Obľúbené príslovia: Aké sú tie Vaše?
Aké sú tie Vaše? Čím som staršia, tým častejšie po nich siaham a napĺňa ma to pocitom, že životné múdrosti sú univerzálne pre každú dobu. Moje sú:
Nesúď knihu podľa obalu.
Nemému teľaťu ani vlastná mať nerozumie.
V núdzi spoznáš priateľa.
Každý je strojcom vlastného šťastia.
Kto nemá v hlave, má v nohách.
podľa seba súdim teba…
každý je strojcom svojho šťastia…
a vyslovene neznášam to o lístku a vetríku a psovi a suke… vlastne, aj to viac vypovedá o tých čo ich používajú. tak nič 😏
komu neni z hora dáno, v apatiece nekúpi. Pomôž si človeče, aj pán Boh ti pomôže. Vodu káže, víno pije.
Nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie - ale to už je Gattusovo rozsirenie murphyho zakona
Nech ti dajú najesť tam, kde si doteraz bol. 😂 To bolo príslovie mojej mamy, keď foter došiel z krčmy.
Za dobrotu na žobrotu. Kto striedmo žije, dlho sa dožije. A posledne sa mi hodilo: Kto do teba kameňom, ty do neho chlebom..no ale tu z toho podľa mňa vyjdem akoby Za dobrotu na žobrotu.
Nie sú to typické príslovia, ale veľmi sa mi páčia tieto myšlienky a veľakrát si na ne v duchu spomeniem.
Spomeň si na dni, keď si si prijal to, čo máš dnes.
Pred stáročiami jedna indická princezná navštívila múdreho pustovníka a dala mu prsteň s prosbou, nech tam vyryje slovo, ktoré by ju potešilo v zármutku, ale zároveň varovalo keď sa bude cítiť priveľmi šťastná. Keď jej pustovník po niekoľkých dňoch prsteň vrátil, bolo na ňom vyryté: "To prejde..."
komu neni zhora dano, tomu neni pomoci... pre hlupaka kazdy hlupy... kto nema v hlave , ma v nohach... aky pozicaj, taky vrat... do do mna kamenom, ja doneho skalou :D
Ja mám rada tento paradox v prisloviach - čo môžeš urobiť dnes, neodkladaj na zajtra, ale ráno je múdrejšie večera 😅😅😅
Nie sú to typické príslovia, ale veľmi sa mi páčia tieto myšlienky a veľakrát si na ne v duchu spomeniem.
Spomeň si na dni, keď si si prijal to, čo máš dnes.
Pred stáročiami jedna indická princezná navštívila múdreho pustovníka a dala mu prsteň s prosbou, nech tam vyryje slovo, ktoré by ju potešilo v zármutku, ale zároveň varovalo keď sa bude cítiť priveľmi šťastná. Keď jej pustovník po niekoľkých dňoch prsteň vrátil, bolo na ňom vyryté: "To prejde..."
@anonym_70b60d to je tak ako? Po každom daždi výjde slnko. 🙂
židovské príslovie "Buď opatrný vo svojich želaniach, mohli by sa ti splniť"

@denithestrange1993
Trafena hus zagaga.😀