icon

Šetríte na službách pre ženy kvôli kríze?

Dnes o 09:38

Ahojte, keďže je možnosť odpovedať anonýmne, zaujímalo by ma odkiaľ ste a či ste v dôsledku “krízy” prestali využívať služby? Myslím tým kaderníčka, masáže, kozmetika, nechty atd. Prosím aby sa zdržali komentovania ženy ktoré nikdy nikam nechodia a všetko si robia samé doma, taký názor je irelevatný. Ďakujem.
Tiež by ma zaujímalo či ste prestali chodiť napr. do detských kútikov, na kávičky s deťmi atd. Skrátka ma zaujíma kde a na čom sa začalo šetriť v bežných rodinkách.

Strana
z3
anonym_bf54be
Dnes o 12:49
@anonym_autor

@anonym_bf54be Ty si sa tiež riadne opustila, pýtam sa pre moju vlastnú zvedavosť a potrebu. Teda človek/žena ktorá toto nevyužíva, mi nevie dať adekvátnu odpoveď, čo na tom nerozumieš? A čo si hneď vytváraš závery a spomínaš tu šikovnosť žien a neviem čo.

@anonym_autor

sticker
anonym_e07259
Dnes o 12:53

@anonym_autor zatial sme nemuseli obmedzit nic zo zauzivanych aktivit 🙏 je pravda, ze na beauty procedurach si az tak neulietavam, ale zas mame ine financne porovnatelne hobby, ktore by v pripade krizy / vyraznejsieho setrenia museli ist bokom.

tiezjedna
Dnes o 12:55

@anonym_autor ja som neobmedzila nič, pretože finančnú situáciu máme stabilnú, dá sa povedať, že pozvoľna kontinuálne lepšiu. Nebudem vymenúvať služby, mesačne je to čiastka cca 150 - 200 €.

majlo1234
Dnes o 13:25

Ano, zacala som setrit. Prestala som chodit mesacne na depilaciu aj na pedikuru,pojdem len pred letom. Kavicky som obmedzila, hernicky vynechavame(to nie lvoli peniazom, ale chorobam😀) ku kadernicke chodim len raz do roka cca, podstrihne ma aj manzel doma
Ale zas som zacala chodit pravidelne na masaz a na plavaren, tak sa to financne vyrovna

anonym_7e95fb
Dnes o 13:33

Ahoj,prestala som si farbiť vlasy,mám šedivý melír, ku kaderníčke budem chodiť na podstrihnutie max 2× ročne. Moje rozhodnutie prišlo ešte skôr, ale teraz som rada, že som sa rozhodla skončiť s farbením aj z hľadiska ekonomickej situácie. Na nechty,kozmetiku, som nechodila, na masáž ak bude treba pôjdem aj tak.

anonym_983d8d
Dnes o 13:37

@anonym_autor Chodim rovnako ako som chodila, cize 2x za rok kadernicka, ostatme si robim sama. Vyhodene peniaze. Na kavu len ked je s kym, sama nechodim. S krizou to nema nic spolocne.

kikazoe
Dnes o 13:45

No už nechodím nikde... Lebo kozmetička a aj kaderníčka zatvorili k 1.1.2026 svoj salón. Inak bežné 1x za 5 týždňov kozmetička a 1x za 3 mesiace ku kaderníčke.
Káva a koláčik je 1x do týždňa, čo čakám na dcéru počas Zus( majú kaviareň priamo v zus)

pralinka25
Dnes o 13:49

Otazka je napisana takto
Šetríte na službách pre ženy kvôli kríze?
Odpoved: nie nesetrim na zenskych sluzbach kvoli krize. Ale aj tak ich nevyuzivam. Len z ineho dovodu.
Ale neviem co diskusia sleduje. Ci ide o financie alebo sluzby.

anonym_0741ff
Dnes o 14:00

chodim aj ja aj dcera tak ako doteraz, a podla toho ako ma napr nasa kadernicka obsadenost tak jej klienti skor pribudaju

matkahelka
Dnes o 14:46

@anonym_autor kozmeticku/kadernicku/mani/pedi navstevujem ako doteraz, pridala som neinvazivne osetrenia kvoli veku. v mojom okoli to zeny nijako vyrazne neobmedzili. do salonov a na kliniku, kam chodim su rovnake cakacky, ake boli minuly rok. detske hernicky a centra sme nikdy vo velkom nenavstevovali, ja som vzdy mala a mam husiu kozu z mnozstva cudzich deti v uzavretom priestore- neznasam to. obe dcery chodili korculovat, starsia chodila roky na kraso, v decembri to ukoncila - vraj uz nema cas. mladsia je v korculiarskej pripravke a oproti minulemu roku deti vyrazne ubudlo. minuly rok boli kluby plne, tento rok uz lakaju na kadejake akcie, lebo zdaleka nemaju plny stav. u nas aj v skolke je vidiet, ze rodicia setria, mali sme minuly tyzden rodicko a na navrhy planov vyletov od uciteliek viaceri rodicia skonstatovali, ze ich deti nepojdu, lebo tu 10€ a tam 10€ a uz je to mimo financny limit rodiny.

