icon

Šetríte na službách pre ženy kvôli kríze?

23. jan 2026

Ahojte, keďže je možnosť odpovedať anonýmne, zaujímalo by ma odkiaľ ste a či ste v dôsledku “krízy” prestali využívať služby? Myslím tým kaderníčka, masáže, kozmetika, nechty atd. Prosím aby sa zdržali komentovania ženy ktoré nikdy nikam nechodia a všetko si robia samé doma, taký názor je irelevatný. Ďakujem.
Tiež by ma zaujímalo či ste prestali chodiť napr. do detských kútikov, na kávičky s deťmi atd. Skrátka ma zaujíma kde a na čom sa začalo šetriť v bežných rodinkách.

Strana
z4
tilly
23. jan 2026

Áno. Kaderníčka, nechty, obočie, dentalka sú základ. Toho sa nevzdám, ale drahé kozmetické ošetrenia si momentálne musím odpustiť. Kedysi som nechala u kozmetičky aj 200 eur, to teraz nemôžem, ale verím, že bude lepšie.

tilly
23. jan 2026

Jaj a fitko sme si urobili doma, vyhradili sme jednu obrovskú miestnosť, máme tam činky, bežecký pás, lavičky a pod., takže šetríme za troch na vstupoch do fitka.
Depiláciu som vyriešila laserom. Zrušili sme kiná, doprajeme si divadlo raz za pár mesiacov.
Do reštaurácií tiež nechodíme. Radšej odložíme a doprajeme si na cestách, toho sa nevieme vzdať.

anonym_09096d
23. jan 2026
@anonym_11c36c

@anonym_287114 môJ známy bol do volieb spinn doktor pre hlas :D :D Ak s myslíš, že oni sa spoliehajú na koňa a bludy sem tak si na omyle a veľmi by si sa čudovala aké oni robia prieskumy a ako sa robia moderované diskusie a z čoho ( z akých dát) sa robia závery.
AKo hovorí spomínaný človek :D Daj ľudom príbeh, verejnosť potrebuje IHNEĎ príbeh a všetko bude ok.

@anonym_11c36c ak vieš viac, kludne sa rozpíš na túto tému, zaujíma ma to

anonym_78cf31
24. jan 2026

@anonym_autor na ničom. Všetko robíme ako pred 10rokmi

anonym_32d387
24. jan 2026

áno,na nechty som prestala chodiť, nosím krátke a upravujem doma, kozmetičke už nechodím, čítam o skin care a objednám si čo potrebujem a ošetrujem doma. Celkovo so radšej kupim prístroj domov,aby som nevyužívala služby. Jediné co som si ponechala je kaderníčka,tej sa vzdať nemienim. Prakticky výrazne premýšľame či toto ano alebo nie, kvôli financiám.

anonym_9fad7b
24. jan 2026

Ja som si začala farbiť vlasy doma, chodím ku kadernicke cca raz za pol roka podstrihnut. Aj nechty si už robím doma, na mihalnice som prestala chodiť tiež a aj obočie som sa naučila robiť si doma. Ku kozmeticke idem raz za pol roka na čistenie a masáž. Na kávu s kamoskou chodíme raz za mesiac ale to je polozka do 10€.

anonym_8add1f
24. jan 2026

Mňa by zaujímalo,aká vzorka žienky je na MK,lebo vyzerá to tu tak,že 90% Slovenská si žije s plstom 5000e a viac.
A teda nezarabam minimum,ale keď tak čítam niekedy príspevky😂,tak žasnem. Veď my sme milionári.

tilly
24. jan 2026
@anonym_7b262b

Ja som nielen obmedzila, ale prakticky nechodím na žiadne služby.
Zvýšili sa ceny služieb a z mojho životného štýlu nezostalo absolútne nič.
Nejak som to odpozerala od okolia, viem si niektoré veci urobiť sama.
Napriek tomu evidujem nové vlasové, kozmetické, dermatologické štúdiá a kliniky, reštaurácie luxusného charakteru.
Držím im palce.
Myslím, že sa k tomu ani nevrátim už, nevidím v tom zmysel a už som prejedená toho plastického a umelého štýlu, prirodzenosť je za mňa to, čo sa začalo vytrácať a mne sa to začalo páčiť.
Pozerala som takú reality šou z USA, bolo 10 mužov a chceli sa zoznámiť.
Prišla naozaj nádherná dokonalá Barbie(prsia, pery, vlasy)zubná asistentka a z tých 10 chlapov nemal ani jeden záujem isť ani na kávu.
Prišla obyčajná štíhla baba s orlím nosom a chlapi sa išli roztrhať.
Bolo to zaujímavé sledovať, že aj chlapi sú objedení týchto krásavíc ale prirodzenosti nie.
Toto som si všimla aj v realite.

