icon

Zmenila som veľkonočné zvyky. Urobila som chybu?

Včera o 16:02

Pekný deň, chcem počuť názor iných ľudí, lebo neviem či som sa zachovala správne. Mám syna a dcéru. Vždy na šibačku manžel zoberie syna a ide vyšibať moju aj mužovu rodinu. Lenže máme aj dcéru čiže keď všetkých došibú tak sa celá rodina zoberie a prídu knám... nie len muži šibači, ale všetky manželky a deti. Čo je okrem mňa s manželom a deťmi ešte 11 ľudí (8 dospelých a 3 deti - švagrov syn a sestriny dvaja synovia). Moja dcéra je teda jediné dievča v rodine. A tak náš Veľkonočný pondelok vyzerá vždy tak že prídu všetci o cca 12 knám a vysedávajú tu 4 hodiny. Vždy majú navarené rezne a šalát, pripravené misy a napečené. Vypijú sa u nás dve flaše tvrdého a tri flaše vína, deti narobia bordel a ja okrem toho že makám celý deň predtým tak makám aj deň potom. Vždy som to brala tak že mám dcéru a to tak má byť. Takže kto mi povie že som si ich tak naučila, tak má samozrejme pravdu ale vždy som to robila rada. Ale minulý rok som ochorela a obvolala som všetkých aby sa knám neišlo a viete čo ? Prišli aj tak aj keď som ich žiadala že chcem chorobu vyležať a mali reči že kde je pohostenie. Lenže tento rok, piaty v poradí som to chcela zmeniť. Všetkých som u nás privítala ale nachystala som len jednu malú studenú misu ako malé občerstvenie, každému chlapovi naliala jeden pohárik, deťom dala balíčky a zavelila som že dobre chlapi je pekné počasie ideme my na výlet ako rodina. Výsledok ? Dnes mi celý deň niekto vyvoláva a vyjadruje svoj hnev. Že som pokazila tradíciu, že ničím deťom spomienky a rozvraciam rodinu a že vraj si nemyslím že by mali rodinu hostiť matky synov. Keď som sa ohradila že nie, že som v poode stým že sa chodí knám ale že to budeme robiť v menšom lebo že nevládzem, tak som si vyslúžila titul "lakomca" lebo že oni celé doobedie šibú a sú hladný... Taká som nešťastná, neviem ako z tohto von. Keby mi niekto aspoň pomohol, ale moja sestra so švagrinou išli spolu doobeda na wellness. Človek sa snaží, lieta mesiac predtým po obchodoch zháňa sladkosti, ozdoby... a toto si zaslúži. Čo myslíte ?

petrao2
Včera o 19:23
@anonym_autor

@lukbe jasné že sa prídu len najesť, lebo nechcú chbať na akcií kde je celá rodina

@anonym_autor za 200€ si môžeš každý rok spraviť s dcérou taky výlet ze ani ani nepískne po oblievacke a muz nech kľudne chodí so synom šibat a niekde nech sa najedia
Dobre si zrobila ze si sa ozvala uz len nepovol

prasiatko30
Včera o 19:24
@anonym_cf43b7

@prasiatko30 ostatky vianocnych saloniek 🤣🤣🤣

@anonym_cf43b7 ale tych komunistickych, co boli v striebornom papieri zabalene a take biele. To sa nedalo jest, to bolo tak hnusne a tie vydrzali aj viac rokov na tom stromci. Ani najvacsi pazravci to nejedli

anonym_3cbd3e
Včera o 19:27

Sľak by ma trafil! U nás sa žiadna šibačka nekoná. Aj môj vlastný brat so synom, (vzťahy sú výborné, ba až nadštandardné) vedia, že vo veľkonočný pondelok sú dvere zamknuté na sto zámkov a neotvorím, ani keby horelo. Nenávidím tento sprostý zvyk už
len dúfam, že sa čoskoro stratí a ľuďom prestane vyhrávať🙏

