Prečo sa telefón prehrieva?
Očúvajte ma sem. Jaké máte s tym skúsenosti lebo z tých oficiálných údajú sa vela nedozvím, vraj je to normálne, nékde píšú, voladze zase že to je moc… Tak já už nevím. Predajca poví že každý mobil sa prehrívá… Tak očúvajte, keď puscím hru taaaaky je horúcí že úplne. To sa mi nejak nelúbí. Ale iba vtedy keď je preťažený procesor že v pozadí aktualizuje, popritom ide hra, keď len tak klinne používam tak neni ani vlažný.
Preťažený procesor, bez chladenia. Smartfón je v podstate mini počítač, a počítače majú tie ventilátory čo hučia. Tie slúžia práve na to aby sa PC neprehrieval. Mobil to nemá. Nič výnimočné. Aj mne sa tak prehrieva keď ho namáham.
Odpoveď na pôvodnú otázku: to, čo popisuješ, normálne je. Hra a aktualizácie na pozadí naraz znamenajú, že procesor ide naplno, a telefón nemá ventilátor, takže teplo ide von jedinou cestou, cez rám a displej. simona_racz to vysvetlila správne.
Lenže prehrieva sa a prehrieva sa nie je to isté a stojí za to povedať, kde je hranica. Za normálne sa dá brať, keď je horúci pri hraní, pri natáčaní videa, pri navigácii na slnku v aute alebo prvý deň po prenesení dát do nového telefónu, keď si všetko indexuje. Apple má napríklad priamo v návode uvedené prevádzkové rozmedzie nula až tridsaťpäť stupňov okolitej teploty a nad tým začne telefón sám brzdiť výkon a spomaľovať nabíjanie. To nie je porucha, to je ochrana.
Naopak, pozrieť sa na to treba vtedy, keď sa hreje v pokoji vo vrecku alebo na stole bez toho, aby bolo čokoľvek spustené, keď sa hreje pri obyčajnom nabíjaní, keď sa vypína pri dvadsiatich alebo tridsiatich percentách batérie, alebo keď telefón prestal na stole ležať rovno a hompáľa sa. To posledné býva nafúknutá batéria a s tou sa už nemá zmysel hrať, tá patrí von.
domkakvet to mala trafené a oplatí sa dopovedať prečo. Opotrebovaná batéria má vyšší vnútorný odpor, čiže časť energie z nej ide rovno do tepla namiesto do telefónu. Preto sa starnúca batéria často prejaví najprv tým, že sa telefón viac hreje, a až potom tým, že nevydrží do večera. Na iPhone sa kondícia pozrie v Nastaveniach v sekcii Batéria, Android univerzálne miesto na to nemá, tam to najspoľahlivejšie ukáže meranie v servise.
Čo pomôže hneď: pri hraní zložiť obal, nenabíjať a nehrať súčasne a nenechávať telefón na palubovke na slnku. Teplo skracuje životnosť batérie natrvalo, aj keď v danej chvíli telefón nič nehlási. A ak sa hreje aj po tomto, oplatí sa dať batériu zmerať. Menia sa dnes aj na Androidoch, nielen na iPhonoch, napríklad na iguru.sk to riešia vo vlastnom servise v Košiciach a záruka na samotnú batériu je 6 mesiacov.

@unbeholfen prehrieval sa mi, ked mi odchadzala baterka.