@anonym_7b262b nové, luxusné salóny majú šancu. Bohatých ľudí je stále veľa a pribúda ich. Skôr stredná vrstva sa zmenšuje a veľa ľudí zo strednej vrstvy sa prepadá do chudoby, ale bohatí sú stále bohatí a tí, čo sú spriaznení s koalíciou sú ešte bohatší.

mateson2004
24. jan 2026

Raz za mesiac kaderníčke na farbu, nechty, pedikura. Kaderníčke iba na zafarbenie odrastnutych šedín. Podla mňa je brutalne vidiet farbenie doma. Nerobi mi ziadny uces, zafarbi , umyje , trocha presuší, ked je zima nasadim čapicu, sadnem do auta a idem. Nezarobim 5000. Robím na úrade, takže verejna sprava. Budem mat 56, deti už zarábajúce. Nevidím dôvod chodit s flakatou hlavou, nemat pekne nechty a udržiavané chodidlá. Koho to baví, nech si to robí doma sám. Mna to nebaví vôbec.

zeldia
24. jan 2026
@anonym_8add1f

Mňa by zaujímalo,aká vzorka žienky je na MK,lebo vyzerá to tu tak,že 90% Slovenská si žije s plstom 5000e a viac.
A teda nezarabam minimum,ale keď tak čítam niekedy príspevky😂,tak žasnem. Veď my sme milionári.

@anonym_8add1f ja si tiež myslim že Monako je zbytočne preceňovane🙂 všetci miliardári sú v CR a SR. A samozrejme prispievajú na MK

anonym_7b262b
24. jan 2026
@tilly

@anonym_7b262b nové, luxusné salóny majú šancu. Bohatých ľudí je stále veľa a pribúda ich. Skôr stredná vrstva sa zmenšuje a veľa ľudí zo strednej vrstvy sa prepadá do chudoby, ale bohatí sú stále bohatí a tí, čo sú spriaznení s koalíciou sú ešte bohatší.

@tilly áno, je to tu a rozdiely budú ešte viac vidno.
Prestala som vidieť zmysel v rozhadzovaní peňazí, tiež mám fitko doma, filmy z kín pozriem neskor na netflixe a nejak som prestala byť pažravá za všetkými novinkami v oblečení, kozmetike, doplnkoch atď
Auto 4 ročné som zvykla meniť za nové, dnes si hovorím, že je to zbytočné keď mu nič neni.
Pod tlakom informácii a neistoty ako bude a čo bude som zostala opatrná a veľa vecí prestalo mať zmysel.
Bola som u zlatníka dať vyrobiť diamantové náušnice a ON mi hovori, že načo Vám to bude, náušnicu možete stratiť, kks ešte aj ten ma zneistil, že načo vlastne😅
Smutno mi je, nedá sa z ničoho tešiť, včera som rozmýšľala či si kúpim novú podušku, túžila som po nej(taká antivrásková čo je navrhnutá aby neotláčala tvár v okolí očí atď) nevedela som sa rozhodnúť či ju potrebujem kks
Mám deti a myslím na ne, aby mali oni, neskor do života, že to bude treba ustáť všetko aj o niekoľko rokov ešte🙏🏼
Že neni sme tu len dnes.

anonym_869ce8
24. jan 2026

@anonym_autor Nikdy som nebola nato priznávam bez mučenia.Idem len keď vyslovene musím a nedá sa inak.Na melir a podstrhnúť max.2x za rok. Ostatné sama. Na nechty som nebola nikdy v živote. Masáže chodím len keď už vyslovene to nedávam na chrbát ,kríže..inak nič.

anonym_a287d6
25. jan 2026

Zmenila som kaderníčku. Keďže mám už dosť šedivé odrasty, chodím ku kaderníčke á 3-4 týždne. V 01/25 bez upozornenia zdražela o 10€ a v 04/25 o ďaľších 20€ 😳 Takže už by ma to výšlo 75€, čo som odmietla. Zmenila som kaderníčku, kde platím o polovicu menej a som spokojná. Aj na nechty chodím stále. Na kozmetiku som nechodila. Deti máme už väčšie, takže detské kútiky už nie. Ale do kina, do reštiky, na výlety, šport chodíme - nechodíme samozrejme často, a občas si treba dopriať. Jedinú zmenu vidím, že v potravinách sa snažím nenakupovať zbytočnosti, inokedy som kupovala čo oči lákalo 😂 a veru nechýba nám to. A ešte autá/benzín - jazdili sme každý na svojom. Teraz vždy, keď sa dá snažíme sa to riešiť na jednom aute.

anonym_e88ade
29. jan 2026

@anonym_autor chodievam na pravidelnu laserovu epilaciu na esteticku kliniku. minuly termin mi padol, dcera ochorela.na dnesny termin som cakala skoro mesiac.u sestricky som si povzdychla, ze som rada, ze som tu kvoli cakacke. ona sa zasmiala, ze dnes vladne taky giganticky kult mladosti a krasy, ze keby boli esteticke kliniky na kazdom sidlisku, uzivia sa. rovnako to vnimam vo svojom okoli, kamosky, kolegyne, ze zeny sa o seba naozaj velmi staraju, investuju do seba peniaze. siroka skala roznych omladzovacich procedur, botox, lymfodrenazne celotelove masaze, vselico. co som dnes zostala naozaj prekvapena, ked mi ta sestricka so smiechom povedala, ze vdaka sucasnemu silnemu trendu, ze starsi muzi maju ovela mladsie partnerky, maju silny podiel klientely prave muzov 50-65, ktori rovnako ako zeny podstupuju rozne omladzovacie procedury, ci dokonca epilacie, ze je neuveritelne, kolki chlapi boli cely zivot chlpati a po 50 ci po 60 chodia na epilacie, lebo ich mladym partnerkam to prekaza.

Strana
z4