lucylaw
Včera o 19:32

Ak som to správne pochopila,tak napríklad tvoj muž ide šibať s vašim synom a nikde ho nepohostia,takisto ostatní muži z rodiny so synmi keď šibú zvyšnú rodinu (nie teba s dcérou),tak nikde nedostanú pohostenie,a preto sa potom vo finále všetci dovalia aj so ženami ku vám,aby sa najedli a napili? A to kde prosím ťa niečo takéto videli a kto to vôbec zaviedol? U nás keď som bola malá ja aj brat to fungovalo tak,že šibať chodil len môj otec s bratom a na každej návšteve ich niečím pohostili,väčšinou údeným mäsom,plnenými vajciami na tvrdo,klobasami a podobne a rovnaké občerstvenie sme nachystali aj my s mamou pre šibačov,ktorí ku nám prišli,nikdy sme nešli na žiadnu návštevu na šibačku s otcom a bratom a nikdy sme nepodávali teplé občerstvenie a ani otec s bratom nikde nedostali teplé jedlo..Toto,čo sa u vás zaviedlo,je za mňa absolútna drzosť a ja by som na tvojom mieste zrušila aj celú šibačku a išla by som s dcérou niekam na výlet a tvoj muž so synom nech si šibe kde chce a zvyšok rodiny nech ide vyžrať niekoho iného..Ja celkovo nechápem,ako sa už tá šibačka nenormálne prekombinováva,ja mám napríklad krstnú dcéru,ma 15 a keď bola malá,tak keď ju niekto prišiel vyšibať,tak museli JEJ nosit čokoládové vajcia,nie že len ona dávala šibacom,lebo vraj je to nespravodlivé,že len chalani dostávajú výslužku a dievčatá nič 🤦🏻‍♀️ akože fakt keď takéto veci čítam a zažívam,tak si hovorím,ze ľuďom to už vážne musí načisto drbať..

autor
Včera o 19:35
@anonym_017b0a

Mala som velmi podobnu situaciu. My sme vzdy ponukali, hostili, pripravovali a nie len Velku noc a este aj prespavacky (cize postel, ranajky...). Aj sme hodili poznamocku, ze co tak na buduce u nich. Ziadna konkretna reakcia, len sa to tak obrbralo.
Az som sa nastvala a stanovila podmienku, ze bud sa to bude najak striedat, alebo ja koncim so statusom pohostinstva. Momentalne su vztahy na bode mrazu, nekomunikujeme. Ale som rada, lebo sa ukazala NEkvalita toho vztahu.

@anonym_017b0a no a tak by to dopadlo asi aj u nás, my keď sa ozveme na niečo tak sa vedia snami aj rok nebaviť... pár rokov dozadu sme dali švagrovmu synovi bicykel po našej dcére, ešte ten deň sme ho našli na bazoši, muž mu zavolal a vypýtal si bicykel naspäť, švagor sa urazil a rok sme o ňom nepočuli ...

autor
Včera o 19:42
@mila23

@anonym_autor kolko ma dcera rokov? tesi sa ked ju pridu vysibat ci jej to prekaza? alebo to prezije ako povinnu jazdu? lebo podla dcery by som sa z casti zariadila.....ak to nema rada - chodte dalsi rok spolu na vylet....ak ju sibacka tesi - dobre, ale kazdmeu by som dopredu dala vediet ze dostanu max kolaciky a cipsy. Ked sa im nepaci - nemusia chodit. nenechaj sa manipulovat a vyuzivat....naco pridu este aj zeny? a sprazdnimi rukami?

@mila23 dcéra má 10 , neviem ani vyhodnotiť či to má rada alebo nie, vidím že sa teší že všetci prídu ale keď ju šibú tak stojí a pozerá do zeme, vidím že jej to je trápne ... keď som sa jej pýtala či by jej vadilo keby šibači nechodili, povedala že chce aby prišli ale že by ju nemuseli šibať a oblievať

oblecenie99
Včera o 19:43

Prepáč, ale ja sa seriózne musím spýtať, odkiaľ ste, myslím oblasť, lebo podľa tých reakcií a celkovo toho divného zvyku a nastavenia ostatných by som aj tipovala lokalitu.. čistý primitivizmus. Nemyslím tým teba samozrejme. Ja neviem, či som ja dnes vstala s ľavou nohou, alebo témy sú tu divne, ale čítam, že jedna radšej do seba natlači hnusne jedlo od svokry, a potom je jej zle ale nedokaze povedať nie, a teraz že ty nevieš, ako z toho von. Ja sama nie som typ, ktorý by išiel rád do konfrontácie s rodinou, ale tu by som teda neváhala. Ku nám ľudia chodiť môžu, ale som sakra zlý hostiteľ. Zoberiem na kávu, na zákusok, aj do reštaurácie, máme to aj so zážitkom a prechádzkou, ale u mňa v byte sa nepodáva pohostenie. NIKDY. Doma riesim len sviatky najbližšej rodiny, čiže ja, manžel a deti..Moja mama na Tom bola ako ty a sviatky vyzerali u nás tak, že pár rokov sa ešte ako tak držala, ale potom sa opakovane z toho rúcala, a kým.pred hosťami sa ešte dokázala pretvarovať, tak najviac sme na to doplatili my, deti a naše sviatky boli v riti. Všetky. Či Vianoce, či Všechsvätých (lebo u nás bola väčšina hrobov, kam chodili, tak sa zastavili), Odpust alebo Veľká noc, furt nadávala, furt. Tak som sa poučila a zariadila sa.
Byť na tvojom.mieste, chod kľudne do pasívnej agresie a na budúci rok si objednaj wellnes pre rodinu. A šibačka proste nebude... No a čo? Toto nie je žiadna tradícia a sviatok, kedy 90 percent bandy si užije sviatok, a ten jeden blbec ich bude obskakovať.

