Je výhodnejšie obedovať vonku alebo variť doma?
Ahojte ,čo sa podľa vás oplatí viac keď som sama doma a manžel pracuje v zahraničí,deti ešte nemáme.Ide o to ,že blízko panelaka mame reštauráciu kde obedové menu s polievkou stojí 6€ ,bez polievky 5€.Varia tam naozaj chutne. Ide o to že keď som sama sa mi neoplati variť aspoň mám taký pocit z finančného hľadiska.Dnes som tam bola s dozou a mám hotový obed za 6€ aj s polievkou.Keď idem na nákup s tým že chcem variť tak mám len na dva dni a kým všetko pokupim tak zase 20-30€ a dokopy nic v košiku,poznáte to.Nepoviem keby sme doma 2-3 tak sa oplatí varit. Ale pre jedného si myslim že to vyjde trochu lacnejšie keďže mám aj polievku aj druhé jedlo.Keď si vezmem nákup za 20-30€ a plus ešte ten čas varenia,upratovanie atd mám pocit že to vyjde horšie.Pracovnú dobu mám nepravidelnu ale do dózy sa da stale vziať aj počas práce. Čo si myslite vy že je vyhodnejšie keď je človek väčšinu času sám to čo som popisala alebo varenie?
Dobre,6€ obed a kde su ranajky,vecera,mozno nejake ovocie atd?! Za mna isto doma
@anonym_c05fc4 v BA
@anonym_b2cfdb ale prosim ta. Bratislavcan makke l ani nevie povedat 😎 tak urcite ho nevyslovuje v slove gulas. Vsetko vyslovuje tvrdo, neviem, nemam, neni atd.
Velmi zalezi aj od toho, co by si varila.., ja som napriklad minule robila mexicky gulas z hovadzieho masa a dokopy ma vsetky suroviny vysli do desat eur a bolo z toho 6 porcii
@crazy_cat_lady No to by ma zaujimalo ako,ked kilo hovadzieho stoji okolo 15e a viac.
@crazy_cat_lady ty si carodejnica. kilo dobrej hovadziny stoji 12-14 €. to je len maso. ty do 10€ dokazes urobit z hovadziny 6 porcii. modry kon je nevycerpatelna studnica dokonalych zien s dokonalymi schopnostami.
@anonym_00f943 Presne na to reagujem. Este si to viem predstavit,keby robila z 300g masa. A mozno aj taky bol,ze len kde tu maso,kopa zemiakov,cibule. Takze ked to das na tanier,kazdy dostane tak 3 kocky masa.
@anonym_autor Hm,restiky varia z lacnejších surovín,bez energií a ich zamestnanci to robia ako dobročinnost?Ja som si stále myslela, že je to premietnuté do ceny ich jedál a že ešte majiteľ má aj nejaký zisk z podnikania
Varím doma a nosím si obed do práce, aj keď je to pre mňa časovo nevýhodné. Obedy v práci mi však nerobia dobre, častokrát som rovno z jedálne bežala na wc, hoc bolo napr. kuracie stehno s ryžou. Doma uvarené mi nevadí, v jedálni áno. Neviem, či je to koreninami, či tým, že to istý čas stojí a neustále sa prihrieva, neviem. Na gastre všetko ok 🤷♀️ a teda finančne je isto výhodnejšie variť doma.
Väčšina žien kupuje aj tak tie najlacnejšie suroviny na prípravu jedla. Kvalitné hovädzie mäso kupuje veľmi veľmi malé percento ľudí. Taktiež ovocie, zeleninu či len také cestoviny. Čiže v tom prípade či sa človek stravuje doma alebo v reštaurácii je šuma fuk.
