Nepríjemná skúsenosť s výrobou torty v Trenčíne
Chcela by som sa s Vami podeliť o neprijemnu skusenosť s pani Natalia Rechtorikova ktoru som objavila v skupine mamivky v Trencine a ktora sa mi naskytla v poslednej dobe dala som dcere na narodeniny upiect tortu S tym ze som pani poslala niake foto ako si to predstavujem prva torta bola krasna a vsetko bolo ako tak ok a preto kedze ma syn narodeniny kratko po dcere dali sme mu upiect tortu znova k tejto pani zamerne som si vyberala tortu podla toho ze som videla ze uz podobnu tortu robila velmi peknu cakala som teda ze aj naša torta bude vyzerat podobne a teda bola som velmi sklamana naša druha torta bola velmi odflaknuta nielen co sa vzhladu tyka kedze to vyzera ako keby to robil niekto uplne iny tak isto aj naplne V piatok pod vecer som pani pisala a prosila ju ci by sa dal korpus poliat kavou alebou niakym sirupom aby bol stavnatejsi na co mi bolo povedane ze torta je uz naplnena tym padom zmeny nehrozia pani plnila tortu ktoru odovzdavala v nedelu slahackovo mascarponovym kremom uz v piatok pocas dna co je podla mna velmi skoro a hazardovanie s ludskym zdravym a teda mali to jesť deti nehovorim o tom ze torta uz na druhy den chutila zvlastne takže ktovie kedy bola naplnena a taktiež odflaknutej komunikacie myslim ze nic nesklame a nenahneva človeka viac ako ked v den oslavy musi riesit niekoho odflaknutu pracu musim sa priznať že som si aj poplakala takže NEODPORUČAM
@alica110 Tu nejde len o gramatiku. Celý prejav je k plaču. Autorka ani cukrárke nebola schopná napísať, čo presne vlastne chce. Ani mýtu stále nevieme, akú tortu vlastne dostala. Celé vyjadrovanie je zmätočné
Aspoň ja stále neviem, akú tortu objednala a akú dostala
@abbey1 tiez mi to pride cele smiesne… a vymyslene
@gab1sol Už sa tu vysmieva a útočí kvôli gramatike atď.
@alica110 a ona môže očierňovať cukrárku? Spochybňovať postupy a vyhrážať sa tu, že pošle na cukrarku SOI? Uvádza, že jej dala predlohu, skutočná torta sa vraj nepodobá na predlohu, ale na porovnanie dala fotku stiahnutú od cukrarky z leta. A keď som si na FB pozrela fotky cukrarky, je jasné, aký štýl tort robí… A gramatika? K tej som sa ja doteraz nevyjadrila, ale je pravda, že niektoré komentáre sa naozaj zle čítajú…
@1europa23
nieco mi na tvojich vyjadreniach nesedi. Ze si nasrana - ok. Ale mala si komunikovat priamo. A teda - viete mi urobiť presne identicku tortu ako na foto? Ziadne podobne kreativne vytvory - ano/nie?
Dovolim si porovnat kludne ceny AT -SK kedze suroviny su rovnako drahe.
Za takuto tortu - kilovu som pred 3 rokmi platila v cukrarni zaplatila v AT 65e - ako pre mna - majitelka je kamoška. Bola to krtkova torta, obliata cokoladou s postavou vymodelovaneho krtka. Robi to profesionalne. A za taku aku si chcela ty, by isto stala viac ako 65 e.
Preco si ty nepoprosila foto pred vyzdvihnutim?
Vies, mozes byt nahnevana ale vyjadrujes sa viac ako neslusne. A rozvlacit ju po nete? Tebe by sa pacilo, keby o tebe niekto nieco pise bez moznosti vyjadtit sa k teme?
Mozno mala blby den, nestihala atd, cokolvek! Mohla si to komunikovat s nou telefonocjy a nie nie tu ohovarat. A na margo higieny - pri dcere ta to nevzrusovalo vsak? Ale tak kazdy, kto cita s pirozumenim, vie lahko odfiltrovat tvoje negativne vyjadrenia. Vijde mu z toho - ok, je zklamana ale po zadani poziadavky - takto si to nejako predstavujem - niet divu ze si dostala "nieco podobne".
A znies fakt dost povrchne, dalo sa to napisat uplne inak, slusne a bolo by kazdemu jasne co sa stalo.
