Nepríjemná skúsenosť s výrobou torty v Trenčíne
Chcela by som sa s Vami podeliť o neprijemnu skusenosť s pani Natalia Rechtorikova ktoru som objavila v skupine mamivky v Trencine a ktora sa mi naskytla v poslednej dobe dala som dcere na narodeniny upiect tortu S tym ze som pani poslala niake foto ako si to predstavujem prva torta bola krasna a vsetko bolo ako tak ok a preto kedze ma syn narodeniny kratko po dcere dali sme mu upiect tortu znova k tejto pani zamerne som si vyberala tortu podla toho ze som videla ze uz podobnu tortu robila velmi peknu cakala som teda ze aj naša torta bude vyzerat podobne a teda bola som velmi sklamana naša druha torta bola velmi odflaknuta nielen co sa vzhladu tyka kedze to vyzera ako keby to robil niekto uplne iny tak isto aj naplne V piatok pod vecer som pani pisala a prosila ju ci by sa dal korpus poliat kavou alebou niakym sirupom aby bol stavnatejsi na co mi bolo povedane ze torta je uz naplnena tym padom zmeny nehrozia pani plnila tortu ktoru odovzdavala v nedelu slahackovo mascarponovym kremom uz v piatok pocas dna co je podla mna velmi skoro a hazardovanie s ludskym zdravym a teda mali to jesť deti nehovorim o tom ze torta uz na druhy den chutila zvlastne takže ktovie kedy bola naplnena a taktiež odflaknutej komunikacie myslim ze nic nesklame a nenahneva človeka viac ako ked v den oslavy musi riesit niekoho odflaknutu pracu musim sa priznať že som si aj poplakala takže NEODPORUČAM
@anonym_48dd9e a vy sa naucte delit hrusky od jablk a potom nieco okomentujte a nekomentujte hluposti len aby ste boli zaujimava
@1europa23
ty sa najskor naucit spravne pouzivat frazy - napriklad delit hrusky od jablk.
My to vieme, len ty to odveci pouzivas.
@anonym_9ede7a Ako sa chvastam? 😅 Však si sa ma pýtala čo viem ja, tak som ti napísala. A si predstav, že viem aj kopec iného 😃 K ostatným žvástom sa ani nebudem vyjadrovat. Pani (slečna), ktorá tortu piekla je známa tým, že robí “všetko” a keď niekto robí všetko tak ako vidno, to bohužiaľ nerobí vždy poriadne. Keď je podľa teba v poriadku niečo si objednať, zaplatiť a dostať za to niečo iné tak to je tvoja vec. Toto je diskusné fórum, takže ak nezvládaš, že ľudia môžu mať aj iný názor ako ty tak sem nechodievaj.
@anonym_709e73
ale ved je super, ze ludia maju iny nazor. Mne tiez ani kamaratky neodkyvu vsetko a to je dobre.
Tu ale uz ide o uplne nieco ine. Mas firmu, blba zrejme nebudes v tom pripade. A teda pokial citas vsetky komenty autorky, vies si obraz utvorit aj sama. Ja tiez viem robit dve tri veci dobre a su odlisne od seba. Preco by to nemalo byt mozne robit aj viac veci dobre?
Ta pani sa tu vyjadrila uz, ze taku tortu neurobi ako autorka chcela.
A zvasty? No zazila som si to osobne, nie jpp.
@1europa23 tak toto je tak nepodarený príklad. Správne by bolo - objednáš si u architekta kuchyňu, ale nepovieš mu, že chceš aj špajzu. Tak ju neurobí a potom sa sťažuješ, že ju neurobil, lebo sa nepýtal. To je napríklad tvoj prípad s nápisom. Vôbec nebola povinnosť cukrárky sa pýtať, či chceš aj nápis. Keby sa mala pýtať na všetky možnosti, ktoré v spojení s tortou sú, tak tú objednávku nedokončite. A to isté je s kuchyňou, je toľko možností, ako to môže byť, že potom by ich práca nebolo navrhovanie kuchýň/nábytku, ale donekonečna kladenie otázok. Inak, zaujímavé je, že minimálne dvakrát si natrafila na niekoho, ktorého si náhodne našla a až po tvojej skúsenosti zrazu ľudia v tvojom okolí majú rovnaké skúsenosti (v prípade torty, to dokonca bolo až pri tvojom druhom pokuse, pri prvom si bola spokojná).