mila23
Včera o 19:43
@anonym_autor

@anonym_017b0a no a tak by to dopadlo asi aj u nás, my keď sa ozveme na niečo tak sa vedia snami aj rok nebaviť... pár rokov dozadu sme dali švagrovmu synovi bicykel po našej dcére, ešte ten deň sme ho našli na bazoši, muž mu zavolal a vypýtal si bicykel naspäť, švagor sa urazil a rok sme o ňom nepočuli ...

@anonym_autor on sa urazil???? a Vam je to nebodaj luto? by som len uvitala ze sa taki ludia so mnou nebavia a ja sa nemusim s nimi.....

bu1bu
Včera o 19:45

Z môjho pohľadu si hrdinka ze si to vydržala toľké roky. Ja som strašne vysadena proti veľkonocnym zvykom, A keď mi niekto povie " ze sa to tak musí, je to tradícia" tak vyskakujem vyššie ako Eifellovka. Minulého roku som oznamila ze na sviatky odchádzame do zahraničia, par týždňov sa zo mnou nerozprávala ani mama ani svokra. Ako sa urazil tak sa aj " odrazili" Tohto roku sme sa opäť zbalili a boli sme na dovolenke. 2 roky za sebou mam pokojne " sviatky". Som spokojná, oddýchnuť, deti tiež spokojne,manžel zrelaxovany, nikomu sme nemuseli chystať pohostenie a tolerovať nezmyselné zvyky, ktoré s Veľkou nocou nemajú nič spoločné ( sibacka a olievacka). A aj v kostole sme boli, tie majú aj v Chorvátsku 😁

autor
Včera o 19:49
@oblecenie99

Prepáč, ale ja sa seriózne musím spýtať, odkiaľ ste, myslím oblasť, lebo podľa tých reakcií a celkovo toho divného zvyku a nastavenia ostatných by som aj tipovala lokalitu.. čistý primitivizmus. Nemyslím tým teba samozrejme. Ja neviem, či som ja dnes vstala s ľavou nohou, alebo témy sú tu divne, ale čítam, že jedna radšej do seba natlači hnusne jedlo od svokry, a potom je jej zle ale nedokaze povedať nie, a teraz že ty nevieš, ako z toho von. Ja sama nie som typ, ktorý by išiel rád do konfrontácie s rodinou, ale tu by som teda neváhala. Ku nám ľudia chodiť môžu, ale som sakra zlý hostiteľ. Zoberiem na kávu, na zákusok, aj do reštaurácie, máme to aj so zážitkom a prechádzkou, ale u mňa v byte sa nepodáva pohostenie. NIKDY. Doma riesim len sviatky najbližšej rodiny, čiže ja, manžel a deti..Moja mama na Tom bola ako ty a sviatky vyzerali u nás tak, že pár rokov sa ešte ako tak držala, ale potom sa opakovane z toho rúcala, a kým.pred hosťami sa ešte dokázala pretvarovať, tak najviac sme na to doplatili my, deti a naše sviatky boli v riti. Všetky. Či Vianoce, či Všechsvätých (lebo u nás bola väčšina hrobov, kam chodili, tak sa zastavili), Odpust alebo Veľká noc, furt nadávala, furt. Tak som sa poučila a zariadila sa.
Byť na tvojom.mieste, chod kľudne do pasívnej agresie a na budúci rok si objednaj wellnes pre rodinu. A šibačka proste nebude... No a čo? Toto nie je žiadna tradícia a sviatok, kedy 90 percent bandy si užije sviatok, a ten jeden blbec ich bude obskakovať.

