Koľko mesačne platíte za potraviny?
Ahojte, ceny potravín mi prídu šialené a mám pocit, že na ne len míňam a míňam a míňam aj keď sa snažím šetriť. Nekupujem často mäso, plánujem vopred jedálniček atď a aj tak ma to vyjde na stovky eur. Koľko miniete na potraviny, mesačne/týždenne v priemere vy?
Tak to ja valim oci tiez😳. Ked je doma puberta, 120-130 eur je jeden akoze vacsi nakup kazdy piatok, k tomu cez tyzden, no, tak okolo 30 eur, dajme tomu. Teraz sme dvaja a citelne menej, ale 250 ci kolko za mesiac ani nahodou🙄. Taky velky kilovy jogurt puberta zjedla do 2 dni, salaty balene- jeden na posedenie, ten obrovsky losos bol na jeden obed- ten sme teda mali vsetci traja…
bzl cestoviny, ktore su asi tak 2x take drahe ako obycajne, kasu Nominal mal asi na 3 dni… rozne speciality, tekvicive oleje apod…
Ja len valím oči na niektoré sumy , to čo preboha jedávate 😀🙈 ja varím každý / každý druhý deň , doma aj raňajkujeme aj večeriame ( sme dvaja ) jedlo si plánujem na týždeň aby sme nevyhadzovali a minieme cca 280€ mesačne a aj to koľko krát berieme blbosti , sladkosti , slané a pod 😀 tak nechápem preboha tie sumy
@siska012 tie niektoré sú asi z VENUŠE a predbiehajú sa ktorá minie na stravu mesačne viac,a mi čo doma našim mužom a deťom varíme poctivý guláš,šnicle zo zemiakmi a ovocným šalátom,vypekáme koláče a vieme za omnoho menej peňazí nakúpiť omnoho efektívnejšie tak sme na smiech že sme doma o suchých večerách,a pritom mi večere ako obedy,lebo veď si doprajeme ale ony nás budú presviedčať že naša strava je neplnohdnotná
Dcéra je na internáte, dávam jej 10€/den a teda neviem si prestaviť ako z tej sumy môže vyžiť 4clenna rodina. Strava na internáte stala cca 6€/den, nechutilo jej, nejedla to, samé pečivo, rohliky, chlieb, knedliky.. tak som zvolila radšej túto možnosť, nech sa dieťa naje.
Keď som chcela vyššie výživné ex argumentoval, že oni, trojčlenná rodina s 2r dieťaťom minú na stravu 350€, tak ako môže ona sama minút 300. No ja si ozaj neviem predstaviť čo presne konzumuje rodina za takú sumu. 10€/osoba/den mne pride malo ak sa jedna o samého človeka. Ak sa jedna o domácnosť 3-4 ľudí, viem si predstaviť sumu cca 5-8€/osoba/den.
@siska012 tie niektoré sú asi z VENUŠE a predbiehajú sa ktorá minie na stravu mesačne viac,a mi čo doma našim mužom a deťom varíme poctivý guláš,šnicle zo zemiakmi a ovocným šalátom,vypekáme koláče a vieme za omnoho menej peňazí nakúpiť omnoho efektívnejšie tak sme na smiech že sme doma o suchých večerách,a pritom mi večere ako obedy,lebo veď si doprajeme ale ony nás budú presviedčať že naša strava je neplnohdnotná
@anonym_6363a7 tu si trošku mimo, varím 4-5x do týždňa. len nedeľný obed si zrátaj koľko stojí, alebo segedín, tebou spomínaný guláš, plus desiate, a pod....ja nehovorím, že vaša strava je neplnohodnotná, len teda všetka strava, mäso, mliečne, pečivo a pod...nevychádza mi to
Veď len nedeľný obed ( vývar, rezne, zemiaky, šalát) stojí priemerne 30€ x 4 nedele...
@anonym_6363a7 aj mne sa tak zdá , akurát sedím u našich s mamou a tetou a tie tiež valia oči 😀
My sme traja, mám na réžiu vyhradených 900e je v tom aj tankovanie, ale to nieje viac ako 70e… maso pre nás kupujem tak dva krát do mesiaca, ale stravujeme sa zdravo, psovi kupujem maso každý deň, pol kila, ale myslím si že to vyjde tak isto ako jedny kvalitné granule, nekupujeme polotovary, varím každý deň, nič nejako extra komplikované, jediné čo si teda doprajem je káva z pražiarne…do tých 900e sa ozaj ledva zmestíme a už nejaký čas sa pohoršujem nad tým, že sa mi to zdá mega veľa, ale zatiaľ som nevymyslela nič, aby sa mi to podarilo okresať..
