icon

Šetríte na službách pre ženy kvôli kríze?

Dnes o 09:38

Ahojte, keďže je možnosť odpovedať anonýmne, zaujímalo by ma odkiaľ ste a či ste v dôsledku “krízy” prestali využívať služby? Myslím tým kaderníčka, masáže, kozmetika, nechty atd. Prosím aby sa zdržali komentovania ženy ktoré nikdy nikam nechodia a všetko si robia samé doma, taký názor je irelevatný. Ďakujem.
Tiež by ma zaujímalo či ste prestali chodiť napr. do detských kútikov, na kávičky s deťmi atd. Skrátka ma zaujíma kde a na čom sa začalo šetriť v bežných rodinkách.

Strana
z2
biba_18
Dnes o 09:41

nechty som si začala robiť doma ale nie primárne kvôli cene - ale kvôli času
vlasy chodím dokonca častejšie ako predtým
masáže som asi obmedzila, áno - ale moja mama napr. nie - lenže ja v podstate masáže nejak nepotrebujem. ak by som, neobmedzila by som ich ...

petranelkova
Dnes o 09:45

Ja sa priznám, že nechodím už ani len na obočie, čo som teda predtým zvykla. Sama si robím všetko, na nechty som prestala chodiť tiež. Farbím sa doma sama, akurát občas idem kaderníčke nechať sa podstrihnúť. 🙈 Proste mi to príde už takpovediac strata času trčať tam, kým mi to tie tety porobia 😀 Na masáž chodím pravidelne, to si doprajem, ale inak nič.

anonym_0dcad2
Dnes o 09:49

Priznavam, ze ano a nielen to, aj nakupy oblecenia atd. Mam momentalne zvysene naklady a prijem len mierne zvyseny a to je dovod. Je to len docasne, ale potom by som rada zacala aj setrit, cize asi ostanem v tomto rezime. Konkretne som zrusila nechty a obmedzila kozmetiku a kadernicku, chodim menej casto. Na masaze som nechodila nikdy.

lucik194
Dnes o 09:50

nikdy som kozmeticke sluzby nevyuzivala, jedine kam som chodila bola pedikura a kadernicka ostrihanie. teraz uz len kadernicka, pedi si robim doma

anonym_4c4c03
Autor odpoveď zmazal
anonym_d96fe0
Dnes o 09:56

Raz za pol roka idem kozmeticke, inak mám svoju kozmetickú poličku doma, dcéra ma podstrihne, mani/pedi doma, masáž mi dá muž

anonym_fe190d
Dnes o 09:58
@anonym_4c4c03
Odpoveď bola zmazaná

@lucik194
@anonym_4c4c03
“ Prosím aby sa zdržali komentovania ženy ktoré nikdy nikam nechodia a všetko si robia samé doma, taký názor je irelevatný.”

anonym_712cb4
Dnes o 10:00

na nechty chodím cca každých 5t, na vlasy chodím kadernicke cca každe 4mes. Ostatné veci som nevyuživala ani predtým.
Detský kutik pomenej, dcera už bude mať 6 takže skôr ked bola menšia. Ale zase ma krúžky tam idu peniaze..

unicornlady
Dnes o 10:05

Chodím kaderníčke pravidelne, cca každé 3-4 mesiace. Deti vyrástli, takže detské kútiky už nie. Na kávu áno.

anonym_5d7c5d
Dnes o 10:06

Služby zväčša využívam v pôvodnom rozsahu, kozmetičku viac. Ale autorka asi očakáva len odpovede, že ich využívame menej.

lucik194
Dnes o 10:07

autorka citas s porozumenim? neikdy som nechodila na kozmeticke sluzby (typu obocie, kozmetika tvare, umele nechty) ale chodila som ku kadernicke a pedikuru (co su realne sluzby, ale nie ziaden nadstandard)
zrusila som pedikuru, staci Ti to?

autor
Dnes o 10:08
@lucik194

autorka citas s porozumenim? neikdy som nechodila na kozmeticke sluzby (typu obocie, kozmetika tvare, umele nechty) ale chodila som ku kadernicke a pedikuru (co su realne sluzby, ale nie ziaden nadstandard)
zrusila som pedikuru, staci Ti to?

@lucik194 Ty vidíš niekde v príspevku svoj nick? 🤔

anonym_f3f135
Dnes o 10:08

Už tu taká diskusia bola. A zotreli autorku pod čiernu zem.

Čo sa týka mňa a služieb (chodila/chodím cca každých 5 týždňov), ušetrených cca 100€/5 týždňov
začala som si farbiť vlasy doma, nechty - ostali, pedi - iba v lete, kozmetika - zredukovala som, ostala iba úprava obočia.

Zredukovali sme doma platene stream app, keďže sme ich mali dosť. Ostal netflix a youtube. Ušetrené 40€/mesiac

Zredukovali sme jedenie mimo domu. Ušetrené cca 150€/mesiac

Stravovanie a nakupovanie potravín sa robí plánovane - vytvorený jed. lístok. Nákup sa robí 2xmesačne (väčšinou Tesco dovoz). Myslím, že tu ušetrime najviac. Sledujem cenu potravín, varenie prispôsobujem tomu. Viacej doma pečiem, menej kupujem sladkosti a snacky.

