icon

Ako efektívne šetriť s vykurovaním domácnosti?

stelly652
21. nov 2025

Ahojte ľudia chcel bi som vedieť vaše názory,tipy ako efektívne ušetriť s vykurovaním alebo ako často si zapínate plyn?.. a či vydrží vám dostatok tepla v domácnosti po celý deň.Ako často vykurujete??...mate cely deň teple radiátore??...

Strana
z3
anonym_c76a09
24. nov 2025
@zarrinka

Ty kokos, pri takých teplotách ako spomínate vyššie by som ja zamrzla... 😁 My neznášame zimu. Ja mám v dome ( 300m2), podlahovka,, plyn, celý rok termostat na 24 C. Platím cca do 70,-€.

@zarrinka ja som pri vyššej teplote, ako je 21-22 stupňov permanentne unavená, neznášam to. Nie je to kvôli šetreniu, mali sme preplatok takmer 400 eur pri 90 eurách mesačne, máme aj krb, ale nenávidíme prekúrené miestnosti, ako som písala, kde prekurujú, nechodíme ani na návštevu v zime

anonym_c1ad0b
24. nov 2025
@bessie12

@anonym_c76a09 uz som si za ten cas zvykla. Oblečiem sa teplejšie a podla potreby zababusim do deky.

@bessie12 Ale toto nie je o zvyknuti, toto je teplota absolutne nevhodna pre ludsky organizmus. Proste mate v zahranici tak draho, ze inak nemozete, nez mrznut. A to je extrem.

bessie12
24. nov 2025
@anonym_c1ad0b

@bessie12 Ale toto nie je o zvyknuti, toto je teplota absolutne nevhodna pre ludsky organizmus. Proste mate v zahranici tak draho, ze inak nemozete, nez mrznut. A to je extrem.

@anonym_c1ad0b ja sa nesťažujem. Mne to vyhovuje. Kúrenie zapnem az vtedy, ked citim, ze mi začína byt zima. Co sa tak cien, tak teraz to az tak zle nie je. Ale aj tak platíme dosť. Predtým sme platili este vaic ako teraz. Aj sme sa kvoli tomu s tou firmou pohádali.

anonym_63b19a
24. nov 2025

@stelly652 temperovanim by sa malo usetrit. Ale u nas nepomohlo na znizenie spotreby nic, len proste stiahnut teplotu riadne a celodenne a zmenit teplotu v miestnostiach, podla toho na co a kolko sa pouziva = vidno to na dennej spotrebe v apke, uvidime vo vyuctovani.

misanthropicdann
29. nov 2025

@stelly652 my sme túto zimu ešte ani raz nezapli kúrenie.
Mame zavreté okná, väčšinu varením sa dostatočne vyhreje vnútro, stále sme niekde medzi 21-22,5 stupňa
Ale tak my sme v byte, spodný byt nás mierne vyhrieva

anonym_504005
29. nov 2025
@misanthropicdann

Mame zavreté okná, väčšinu varením sa dostatočne vyhreje vnútro, stále sme niekde medzi 21-22,5 stupňa

@misanthropicdann tp ani pri varení nevetrate?

anonym_a36c5a
29. nov 2025
@misanthropicdann

@misanthropicdann "spodný byt nas mierne vyhrieva"...chudaci susedia, musia vykurovat aj vas...

anonym_158b9d
29. nov 2025
@anonym_c1ad0b

@anonym_c1ad0b 21-22 stupňov je v zime vo vnútri optimálna teplota pre život. Rozhodne lepšie ako prekúrené miestnosti.

misanthropicdann
30. nov 2025
@anonym_504005

@misanthropicdann tp ani pri varení nevetrate?

@anonym_504005 vetrame a dosť pravidelne.
Ale mame okná hlavne na juh, takže cez deň je to pohode, k večeru nám začína byť chladno, ale tak jednoduchšie sa obliecť. V noci býva vonku okolo 0 to není až tak strašne, ďalší deň na obed sa znova byt vyhreje

Strana
z3