@gab1sol
jej skoda vysvetlovat, ona ma uplne ine chapanie. Ten priklad s kuchynou bol uplne od veci a uz na tom vidno, ze tam ozaj nieco nefunguje. Ako presne pises, keby sa ma cukrarka vsetko pytat, dnes este nie je hotova. Ale pre istu skupinu ludi su vyborne dotszniky. Zaciarkla by políčka co chce, vybavene 🙂. Aspom by potom nespekulovala s kavou a nadpisom.
@anonym_f582e0 vidis ale aj v tvojom pripade to bola
Chyba cukrarky pretoze mala zlu komunikaciu pretoze ked ma cukrarka dobru komunikaciu upecie to co klient pozaduje a roznymi otazkami a pod sa dokaze priblizit k jeho predstave
@1europa23 Prepac ale ty mas uplne mylnu predstavu ako funguje zadanie sluzby na objednavku. Cize podla teba zhotovitel sa roznymi otazkami ma priblizit ku predstave klienta. Cize ty ako klient mas nejaku predstavu v hlave, ktoru ale nedokazes ju jasne formulovat a cukrarka ti ma davat otazky a hadat, ci sa postupne trafila do tej tvojej predstavy. Tak ale ona s tebou nehra Inkognito ale potrebuje jasne zadanie. Ved to by ste mohli takto riesit aj pol dna a vysledok by bol aj tak otazny. Preto ti tu piseme, aby si skusila popracovat na tom ako formulujes svoje objednavky, ziadosti, aj tie recenzie, proste tvoj pisomny prejav celkovo. Radsej menej viet, strucne a jasne napisat o co sa jedna alebo co si objednavas, nie na pol strany chaoticky popis s pridanim nerelevantnych foto. Do buducna najlepsie poslat fotku, na ktoru jasne napises, presne toto chcem objednat a pripadne tam dokreslit pozadovane zmeny. Nie je na skodu aj zdoraznit nejake detaily, napriklad, ze auticko prosim vyhotovit presne takto aj s oknami, kde si zelas aby bolo umiestnene, akej farby, kolko auticok na torte, co ma byt navrchu torty, aky napis a cislicu tam dat a pod. Vyhnes sa tak potom sklamaniu, ze to nebude podla tvojich predstav. Pisomny prejav je velmi dolezity, tak skus na tom popracovat, zide sa ti to do buducna.
@anonym_f582e0 u nás deti nemajú radi kávu a je im jedno, či je s alebo bez kofeínu. Nechcú kávu kvôli kávovej chuti. 😉
@loliki aha, takze tým príspevkom si chcela len ine deti uchrániť od chuti kávy, ktorú tvoje nemajú radi. Vďaka za vysvetlenie.
@1europa23 Absolutne netusim, kto je ta pani cukrarka, v zivote som si od nej nic neobjednala a ani si neobjednam, kedze som z uplne ineho konca krajiny. Takze tazko mozem patrit do nejakej tebou vymyslenej sekty. Prosim ta, skus sa uz zamysliet a prijat konstruktivnu kritiku. Vezmi si z tejto diskusie aspon nieco. Niake NEEXISTUJE, pise sa NEJAKÉ. OK? To len na okraj...
@anonym_9f1ff5 keď dochádzajú argumenty, ide o nadávky, značkovanie a nálepky. Ja som ešte prekvapená, že pani cukrárka to berie tak športovo, veď to je vyťahovanie súkromnej konvezácie, na čo nedala zvolenie, o GDPR ani nehovorím.
Nic si z toho nerobte. Tato zenska je znama firma. Ako zakaznicku ju neodporucam nikomu. Ked si dohladate jej google ucet, zistite, ze to je pacient na psychiatricke oddelenie. Vsetkym pise zle recenzie za uplne hluposti. Clovek co ma problem sam so sebou. Bohuzial, aj takí sú medzi nami. 🙂
Nic si z toho nerobte. Tato zenska je znama firma. Ako zakaznicku ju neodporucam nikomu. Ked si dohladate jej google ucet, zistite, ze to je pacient na psychiatricke oddelenie. Vsetkym pise zle recenzie za uplne hluposti. Clovek co ma problem sam so sebou. Bohuzial, aj takí sú medzi nami. 🙂
@anonym_dd5e79 ako sa da dohladat google ucet?
