Šetríte na službách pre ženy kvôli kríze?
Ahojte, keďže je možnosť odpovedať anonýmne, zaujímalo by ma odkiaľ ste a či ste v dôsledku “krízy” prestali využívať služby? Myslím tým kaderníčka, masáže, kozmetika, nechty atd. Prosím aby sa zdržali komentovania ženy ktoré nikdy nikam nechodia a všetko si robia samé doma, taký názor je irelevatný. Ďakujem.
Tiež by ma zaujímalo či ste prestali chodiť napr. do detských kútikov, na kávičky s deťmi atd. Skrátka ma zaujíma kde a na čom sa začalo šetriť v bežných rodinkách.
Kaderníčka každé 3-4 mesiace, na nechty momentálne nechodím. Som na MD takže mi nejak nechýbajú, keď sa vrátim do práce zase začnem. Na kazmetiku a do kútikov tiež nechodíme. Deťom krúžky tiež neruším každá má 1.
Ale:
1. Nerobím zásoby sprchových, šampónov a čistiacich. Keď sa míňa, kúpim.
2. Mám kopu mäsa a zeleniny v mraziáku, takže ho vyprázdňujem. Kúpim max také mäso, ktoré vôbec nemám v mraziáku a hneď ho minieme.
3. V marziaku mám aj nejakú zeleninu a ovocie, takže z ovocia čerstvý kompót a do koláča. Zeleninu tiež míňam.
4. Takisto viac míňam domáce zaváraniny, miesto mandariek môžu ísť do koláča domáce čučoriedky alebo maliny.
5. Dopredu plánujem obed a väčšinou a večeru.
6. Nekupujem blbosti a častejšie nákup objednávam z Tesca.
7. Prestala som škrečkovať potraviny do špajze, žiadne také že super akcia a kúpim 10 kusov. Kúpim 2-3 a keď sa minú, ták sa kúpia.
Samozrejme doma máme stále kapustu, zemiaky, mlieko a základné potraviny.
Sladkosti máme radi, no tie sa tiež sa snažim už kupovať menej.
Slané vôbec nekupujem, vždy sa otvorilo, truchu sme zjedli a zvyšok išiel kurám.🙈 A hlavne som si začala robiť zoznam. Keď mi je niečo chýba napíšem na chladničku.🙂
8. Tento rok obmedzim nákup kadejakých kvetov do záhradky a semien. Dokúpim len zopár.
9. Viac budem sušiť vonku.
Jedlo objednávame max 2-3 z za mesiac, to nezruším nakoľko varím denne.
Na nechty nechodím ani som nechodila kvôli práci.
Mihy každých 16 dní 65€
Kaderníčka raz za rok-dva len podstrihnúť dĺžky.
Potom chodím keď sa mi chce na opaľovací nástrek, tak raz za mesiac 35€.
Raz za dva tri roky chodím na tetovanie obočia a približne 3x za rok nejakú estetiku typu botox, jemná výplň papule a podobne.
@anonym_autor kadernicku nechcem obmedzit, vlasy su koruna krasy...radsej si nekupim dalsie handry do satnika, lebo by to vyzeralo smiesne-nove saty ale neupravene vlasy. ale hej, kalkulujem-aby som mala na kadernicku, izeliem novy kostym a pod..
Ja som ešte pred pôrodom chodila na nechty aspoň pár krát za rok. Naposledy som ich mala na tehu fotení. Odvtedy išli dole a viac si ich nedám kým budem na RD. 40€ každé 3 týždne je pre mňa dosť.
@anonym_autor kaderníčku, masáže, nechty som si nedávala robiť ani pred krízou, takže nemám čo vynechávať. Chodím si dávať podstrihnúť vlasy 2x do roka. Takže to ma nezruinuje. Ku kozmetičke nechodím, nemám 100 E na ňu. Žiaľ.
@anonym_fe190d prečo? z akého dôvodu majú zakázané komentovať ženy, ktoré v živote nebolí nútené využiť služby pre princezné?
Preto, že sú šikovné? že si dokážu ostrihať nechty,?naplácať krém na tvár? ostrihať?učesať?nechty nalakovať? či myslíš už tie, čo vyjdú zo salónu ako zo sršieho hniezda?