@oblecenie99 ja a moja rodina sme z Trnavy, ale mužova rodina je od Liptova... No ja keby pristúpim na všetko, tak robím aj svokrovi a svokre oslavy u nás, lebo vaj sú starí a nevládzu už (62) a prebrať by to mali deti

autor
Včera o 19:52
@bu1bu

Z môjho pohľadu si hrdinka ze si to vydržala toľké roky. Ja som strašne vysadena proti veľkonocnym zvykom, A keď mi niekto povie " ze sa to tak musí, je to tradícia" tak vyskakujem vyššie ako Eifellovka. Minulého roku som oznamila ze na sviatky odchádzame do zahraničia, par týždňov sa zo mnou nerozprávala ani mama ani svokra. Ako sa urazil tak sa aj " odrazili" Tohto roku sme sa opäť zbalili a boli sme na dovolenke. 2 roky za sebou mam pokojne " sviatky". Som spokojná, oddýchnuť, deti tiež spokojne,manžel zrelaxovany, nikomu sme nemuseli chystať pohostenie a tolerovať nezmyselné zvyky, ktoré s Veľkou nocou nemajú nič spoločné ( sibacka a olievacka). A aj v kostole sme boli, tie majú aj v Chorvátsku 😁

@bu1bu toto mi žiaľ neprejde, to by mi muž neodpustil, pre nich je Veľká noc viac ako Vianoce (veď ono to asi aj je pre kresťanov najväčší sviatok ak sa nemýlim) :(

oblecenie99
@anonym_autor

@oblecenie99 ja a moja rodina sme z Trnavy, ale mužova rodina je od Liptova... No ja keby pristúpim na všetko, tak robím aj svokrovi a svokre oslavy u nás, lebo vaj sú starí a nevládzu už (62) a prebrať by to mali deti

@anonym_autor Veľmi ma to mrzí. Sucitim s tebou, lebo som videla, ako sa mama trápila každý rok. Zo začiatku jej to až tak nevadilo, lenže potom to už všetci brali ako samozrejmosť, a ona musela byť v pohotovosti. Ale tak ty to poznáš 🫤

natalka13

Dobre si urobila.
Dalsi rok urob rovnako. Studena misa, sucha bageta, kolacik. Mnozstvo cca pre chlapov a chlapcov.
A ak by dcera suhlasila, chodte spolu na vylet.
Moji synovia a muz nikdy nechodili polievat a sibat. Tieto sviatky su pre nas volno. Strava ako bezny vikend.

autor
Včera o 19:54
@oblecenie99

@anonym_autor Veľmi ma to mrzí. Sucitim s tebou, lebo som videla, ako sa mama trápila každý rok. Zo začiatku jej to až tak nevadilo, lenže potom to už všetci brali ako samozrejmosť, a ona musela byť v pohotovosti. Ale tak ty to poznáš 🫤

@oblecenie99 tento rok som sa aj ja pristihla pri tom že som na dcéru neprijemná a tak ma to potom mrzelo, že to vlastne celé robím hlavne kvoli nej, aby mala pekné spomienky a pritom je doma dusno

anonym_e60143
Včera o 19:57
@anonym_autor

@oblecenie99 tento rok som sa aj ja pristihla pri tom že som na dcéru neprijemná a tak ma to potom mrzelo, že to vlastne celé robím hlavne kvoli nej, aby mala pekné spomienky a pritom je doma dusno

@anonym_autor Autorka, trochu ťa poopravím. Skôr to robíš kvôli mužovej rodine a mužovi, ktorý im nevie povedať nie, ako kvôli dcére. Skús dať manželovi prečítať túto diskusiu.

deedol
Včera o 20:04

az mi je zle, ako to citam. v zivote by som toto u seba nedovolila, ziadne vyzieracky ani opijacky. my ziadne sibanie neriesime a to mame syna, ja to neznasam a nemienim ho ucit taky sprosty zvyk. kazdy rok sme niekde prec alebo hlada s mapou coko vajicka, z coho je nadseny. jedine, co ho netesi, je, ako sa chalani v skole chvalia, kolko penazi vysibali. (tolko k tradiciam.) kasli na vsetkych a rob si podla seba!

anonym_09ab2c
Včera o 20:12

@anonym_autor ja nerozumiem, ako všetky neznasate návštevy a iba kalkulujete kto koľko zje, vypije.... .my sme v pondelok mali 3 návštevy. Dokonca prišli piati dceriny spolužiaci z gymnázia. Aj tých som pozvala dnu a pohostila. Proste mne to hlava neberie.

loliki
Včera o 20:19
@anonym_autor

@anonym_4f6d17 ešte mal švagor takú poznámku, že čo si nezohnala teplé jedlo ? a potom tak "zo srandy" že či som vedela že na Veľkonočný pondelok sú ponovom otvorené obchody