Nákup oblečenia, drobnosti - často som robila nákupy nepremyslene, (však len pár eur, doručenie zdarma..temu, ali...). Teraz, ak niečo chcem, vložím do košíka a počkám 5 dní. Ak tú vec stále chcem objednám. Ale, vo väčšine prípadov ma to prejde. A prestala som objednávať tieto veci vo večerných hodinách. Akosi som mala väčší sklon to kúpiť priamo v tomto čase.

Deti si začali robiť desiatu doma. Resp. vreckové im ostalo ale som im povedala - nebudú dostávať nič navyše. Sami uznali, že kupovať si hot-dog za 2€ každý deň im dosť znižuje rozpočet. Nakúpené potraviny na prípravu majú doma zadarmo.

autor
Dnes o 10:09
@anonym_5d7c5d

Služby zväčša využívam v pôvodnom rozsahu, kozmetičku viac. Ale autorka asi očakáva len odpovede, že ich využívame menej.

@anonym_5d7c5d Práve naopak, bola by som rada keby odpovede boli opačné 😃

simsalabim
Dnes o 10:11

Uz roky chodim ku kadernicke na podstrihnutie (a nic ine) tak kazdych 6 tyzdnov. Nechty som si iba raz dala robit niekomu inemu - na dovolenke v 5* hoteli 😂 Inak si ich roky iba natriem lakom (francuzska manikura). Pedikuru doma, nastatsie netrpim na zrohovatenu kozu takmer vobec. Na kozmetiku, obocie atd. som nikdy nechodila. Jedina dalsia investicia "do sluzieb" je permanentka na plavaren.

anonym_1a7de7
Dnes o 10:14

Chodila som na nechty, ale prestala som počas kovidu, lebo ma nebavilo spoliehať sa na to, či otvoria salón, alebo nie, tak som si začala robiť nechty sama doma. Ku kaderníčke nechodím roky a na ostatné som ani nechodila.

sara07
Dnes o 10:14

nechty pedikuru som obmedzila na nevyhnutné len inak som si ich začala robit doma aj ked ma to nebaví
masaže chodim ako predtym ked treba ,tam nenarobím nič proste
sauna menej ale aspon raz chcem ist
kozmetiku som tiež obmedzila , zredukovala
detské kutiky nevyuživame , netreba , mám väčšie deti
ano obmedzili sme aj piatkove koláče v cukrarni , také pokecenie ohladne čo bolo nebolo cez tyžden spoločne
obed v reštike všetci ani nepamätám už . čo mi fakt chyba ...
kino tiež nepamätám, divadlo naštastie sme už všetko videli a stale to opakuju ,,,, ešte by mohli chvilu nech ma to nemrzi

lucik194
Dnes o 10:16

autorka, prepac, niekto ma iný oznacil,

ale tak vo vseobecnosti aj kamosky na okoli, aj kolegyne, chodia menej ako chodili, ale stale chodia, ku kadernicke neprestala chodit ziadna, masaže iba z casu na cas, co prestali 2 chodit tak su nechty, dlhe vlasy si nechavaju kazdy farbit u kadernicky, nikto nefarbi doma.

za mna stravujem sa 3x tyzdenne vonku na menu, to neplanujem vobec zmenit, menej objednavame pizzu, skor som presla na foccaciu co urobim doma

anonym_235f7c
Dnes o 10:20

Toto sice som nikdy neriesila,ani nemusim.Ale obmedzili sme kazdodenne navstevy mesta,cize az dnes rano,rychlo nakupit chleba,rozky,mlieko a ist domov.Nikde sa nezdrziavat,lebo tam sa clovek stavi,to kupi,hento kupi a od 2.do 9 takto islo 700eur fuc,mimo jedla.Tak od vyplaty som povedala,dost 1500eur sa musi odlozit.

a0
Dnes o 10:22

Práve naopak, všetko som začala robiť ešte viac. Avšak kaderníka mám tak 2x ročne, kozmetika 1x ročne jedine masáže a súkromne fyzio si platím 2x mesačne každé 🙂

anonym_dc5522
Dnes o 10:27

Ja som dlhodobo nezamestnaná tak nič z toho nerobím. Už sa teším na prácu, lebo hneď na hĺbkové masáže pôjdem, to som chodievala na 2h.
Páčilo sa mi čistenie a masáž pleti, to som si oddýchla.
Vlasy ostrihať každé 4 mesiace. Vlasové kúry robím doma. Nechty a pedi si robím doma, mne sa to takto páči.
Zuby mám vybielene, potom stačí ešte vybieliť pred dovolenkou 6% to si kúpim u zubára.
Cvičim podľa roč.obdobia. Teraz napr. Korčuľovanie miesto pilates. Tiež ušetrím keďže je klzisko zadarmo. Či bikovanie sezóna. Občas ale na pilates zájdem. V lete s bojkou preplávam jazero. Kávu pijem len jednu do dňa a to doma. Nič iné si vonku nedávam kvôli obmedzenemu stravovaciemu návyku.

anonym_bf54be
Dnes o 10:28
@anonym_fe190d

@lucik194
@anonym_4c4c03
“ Prosím aby sa zdržali komentovania ženy ktoré nikdy nikam nechodia a všetko si robia samé doma, taký názor je irelevatný.”