K téme.snad každému jasné že keď nemá dať čo sú huby, nepôjde si dať urobiť drapáky a vejare či?
Radšej budeš ako Anča s muzikantmi v bruchu?
@anonym_bf54be lebo toto je v podstate prieskum zadaný agenture , či skutočne ludia obmedzili spotrebu alebo sa rozvija čierna ekonomika a treba viac vyžmykat kadejaku zberbu szoč
či skutočne prestavame mat na bežnu spotrebu alebo nám ešte môžu nejaké dane odvody alebo čokovlek zvyšit lebo si dovolime niečo minut inde ako na základne potraviny a životne naklady .. pripadne či nam skutočne aj ten okresany danovy bonus treba a nie su zbytočne pridavky 😂😂😂😂 ešte že tak aby nas tu vydržiaval štat , ked oni chudatka nemajú v kasičke ,
potrebuju nejaké opatrenia aby mohli byt za peknučkých a mohli nám zase a znova požičat bez širších kecov
😂😂😂😂 preto treba komentovat k danej otázke a len k veci , pretože naša vlada je odtrhnuta od reality tak potrebuju mat aspon nejaké pekne grafy
@anonym_bf54be lebo toto je v podstate prieskum zadaný agenture , či skutočne ludia obmedzili spotrebu alebo sa rozvija čierna ekonomika a treba viac vyžmykat kadejaku zberbu szoč
či skutočne prestavame mat na bežnu spotrebu alebo nám ešte môžu nejaké dane odvody alebo čokovlek zvyšit lebo si dovolime niečo minut inde ako na základne potraviny a životne naklady .. pripadne či nam skutočne aj ten okresany danovy bonus treba a nie su zbytočne pridavky 😂😂😂😂 ešte že tak aby nas tu vydržiaval štat , ked oni chudatka nemajú v kasičke ,
potrebuju nejaké opatrenia aby mohli byt za peknučkých a mohli nám zase a znova požičat bez širších kecov
😂😂😂😂 preto treba komentovat k danej otázke a len k veci , pretože naša vlada je odtrhnuta od reality tak potrebuju mat aspon nejaké pekne grafy
@anonym_287114 môJ známy bol do volieb spinn doktor pre hlas :D :D Ak s myslíš, že oni sa spoliehajú na koňa a bludy sem tak si na omyle a veľmi by si sa čudovala aké oni robia prieskumy a ako sa robia moderované diskusie a z čoho ( z akých dát) sa robia závery.
AKo hovorí spomínaný človek :D Daj ľudom príbeh, verejnosť potrebuje IHNEĎ príbeh a všetko bude ok.
@anonym_autor od Covidu som si začala nechty robiť doma, aj pedi gellak najprv to bolo z núdze a potom som zistila, že to zvládam sama.Zrusila som kozmetiku kvôli cene platila som dosť veľa.Obmedzila výrazne stravovanie vonku
@anonym_287114 to je pravda,treba s tym ratat,ze sa vsetko vrati spät,pridavky 20eur,danovy 40eur alebo ich rovno zrusia.Miliony eur doma.
Napíšem to takto,kedysi,keď som mala dobrú kadernícku....cca každý mesiac a niečo som chodila naxstih+farbu....odkedy skončila kvôli zdravotným dôvodom neviem nájsť dobrú kadernícku.....nemá význam mi platiť rôznym ženám,kt.sa tvária,že su kadernícky. Takže našla som si jednu,čo striha celkom fajn ...a farbim si vlasy sama.
