Najzbytočnejšie veci, na ktoré vyhadzujeme peniaze
Ahojte, čo je podľa vás najzbytočnejšia vec, na ktorú ľudia vyhadzujú peniaze? Za čo by ste ich nikdy nevyhodili?
Všetko čo človek POTREBUJE je v poriadku. Akonáhle je niečoho nadbytok je to plytvanie - jedlom šatami kozmetikou..
Súhlasím s tým, že pre každého je zbytočnosť niečo iné.
Za mňa spomenuté donášky jedla, ja môžem variť, preto je to pre mňa zbytočné, ale úplne chápem, že niekto nestiha/nevie/nechce variť a donáška je super pomoc.
Alebo tiež spomenuté nové modely mobilov, za mňa zbytočnosť, ja si vystačím s obyčajným 300 eurovym Samsungom a to s nim pracujem, robím pracovné videá, ktoré viem upraviť tak, že je jedno čím je to robené a fotky tak isto (aj keď pracovné robím zrkadlovkou), ale zas chápem, že niekto sa teší z nového iPhonu každý rok.
Nové auto z predajne by som si nikdy nekúpila, lebo hneď stráca na hodnote, ale napr môj otec kupuje len nové kvôli záruke, chápem.
Napr aj spomenuté Business letenky, na dlhé lety by som couchom neletela, radšej priplatim minimálne premium, alebo letím krátky let kľudne ryanom.
Čo nechápem je podporovanie činy zbytočnými nákupmi z temu ali apod. To by som nerobila.
@anna777115 aké výlety sú nezážitkové? To sa teraz úplne vážne pýtam. Však kamkoľvek sme išli, išlo sa kvôli tomu, že zbierame zážitky s deťmi.
@galganka Tak ja myslim zrejme pre tie male deti, nie pre dospelákov.Opakujem sa už tisic krat, tie deti z toho nemaju nič, lebo si to nepamataju. A popritom rodicia sa snažia na toztrhanie čo najkrajši zažitok, nech to stoji čo stojí. Poznam veĺa ĺudí, ktorí s malimi deťmi do pať, rokov, su ochotní absolvovať trebárs Dysnyland.
@galganka Tak ja myslim zrejme pre tie male deti, nie pre dospelákov.Opakujem sa už tisic krat, tie deti z toho nemaju nič, lebo si to nepamataju. A popritom rodicia sa snažia na toztrhanie čo najkrajši zažitok, nech to stoji čo stojí. Poznam veĺa ĺudí, ktorí s malimi deťmi do pať, rokov, su ochotní absolvovať trebárs Dysnyland.
@anna777115 a čo dovolenka pri mori? Alebo kdekoľvek? Či deti pod 5, iba na tom ihrisku?
@anna777115 a čo dovolenka pri mori? Alebo kdekoľvek? Či deti pod 5, iba na tom ihrisku?
@galganka Každy nech si to vyhodnoti po svojom. K moru idete ako rodina, pre dieťa to má ozdravný efekt, aj keď si to nepamata. Ale, také Donovalkovo zrejme nikto z dospelích neabsolvuje v ramci vlastného zážitku a oddychu.
@anna777115 - moja dcéra si pamätá, keď sme boli pri mori, keď mala 2 roky. Má 15 a pamätá si, aj také veci, čo som si ja nepamätala, až keď ich povedala. Boli sme s kamošmi, mali dievčatko v takom istom veku ako naša a naša si pamätá, ako sa hrali a čo robili spolu.
Ale to je úplne jedno, či si to zapamätá alebo nie, predsa je dôležité si zážitky aj užiť, prežiť ten okamih, tešiť sa v tej chvíli, nemusí si človek pamätať všetko, niekedy si pamätá len pocit, vôňu či atmosféru. A spojí sa mu to aj po rokoch. Ani dospelý si nepamätá všetko, čo, kde, kedy ako zažil.
Mimochodom, zrovna to 4-5-ročné dieťa by si ten Disneyland užilo, lebo to je ten vek, kedy fičia deti na tých postavičkách snáď najviac.
@galganka Myslim zázitkove vylety z ktorych deti nic nemaju. Moja dcera bola refluxova s kinetozou, takže pre mna to stres bol. Ked sa jej teraz ako dvanastrocnej spytam či si pamatá na ten a ten vylet ked bola skolkarka, nič si nepamata.
@anna777115 - tak ale zase podľa toho, že ja mám dcéru refluxovú s kinetózou, ktorá si nepamätá sa nedá porovnávať celá populácia detí.
My sme nikdy nemali stres z cestovania s deťmi. Normálne sme sa zbalili, naložili deti do auta a šli sme. Naši aj maličkí strašne radi cestovali, pre kadejakú "blbosť" sa vedeli nadchnúť. Syn, keď mal asi 2 roky, v TV bežal nejaký cestopis o Bretónsku a tam lode na mori a on len vykrikoval: Tam idem, tam idem.