@anonym_autor ja si občas niečo objednám, no myslím, že domáca strava je vždy kvalitnejšia. Záleží teda či preferuješ skôr kvalitu alebo viac zaváži strata času 😉
@zarrinka hovädzie tak či tak nie je zdravé mäso
@anonym_b2cfdb no to urcite, gulas s makkym l sa urcite nehovori v ba. Jedine ze si sa sem pristahovala z detvy ci zo zvolena🤣. V ba je to gulas s tvrdym L
@anonym_9380b5 bola som v tom, že guláš s L je všade na Slovensku, nie len v BA 🫢
@anonym_9380b5 bola som v tom, že guláš s L je všade na Slovensku, nie len v BA 🫢
@ekira1 no co sa tu clovek nedozvie😎, na strednom Slovensku tam supnu Ľ. Mozno aj niekde na Spisi, netusim.
@ekira1 u nas na vychode je guľaš 😁 tvrdo mi to ani nepasuje
@ekira1 u nas na vychode je guľaš 😁 tvrdo mi to ani nepasuje
@petulda333 nam na zapade je tam ten makcen smiesny😛
Ja keď vidím tu reláciu na nože ako restiky majú v potravinách chladničkách bordel tak neverím že pri 6€ menu to bude top kuchyňa 😅 nauč sa variť rýchle lacné jedlá
@ekira1 jasné, že všade - pravopisne, ale výslovnosť sa líši. V Turci tiež veľa ľudí, hlavne starších, hovorí guľáš
@anonym_autor podľa mňa ide o to, o aké jedlo ide. Pečene kura s ryzou alebo špagety si vieš urobiť doma aj sama. Ale takú sviečkovu alebo plnenu papriku 1 porciu proste neurobíš. A zase aby som 3 dní jedla to isté, to určite nie. A inak, kalkulácia v gastre je taka, ze tam platí 3kovy koeficient, že vždy je tretina cena, tretina náklady a tretina zisk. Keď dávaš teda 6€ za menu, tým, žeby si si varila doma ušetris 2€. Oveľa viac ale zabijes ostatného času. Takže za mna určite si kúpiť je lepšie.
@anonym_9380b5 som zo stredného Slovenska a guľaš som asi ani nepočula. Máme guláš.
@ekira1 a odkial presne si? Ja som guĺaš pocula v detve.
Finančne je to vyhodnejšie, zo zdravotného hľadiska určite nie. Doma viem presne, aké suroviny som použila, poznám ich zdroj, nekupujem najlacnejší šmejd, nepotrebujem zahusťovať “kilom” múky, nepresáľam, nevyprážam na prepálenom oleji a varím vyváženejšie jedlá.
Reštaurácia raz za čas, prečo nie, ale kvalitnejšia a jedlá, ktoré si doma bežne nevarím.
Finančne je to vyhodnejšie, zo zdravotného hľadiska určite nie. Doma viem presne, aké suroviny som použila, poznám ich zdroj, nekupujem najlacnejší šmejd, nepotrebujem zahusťovať “kilom” múky, nepresáľam, nevyprážam na prepálenom oleji a varím vyváženejšie jedlá.
Reštaurácia raz za čas, prečo nie, ale kvalitnejšia a jedlá, ktoré si doma bežne nevarím.
@anonym_d3ebe5 záleží, akú reštauráciu zvolíš. Od kompletného menu za 6 € asi nikto neočakáva žiadne extra kvalitné suroviny...
@anonym_d3ebe5 záleží, akú reštauráciu zvolíš. Od kompletného menu za 6 € asi nikto neočakáva žiadne extra kvalitné suroviny...
@tiezjedna však píšem, keď niekto od jedla očakáva len niečo, čím si zapchá brucho, tak pohoda. Neoplatí sa doma ani hrnce vyťahovať
No keď vidím ukážky z relácie na nože, nechce sa mi jesť v restikach. Pár krát sme mali s mužom behačky z toho jedla, a som prehlásila, že už nikdy viac. Akože nepoučili sme sa, občas ideme, aj potom zasa behanie na wecko. Ale každý deň by som sa tam nestravovala. Doma tiež len keď mám plný deň vybavovaciek a nestihnem uvariť. Akože môj otec nosí také jedla domov, aj mame, lebo veď neoplatí sa dvom variť a mama má hnačku už dva mesiace. Sa nedivím.

Variť doma, viem čo jem.