Asi keby človek mal kvalitné služby od kvalitných odborníkov,doprial by si služby častejšie.....alebo v rámci šetrenia, ob mesiac. No bohužiaľ......kadejaké novovzniknute služby sú často sklamaním a nehľadám najlacnejšie.....ale už má prestalo baviť donekonečna niečo a doma to urobím rovnako.
nie nezrusila som tieto sluzby mam po 40tke a zacala som teraz viac chodit na kozmeticke procedury ktore som doteraz nepotrebovala, ale vek si to ziada. Takze ja som navysila: nechty raz mesacne, kadernicka raz za 3 mes kedze sediny uz vidno a kozmetika obocie+ nejaka masaz tvare, pripadne ine neinvazivne procedury raz mesacne a ajurvedska masaz raz za cas 3x rocne..predtym som chodila len na obocie a nechty a kadernicka 2x rocne ale vek je vek, obmedzila som nakup oblecenia presla na kapsulovy satnik
Ale suhlasim s prispevkom vyssie treba mat naozaj kvalitny salon a clovek si dopraje
@anonym_autor take sluzby nevyuzivam a ani sme vseobecne nezacali setrit. Miname tam, kde treba.
ku kaderníčke chodím možno ešte častejšie, ale pedikúru si robím aj sama.
Inak ja milujem tie prispevky kto ma co v mraziaku 🙂 Ja tam nedavam nic len ribezle a obcas maso..Nam rozmrazene jedlo nechuti a detto rozmrazene pecivo tiez moc nie...
Ja som nielen obmedzila, ale prakticky nechodím na žiadne služby.
Zvýšili sa ceny služieb a z mojho životného štýlu nezostalo absolútne nič.
Nejak som to odpozerala od okolia, viem si niektoré veci urobiť sama.
Napriek tomu evidujem nové vlasové, kozmetické, dermatologické štúdiá a kliniky, reštaurácie luxusného charakteru.
Držím im palce.
Myslím, že sa k tomu ani nevrátim už, nevidím v tom zmysel a už som prejedená toho plastického a umelého štýlu, prirodzenosť je za mňa to, čo sa začalo vytrácať a mne sa to začalo páčiť.
Pozerala som takú reality šou z USA, bolo 10 mužov a chceli sa zoznámiť.
Prišla naozaj nádherná dokonalá Barbie(prsia, pery, vlasy)zubná asistentka a z tých 10 chlapov nemal ani jeden záujem isť ani na kávu.
Prišla obyčajná štíhla baba s orlím nosom a chlapi sa išli roztrhať.
Bolo to zaujímavé sledovať, že aj chlapi sú objedení týchto krásavíc ale prirodzenosti nie.
Toto som si všimla aj v realite.
Napíšem to takto,kedysi,keď som mala dobrú kadernícku....cca každý mesiac a niečo som chodila naxstih+farbu....odkedy skončila kvôli zdravotným dôvodom neviem nájsť dobrú kadernícku.....nemá význam mi platiť rôznym ženám,kt.sa tvária,že su kadernícky. Takže našla som si jednu,čo striha celkom fajn ...a farbim si vlasy sama.
Asi keby človek mal kvalitné služby od kvalitných odborníkov,doprial by si služby častejšie.....alebo v rámci šetrenia, ob mesiac. No bohužiaľ......kadejaké novovzniknute služby sú často sklamaním a nehľadám najlacnejšie.....ale už má prestalo baviť donekonečna niečo a doma to urobím rovnako.
@terezka1947 súhlasím. tiež mám kaderníčku - len sa stále sťažuje na chrbát - keď tá mi odíde tak ma môže strihať aj moja dcéra s PAs - výsledok bude ten istý ako hoc ktorá kaderníčka v meste.
mám pocit že nie sú ani vyučené, len také samorosty čo sa troška naučili držať nožnice . u nás máme kaderníčku čo má jeden strih pre celú dedinu. Už roky. 😨 chodí k nej manž., ale už aj ten chce prestať. vraj sa jeho účes podobá s pol dediny.
@anonym_287114 môJ známy bol do volieb spinn doktor pre hlas :D :D Ak s myslíš, že oni sa spoliehajú na koňa a bludy sem tak si na omyle a veľmi by si sa čudovala aké oni robia prieskumy a ako sa robia moderované diskusie a z čoho ( z akých dát) sa robia závery.
AKo hovorí spomínaný človek :D Daj ľudom príbeh, verejnosť potrebuje IHNEĎ príbeh a všetko bude ok.
