Ako efektívne šetriť s vykurovaním domácnosti?
Ahojte ľudia chcel bi som vedieť vaše názory,tipy ako efektívne ušetriť s vykurovaním alebo ako často si zapínate plyn?.. a či vydrží vám dostatok tepla v domácnosti po celý deň.Ako často vykurujete??...mate cely deň teple radiátore??...
Keď budeš neustále vypínať a zapínať kúrenie, zaplatíš viac ako keď budeš temperovat.
Bývam v rodinnom dome a kurime od októbra do marca/ apríla. Kotol nevypiname. Zapína sa podľa potreby niekoľko krát denne sám
@anonym_a20a05 a kde žijete, v Miami? lebo tu keby som vypla, tak mám razom tak 15-16 stupňov v byte a to som stredný byt, čiže "ohrievaný" susedmi okolo....
@amdornik v BA a aj keď je vonku dosť zima tak mame vypnuté lebo nám ukazuje tých 23-24 stupňov a mame teplo. Ale teda je to novostavba zateplená a kvalitne okna takze to asi veľa robí. A mame na oknách zatemnovacie závesy a tiež cítim ako to izoluje.
@amdornik v BA a aj keď je vonku dosť zima tak mame vypnuté lebo nám ukazuje tých 23-24 stupňov a mame teplo. Ale teda je to novostavba zateplená a kvalitne okna takze to asi veľa robí. A mame na oknách zatemnovacie závesy a tiež cítim ako to izoluje.
@anonym_a20a05 tak môže byť. my sme starší panelák a na severe.
@anonym_a20a05 ale vraj aj vám tam už fúka a posnehúva 😀
@anonym_a20a05 a kde žijete, v Miami? lebo tu keby som vypla, tak mám razom tak 15-16 stupňov v byte a to som stredný byt, čiže "ohrievaný" susedmi okolo....
No my tiez nekurime . Teda kurim len v detskej v noci, cez den nie. My mame este pri posteli v noci otvorenu vetracku
@anonym_a20a05 tak môže byť. my sme starší panelák a na severe.
@amdornik tak jasne na severe je asi chladnejšie. Skúste tie závesy fakt to veľa robí. My sme dali koľajničky a až po zem mame po celej stene kde sú okna. Podľa mna to viac izoluje.
ja teda neviem kde zijete ale ked nekurime mame 16 st.bratislava
@anonym_a20a05 ale vraj aj vám tam už fúka a posnehúva 😀
@amdornik áno dnes je tu veľká zima podľa mna 😂
Keď budeš neustále vypínať a zapínať kúrenie, zaplatíš viac ako keď budeš temperovat.
Bývam v rodinnom dome a kurime od októbra do marca/ apríla. Kotol nevypiname. Zapína sa podľa potreby niekoľko krát denne sám
@doriiis tak ja na regulátore s ktorým zapínam a vypínam plyn mam nastavene teplotu na 17 a raz do dňa ho zapnem
@amdornik áno dnes je tu veľká zima podľa mna 😂
@anonym_a20a05 dobrý tip, ale keby som ich dala po zem, zakryjem radiator, čiže všetko teplo by šlo znovu len na tie studené okná....
@ivik4 ja osobne som vyznávač a uctievač horúceho leta a tepla. pre mňa je zima už vtedy, keď je von pod 15 stupňov 😀 a doma 21 a menej 😀 ja radšej behám po byte v kraťasoch a tielku a cítim sa fajn. čiže kúrim o dušu 😀
@anonym_a20a05 no mne je zima, vážne 😀
@anonym_a20a05 dobrý tip, ale keby som ich dala po zem, zakryjem radiator, čiže všetko teplo by šlo znovu len na tie studené okná....
@ivik4 ja osobne som vyznávač a uctievač horúceho leta a tepla. pre mňa je zima už vtedy, keď je von pod 15 stupňov 😀 a doma 21 a menej 😀 ja radšej behám po byte v kraťasoch a tielku a cítim sa fajn. čiže kúrim o dušu 😀
@anonym_a20a05 no mne je zima, vážne 😀
@amdornik vsak ale aj ja 💁🏻♀️
Cim horucejsie tym lepsie. Nenavidim jesen
Ale proste nieje mi doma zima a rada spim ked je chladnejsie
@doriiis tak ja na regulátore s ktorým zapínam a vypínam plyn mam nastavene teplotu na 17 a raz do dňa ho zapnem
@stelly652... A koľko stupňov máš v byte?
@stelly652... A koľko stupňov máš v byte?
@doriiis v dome 21 stupňov
Zapnem v oktobri a vypinam v aprili/maji podlahova plocha 225m2 vsade podlahovka..platim 100 eur mesacne plyn a chodim bosa, v kratasoch a tricku
@amdornik vsak ale aj ja 💁🏻♀️
Cim horucejsie tym lepsie. Nenavidim jesen
Ale proste nieje mi doma zima a rada spim ked je chladnejsie
@ivik4 na noc sťahujeme kúrenie. to áno. vyvetrám pred spaním, stiahnem tak na dvoječku a spíme. ale keď len tak sedkám, kukám TV alebo "pracujem" na notebook, tak vtedy kúrim naplno 🙂
plynovú pec nevypíname, temperujeme. Cez deň nastavené na 22°C, v noci 20°C. Zapína sa podľa potreb sama, pretože to vlastne zapína termostat. Ak je vonku slnko, vyhreje nám tak obývačku, že sa termostat za celý deň nevzopne. Ale my máme ešte ja kachľovú pec a veľa kúrime aj v nej, V podstate začíname kúriť niekedy v októbri a končíme apríli.
Bývame v byte od začiatku vykurovacej sezóny mam nonstop radiátory všade okrem kuchyne zapnuté na 3-4 až do apríla.Sme severný byt mame max tak 22 stupňov v byte ked peciem 23.Stale mame preplatky
@stelly652 my zatiaľ ešte nemáme zapnuté. Mame v byte 23-24 stupňov tak zatiaľ netreba.
@anonym_a20a05 to jedine v Egypte 🤣
@stelly652 radiator zapinam v oktobri a vypinam na jar. Nastavenych 24 stupnov, kurenie sa zapne samo vzdy ked klesne teplota pod 24.
@stelly652 u nas v dome mame často len 13-15,5 stupňov. Vykurujeme na max 19-19,5 stupňa. Teraz tiež som zapla kúrenie, ale len kvoli tomu, ze pes sa triasol ako osika. Pokiaľ nemusim, tak vobec nezapinam kurenie.
@bessie12 ja neznášam prekúrené byty, k niektorým ľuďom preto v zime radšej ani na návštevu nejdem, doma máme okolo 21-22 stupňov, v spálni ani nie 20, ale pri takých teplotách by som sa triasla aj ja. Možno si otužilá, ja si neviem predstaviť osprchovať sa, brrr

@stelly652 my zatiaľ ešte nemáme zapnuté. Mame v byte 23-24 stupňov tak zatiaľ netreba.