icon

Šetríte na potravinách na úkor kvality?

zuzulienocka78
Dnes o 10:09

Ahojte 🌞

Ste ochotné šetriť pri nákupe na úkor kvality potravín? Alebo si radšej priplatíte za lepšie zloženie, pôvod a kvalitu?

Ceny potravín idú stále hore a človek to už dosť cíti pri každom nákupe.
Dnes som minula 40 eur a to som kúpila fakt len bežné veci, stravujeme sa iba doma, teda bežné veci na varenie /kurča tam bolo/, jogurty, maslo, mlieko, žiadne somariny, sladkosti . Začínam viac rozmýšľať nad tým, čo kupujem a kde by sa dalo ušetriť.

A čo ma úplne vytáča je to zmenšovanie balení, niekde si to ani tak nevšimnem na prvý pohľad, až doma - aby človek všetko skúmal :-/

Strana
z4
anonym_a7e0ed
Dnes o 15:43
@anonym_16cea3

@anonym_df8c76
Prvy krok sa uz stal agentura Standard &Poor znizila pred par dnami Slovensky kredit rating , takze v preklade pre Ficovych neadrtalcov to znamena ze hypoteky pojdu hore 🫶

@anonym_16cea3 a pre Simeckovych neandertalcov to znamená co?

kocuris
Dnes o 15:47
@simca06022011

@kocuris tak nizsia DPH mi je na nic, aj ceny, ak tie potraviny proste nie su dobre :D lebo to pisem ja, ze proste na nic dobre som tam nenatrafila..

@simca06022011 v pohode. My sme tiež pár mesiacov skúšali, kým sme si našli, čo áno, čo nie. Za mňa vidím finančnú úsporu fakt 30%... Kaufland, Penny, Billa, Lidl. Tovar temer rovnaký ako na SK. Nechcem presviedčať nikoho. My to máme takto a nemienime to meniť.

anonym_a7e0ed
Dnes o 15:53
@kocuris

@simca06022011 nechcem presviedčať, ale nižšia DPH... Naše úspory na CZ nákupoch sú cca 30 % oproti SK

@kocuris ja žijem asi polovicu roka v CR na striedacku so SR a tie ceny nie su nižšie. par centov nepocitam. keby som mala kvôli tomu jazdiť, tak viac prejazdim jak usetrim

anonym_3e94e5
Dnes o 15:56

@zuzulienocka78 ja volim zlatu strednu cestu

kocuris
Dnes o 16:01
@anonym_a7e0ed

@kocuris ja žijem asi polovicu roka v CR na striedacku so SR a tie ceny nie su nižšie. par centov nepocitam. keby som mala kvôli tomu jazdiť, tak viac prejazdim jak usetrim

@anonym_a7e0ed mam do CZ 20 km, to nie je extra jazdenie. Mám dáta od augusta 2025 do teraz. Predtým na potraviny drogéria etc. 3 ľudia minuté 900€ na SK, teraz 600€ v CZ. Nepresviedčam. My sme spokojní a nemienim meniť.

kocuris
Dnes o 16:02
@anonym_a7e0ed

@anonym_a7e0ed áno. Z Košíc do Třince je ďalej ako z Čadce do Třince 🤣

amel
Dnes o 16:03
@anonym_16cea3

@amel
Zili sme v Afrike tam bolo umele hnojivo drahe tak hnojili Bio- to znamena ludskymi vykalmi minuly tyzden som videla krasne bio jahody z Afriky no nekupila som 😁

@anonym_16cea3 presne tak,záleží od uhla pohľadu.O tom to cele je.

anonym_a7e0ed
Dnes o 16:04
@kocuris

@anonym_a7e0ed áno. Z Košíc do Třince je ďalej ako z Čadce do Třince 🤣

@kocuris joj aký si vtipný 😄 hovorím, že som v CR polovicu roka. a nie som z Košíc 😉

kocuris
Dnes o 16:18
@anonym_a7e0ed

@kocuris joj aký si vtipný 😄 hovorím, že som v CR polovicu roka. a nie som z Košíc 😉

@anonym_a7e0ed no tak to kusisko musíš vedieť zhodnotiť. Kde je to lepšie? Za mňa v CZ a žijem na SK. Dcéra žije v CZ a hodnotí CZ lepšie... takjanevjemuš. Ale ak mám 30% úsporu, tak načo vyhadzovať peniaze von oknom?

anonym_a49738
Dnes o 16:35

@zuzulienocka78 snažím sa kvalitnejšie kupovať, mlieko kupujem čerstvé, nie trvanlivé, mäso hlavne domáce kurence, vajíčka tiež domáce, zeleninku si pestujem a cez zimu moc nekupujem, nakoľko ju neuznávam zo supermarketu. Na kvalitných potravinách nechcem šetriť, šetrím tak, že nefajčíme, nepijeme alkohol a nekupujeme blbosti.

anonym_ce5ed8
Dnes o 16:43
@anonym_a49738

@zuzulienocka78 snažím sa kvalitnejšie kupovať, mlieko kupujem čerstvé, nie trvanlivé, mäso hlavne domáce kurence, vajíčka tiež domáce, zeleninku si pestujem a cez zimu moc nekupujem, nakoľko ju neuznávam zo supermarketu. Na kvalitných potravinách nechcem šetriť, šetrím tak, že nefajčíme, nepijeme alkohol a nekupujeme blbosti.

@anonym_a49738 neuznávaš zeleninu zo supermarketu? Som nevedela, že zelenina sa dá “uznávať”.
Ak zeleninu zo supermarketu nekupuješ potom znamená, že ju ješ len niekoľko mesiacov v roku?
Tak to musí byť naozaj zdravé stravovanie. Zeleninu treba jesť denne a počas celého roku.

anonym_774e45
Dnes o 16:43
@rozculena

@anonym_4e8fe9 no napr.to,že oni majú doma potraviny v pohode,ale na vývoz tá kvalita je už iná.Ja jednoducho neverím poľským potravinám v našich reťazcoch

@rozculena ktoré konkrétne potraviny máš na myslí?

Strana
z4