymeniť.