icon

Je môj nákup pre jedného rozumný?

nepodarok
Včera o 15:42

Teraz sa hovorí že sú ťažké časy, že je chudoba, že je všetko drahé, a tak všeobecne sa narieka, že treba všade na všetkom šetriť a tak. Ja nemám zle, len sa pýtam či som urobil správne. Lebo niekto hovorí že z 200€ uživí trojčlennú rodinu. Ja žijem sám a spravil som takýto nákup:

Je môj nákup pre jedného rozumný?
Strana
z3
nepodarok
autor
Včera o 20:17
@anonym_a44b4f

Bývaš sám, alebo s rodičmi? Rodičia varia doma?
Aspoň na dni keď si doma dohodni obedy v najbližšej školskej jedálni či by si mohol brať do obedára. Zvyknú takto predávať pre verejnosť. Kúpiš si 2 a budeš mať aj na večeru alebo do práce.

@anonym_a44b4f práve to mám v pláne. Dokonca máme v meste učilište kde sa učia aj kuchári, a majú reštiku kde praxujú a sú tam lepšie ceny na denné menu. Škoda že ma také veci napadnú týždeň pred prázdninami.

nepodarok
autor
Včera o 20:17
@anonym_bb4d6c

Škoda každej jednej rady. Darmo sa tu bavíte o tuniaku a losose, keď si aj tak kúpi kebab a colu.

@anonym_bb4d6c dávam si už často aj ryby a zeleninu lebo v TV bolo že ludia jedia málo rýb a malo by sa viac lebo omega 3.

anonym_445d47
Včera o 20:22
@nepodarok

@anonym_bb4d6c dávam si už často aj ryby a zeleninu lebo v TV bolo že ludia jedia málo rýb a malo by sa viac lebo omega 3.

@nepodarok neviem teda kde bývaš, ale aj to nie je niekde v Hornej Dolnej, tak sa z reštaurácií vozí denné menu takmer všade a v mestách a dedinách okolo často aj zadarmo. Na to nepotrebuješ učňov. Bežne sa napríklad u nás predáva denné menu za cca 8e, je v tom polievka aj hlavný chod, takže si zober koľko obedov by si mal za cenu toho tvojho nákupu.

anonym_445d47
Včera o 20:24
@nepodarok

@nepodarok Omega3 si môžeš kúpiť ako vitamínové doplnky.

anonym_0de280
Včera o 20:27

Úplne v pohode, keď také kktiny bežne konzumuješ, my za 80e máme plnú chladničku ovocie, zeleninu, jogurty, mlieko, vajcia, aj mäso. A ešte pár iných vecí.

nepodarok
autor
Včera o 20:41
@anonym_445d47

@nepodarok Omega3 si môžeš kúpiť ako vitamínové doplnky.

@anonym_445d47 že by som nejedol ryby len ten vitamín, a bolo by to isté?

nepodarok
autor
Včera o 20:51

Lebo aj teplo je a že v lete by sa malo jesť len niečo lahké. Keď som išiel na stanicu, nechcel som ísť na kebab, ale bicykel sa tam akosi ťahal. Myšlienky mám že by som chcel zdravo žit, len telo akosi neposlúcha.

nepodarok
autor
Včera o 20:58

*** Zmena smeru témy ***

Predstavte si to takto: Ste nezadaný, sám žijúci, neatraktívny muž, zarábajúci buď minimálku alebo niečo nad ňou. Keďze ste neatraktívny, tak viete že do smrti budete single, veci ako rodina, svadba, a takéto výdavky vám nehrozia. Keďže ste taký jednoduchší, tak nemáte žiadne také záluby, čo by stáli financie (cestovanie, rybolov, modelárstvo atď) v podstate ste sám v malom byte, a váš život je len cesta do roboty, semtam von s kamošmi, a spanie. K vareniu nemáte vzťah, ani vás to nebaví…

-> Ako by ste riešili stravovanie?

*tým som chcel povedať že máte nejaké volné financie na tú lacnú robitnícku vývarovňu, bistro, a pod. Lebo okrem režijného žiaden iný výdavok nemáte.

anonym_5b54ac
Včera o 21:25

Ale zase musime ho aj pochvalit,ved este len zacina cestou zmeny.Ked mal predosly nick to boli horsie nakupi ako teraz toto.Aspon trochu sa zacal snazit.Na internete najdes kopu receptov aj s videami ako pripravuju zdrave jedla.Urob nakup potravin a uvar si podla videa.Mozno ta to takto zacne aj bavit.Drzim ti palce.

anonym_630716
Dnes o 05:14
@nepodarok

*** Zmena smeru témy ***

Predstavte si to takto: Ste nezadaný, sám žijúci, neatraktívny muž, zarábajúci buď minimálku alebo niečo nad ňou. Keďze ste neatraktívny, tak viete že do smrti budete single, veci ako rodina, svadba, a takéto výdavky vám nehrozia. Keďže ste taký jednoduchší, tak nemáte žiadne také záluby, čo by stáli financie (cestovanie, rybolov, modelárstvo atď) v podstate ste sám v malom byte, a váš život je len cesta do roboty, semtam von s kamošmi, a spanie. K vareniu nemáte vzťah, ani vás to nebaví…

*tým som chcel povedať že máte nejaké volné financie na tú lacnú robitnícku vývarovňu, bistro, a pod. Lebo okrem režijného žiaden iný výdavok nemáte.