@anonym_fe190d prečo? z akého dôvodu majú zakázané komentovať ženy, ktoré v živote nebolí nútené využiť služby pre princezné?
Preto, že sú šikovné? že si dokážu ostrihať nechty,?naplácať krém na tvár? ostrihať?učesať?nechty nalakovať? či myslíš už tie, čo vyjdú zo salónu ako zo sršieho hniezda?
K téme.snad každému jasné že keď nemá dať čo sú huby, nepôjde si dať urobiť drapáky a vejare či?
Radšej budeš ako Anča s muzikantmi v bruchu?

abbey1
Dnes o 10:29

Zatiaľ nie.

anonym_199233
Dnes o 10:34

Ak myslíš finančnú krízu, tak je úplne namieste obmedziť tieto nepotrebné služby. Všetko si vieš urobiť doma, miesto detského kútika môžeš ísť na ihrisko. Toto sú najhoršie investované peniaze, ak ti chýbajú na potraviny, na oblečenie. Všetko čo si vymenovala je vlastne nadštandard a nepotrebujes ho nutne k zivotu. Toto si vieš urobiť aj sama doma. Ak by som potrebovala a bola by som vo finančnej tiesni, toto by boli presne položky, ktoré by som zrušila ako prvé.

zuzanka.zuzu
Dnes o 10:34

vyjadrím sa k deťom, týka sa to Bratislavy... už asi pol roka si všímam isté veci. na krúžky kde kedysi bolo plno v auguste sa teraz bez problémov dalo dostať aj v novembri 😳 do našej výberovej škôlky kde kedysi existovala čakačka robia pre budúci rok nábor detí 😳 detské predstavenia ktoré kedysi boli vypredané do mesiaca po spustení predaja ani nevypredajú (a to sa týka všetkých interpretov, čiže spievankovo, smejko a tanculienka, paci pac, fíha, možno len miro jaroš vypredá) 😳

anonym_fe190d
Dnes o 10:35
@anonym_bf54be

@anonym_fe190d prečo? z akého dôvodu majú zakázané komentovať ženy, ktoré v živote nebolí nútené využiť služby pre princezné?
Preto, že sú šikovné? že si dokážu ostrihať nechty,?naplácať krém na tvár? ostrihať?učesať?nechty nalakovať? či myslíš už tie, čo vyjdú zo salónu ako zo sršieho hniezda?
K téme.snad každému jasné že keď nemá dať čo sú huby, nepôjde si dať urobiť drapáky a vejare či?

@anonym_bf54be to sa uz musis opytat autorky diskusie. Ja len reagujem na to ze ste total odignorovali o com chcela diskutovat.

zuzanka.zuzu
Dnes o 10:38
@anonym_bf54be

@anonym_bf54be možno preto že je to úplne mimo témy? otázka je šetrenie a nie či využívate alebo nevyužívate tieto služby 🤷 rada si mimo témy?

rachel36a
Dnes o 10:53

Nie, nič som neprestala robiť...naďalej chodím na kozmetiku, vlasy...kávičku s kamoškami, obedy/večere s rodinou a pod...vsetko drazie, to áno, ale aj platy rastu...a to nie sme žiadny boháči, normálna stredná vrstva....ja nepracujem, som na OP, a manžel zarobí priemerne...este aj ušetríme, aj na dovolenky chodime...asi viem dobre hospodarit...

anonym_cafbc9
Dnes o 10:55

@anonym_autor prestala som chodit na nechty lebo len zdražovala ale bloček nikdy nebol…uz to bolo na sume 40e to uz som odmietla davat, robim si gél lak doma kazde cca 2 tyzdne a nemam aspon 4 týždňové odrasty ..

minesasubu
Dnes o 10:57

ja som nič neobmedzila stále chodím na kozmetiku, kaderníčke , manikura, pedikúra obmedzili sme ale detské kutiky a kaviarne lebo syna to nebaví už ako predtým ale na druhej strane chodíme častejšie na divadelne predstavenia a jednorázové aktivity
šetriť sme začali len na ,,dovolenku,, začala som odkladať hotovosť z predaja vecí do kasičky s názvom šetríme na dovolenku predtým som ich minula hned na nejakú blbosť ale čím je syn vačší tak mu treba viac aktivít
vieme super hospodáriť a vieme čo si môžme dovoliť nepotrebujeme sa hrať že nato máme ked nie , čo robia iný a ako chodia oblečení je nám fuk

Strana
z2