@alica110 a ona môže očierňovať cukrárku? Spochybňovať postupy a vyhrážať sa tu, že pošle na cukrarku SOI? Uvádza, že jej dala predlohu, skutočná torta sa vraj nepodobá na predlohu, ale na porovnanie dala fotku stiahnutú od cukrarky z leta. A keď som si na FB pozrela fotky cukrarky, je jasné, aký štýl tort robí… A gramatika? K tej som sa ja doteraz nevyjadrila, ale je pravda, že niektoré komentáre sa naozaj zle čítajú…
@gab1sol prosim Vas nevytrhavajte laskavo veci z kontextu tak ako vam to vyhovuje len za zamerom rozputavania dramy dakujem
@gab1sol Ja nepíšem, že je ok ju očierňovať. Sama som jej písala, že tortu prebrala a teraz sa sťažuje, že to mala riešiť priamo s ňou. A tú tortu v úvode som brala ako tú, ktorú prevzala 🤷♀️
Po 7 stranách sa už dozvieme konecne akú tortu vlastne autorka dostala? Lebo určite nie tu z júna 25.
Mne sa torta na fotke tiez nepaci. A s fotkou akú chcela sa to nedá porovnať. Tu sa prikláňam na stranu autorky príspevku. K postupu sa nevyjadrujem nemám zdania ako sa to má či nemá robiť. Ja keď dávam piecť torty tak napíšem chcem takú a takú,bezlaktozovu,banánovú,na krstiny k 18 narodeninam resp.k 70 tke. Cukrárska sa ma vždy pár dni pred opýta či všetko platí ja potvrdim a vybavené. Vzhľad torty ma nikdy nesklamal a chuť tiež nie. Chapem sklamanie,ale čo sa týka tej dvojky na torte myslím,že si pochybila ty autorka.
@gab1sol Ja nepíšem, že je ok ju očierňovať. Sama som jej písala, že tortu prebrala a teraz sa sťažuje, že to mala riešiť priamo s ňou. A tú tortu v úvode som brala ako tú, ktorú prevzala 🤷♀️
@alica110 tak vyznieva to dost klamlivo, kedze nedala realnu fotku torty, co dostala.
No ja tomu rozumiem takto:
Foto jedna je torta, ktora ma byt podobna s tou, ktoru ona poslala cukrarke, ze chce (tu pridala obrazok do komentov), ze taku podobnu uz cukrarka robila (uplne ine torty, ale nevadi. Autorke sa zdaju podobne)
Foto dva, kde je cislica jedna, je ta ktoru dostali pre syna.
Foto 4 je dcerina, ktoru cukrarka robila uz skor
@alica110 tak vyznieva to dost klamlivo, kedze nedala realnu fotku torty, co dostala.
@anonym_60a219 No ak dostala tortu podobnú tej na prvom obrázku, tak je vlastne všetko v poriadku, keďže presne také pani cukrárska ponúka v svojom portfóliu.
Keď objednávam pozriem si práce a rozhodnem sa. Nemôžem očakávať, a nárokovať si na vyššiu kvalitu.
Mne sa fotky nepáčia, čiže by som neobjednala a teda by som nemusela riešiť sklamanie.
@anonym_60a219 No ak dostala tortu podobnú tej na prvom obrázku, tak je vlastne všetko v poriadku, keďže presne také pani cukrárska ponúka v svojom portfóliu.
Keď objednávam pozriem si práce a rozhodnem sa. Nemôžem očakávať, a nárokovať si na vyššiu kvalitu.
Mne sa fotky nepáčia, čiže by som neobjednala a teda by som nemusela riešiť sklamanie.
@abbey1 ked chce "reklamovat" vzhlad torty, dam vedla seba realnu fotku verzus to, co som posielals, ze chcem. No ona uz tu klame. Ja jej neverim. Tam bude nieco osobne voci tej cukrarke.
No ja tomu rozumiem takto:
Foto jedna je torta, ktora ma byt podobna s tou, ktoru ona poslala cukrarke, ze chce (tu pridala obrazok do komentov), ze taku podobnu uz cukrarka robila (uplne ine torty, ale nevadi. Autorke sa zdaju podobne)
Foto dva, kde je cislica jedna, je ta ktoru dostali pre syna.
Foto 4 je dcerina, ktoru cukrarka robila uz skor
@anonym_e57075 a ktorá to je tá foto dva, kde je číslica 1? Asi som nepostrehla…
@anonym_e57075 a ktorá to je tá foto dva, kde je číslica 1? Asi som nepostrehla…
@gab1sol tato
@anonym_60a219 ma. Ved listujte, ma v uvodnom prispevku 4 foto. Uz nie su pod sebou, ale listujes
@anonym_282415
@1europa23 tak to je pekný rozdiel. Uz len farebne ,táto je krajšia, jemnejšia, teplejsia. Naštvalo by ma to. Ked dostanem obrázok, tak to robím podla obrázka, max pridám nieco svoje aby to nebolo čisté kopirovanie, ale nezamenim cely výzor torty ,ach jaj.