V tých 2 rokoch odchodil celé Benátky po svojich (dobrovoľne, kočiar sme mali naložený akurát vecami a tlačili sme) a všade na fotkách vyškerené dieťa máme, všetko ho zaujímalo, malé loďky, gondoly, lode, výklady, masky, budovy, fontány, mosty, vlaky (boli sme kamošku odprevadiť na stanicu na vlak v Benátkach).
@galganka Myslim zázitkove vylety z ktorych deti nic nemaju. Moja dcera bola refluxova s kinetozou, takže pre mna to stres bol. Ked sa jej teraz ako dvanastrocnej spytam či si pamatá na ten a ten vylet ked bola skolkarka, nič si nepamata.
@anna777115 ale fotky jej to pripomenu, či?
@anonym_autor za tetovanie napríklad...
@anna777115 - moja dcéra si pamätá, keď sme boli pri mori, keď mala 2 roky. Má 15 a pamätá si, aj také veci, čo som si ja nepamätala, až keď ich povedala. Boli sme s kamošmi, mali dievčatko v takom istom veku ako naša a naša si pamätá, ako sa hrali a čo robili spolu.
Ale to je úplne jedno, či si to zapamätá alebo nie, predsa je dôležité si zážitky aj užiť, prežiť ten okamih, tešiť sa v tej chvíli, nemusí si človek pamätať všetko, niekedy si pamätá len pocit, vôňu či atmosféru. A spojí sa mu to aj po rokoch. Ani dospelý si nepamätá všetko, čo, kde, kedy ako zažil.
Mimochodom, zrovna to 4-5-ročné dieťa by si ten Disneyland užilo, lebo to je ten vek, kedy fičia deti na tých postavičkách snáď najviac.
@katrinka8 Tak ked si tvoja dcera pamata, taky vek, je to super, ale 80% deti si predskolsky vek, vobec nevybavuje.
Moja ex
Nove auta. Este len vyjde z predajne a cena klesa zavratne, 1-2 rocne kupim s 20-30 % zlavou. Ale rozumiem, ze chce niekto vlastnit nieco nove nedotknute a mat ten pocit, ze to nikto pred nim neosmatral 😁
@maranta_leuconeura nesúhlasím. Auto je potreba, nie vyhodené peniaze. Keď kupuješ auto z ruky, VŽDY kupuješ mačku vo vreci. Možno vyjde, možno nie. Nikto sa ti neprizná, či to auto neni havarované ani ako s ním zaobchádzal. Kúpili sne 1.krát v živote nové a po všetkých tých ojazdených autách čo sme mali to bolo to najlepšie rozhodnutie.
@anonym_autor cigarety a tetovanie.
Pre mňa je nepochopiteľné, že muži dokážu vyhadzovať peniaze na prostitútky...resp. platiť za sex ... že z toho majú pôžitok tých pár minút a sú o niekoľko eur, stovák ľahší a pritom ešte myšlienka, že v tej vagíne pred ním bolo mnoho iných vtákov...akože vážne nechápem, čo tých mužov na prostitútkach tak vzrušuje 🤣
No a ja najviac vyhadzujem peniaze na hračky...teda vyhadzovala som...ale nie hračky typu plyšáky atď. skôr náučné....ale na druhej strane ich potom darujem ďalej...buď do škôlky alebo nemocnice...