@zuzubb007 tak isto a udivuje ma ze niekto napíše že su 4eia a minu 450eur a píšu ze je to plnohodnotná strava ako to ozaj neviem kde ľudia teda nakupujú alebo ci majú pole za domom
@slavka1988 tak pre niekoho sú "plnohodnotná strava" aj špagety s kečupom... Ber to s rezervou. Z iného zas vylezie, že sú každý víkend nakýblovaný u rodičov alebo svokrovcov...
@zuzidr
@siska012 nedávno som robila tabuľku na súd, úplne vážne a bez prestrelenie jedno dieťa preje za mesiac 300€. A to sa držíme pri zemi, stravujeme sa len doma. Ved len na mesiac som narátala pečivo za 30€ len pre pubertalne decká. A tiez nekupujeme snacky, sladkosti, sladené vody, sirupy a podobne. To je pre nás luxus. Radšej zvrtnem koláč, spravím domáci sirup..
@slavka1988 tak pre niekoho sú "plnohodnotná strava" aj špagety s kečupom... Ber to s rezervou. Z iného zas vylezie, že sú každý víkend nakýblovaný u rodičov alebo svokrovcov...
@tiezjedna to by sa mi páčilo Nam tiez vie mamina sem tam poslať koláč niekedy aj jedlo bozeeee to tak dobre padne žiadne varenie riad a chutné jedlo 🤣
@anonym_autor nás je 5 a pod 1400 € som sa myslím dávno nedostala, úplne presne to nepočítam. Decká majú obedy v škole, ale dorazia domov a bežia do chladničky, po tréningoch to isté... Plus cca 400 - 600 € padne každý mesiac za jedlo vonku.
@tiezjedna to by sa mi páčilo Nam tiez vie mamina sem tam poslať koláč niekedy aj jedlo bozeeee to tak dobre padne žiadne varenie riad a chutné jedlo 🤣
@slavka1988 tak komu by sa to nepáčilo, že👍😂
Veď len nedeľný obed ( vývar, rezne, zemiaky, šalát) stojí priemerne 30€ x 4 nedele...
@zuzidr 2kg krkovičky v akcii 10€,zemiaky 3€ kg,Kura na vývar 5€ (kuracie prsia odložim bude z nich Čína) zväzok karotky z vňaťou 1.40€ jeden veľký karelab 0.60€ + zeler,petržlen 1.50€ koreniny,.......a nieje to len na nedeľný obed,je to aj v nedeľu na večeru,na pondelok keď prídeme z práce a zo školy z družiny,a na večeru,večere sme zvyknutý mať poriadne ako obedy,medzi tým ovocie,mango -v Kauflande v akcii za 0.79€, nejaké pečivo zo šunkou ,salámom a zeleninou, nejaká sladkosť.
Z kuracích pŕs Čína+1.50 ryža.
Varím takmer každý deň.
Ďalší deň na večeru langoše,palacinky,granadír.
Guláš bravčové plece v akcii za nejakých 5 E kilo + všetko okolo toho ale zasa to nieje len na jeden krát.
Takže nieje to jedna nedeľa 30€.
@zuzidr 2kg krkovičky v akcii 10€,zemiaky 3€ kg,Kura na vývar 5€ (kuracie prsia odložim bude z nich Čína) zväzok karotky z vňaťou 1.40€ jeden veľký karelab 0.60€ + zeler,petržlen 1.50€ koreniny,.......a nieje to len na nedeľný obed,je to aj v nedeľu na večeru,na pondelok keď prídeme z práce a zo školy z družiny,a na večeru,večere sme zvyknutý mať poriadne ako obedy,medzi tým ovocie,mango -v Kauflande v akcii za 0.79€, nejaké pečivo zo šunkou ,salámom a zeleninou, nejaká sladkosť.
Varím takmer každý deň.
Guláš bravčové plece v akcii za nejakých 5 E kilo + všetko okolo toho ale zasa to nieje len na jeden krát.
@anonym_6363a7 tak toto vsetko vysvetluje. Niekto si kupi bravcove z dobreho chovu (ja kupujem z farmy Kosecka), niekto v lacnom obchode najlacnejsi kus masa. Niekto spravi cinu z kuska prs z Lidlu, niekto kupi kura z Topolnice. Niekto ma doma rocne dieta, niekto troch tinedzeov, ktori zjedia denne kolac, proteiny, maso, dva banany kazdy..
cizetato dikusia je presne dokazom, ze KVALITNE a zdravo sa za malo penazi da, ak dostavate jedlo od rodicov, alebo pestujete/chovate vlastne.
