icon

Ako efektívne šetriť s vykurovaním domácnosti?

stelly652
21. nov 2025

Ahojte ľudia chcel bi som vedieť vaše názory,tipy ako efektívne ušetriť s vykurovaním alebo ako často si zapínate plyn?.. a či vydrží vám dostatok tepla v domácnosti po celý deň.Ako často vykurujete??...mate cely deň teple radiátore??...

bessie12
21. nov 2025
@anonym_c76a09

@bessie12 ja neznášam prekúrené byty, k niektorým ľuďom preto v zime radšej ani na návštevu nejdem, doma máme okolo 21-22 stupňov, v spálni ani nie 20, ale pri takých teplotách by som sa triasla aj ja. Možno si otužilá, ja si neviem predstaviť osprchovať sa, brrr

@anonym_c76a09 uz som si za ten cas zvykla. Oblečiem sa teplejšie a podla potreby zababusim do deky.

bessie12
21. nov 2025
@stelly652

@bessie12 šak to maš zimu neje ti zima??..

@stelly652 nie. Ked som v kuchyni, kde mame otvorené mačacie dvierka, tak tam je mozno 5 stupnov v zime. Teplomer tam nemame, tak neviem presnu teplotu. Aspon sa dobre pracuje s maslovym cestom počas vianočných priprav 😁

anonym_c76a09
21. nov 2025
@bessie12

@anonym_c76a09 uz som si za ten cas zvykla. Oblečiem sa teplejšie a podla potreby zababusim do deky.

@bessie12 môžem sa spýtať, prečo? Behať doma v zime v kraťasoch a tričku považujem za divné, ale toto by už bol diskomfort pre mňa. Šetríš?

anonym_00738f
21. nov 2025
@bessie12

anonym_00738f
21. nov 2025
@anonym_00738f

@anonym_00738f

anonym_00738f
21. nov 2025
bessie12
21. nov 2025
@anonym_c76a09

@bessie12 môžem sa spýtať, prečo? Behať doma v zime v kraťasoch a tričku považujem za divné, ale toto by už bol diskomfort pre mňa. Šetríš?

@anonym_c76a09 uz aj tak vela platíme za energie. Hoci uz bolo aj horšie co sa tyka cien energii, ale nam to tak vyhovuje. Teda aspon mne tych cca 15 stupnov. Moj muz častejšie zapina kurenie a to ma zimu rad. Ja som pravy opak, ale kurenie nezapinam pokiaľ nemusim. V zime tiež spim pri otvorenom okne na vetracku.

viestta
21. nov 2025

@stelly652 uz minuly rok sme ti to vysvetlovali, stale si nepochopil. Treba vyregulovat kotol aby vam kuril na nejakych 21 - 22 stupnov a nemusis ho chodit zapinat a a vypinat a este aj useris, lebo zohriat niekolko desiatok litrov studenej vody, ktora vychladla v radiatoroch stoji viac ako ked sa cely den len prihrieva. Ked ti vychladnu steny, nabyok, vsetko, tak potom naozaj kuris panubohu do okien, lebo kuris, kuris a furt je vam zima, kym sa to vsetko vyhreje.

bessie12
21. nov 2025
@anonym_00738f

@anonym_00738f nie, toto nie je moj pripad 😁 len tepláky, kotnikove ponožky, tricko a mikina. Nic extra. V podstate to iste nosím takmer celý rok, len v lete bez tej mikiny.

saxana000
21. nov 2025

3x denne cca hodinu

anonym_a4edde
21. nov 2025

@stelly652 My nekúrime pomaly už 6.rok. Vôbec. Bývame v Košiciach v zateplenej bytovke nad jednou firmou. Nemrzneme, a to sa nebabušíme.

deti95060810
21. nov 2025

kotol sa zapína podľa termostatu. v noci máme nastavené 19st, poobede 22.
vlastne kotol nevypíname ani v lete. zopína len na teplú vodu.

anonym_92ad47
21. nov 2025
@anonym_a4edde

@stelly652 My nekúrime pomaly už 6.rok. Vôbec. Bývame v Košiciach v zateplenej bytovke nad jednou firmou. Nemrzneme, a to sa nebabušíme.

@anonym_a4edde vykuruje vás tá firma odspodu

anonym_36c5bf
21. nov 2025

V byte mam bez kúrenia 23 stupňov, zateplena bytovka, zaskleny balkón. Zakurim, ak mi treba teplejšie na kysnutie cesta😂 alebo trochu v izbe, ak mi je zima po vetraní. Inak fakt nemusím, a to mam alergiu na chlad.

nevenka
21. nov 2025
@amdornik

@anonym_a20a05 a kde žijete, v Miami? lebo tu keby som vypla, tak mám razom tak 15-16 stupňov v byte a to som stredný byt, čiže "ohrievaný" susedmi okolo....