@earlgrey Keďze nikto z tu prítomných mužov Ti zatiaľ nezodpovedal na Tvoju rečnícku otázku, skúsim to teda ja. Toho týždňa som sa dožil ( 7.10. ) 76 rokov, tak hádam by som sa k danej téme mohol, už s ohľadom na moje šediny a skúsenosti, vyjadriť. Prostitúcia, ako najstaršie remeslo na svete, je v podstate obchodný vzťah. Niečo za niečo, peniaze za sex. Muži, ktorí nemajú dostatok iných príležitostí, nie sú atraktívni, ba sú iba trochu krajší od čerta, a ak ich, napr., už nebaví Anička dlaňová, tak si kúpia profesionálnu službu. A majú ju okamžite, nemusia nosiť kvety, vypisovať po FB a IG, nemusia jej vyznávať lásku, a čo je hlavné, môže im byť absolutne jedno, či sa dáma pri vykonávaní služby urobí, alebo nie. Že tá medzinožná dvorana profesionálky už hostila zástupy mužských pých, to už je riziko tohto obchodného vzťahu. Niektoré dámy na to upozorňujú dopredu, že bez ochrany ani ťuťu ani muťu. Alebo ani oboje naraz. A máš pravdu, aj ženská časť populácie sa vie vynájsť a kúpia si služby mladých, vyšportovaných, obdarených a nezničiteľných gigolov. A tiež im nemusia vyznávať lásku atď.,atď. Tak preto muži vyhadzujú peniaze za prostitútky. A vzrušuje ich na prostitutkách vedomie, že ich v podstate nemôžu odmietnúť. Tak ako v Švejkovi hostinský : Pro nás živnostníky neplatí žádna politika. Zaplať si pivo, a žvaň si co chceš ( pre našu tému : Zaplať si prostitútku, a je Tvoja ) Muž, či žena si službu zaplatia a obsluha je im k dispozícií bez zbytočných rečí a hrania divadielka. A Tvoj partner,otec Tvojho dieťaťa, Ti to ešte dovysvetlil, že služba prostitutky stojí nekresťanské, či nemoslimské peniaze. Takže niektorí muži si môžu nechať zájsť chuť na živé mäsko prostitútky. Ale bez ohľadu na ceny sa nezdá, žeby prostitúcia bola na ústupe. Žije si svoj večný život, tak, ako ľudstvo, až do skonania sveta. Pretože príroda, či Najvyšší to tak zariadili. A môžeme s tým nesúhlasiť, môže sa nám to nepáčiť, ale to je asi tak všetko, čo proti tomu môžeme urobiť. Pekný večer.🌹
To co je zbytocne pre mña, nemusi byt zbytocne pre ineho.
Pre mña je to nekvalitne jedlo-kupujem 0 sladkosti, 0 chipsov, 0 keksikov, 0 sladkych vod, 0 ochutenych jogurtov atd..... Takisto by som nedala viac ako 300 eur za kabelku, a tych 300 by som dala len ak by bola kvalitna, krasna a z pravej koze, znacka ma nezaujima.
Zbytocne mi pride aj ak ma niekto 10 parov lacnych umelych topanok, radsej dvojo kvalitnych kozenych.
V zasade nekupujem nic, co mi bude sluzit len kratku dobu oproti niecomu, co mozem vyuzivat dlhsie....a minimalizmus vo vsetkom
@tenerifka rovnako, ale gumovych medvedov na cesty a sem tam nanuk kupim.
@anonym_autor pre niekoho zbytocne,ale iny z toho zaraba, na tom je postaveny nejeden biznis 😄 kde je dopyt tam je ponuka
@earlgrey Keďze nikto z tu prítomných mužov Ti zatiaľ nezodpovedal na Tvoju rečnícku otázku, skúsim to teda ja. Toho týždňa som sa dožil ( 7.10. ) 76 rokov, tak hádam by som sa k danej téme mohol, už s ohľadom na moje šediny a skúsenosti, vyjadriť. Prostitúcia, ako najstaršie remeslo na svete, je v podstate obchodný vzťah. Niečo za niečo, peniaze za sex. Muži, ktorí nemajú dostatok iných príležitostí, nie sú atraktívni, ba sú iba trochu krajší od čerta, a ak ich, napr., už nebaví Anička dlaňová, tak si kúpia profesionálnu službu. A majú ju okamžite, nemusia nosiť kvety, vypisovať po FB a IG, nemusia jej vyznávať lásku, a čo je hlavné, môže im byť absolutne jedno, či sa dáma pri vykonávaní služby urobí, alebo nie. Že tá medzinožná dvorana profesionálky už hostila zástupy mužských pých, to už je riziko tohto obchodného vzťahu. Niektoré dámy na to upozorňujú dopredu, že bez ochrany ani ťuťu ani muťu. Alebo ani oboje naraz. A máš pravdu, aj ženská časť populácie sa vie vynájsť a kúpia si služby mladých, vyšportovaných, obdarených a nezničiteľných gigolov. A tiež im nemusia vyznávať lásku atď.,atď. Tak preto muži vyhadzujú peniaze za prostitútky. A vzrušuje ich na prostitutkách vedomie, že ich v podstate nemôžu odmietnúť. Tak ako v Švejkovi hostinský : Pro nás živnostníky neplatí žádna politika. Zaplať si pivo, a žvaň si co chceš ( pre našu tému : Zaplať si prostitútku, a je Tvoja ) Muž, či žena si službu zaplatia a obsluha je im k dispozícií bez zbytočných rečí a hrania divadielka. A Tvoj partner,otec Tvojho dieťaťa, Ti to ešte dovysvetlil, že služba prostitutky stojí nekresťanské, či nemoslimské peniaze. Takže niektorí muži si môžu nechať zájsť chuť na živé mäsko prostitútky. Ale bez ohľadu na ceny sa nezdá, žeby prostitúcia bola na ústupe. Žije si svoj večný život, tak, ako ľudstvo, až do skonania sveta. Pretože príroda, či Najvyšší to tak zariadili. A môžeme s tým nesúhlasiť, môže sa nám to nepáčiť, ale to je asi tak všetko, čo proti tomu môžeme urobiť. Pekný večer.🌹
@dora281 mas oravdu zo Svejkom👍s prostitutkami uz menej, totizto s nastupom soc. sieti sa vyrovnava dopyt s ponukou, tj 2 sa dohodnu a ona da jemu💔 a on jej, bez financneho plnenia, nato som neprisla ja, ale nejaky vyskum s nazvom Sumrak prostitucie a za mna to ma logiku, lebo medzitym sa rozsirili ovela horsie PCH od aids a drogy, ani nehovorim, taky fentan. a xylozol od takej, co na nej hnije maso asi sex nebude (philadelpia, kensington👽) 🌿
Ja nechapem napriklad trend kupovania noveho mobilu kazde 2 roky, idealne iphone na splatky ci na predrazeny pausal. Spotrebice a techniku kupujem len ked sa mi pokazi a je neopravitelna. Plus sa pripajam k cigaretam a vapom, je to drahy a smradlavy spas. Moje kolegyne dokazu mesacne prehulit 200€ co mi pride sialene.