@anonym_6363a7 tak toto vsetko vysvetluje. Niekto si kupi bravcove z dobreho chovu (ja kupujem z farmy Kosecka), niekto v lacnom obchode najlacnejsi kus masa. Niekto spravi cinu z kuska prs z Lidlu, niekto kupi kura z Topolnice. Niekto ma doma rocne dieta, niekto troch tinedzeov, ktori zjedia denne kolac, proteiny, maso, dva banany kazdy..
cizetato dikusia je presne dokazom, ze KVALITNE a zdravo sa za malo penazi da, ak dostavate jedlo od rodicov, alebo pestujete/chovate vlastne.
u nas nedelnajsi obed sa zje v nedelu na obed, kdeze je nedelnajsia vecera..
@mirage presne tak to je.. palacinky su zakusok, nie hlavne jedlo u pubertaka, napr... a td atd. cize diskusia nema ziadnu vypovednu hpdnotu
@anonym_autor Sme dvaja, v paneláku nič nepestujeme a nechovame,ja mám potrebu stravovať sa lactofree a glutenfree.Mesacne minieme na stravu 550-600€
Minulú nedeľu som robila hovädzí vývar a len kosti a maso stali 10€.. plus zelenina, rezance.. za dvacku hrniec polievky. Ja chapem že sa dá kúpiť kilo bravčoviny za 3,95, alebo kurca z lidlu za 4,99€ kilo, ale my to jesť proste nebudeme.
Okolo 700-800€ 2 osoby. Mäso sa u nas kupuje vzdy, keďže u nas je to na tanieri denne. Do toho ovocie a zelenina, nieco do práce, mliečne výrobky atd a na konci mesiaca je z toho velmi "pekná" suma peňazí 🙄
@anonym_autor
@anonym_autor minuly mesiac 1300e 2+2 deti
@mirage okolo kvalitne a zdravo tie, čo sa tu prsia, ako dokážu variť lacno rezne so zemiakmi, guláše a vypekať, ani nebežali. Pre ne jedlo = naplniť brucho. Nič viac😉
@zuzubb007 tak isto a udivuje ma ze niekto napíše že su 4eia a minu 450eur a píšu ze je to plnohodnotná strava ako to ozaj neviem kde ľudia teda nakupujú alebo ci majú pole za domom
@slavka1988 v pohode sa to dá ak nebudeš kupovať snacky, sladkosti, pasteky, salamy a rôzne nepotrebné veci.
@anonym_autor mne piati. V priemere 1000 eur na mesiac.
Varím takmer každý deň.
@anonym_6363a7 inak ja do vyvaru davam aspon dva trupy, spikovu kost, ak mam tak aj kosti z bravcoveho kare.. vyvar z jedneho trupu je slabsia voda.
Môže niektorá z vas, čo zije z 300-400€ mesacne pre dvoj, trojclennu rodinu napísať ako približne vyzerá váš jedálniček? Fakt som zvedavá. Nas je 5 a prevyšujeme 1000€ na stravu, rada sa priučím, kde sa dá ubrať
@vevebono sme dvaja,občas kúpim hotový obed z reštiky,banková apka mi ukazuje dnes 422,17,ale to je tam aj drogéria a tento mesiac som kupovala aj kávu za 60eur do zásoby do stroja,čo nekupujem každý mesiac.Dnes som ešte v hotovosti platila v malej pekárni asi 20eur
Ale mám plný mraziak mäsa a zeleniny a ovocia....
v auguste to bolo 479,v juli 390........záleží od toho,či kupujem mäso,keď sa mi vyprázdni mraznička.
Sme 2+2, nikto sa nestravuje (intolerancie) a v priemere okolo 700€, niekedy aj viac
ešte teda musím dodať,že to mäso a zelenina v mrazničke je kúpená,nikto nás nedotuje...
Da sa kupit saláma - ta mleta za 3€/kg ale aj za 30 € kg.
To sa neda porovnávať. Ved len 1 ks cervenej papriky stoji 1€, 1 uhorka 1€. Len obycajna sucha vecera pre muža stoji 6€.
@anonym_autor sme štyria a minieme okolo 800€ bez reštaurácii

2 dospelí+3 deti(8,10,13)
Deti obedy v škole,ja a muž v práci a minieme do 500€.
Chodím na velké nákupy do kauflandu každú sobotu cca 80€
Cez týždeň do jednoty salámy,šunky, pečivo
Posledné týždeň pozriem leták čo je v akcii a podľa toho si plánujem čo budem variť.
Stravu máme pestrú,veľa veľa ovocia a zeleniny a mäso máme v podstate denne.
Nekupujem polotovary.