@nepodarok tak máš peniaze na takéto nákupy alebo nemáš? V úvode to vyznelo, že si môžeš dovoliť dávať stovky na jedlo. Ja idem akurát do lidla, môžem ti odfotiť bloček aké základné potraviny na týždeň som kúpila a koľko som minula. Ak reálne stojíš o zmenu a chceš si zobrať naše rady k srdcu.

anonym_c984c5
Dnes o 05:30

@nepodarok neviem čo chceš aby ti tu ľudia písali. Chceš odporučenie na menu? Akože si nevieš sám vymyslieť čo chceš jesť? No neviem čo chceš počuť. Ja osobne by som si nekupovala majonézové šaláty. Sú nezdravé a suši nemám rada, surové ryby nie je bezpečné jesť. Ale to je tvoja vec čo ješ a čo ti chutí. Ani nepíšeš na koľko dní je ten nákup. Na týždeň, na deň atď. Si dospelá osoba, tak sám musíš vedieť čo chceš kupovať a za koľko. Dnes ľudia nejako hlúpnu. Ani nákup si nevedia sami urobiť.

galganka
Dnes o 05:40

Za cca 80 až 100 eur spravím týždenný nákup pre 5-člennú rodinu. A sú tam aj hovadinky, sladkosti, prípadne nejaké drobné hračky, alebo oblečenie (však Lidl, chápeme sa 😀 ) Takže toto je podľa mňa absolútne, totálne a úplne nerozumný nákup...

stefan9702
Dnes o 06:46

Pýtaš sa či je nákup rozumný? To kde žiješ? Jasné že nie je... A kde je mäso? Zelenina? Samé konzervy... Aaach jaj.

anonym_710cd8
Dnes o 06:47

Pozri zacni varit... zdravo... oceni to tvoja buduca zena, tvoj zaludok a aj penazenka... mozno nejake zabky riesia ploche brucho a svaly, normalna zena oceni muza, co vie pomoct, navarit,nesedi cely den na mobile ale dvihne sa automaticky porobi, co ma oci len pre nu... podla mna to chlapi mate strasne v hlave posunute niektori... a nie, tvoj nakup nie je ok... same kraviny...

stefan9702
Dnes o 06:57
@anonym_710cd8

Pozri zacni varit... zdravo... oceni to tvoja buduca zena, tvoj zaludok a aj penazenka... mozno nejake zabky riesia ploche brucho a svaly, normalna zena oceni muza, co vie pomoct, navarit,nesedi cely den na mobile ale dvihne sa automaticky porobi, co ma oci len pre nu... podla mna to chlapi mate strasne v hlave posunute niektori... a nie, tvoj nakup nie je ok... same kraviny...

@anonym_710cd8 pekne si to napísala.

marsmykkok
Dnes o 08:42
@nepodarok

*** Zmena smeru témy ***

@nepodarok Asi jeden deň mekáč, jeden pizza, 2 by som si dala klasické obedové menu, 1 deň niečo rýchle navarila a cez víkend tiež navarila na 2 dni niečo rýchle. Ako ja som býk a pôžitkár, ale zase za mňa všetko s rozumom. Ak si človek zarobí treba si aj dopriať to čo chutí, ale aj tak sa snažím nejako mať limit a držať sa ho. Lebo aj tak to skončí v záchode, teda investovať veľa do jedla najhoršia investícia. Nemusíš byť na suchých rožkoch a vifonkách, ale treba s rozumom kupovať veci v akcii, sezonne ktoré sú lacnejšie a chutnejšie a tak. Tiež som vyrastala v nedostatku, potom mala obdobie kedy som na stravu dávala veľa lebo som si kupovala ovocie a zeleninu mimo sezony bez chuti, kokos v čkokoláde a podobné blbosti, x druhov syrov čo skončili v koši lebo im skončila spotreba. Teraz si aj doprajem, ale s rozumom.

1sally12
Dnes o 09:22

Si závislý na tuniaku?

oskvarka
Dnes o 12:06

Ako že to že sú to rybacie veci je fain ryby su zdravé...za mňa samé predražené veci ktoré nie sú základné potraviny ... Takto rozhodne nevyzerá šetrny nákup ak chcela aj ušetriť .. ja som dnes v Lidli kúpila tiež nejaké nakladané ryby v akcii v konzerve asi v hodnote 6 eur ale k tomu šalát papriky a paradajky boli v akcii, cicerove nátierky..to tiež môžem doma spraviť ale nestíham tak to je dosť drahá položka, chlieb obyčajny, marhule trochu, banány jablká, uhorky, syr eidam, vajíčka, sltrochu šunky, arašidy nesolene. A ešte som isto niečo zabudla... plný malý kosok...A platila som 40 eur...

anonym_c2bfb4
Dnes o 12:15

zjavne všetko veci, ktoré máš rád ...ak si to môžeš dovoliť, úplne v pohode

ekira1
Dnes o 14:41
@1sally12

Si závislý na tuniaku?

