icon

Mamičky z Trenčína, rodili ste v nemocnici Bory?

4. sep 2025

Ahojte, ak ste z TN a rodili ste v Boroch, ako to funguje? Treba chodiť na poradne tam? A stíhali ste sa tam dopraviť, keď už začal pôrod? Nerada by som porodila niekde na diaľnici 🙂

len_nig
4. sep 2025

Ahoj, síce nie som z TN ale rodila som na Boroch a hodinu cesty odtiaľ bývame. Na poradne sa chodí tam, tvoj gynekológ ťa vyradí a myslím že od nejakého cca 36tt chodíš tam. Poradne sú každé 2 týždne pri fyziologickej tehotnosti. Ak si prvorodička, porodiť niekde na diaľnici by bol skôr zázrak 😁 stáva sa, ale teda pravdepodobne to v pohode stíhaš

autor
4. sep 2025
@len_nig

Ahoj, síce nie som z TN ale rodila som na Boroch a hodinu cesty odtiaľ bývame. Na poradne sa chodí tam, tvoj gynekológ ťa vyradí a myslím že od nejakého cca 36tt chodíš tam. Poradne sú každé 2 týždne pri fyziologickej tehotnosti. Ak si prvorodička, porodiť niekde na diaľnici by bol skôr zázrak 😁 stáva sa, ale teda pravdepodobne to v pohode stíhaš

@len_nig no práve cesta je viac ako hodinu TN-BA aj po diaľnici. Nie som prvorodička, len nemám moc dobré spomienky na TN pôrodnicu z prvého pôrodu. A už teraz aj keď primár Kaščák odišiel a kopec dobrých gynekológov, neviem, či tam chcem rodiť.

kiki68
4. sep 2025
@anonym_autor

@len_nig no práve cesta je viac ako hodinu TN-BA aj po diaľnici. Nie som prvorodička, len nemám moc dobré spomienky na TN pôrodnicu z prvého pôrodu. A už teraz aj keď primár Kaščák odišiel a kopec dobrých gynekológov, neviem, či tam chcem rodiť.

@anonym_autor No podla mna to stihas, len musis vyrazit hned a necakat na kratke intervaly kontrakcii. Ci uz budes 20 hod v nemocke rodit, alebo dve je fuk. A stale mas po ceste porodnice ( Piestany, Trnava), vobec by som sa toho nebala.

patta89
4. sep 2025

Na poradne sa chodi kazde 2 tyzdne tam, ja som chodila kazdy tyzden, este v r. 2023...a spoliehat sa na to, ze to stihnes v pohode - to by som nerobila, urcite by som mala alternativy po ceste...ja som mala obidva porody velmi rychle, 1. porod byvam 20 min od porodnice a uz som prisla na 9 cm otvorena, za 30 min. odrodenie...
2. porod v Boroch, byvam od nich 5 min a prisla som uz na 8 cm otvorena, tiez do hodiny porodene.
A nezabudni na zapchy, v tych sa v BA zdrzis dost - jedine, ze by si rodila v noci

zuzu1304
5. sep 2025

@anonym_autor ja som zo sihote a skoro sme to nestihli do tn nemocnice a to v noci... Ja by som neriskoval. Podľa mňa TN pôrodnica sa za posledné roky posunula veľmi vpred a okrem toho je myslím možnosť zazmluvnit si pôrodníka podľa vlastného výberu.

petuska18
6. sep 2025

Ahoj ja som z TN a rodila som na Boroch v pondelok ☺️
Chodi sa tam na poradne, ale stihla som pred porodom len jednu, a uz som potom rodila. Prvu poradnu u nich davaju cca mesiac pred terminom, dovtedy som na vsetky chodila ku svojej dr. v TN.
Stihla som v pohode, o 3:15 odtiekla voda, dobalila som si posledne veci, o 3:40 sme vyrazili z TN a 4:50 sme parkovali na Boroch 🙂

ivec16
9. sep 2025

to uvidis… mne pri dcere praskla voda, hotova potopa alo z filmu… do 3 hod porodene… to bol druhy porod… a treti porod trval o dost dlhsie zas lebo maly bol zle otoceny… tazko predpovedat

lucia147852
9. sep 2025

Ja som z BN a rodila som na boroch. Na poradne som chodila každý týždeň už od nejakého 32tt. Chodila som ma rizikovú. Mala som síce plánovanú sekciu, ale keďže oni plánujú skoro na termín, vzdy bola šanca, že pôrod môže začať a budem sa musieť dopraviť dostatočne skoro, aby sa sc stihla. Záleží aj aký si mala prvý pôrod. Ak dlhší ani druhý nebude do hodiny. Ak veľmi rýchly, tak to bude asi veľký risk. Každopádne treba mať po ceste vytipovane pôrodnice keby čosi. Ja som prvé rodila v TN prirodzene a nikdy viac. Keby nejdem na Bory idem do Havirova.

simah5690
23. sep 2025

Ja by som neriskovala 🙂 odtiekla mi voda o 5 rano a hned aj strasne bolesti.cesta do nemocnice bola pre mna vecnost a to sme sli zo sihote.brali ma hned na salu nakolko mu boli vidiet uz vlasky co sa tak tlacil von.porodila som o 6 a nemozem nic zle na TN nemocnicu povedat.nikto nevie ako moze dopadnut celkovo porod takze si neviem predstavit cestovat az do BA a hlavne ked to ma rychly priebeh 🙂

kiki68
23. sep 2025
@simah5690

Ja by som neriskovala 🙂 odtiekla mi voda o 5 rano a hned aj strasne bolesti.cesta do nemocnice bola pre mna vecnost a to sme sli zo sihote.brali ma hned na salu nakolko mu boli vidiet uz vlasky co sa tak tlacil von.porodila som o 6 a nemozem nic zle na TN nemocnicu povedat.nikto nevie ako moze dopadnut celkovo porod takze si neviem predstavit cestovat az do BA a hlavne ked to ma rychly priebeh 🙂

@simah5690 ale to je uz prekotny porod, to zase nema kazda zena. My, co mame tieto rychle porody si z tej porodnice uzijeme velmi malo.

simah5690
24. sep 2025
@kiki68

@simah5690 ale to je uz prekotny porod, to zase nema kazda zena. My, co mame tieto rychle porody si z tej porodnice uzijeme velmi malo.

@kiki68 no ved prave.mam oba porody rekordne cize som rada ze som vobec stihla prist na cas.smejem sa ze tretie uz rovno doma odrodim 🙂