luccija
Dnes o 15:33
@majlo1234

Ano, zacala som setrit. Prestala som chodit mesacne na depilaciu aj na pedikuru,pojdem len pred letom. Kavicky som obmedzila, hernicky vynechavame(to nie lvoli peniazom, ale chorobam😀) ku kadernicke chodim len raz do roka cca, podstrihne ma aj manzel doma
Ale zas som zacala chodit pravidelne na masaz a na plavaren, tak sa to financne vyrovna

@majlo1234 tiež chodím na masáže a do sauny, plávať to potrebujem viac ako nechty, ktoré si spravím sama.Obocie si farbim sama, lebo vždy som odtiaľ odchádzala s tmavým hrubým.Radsej si ho farbim častejšie a jemnejšie.

sara07
Dnes o 16:12
@anonym_autor

@sara07 Na ľudí ako ty je škoda míňať čas, slová, energiu. Nemám rada túto vládu, ale dúfam že ťa pri poobednej káve ešte poriadne povykrúca keď si prečítaš čo všetko napáchali. Ty trolička, zabudla si 😂😂😂😂😂😂.
Maj sa.

@anonym_autor opakujem otázku
vysvetli mi aký dopad bude mat výsledok tohto prieskumu na tvoje rozhodnutie ohladne podnikania , ako ta ovplyvni že baba A v neznamom meste chodi na nechty a baba B v inom neznamom meste chodi 😂🙂😂

srdeenko19
Dnes o 16:31

Každý druhý mesiac chodím ku kadernícke, aj kozmeticke. Pedikúru som si začala robiť sama doma, mám pocit, že to viem lepšie 😂 Doprajem si nákupy kozmetiky z Cosibelly, aj Farmasi každý mesiac. Som na rodičovskom, nejako sa neobmedzujem. 🤷 Chcem si užívať život aj takto, ak sú na to peniaze. Jeden deň si tu, druhý nemusíš.

anonym_235f7c
Dnes o 17:31
@luccija

@majlo1234 tiež chodím na masáže a do sauny, plávať to potrebujem viac ako nechty, ktoré si spravím sama.Obocie si farbim sama, lebo vždy som odtiaľ odchádzala s tmavým hrubým.Radsej si ho farbim častejšie a jemnejšie.

@luccija toto mame od zamestnavatela ako benefit plavarem krytu,kazdu nedelu na hod.potom aj klzisko.Ani jedno som zatial nevyuzila.

ekira1
Dnes o 17:38
@lucik194

autorka citas s porozumenim? neikdy som nechodila na kozmeticke sluzby (typu obocie, kozmetika tvare, umele nechty) ale chodila som ku kadernicke a pedikuru (co su realne sluzby, ale nie ziaden nadstandard)
zrusila som pedikuru, staci Ti to?

@lucik194 to iná uživateľka sa skrýva za anonym, aby mohla poučovať. Robí to veľmi rada a ani sa neunúva rozmýšľať a nadajbože i čítať.

anonym_411255
Dnes o 17:42

@anonym_autor ja sice tieto sluzby pre zeny nevyuzivam, ale bola som prekvapena, ze moja velmi nadstandardne zarabajuca sestra sa vyjadrila, ze to bude musiet kvoli cenam obmedzit.
A my sme zase prakticky zrusili nejake kavicky, cukraren. Mam 5 deti, sadnut si k jednemu zakusku nas stoji tolko, ako vecera na tyzden. Dokonca aj muz, co si obed do prace nosil len sporadicky, si po novom berie kazdy den. Sam zhodnotil, ze za tolko penazi viem navarit aj pre siedmych. Ale u nas je to spojene aj s tym, ze mame kazdy mesiac o niekolko sto € menej kvoli danovemu bonusu.

anonym_62dec4
Dnes o 17:55

Ahoj, ano. Ku kadernicke som chodila kazdy mesiac, teraz pojdem az pred Velkou Nocou. Prestala som chodit na mihalnice, jedine pravidelne si nechavam robit gelove nechty. Prijem mam rovnaky, zato naklady na zivot vyssie :(

Strana
z3