@gab1sol tato
@anonym_e57075 jaj, listovat v uvodnom prispevku vo fotkach 🤦🤦
@anonym_e57075 jaj, listovat v uvodnom prispevku vo fotkach 🤦🤦
@anonym_60a219 Už som našla. Je v hej úvodnom príspevku, ako foto č. 3. Ak dobre chápem.
@anonym_282415 odkiaľ si? Máš nejakú stránku? 😉
@anonym_f582e0 ahoj, nemam stránku, robím len pre rodinu, známych a kolegov. Aj to uz musim obmedziť , lebo mi to berie vela z voľného času, popri praci to nie je ktovie čo.
Cize:
Prva cukrarkina, ktoru mala v profile
V komentoch to, co autorka chcela a podla nej je podobna prvej foto, cize si myslela, ze to cukrarka zvladne (a pritom dve absolutne rozlicne torty).
Druha foto-to co dostali
Tretia foto-zaber na prasknuty fondan
Stvrta foto- to co robila cukrarka dcere v minulosti. Opat mi posla foto, ktoru poslala cukrarke a ze tam sa trafila (ale vidno, ze su to zas uplne ine torty)
@anonym_60a219 Už som našla. Je v hej úvodnom príspevku, ako foto č. 3. Ak dobre chápem.
@abbey1 jasne, chapem.... Ja som videla len tu stiahnutu....
@1europa23 tak to je pekný rozdiel. Uz len farebne ,táto je krajšia, jemnejšia, teplejsia. Naštvalo by ma to. Ked dostanem obrázok, tak to robím podla obrázka, max pridám nieco svoje aby to nebolo čisté kopirovanie, ale nezamenim cely výzor torty ,ach jaj.
@anonym_282415 lenze autorka musela vidiet, ze cukrarka take torty nerobi. A uz vobec nie za 50€-65€
@anonym_282415 lenze autorka musela vidiet, ze cukrarka take torty nerobi. A uz vobec nie za 50€-65€
@anonym_e57075 nečítala som uz vsetky komenty , išla som spat po nočnej, tak neviem ako sa vyvinula táto diskusia.
@anonym_60a219 Aj ja. 🙂
@abbey1 no aj tak, potom dostala spravnu cislicu. A tu spomina, ze sa jej to ani neopytala... Tak ja uz neviem o co jej ide🤷

@1europa23
nieco mi na tvojich vyjadreniach nesedi. Ze si nasrana - ok. Ale mala si komunikovat priamo. A teda - viete mi urobiť presne identicku tortu ako na foto? Ziadne podobne kreativne vytvory - ano/nie?
Dovolim si porovnat kludne ceny AT -SK kedze suroviny su rovnako drahe.
Za takuto tortu - kilovu som pred 3 rokmi platila v cukrarni zaplatila v AT 65e - ako pre mna - majitelka je kamoška. Bola to krtkova torta, obliata cokoladou s postavou vymodelovaneho krtka. Robi to profesionalne. A za taku aku si chcela ty, by isto stala viac ako 65 e.
Preco si ty nepoprosila foto pred vyzdvihnutim?
Vies, mozes byt nahnevana ale vyjadrujes sa viac ako neslusne. A rozvlacit ju po nete? Tebe by sa pacilo, keby o tebe niekto nieco pise bez moznosti vyjadtit sa k teme?
Mozno mala blby den, nestihala atd, cokolvek! Mohla si to komunikovat s nou telefonocjy a nie nie tu ohovarat. A na margo higieny - pri dcere ta to nevzrusovalo vsak? Ale tak kazdy, kto cita s pirozumenim, vie lahko odfiltrovat tvoje negativne vyjadrenia. Vijde mu z toho - ok, je zklamana ale po zadani poziadavky - takto si to nejako predstavujem - niet divu ze si dostala "nieco podobne".
A znies fakt dost povrchne, dalo sa to napisat uplne inak, slusne a bolo by kazdemu jasne co sa stalo.
@anonym_9ede7a my sme davali neteri robit tortu podla foto s kacickami ked mala 2 roky a najprv sme poslali foto ze ci by sa dala taka torta upiect a spravili este krajsiu 😀 len foto bola z netu a nie od AI 😀 mozno mam niekde foto este