Šetríte na potravinách na úkor kvality?
Ahojte 🌞
Ste ochotné šetriť pri nákupe na úkor kvality potravín? Alebo si radšej priplatíte za lepšie zloženie, pôvod a kvalitu?
Ceny potravín idú stále hore a človek to už dosť cíti pri každom nákupe.
Dnes som minula 40 eur a to som kúpila fakt len bežné veci, stravujeme sa iba doma, teda bežné veci na varenie /kurča tam bolo/, jogurty, maslo, mlieko, žiadne somariny, sladkosti . Začínam viac rozmýšľať nad tým, čo kupujem a kde by sa dalo ušetriť.
A čo ma úplne vytáča je to zmenšovanie balení, niekde si to ani tak nevšimnem na prvý pohľad, až doma - aby človek všetko skúmal :-/
@amel neviem, či je to marketingová kľučka, ale ak nepíšu, že nepoužívajú antibiotiká, tak je veľká pravdepodobnosť, že ich používajú, takisto aj hormóny.
Ja si radšej kúpim potravinu, kde mám uvedené, že to nebolo odchované na hormónoch ako tú, kde sa nič nepíše.
@sisaka som na druhej strany" barikády napisem Ti,ze papier znesie vela.Staci to tak napisat,aby si zákazník niečo myslel,ale právnik nie.
Je to pomerne jednoduchá zalezitost.
Vedela si,ze kurence stačí kupit a mesiac chovať na Slovensku a su nekrmene hormonami a suchované na Slovensku?
@sisaka som na druhej strany" barikády napisem Ti,ze papier znesie vela.Staci to tak napisat,aby si zákazník niečo myslel,ale právnik nie.
Je to pomerne jednoduchá zalezitost.
Vedela si,ze kurence stačí kupit a mesiac chovať na Slovensku a su nekrmene hormonami a suchované na Slovensku?
@amel ako povieš, nejdem sa s tebou naťahovať o tom, aké praktiky máme v Kanade, som si istá, že to nevieš ani ty. A tým nechcem povedať, že je u nás všetko “kóšer”
@amel ako povieš, nejdem sa s tebou naťahovať o tom, aké praktiky máme v Kanade, som si istá, že to nevieš ani ty. A tým nechcem povedať, že je u nás všetko “kóšer”
@sisaka aha,prepáč,ja píšem o Slovensku,keďže toto je moja profesijna oblasť.
Máš pravdu,o Kanade nic netuším,v podstate sa ma to netyka,nevšimla som si tento dôležitý udaj,ale nečítala som všetky komentáre.
Bol som v tom,že autorka článok je hlavne o Slovensku.
@zuzulienocka78 ja to robim nasledovne:
1. Nenakupujem v Lidli, Tescu a Biedronke, tam su neskutocne shity, samy hnoj
2. Nekupujem ziadne tovarenske sladkosti, dnes je to uz len umely humus
3. Nekupujem sladene vody, umele glukozo-fruktozove sirupy a šumienky
4. Nepijem ziadny alkohol, načo, komu?
5. Nefajcim, dobre cigarety stoja od 6€, iba hlupak ich kupuje a nici si zdravie
6. Beriem si bloky a kontrolujem si ceny, velakrat to nesedelo a tak mi vratili peniaze...
7. Produkty vyhodnocujem podla ich kvality, vahy/obsahu balenia a ceny...
8. Nekupujem ziadnu tlač, vsetko je na internete a umela Adela sa mi fakt hnusí
9. Nekupujem detom umelo predrazenu rastlinnu zmrzlinu, jedine rusku smotanovu
Kupujem aj produkty ktore maju 25/50% zlavu ale iba take ktore su bud vakuovane alebo s inertnym plynom, kupujem aj mäso blizko zarucnej doby -> smer mraziak, kupujem iba XXL balenia jogurtov, ak je nieco lacne a kvalitne, nakupim toho mnoho a mam na mesiace vystarane...
@sisaka aha,prepáč,ja píšem o Slovensku,keďže toto je moja profesijna oblasť.
Máš pravdu,o Kanade nic netuším,v podstate sa ma to netyka,nevšimla som si tento dôležitý udaj,ale nečítala som všetky komentáre.
Bol som v tom,že autorka článok je hlavne o Slovensku.
@amel ja som reagovala na to, že v obchode neviete,
čím boli kŕmené zvieratá a pod. , tak som sa pýtala , či to neuvádzajú na obale, lebo u nás to píšu.