@anonym_autor V tých otvorených obchodoch si môžu nakúpiť. Snáď ťa neprišli vyjedať. Nabudúce zmenši obložený tanier na pukance. Veď šibačka je pre deti. 🙂

oliviabb
Včera o 20:20
@anonym_autor

Navrhla som, či by nemohla byť tá konečná stanica každý rok u niekoho iného (napr., ako poslednú pôjdu všetci vyšibať moju sestru a tam sa aj zostane). Ale nie, lebo že sestra nie je dieťa aby sme ju chodili šibať, je to o vraj o deťoch.

@anonym_autor tak, ked je to o detoch, preco sa potom sestra, svagrina tiez k vam dotrepu. Mas cudnu rodinu. Urobila si dobre. Na tvojom mieste buduci rok by som odisla na vylet. Ked sa nevedia spravat a maju doslova drzost ti este vyvolavat.

bu1bu
Včera o 20:22
@anonym_09ab2c

@anonym_autor ja nerozumiem, ako všetky neznasate návštevy a iba kalkulujete kto koľko zje, vypije.... .my sme v pondelok mali 3 návštevy. Dokonca prišli piati dceriny spolužiaci z gymnázia. Aj tých som pozvala dnu a pohostila. Proste mne to hlava neberie.

@anonym_09ab2c tebe to hlava neberie, lebo robíš to co máš rada- hostis návštevu, ale každá sme iná, to co sa jednej nepáči a nemá to rada, druhá zbožňuje a vyziva sa v tom. Autorku to nenaplna, nerobí jej to radosť ako tebe a je do hostitelstva tlačená rodinou ktorá ju zneužíva. Ty máš z pohostenie radosť, vidíš ten rozdiel?

oliviabb
Včera o 20:27
@anonym_09ab2c

@anonym_09ab2c a mne hlava neberie, ze sa skryvas za anonym, aby clovek nevedel kto vyjadri takyto nazor. Tiez nemusim navstevy a nie, nekalkujem to.

bbbublina
Včera o 20:27

Autorka všetky ti tu dobre radia. Neustúp. Na budúci roka potom už každý rok na veľkú noc ísť s dcérou na výlet. Nech vyzieraju niekoho iného. Že im to nie je trápne a tie telefonáty. Nemám slov

simca06022011
Včera o 20:31

@anonym_autor urobila si dobre, to ze mas dceru, neznamena ze maju u vas sediet vsetci.. mali by po spravnosti u vas zacat chlapi a skoncit... napr u svokry... ak chcu tradiciu, ok, mozete sa striedat a kazdy rok koncit inde. Tie telefonaty su fakt trapne.
Ja mam rada rodinne veci, aj sviatky, ano deti maju super spomienky a buduju sa rodinne vztahy, vela ludi sa mimo sviatky ani nevida, casto kvoli praci. U nas sa to riesilo chatou na velku noc, vyletiky, prechadzky, spolocne sa navarilo, nachystalo = nebol nikto vyflusnuty z obsluhy a deti aj rodicia mali zazitky... ak nebolo pocasie, hrali sa hry a pod (vieme, velka noc.. sem tam zasnezilo, sem tam zima, malokedy teplo ako tento rok sme chytili)

bu1bu
Včera o 20:31
@anonym_autor

@bu1bu toto mi žiaľ neprejde, to by mi muž neodpustil, pre nich je Veľká noc viac ako Vianoce (veď ono to asi aj je pre kresťanov najväčší sviatok ak sa nemýlim) :(

@anonym_autor máš pravdu, že Veľká noc je najväčší kresťanský sviatok, tak nech ho oslavujú kresťansky a nie pohanskym prilepkom Veľkej noci. Na začiatok by stačilo rešpektovať súkromie a nezneuzivat tvoju dobrotu.
Mam dcéru v podobnom veku a poslednou kvapkou bolo keď pred 2 rokmi sa spýtala prečo sa ma nechať otlkat a byt mokrá keď sa jej to nepáči a prečo ju teda učím ze musí vedieť povedať NIE keď počas Veľkej noci sa to nerešpektuje, Vtedy to pochopil aj môj manžel, ktorý je tiež z tak tradičného prostredia (ak nie ešte viac) ako tvoj a povedal dosť.