@amdornik no nie, my sme toto tiez v byte mali, v BB, ze komplet celu zimu v juhozapadnej strane 24 stupnov bez kurenia a v severnej casto minimum bolo 20 cca. Tam.sme zapinali kurenie na noc, lebo tam bola detska a spalna a mali sme babo. Inak by sme v spalni nekurili tiez.
V dome to je ine, este aj orientacia na svetove strany je zla a tieni nam sused.

anonym_158b9d
21. nov 2025

Kúrenie zapínam ak teplota v miestnosti klesne pod 21 stupňov, zapnuté nebolo asi 5 rokov možno aj viac

tykat
22. nov 2025

@stelly652 tento rok malo, zapli sme podla potreby, vacsinou nad ranom a potom sa vypne. Ked je niekto doma tak si prikuri klimou v izbe ale to malokedy.
Doma mame tak 23st. dolu kuchyna obyvacka. Horne izby decka vacsinou vypnute, spalna nekurime vobec. Okolie BA, dom v radovke zatepleny, kvalitne okna, mame malo hlucheho priestoru typu chodby, schody.

pink_lady
22. nov 2025

my mame byt v nezateplenej bytovke, na prizemi, v rohu...Studeny byt...Zapinam to manualne ked uz citim zimu, niekolko krat za den...staci tak 15-20 min a vypnem,...

anonym_97609f
22. nov 2025

U nas sa kotol na pelety zapne termostatom,ked klesne teplota pod 23stupnov,bud sa pusti akumulacka,alebo kotol.

mimikarol
22. nov 2025

Kúrime keď treba a kúrime plynom + v obývačke máme krbové kachle, takže aj drevom. Mne je zima keď je v miestnosti 22C

anonym_ef2566
22. nov 2025
@anonym_a4edde

@anonym_a4edde Presne, ako ja. Radiátory som nezapla ani nepamätám a to bývam na najvyšom 8 poschodí nad sebou mám iba strechu. Zima mi nie je a neznášam, keď je prekúrený byt. Takže radiátory sú celoročne vypnuté.

anonym_da21c2
22. nov 2025

My máme dom a kurime na 22 stupňov cez deň, v noci to stisim na 20 stupňov. Stále sa hádame kvôli tomu s manželom jemu je stále zima on by sa nedbal aj keby sme kúrili na 25 stupňov. No mne je teplo ja mám radšej zimsie. Každý rok máme nedoplatky aj na to už mám nervy.

viestta
22. nov 2025
@anonym_da21c2

My máme dom a kurime na 22 stupňov cez deň, v noci to stisim na 20 stupňov. Stále sa hádame kvôli tomu s manželom jemu je stále zima on by sa nedbal aj keby sme kúrili na 25 stupňov. No mne je teplo ja mám radšej zimsie. Každý rok máme nedoplatky aj na to už mám nervy.

@anonym_da21c2 ked mate nedoplatky, mate zle nastavene zalohy, treba ich zvysit.

anonym_a3b12f
22. nov 2025

ma prekvapuje kolko ludi nekuri alebo kuri minimum aspon nebude taka spotreba plynu
my kurime normalne na 22 stupnov min ak treba prikurime
si krbom
naklady na plyn teplo a tepla voda 60€ mesacne nedoplatky nemame

zarrinka
22. nov 2025

Ty kokos, pri takých teplotách ako spomínate vyššie by som ja zamrzla... 😁 My neznášame zimu. Ja mám v dome ( 300m2), podlahovka,, plyn, celý rok termostat na 24 C. Platím cca do 70,-€.

anonym_da21c2
22. nov 2025
@viestta

@anonym_da21c2 ked mate nedoplatky, mate zle nastavene zalohy, treba ich zvysit.

@viestta Platím 150 mesačne.

valria
22. nov 2025
@anonym_92ad47

@anonym_92ad47

valria
22. nov 2025
@anonym_92ad47

@anonym_92ad47 Práveže nie, majiteľ je tam minimálne, pracuje zväčša zo svojho domu. Zamestnancov tam nemá. Schválne som spomenula firmu, aby ste sa nerobili do toho, že chudák byt pod nami.

valria
22. nov 2025
@valria

@anonym_92ad47 Práveže nie, majiteľ je tam minimálne, pracuje zväčša zo svojho domu. Zamestnancov tam nemá. Schválne som spomenula firmu, aby ste sa nerobili do toho, že chudák byt pod nami.

@valria neobuli

viestta
22. nov 2025
@anonym_da21c2

@viestta Platím 150 mesačne.

@anonym_da21c2 tak je to malo na to aku mate spotrebu. Zalohy sa nastavuju podla spotreby. Ked miniete viac ako mate zaplatene v zalohach, tak mate nedoplatky. Alebo potom setrit a minat len tolko, kolko mate zaplatene v zalohach. To je uplne jednoducha matematika. Pre niekoho 150€ je vela, ma preplatky, lebo menej spotreboval, pre vas su tie zalohy nizke.