@zuzulienocka78 sú veci, ktoré proste nekúpim. Ako napr. tie otrasné rajčiny z Maroka čo dozreli (nedozreli) v kamióne. Rajčiny kupujem len menšie slovenské odrody, čo majú chuť. Keď musím šetriť (často keď sú nečakané výdavky) tak máme v zime zasiatu žerucha na okne, teraz pažítku, pred tým v záhrade valeriánku a rajčiny vtedy nemáme. Ale dovozové rajčiny nikdy viac.
Ani španielske bravčové ani zadarmo. Mám pár rokov odrobených v potravinách a španielske mäso je niečo, čo sa večne reklamuje lebo smrdí a pod. O antibiotikách v mäse ani nehovorím.
Tak isto nekupujem maslo Rajo. Odkedy ho začali vyrábať v Nemecku som ho nekúpila. To, že sme pre Nemcov "východný blok" a stačia nám menej kvalitné veci sa rieši roky rokúce. Druhá vec je, že prešlo cez polku Európy a naozaj si radšej kúpim slovenské maslo/jogurty a podporíme slovenské mliekarne.
Radšej kúpim menej a kvalitnejšie. Ak treba šetriť, fungujeme na praženici (väčšinou z domácich vajec 🙂 ). Tie ceny sú hrozné, dnes v obchode mi normálne do plaču bolo, keď som videla to nič v košíku a tú pálku, čo bolo treba zaplatiť.
Nakupovanie v akcii je u nás už roky jasná vec. A kačicu a lososa máme tiež iba vtedy, keď je v akcii.
1.Kvoli tlaceniu penazi slo vsetko vo svete hore, inflacia 2.Na Slovensku je ale toto este pritvrdene okradanim nazyvanym konsolidacne balicky, kde ti zoberu viac z hrubej mzdy ( dane a odvody od teba aj zamestnavatela = dostanes menej v cistom) = prve zdanenie, zaplatis vyssie ceny v obchode kvoli vyssej DPH = druhe zdanenie uz raz zdaneneho, vyssim nakladom na pracu, lebo zamestnavatel plati vyssie odvody, kvoli blbej transakcnej dani = tretie zdanenie.
Proste, ak sa svetu dari zle, tak krajinam so skorumpovanou vladou sa dari vzdy extra zle este navyse, lebo zlodejske vlady sa nikdy neunuvaju s vytvaranim rezerv na horsie casy v casoch dobrych. Po nas potopa ...
Ako sa zdrazovanie nezastavi, lebo cim viac vyberu, to hned hned aj prezeru a problem s chybajucimi peniazmi sa nijako nevyriesil, budes musiet dalej viac a viac rozmyslat, kde usetrit.
@anonym_df8c76 vláda každej krajiny je korumpovaná...
Kupujem hlavne čo deťom chuti . A to veľakrát s kvalitou nemá nič spoločne . Napríklad parky , kde je veľký podiel masa ani nechutia , čiže som si vedomá , že im kupujem totálny odpad . Mladšia dcéra miluje kostikov , či ako sa to vola , to okolo kvality ani neprešlo . Staršia ma zas alergiu na kravskú bielkovinu , tam zas kupujem len alpro . Takže asi tak . Ale keď mám na výber z viacerých druhov jabĺk , a keďže dcéra lubi všetky , siahnem po tých nejlacnejsich
@anonym_774e45 a v ktorej Biedronke v PL alebo na Slovensku ? Lebo bola som iba v Biedronke na Slovensku a nijako ma neoslovila
@anonym_a64510 v Polsku
@zuzulienocka78 Nie, jedlo je jediná vec, na ktorej nikdy šetriť nebudem, radšej budem chodiť v roztrhaných nohaviciach ako šetriť na strave. Tá sa totiž skôr či neskôr prejaví na zdraví!

@sisaka vies o tom,že toto su marketingové kľučky,ako dokonalo oblbnut zákazníka?
Myslíš,ze tam,kde to nie je napisane, je horšia potravina?
@amel neviem, či je to marketingová kľučka, ale ak nepíšu, že nepoužívajú antibiotiká, tak je veľká pravdepodobnosť, že ich používajú, takisto aj hormóny.
Ja si radšej kúpim potravinu, kde mám uvedené, že to nebolo odchované na hormónoch ako tú, kde sa nič nepíše.