anonym_e315da
Včera o 20:42

@anonym_autor Ja rada pripravim pohostenie ale je rozdiel spravit nejake jednohubky, studenu misu alebo chlebicky ako varit komplet obed pre 15 ludi (vratane vas). Mas vobec kde tolko ludi usadit? A tych reznov asi 30 ci kolko si robila minule? Ved to je ako mala svadba, to treba nielen nakupit ale navarit, prestriet stol, upratat tolko riadu a poharov a obsluhovat. Akoze super tradicia ale nechapem preco prave kazdy rok len u vas. Tak pokial rodina trva na spolocnom obede takto vo velkom, tak pekne kazdy rok u niekoho ineho. Ver tomu, ze hned by ten druhy tuto tradiciu navrhoval zrusit. A pride mi maximalne trapne, ze ked uz tak trvaju na tradiciach, ze nicim sibacov nepohostia a tvoji dojdu domov hladni a na oplatku ty hostis nielen sibacov ale aj ich cele rodiny vratane žien a este sa stazuju. Tak sprav na rok tak ty, ze sa vyber s muzom , synom a dcerou sibat, posedis u kazdeho a u posledneho oznamis, ze nejdete uz domov ale idete rovno niekam na vylet.

anonym_0f2fb1
Včera o 20:42
@anonym_autor

@dskjhfdlkdjhl ach tak by som to zaviedla aj ja, ale toto mi u muža neprejde, keď sa nám narodil syn to bolo medzi prvými vecami čo spomínal, ako budú spolu šibať...

@anonym_autor takchlapi nech sibu a ty s dcerou si urobte program mimo domu po svojom. Ci potrebujes schvalenie celej rodiny aby si mohla vytiahnut paty z domu? Ja neviem ale vy, ste nesvojpravne niektore alebo tak iba posobite???

stankadu
Včera o 20:48

Mne by toto niekto urobil a bol nevďačny za pohostenie, tak budúci rok odídem z domu pred sviatkami a nic sa konať u nás nebude. A UŽ NIKDY! Alebo nic nepripravit. Chcete vyšibat, OK, ale budete nasucho a hajde domov. Verim, že by tie návštevy nemali dlhé trvanie. A že dcéru nikto nevyšibe? No a čo. Mladý aj tak tieto tradicie uz velmi nemusia, to len staršia generácia sa toho drží zubami nechtami.

lukbe
Včera o 20:51
@anonym_autor

@anonym_autor co ma nezmyselné oblievanie a sibacka s kresťanstvom🤦‍♀️? Ty mas sice problém, ale nič neurobíš, aby si to zrušila. Stále len, ako to nepôjde a co urobia oni.

svetlonos
Včera o 20:52

@anonym_autor
Máš rodinu plnú korunovačných kktov, nebudem generovať. Myslím tým oslovení aj ženy, no nič pekné si nezaslúžia!!!
Profi ku nám do Rakúska. Kúsok od nás pani v RD pramenajima izby, stretneme sa spolu, deti budú hľadať v parku darčeky a veľkonočné sladkosti, ktoré im tu nechal veľkonočný zajko a potom pôjdeme do zábavného parku aj so všetkými deťmi! Čo ty na to? Možno ťa ubytovanie, cesta a vstupné vyjde tiež do 200e ale bude to parádna veľká noc, zo ti garantujem 😀.
Síce je úplne odveci, že veľkonočné vajcia nosí zajac, aké radšej toto ako tieto kktne zvyky. Ženy oleju, zvyku a tie im ešte aj dary za to dajú, wtf??
Ja som dala našim korbáčik maly a zmenila tradíciu - že si ho zásadne a vyrastie z neho ztočený stromček 😁.
Nedokážem pochopiť, ako môžu byť všetci u vás také hovada bezcitne!
Normálne to úplne zrus a nikdy tie dni nebuď doma. Mužovi daj na výber - buď začne byť chlapom a netreba mu tie vajca hľadať na sibacke, alebo nech ich hľadá naďalej ale bez teba!
Takých zmetkov by som ako rodinu nechcela, kľudne nech sa urážajú a nebavia sa, nech.
A ešte by som im aj povedala výdatne, že by si to za klobúk nedali, keby sa dívali napriek upozorneniu, že som chorá. A s mužom by som asi už nebola. Ide o princíp. Pokiaľ nie je schopný ozaj mať gule a zastať si ma aby bol u ostatných za chrumkavého, tak nech ide do oredele aj on!

natalka13
Včera o 20:53
@anonym_autor

@anonym_autor v pondelok nieje krestansky sviatok.
Tvoj muz teda sedi od stvrtka do nedele na omsi?