Pani osobne nepoznam no natrafila som na nu cez ine zle recenzie a teda bolo ich dost. A vsetko take blbosti, ze som sa len za hlavu chytala. Aj kamoske takto neopravene pisala recenziu. Nic si z nej nerobte. Ocividne sama nic nedokazala, tak sa snazi potopit aj druhych.
Pani osobne nepoznam no natrafila som na nu cez ine zle recenzie a teda bolo ich dost. A vsetko take blbosti, ze som sa len za hlavu chytala. Aj kamoske takto neopravene pisala recenziu. Nic si z nej nerobte. Ocividne sama nic nedokazala, tak sa snazi potopit aj druhych.
@anonym_dd5e79 prosim ta, ona za mesiac stihla napisat 34 NEGATIVNYCH recenzii 😀 to uz musis byt jak nestastna zo zivota ked vies len kritizovat. Ja som mala stastie tuto pani aj obsluhovat raz a ona je presne ten typ co si neda ze nic vysvetlit a ide si svoje.
@anonym_dd5e79 prosim ta, ona za mesiac stihla napisat 34 NEGATIVNYCH recenzii 😀 to uz musis byt jak nestastna zo zivota ked vies len kritizovat. Ja som mala stastie tuto pani aj obsluhovat raz a ona je presne ten typ co si neda ze nic vysvetlit a ide si svoje.
@anonym_d0a684 kde si vieme recenzie prečítať? 😂
@anonym_9ede7a podla mňa ona vie len kritizovať. Strašný človek. Chudata jej deti. Vyrastať s takou kopou nervov.
@aurora33 co ze vtrastat s takou kopou, ale raz jej decka pojdu do skoly a predstav si, ze si triedna ucitelka jej dietatu a zacne ti vypisovat toto cez edupage🫣😂🤔
@anonym_d0a684 34 recenzií za mesiac? To už nevyzerá na nespokojnost ale ako celoživotne poslanie zmeniť svet 😄
🪑
Doniesla som si stolicku radsej, uz mi je dlho stat, kym cakame po 14tich stranach na trocha sebareflexie od autorky.
🪑
Doniesla som si stolicku radsej, uz mi je dlho stat, kym cakame po 14tich stranach na trocha sebareflexie od autorky.
@anonym_f66341 Dobrý nápad. Pri tomto tempe bude treba aj občerstvenie nachystat.
@anonym_d0a684 ano a kde ste na obsluhovali toto ma zaujima 😂😂
@anonym_d0a684 za to ze vy nikam nechodite a sedite doma vsetky ked nemate k comu pridat recenziu to neni moj problem ale vas preto ked si bbiekto dovoli povedat svoj ibjektivny nazor je zly ano su aj zle ale napisala som milion eobrych recenzii a tych je teda viac ako tych zlych ked si neschopny zamestnanec alebo podnikatel vo sa bevie soravat pozom mozes len revat
@anonym_d0a684 za to ze vy nikam nechodite a sedite doma vsetky ked nemate k comu pridat recenziu to neni moj problem ale vas preto ked si bbiekto dovoli povedat svoj ibjektivny nazor je zly ano su aj zle ale napisala som milion eobrych recenzii a tych je teda viac ako tych zlych ked si neschopny zamestnanec alebo podnikatel vo sa bevie soravat pozom mozes len revat
@1europa23 ešte ta to baví? Zhadzujes sa tu čoraz viac. Mňa by zaujímalo, čo robíš okrem písania negatívnych recenzií?
@lizatko1009 pripnem sa 🤣🤣🤣
@janulik2008 aj ja 🙏, upiekla som jaternice, gauč pripravený 😉
@aurora33 co ze vtrastat s takou kopou, ale raz jej decka pojdu do skoly a predstav si, ze si triedna ucitelka jej dietatu a zacne ti vypisovat toto cez edupage🫣😂🤔
@lizatko1009 to budem riesit uz priamo cez trisditela ale moje deti pojdu pravdepodobne na sukromnu skolu tak tam by problemy byt nemali s uvitelkami
@1europa23 ešte ta to baví? Zhadzujes sa tu čoraz viac. Mňa by zaujímalo, čo robíš okrem písania negatívnych recenzií?