@1sally12 píše, že hovorili v televízii, že treba jesť ryby. Tak si ich nakúpil 🤷 a hlavne nemusí vynaložiť žiadnu energiu, otvorí a je...

nepodarok
autor
Dnes o 15:22

Lenže stal sa problém… Balené dňa 26.6. spotrebujte do 28.6. a už je 29.6. ja som v práci, domov sa dostanem až ráno a bude 30.6. dva dni po záruke, a vraj pri surivých rybách je to nebezpečné. Co vy na to? Stihol zjesť iba 2 balíky a 3 ešte sú tam. Ked ich nudem musieť vyhodiť tak 20€ v prdeli… Preto mne sa lepšie oplatí kupovať jedlo niekde cestou na vlak, leno potom stáva toto že problémy so skladovaním, exspirácie a pod.

abbey1
Dnes o 15:25
@nepodarok

Lenže stal sa problém… Balené dňa 26.6. spotrebujte do 28.6. a už je 29.6. ja som v práci, domov sa dostanem až ráno a bude 30.6. dva dni po záruke, a vraj pri surivých rybách je to nebezpečné. Co vy na to? Stihol zjesť iba 2 balíky a 3 ešte sú tam. Ked ich nudem musieť vyhodiť tak 20€ v prdeli… Preto mne sa lepšie oplatí kupovať jedlo niekde cestou na vlak, leno potom stáva toto že problémy so skladovaním, exspirácie a pod.

@nepodarok Keby si nekupoval hlúposti, nemusel by si vyhadzovať peniaze do luffu. Rybu vieš kúpiť i mrazenú, tá sa ti nepokazí a pripravená je za pár minút a ešte i zdravo

anezka75
Dnes o 15:31

@nepodarok
No teraz je už neskoro, keď máš nakúpené. Nabudúce napíš pred nákupom, čo plánuješ kúpiť a my ti zoznam zoškrtáme, prípadne doplníme 😂. Napríklad niečo proti úpalu? 😂

anonym_47a640
Dnes o 16:19
@nepodarok

@anonym_8c90b1 ja si len robím prieskum či som v norme…

@nepodarok ty vo veku 44 rokov nie si sám schopný usúdiť, či už tvoje nákupy sú v norme? Kto celý život za teba nakupoval? Mama?

nepodarok
autor
Dnes o 16:26

Zento týždeň budem 4 dni že nemam vôbec čas. Takže neni čas na nič. A keď kúpim cestou kebab, vyjde ma to len 4,50 a najedený idem do roboty. Mnesa neoplatí na doma nakupovať. Potom sa len všetko pokazí. Alebo žiť len na konzervách čo d´ho vydržia a to jesť doma aj nosiť do práce.

tiezjedna
Dnes o 16:28

@nepodarok keď máš chuť ládovať sa hnusným sushi zo supermarketu, tak no comment. Z môjho pohľadu si vyhodil 80 € za veci, z ktorých ja by som použila možno dve, takže asi tak...

Mimochodom, nevidím colu, čo si na diete???😎

anonym_c79c4e
Dnes o 16:35

No ja by som z tohto nákupu nezjedla nič, keďže ryby, tuniaka ani sushi neľúbim, ja by som bola hladná.
Radšej si kúpil mäso, ryžu, cestoviny, zemiaky a z tohto niečo vymyslím čo nás aj zasýti.

nepodarok
autor
Dnes o 16:59
@anonym_47a640

@nepodarok ty vo veku 44 rokov nie si sám schopný usúdiť, či už tvoje nákupy sú v norme? Kto celý život za teba nakupoval? Mama?

@anonym_47a640 áno.

abbey1
Dnes o 17:14
@nepodarok

Zento týždeň budem 4 dni že nemam vôbec čas. Takže neni čas na nič. A keď kúpim cestou kebab, vyjde ma to len 4,50 a najedený idem do roboty. Mnesa neoplatí na doma nakupovať. Potom sa len všetko pokazí. Alebo žiť len na konzervách čo d´ho vydržia a to jesť doma aj nosiť do práce.

@nepodarok Prepáč, ale neviem, či si z nás robíš srandu, alebo skutočne nedokážeš pochopiť.
Veď kľudne jedz jeden hnusný kebab denne a k tomu konzervy. Ale potom zbytočná táto debata.
Doma si predsa môžeš navariť za pár minút večeru a na druhy deň si z nej vziať do práve obed.
Vy v práci nemáte obedy zabezpečené?
Nevyhováraj sa neustále na nedostatok času.
Kuskus so zeleninou, rôzne cestoviny, mäso na grile, ryby,... to sú všetko rýchle pripravené jedla a určite zdravšie než ten kúpený kebab.

Strana
z3