@anonym_11c36c samozrejme je to jedna z možností , nie základná , dáta sa zbierajú kde sa len dá a idealne aj zdarma
taky priblblby kôn nie raz služil ako podklad - napr boli tu prispevky fotka zdarma obedy pre väznov a pre deti nie , mesiac sa to tu točilo , prešlo určite obdobie a hla zaviedli obedy zdarma do škôl , ohladne očkovania kde priamo priznali že hlavny zdroj na ziskanie dat bol prave kôn , okrem nejakych dotaznikov u pediatrov ...
socialne siete pro prefiltrovani je neskutočny vyživny zdroj dát 😂
Kaderníčka kazde dva mesiace - na zábaly a udržanie strihu, farby, atd
Masáž - chodím 2x do mesiaca
Mihalnice - to som zrušila, 50eur mi bolo "luto" dat na nieco, co vyzerá pekne tak tyzden a pol
Manikúra a pedikúra - chodím pravidelne, mne sa s tym doma nechce babrat 🥲😀
Pilates/fitko/yoga - hm, nepoviem, ze som to zrušila, skor pilates obmedzila kedze za jedno cvičenie si pýtajú 50eur, fitko chodím stále 4x do týždňa a yogu robím uz doma, plus som začala vela behať co je zadarmo, takze na tomto ušetrím dost
Co sa týka deti, kútiky (káva,koláč,limonáda) sme obmedzili na 1-2x do mesiaca. Je to aj tym, ze je starší a chodi na krúžok, do škôlky a ked je pekne počasie tak sme radsej vonku, no dat 50eur za dve/tri hodiny v detskom kútiku je masaker 🙏
Poznam jednu kadernicku, co nerobi nijake ine ukony len nadpaja vlasy a to jej vynasa paradne, v dnesnej dobe zeny si to davaju vo velkom
nechty si už dlho robím sama... pár rokov je tomu ako som kočke povedala že žiaľ už nebudem môcť chodiť na nechty... vlasy tie si chodím farbiť nakoľko mi už farby z drogérie nedržali končili na oblečení a na obliečkach 🙄 držia mi len od kaderníčky a to už aj potrebujem lepšie na šediny žiaľ... na masáž som chodila teraz par x ked ma zradila chrbtica ... inak nič šecialne neriešim ... pedy som si robila doma ale teda po 35 rokoch to idem vyskúšať do salona a šetrim si na obočie... keďže moje už redne a bledne 🙂
@anonym_287114 Trošku preháňaš, rozmýšľam o práci v tomto odvetví , možno časom na vlastnú sro alebo živnosť, ale to už asi zbytočne písať. Si zo mňa urobila politického trola, haha, no keby aspoň zaplatili 😉
@anonym_fe190d prečo? z akého dôvodu majú zakázané komentovať ženy, ktoré v živote nebolí nútené využiť služby pre princezné?
Preto, že sú šikovné? že si dokážu ostrihať nechty,?naplácať krém na tvár? ostrihať?učesať?nechty nalakovať? či myslíš už tie, čo vyjdú zo salónu ako zo sršieho hniezda?
K téme.snad každému jasné že keď nemá dať čo sú huby, nepôjde si dať urobiť drapáky a vejare či?
Radšej budeš ako Anča s muzikantmi v bruchu?
@anonym_bf54be Ty si sa tiež riadne opustila, pýtam sa pre moju vlastnú zvedavosť a potrebu. Teda človek/žena ktorá toto nevyužíva, mi nevie dať adekvátnu odpoveď, čo na tom nerozumieš? A čo si hneď vytváraš závery a spomínaš tu šikovnosť žien a neviem čo.

Ja nenapíšem síce k takýmto službám, lebo také služby nevyužívam,okrem kaderníčky raz za rok. No začala som šetriť pri nákupoch potravín a všetko si plánujem,čo navariť, sledujem letáky, akcie. Naozaj sa u nás nič nevyhadzuje. A tento rok nejdeme po rokoch k moru. Rezervovala som súkromnú malú chatku pri jazere tu na Slovensku, namiesto 4 tisíc pri mori,nás 10 dní vyjde na cca tisícku. Budeme priamo pri vode, chlap bude aj rybárčiť, berieme aj psíka a tak sa začínam aj veľmi tešiť a to more rada oželiem. Žiaľ, situácia je aká je a všetci ju cítime, bez rozdielu.