Ja zijem relativne minimalisticky, rada sa hrabem v sekacoch, nekupujem modne trendy a rozne cacky macky na ktore doma sada prach. Nechodim kadernicke (vlasy si nefarbim, sestra ma podstrihne 2x do roka), nechodim na umele nechty, sama si ich viem pekne a prirodzene upravit. Doprajem si jedine masaz raz za cas. Selektujem veci ktore naozaj potrebujem a radsej dam peniaze na dobre jedlo alebo vylety.
Podľa mňa je vyhadzovanie peňazí " zbierky " či už známok, pohľadníc, labubákov, vileroyu a iných blbostí
mam vela oblecenia, som minimalistka a uz mi to narusa moje fungovanie, ked otvorim skrinu, zdesim sa, takze tohto sa potrebujem zbavit
ine veci kupujem primerane a neplytvam, dokonca uz sa mi bridi aj kupovat stale nejaky velky gel na pranie a potom ta velka plastova flasa, snazim sa zit ekologicky, rozmyslam, ze budem chodit capovat do DM
ake mate skusenosti s capovanymi gelmi na pranie?
Toto je super tema, som zvedava na nazory ☺️.
@anna777115 ale tak toto je zasa o tom, ze ja chcem ist, ale nemam kde nechat deti, tak ich vezmem so sebou, ale cestujem hlavne kvoli sebe. Ja nechapem to nekonecne podriadovanie sa dietatu a ofukovanie, dieta sa ma prisposobit fungovaniu rodiny, a ak je rodina akcna a cestuje, neberie dieta so sebou preto, aby si to pamatalo, ale aby si to vsetci spolu uzili
@anna777115 ale tak toto je zasa o tom, ze ja chcem ist, ale nemam kde nechat deti, tak ich vezmem so sebou, ale cestujem hlavne kvoli sebe. Ja nechapem to nekonecne podriadovanie sa dietatu a ofukovanie, dieta sa ma prisposobit fungovaniu rodiny, a ak je rodina akcna a cestuje, neberie dieta so sebou preto, aby si to pamatalo, ale aby si to vsetci spolu uzili
@tenerifka Však presne o tom píšem. Len problem je v niektorích rodičoch, že chcu len pre deti tie naj zažitky a v konečnom dósledku z toho nikto nič nemá. Dovolenka pri mori( bolo mi to dávane, ako priklad), je niečo úplne iné, lebo z toho profituje cela rodina a je jedno že si to dieťa nebude pamatať, kedže to má v konečnom dósledku aj pre dieťa ozdravný efekt.
@dora281 mas oravdu zo Svejkom👍s prostitutkami uz menej, totizto s nastupom soc. sieti sa vyrovnava dopyt s ponukou, tj 2 sa dohodnu a ona da jemu💔 a on jej, bez financneho plnenia, nato som neprisla ja, ale nejaky vyskum s nazvom Sumrak prostitucie a za mna to ma logiku, lebo medzitym sa rozsirili ovela horsie PCH od aids a drogy, ani nehovorim, taky fentan. a xylozol od takej, co na nej hnije maso asi sex nebude (philadelpia, kensington👽) 🌿
@anonym_2342b4 Ale aj tak tam nejaké riziko je, či si navzájom predložia potvrdenie od lekára, že sú na genitáliach zdraví a môžu ísť na vec? Ale je to zaujímavé riešenie. Žeby súmrak prostitúcie, a už aj u nás? Doteraz som o tom nepočul. Vďaka za info.🙏

@earlgrey 🤪kazda nie
@anonym_2342b4