@aurora33 jediny kto sa tu zhadzuje ste vy za to ze tu rozoberste ro ze si dobolim napisat niekde niaku recenziu uz len pre to ze dane osoby poznate ako tu podaltorw pisali ze si tu zastavaju svoje kamaratky 😂 co je absolutne neobjektivne a falej to tu komentuju zeny ktore ani niesu z mesta ktoreho sa tato tema tykala takze to by som ani nebrala vazne.mna udivuje ze to Vas este stale bavi tu pisat ked som spravila taku zlu vec tak preco to živite ? A nechavate to aby to bolo take viditelne ? 😂 preco to nenechate upadnut do zabudnutia lebo takzo sa ta zla skusebost siri viac ako keby sim to iba napisala hovori sa tomu algorytmus ale ako to ja mozem vediet sprostačka jedna 😂😂😂negramotna
@lizatko1009 to budem riesit uz priamo cez trisditela ale moje deti pojdu pravdepodobne na sukromnu skolu tak tam by problemy byt nemali s uvitelkami
@1europa23 Tam sa deti nebudú musieť učiť?
@aurora33 jediny kto sa tu zhadzuje ste vy za to ze tu rozoberste ro ze si dobolim napisat niekde niaku recenziu uz len pre to ze dane osoby poznate ako tu podaltorw pisali ze si tu zastavaju svoje kamaratky 😂 co je absolutne neobjektivne a falej to tu komentuju zeny ktore ani niesu z mesta ktoreho sa tato tema tykala takze to by som ani nebrala vazne.mna udivuje ze to Vas este stale bavi tu pisat ked som spravila taku zlu vec tak preco to živite ? A nechavate to aby to bolo take viditelne ? 😂 preco to nenechate upadnut do zabudnutia lebo takzo sa ta zla skusebost siri viac ako keby sim to iba napisala hovori sa tomu algorytmus ale ako to ja mozem vediet sprostačka jedna 😂😂😂negramotna
@1europa23 to je také ťažké sa naučiť slovo NEJAKU? a hej v tomto si ťažká sprostaňa.
@1europa23 podla mňa by si mala riešiť homeschooling, lebo si urcite múdrejšia ako všetky ucitelky. Už teraz viem že budeš s každým nespokojná.
Tak v piatok vecer si spomenies ze chces poliat korpus kavou?ved to sa dohaduje na zaciatku.a torte urcite nic nebude.ake hazardovanie so zdravim?jednak nie su horucavy a za dalsie bezne sa torty plnia v piatok a v sobotu sa vyzdvihnu.torte nic nie je.
A co ke to to slovo niaka?

@anonym_709e73
ja sa viem nechvastat a nepovysovat nad druhych, ked viem nieco co oni nie. A poznam aj dost vyssie postavenych ĺudí, ktori ostali napriek svojim schopnostiam ako majitelua firiem ludsky a nohami na zemi 😏 Narozdiel od teba.
Aj tu je dost zien na vysokych poziciach, ktore nepotrebuju dehonestovat inych, zvlast ked su zrucne. Ty zial posobis ako klasicky Sk šéf. V porovnanim s majitelmi firiem, ci nadriadenymi z inych krajin je v chovani sa priepastny rozdiel.
Oni si zachovali okrem pracovnych kompetencii aj ludskost. Mnoho Sk nadriadenych/majitelov firiem sa chovaju ako polohovia.
Oproti nim pride Nemec alebo Američan, 2 tituly pred aj za menom a keby si to neprecitas, ani nevies.
@anonym_9ede7a Ako sa chvastam? 😅 Však si sa ma pýtala čo viem ja, tak som ti napísala. A si predstav, že viem aj kopec iného 😃 K ostatným žvástom sa ani nebudem vyjadrovat. Pani (slečna), ktorá tortu piekla je známa tým, že robí “všetko” a keď niekto robí všetko tak ako vidno, to bohužiaľ nerobí vždy poriadne. Keď je podľa teba v poriadku niečo si objednať, zaplatiť a dostať za to niečo iné tak to je tvoja vec. Toto je diskusné fórum, takže ak nezvládaš, že ľudia môžu mať aj iný názor ako ty tak sem nechodievaj.