icon

Píšem rozprávky: Ako osloviť vydavateľstvá?

marcella6
Včera o 20:00

Ahojte baby 😊
chcela by som vedieť váš názor ...
Píšem detské príbehy o obyčajnom živote na dedine, ktoré sú deťom blízke, ale dnes už ich veľa z nich ani nezažije. Väčšinou majú aj nejaké malé morálne ponaučenie.
Mám ich zatiaľ 13. Oslovila som aj vydavateľstvá a jedno z nich prejavilo záujem — požiadali ma o celý rukopis a aj telefónne číslo, že sa mi ozvú. Písali, že ich to zaujalo, ale už prešlo asi 5 mesiacov a zatiaľ sa neozvali.
Mám ale pocit, že bez „mena“ sa človek ťažko presadí.
Preto by som sa vás chcela spýtať úplne úprimne — čo na takýto štýl hovoríte? Oslovuje vás to, alebo nie?
Dám sem aj dve krátke rozprávky a budem veľmi rada za akýkoľvek názor.
a ak by niekto vedel poradiť, kam sa ešte dá obrátiť, budem vďačná 🙏

Rozprávky pošlem do komentárov.

Strana
z2
kp7333
Dnes o 07:16

Napad to nie je zly, ale vidim tam vela stylIstickych chyb. Napr. hned v 2.odseku sa v 3 vetach po sebe nachadza slovo TAM. Plus dalsie uz spomenute vyssie. Pripomina mi to detske knizky z Lidla, ktore maju tak nekvalitny preklad, akoby ich prekladal laik.

modrykolibrik
Dnes o 07:21

Mňa to nezaujalo a ani som to nedocitala. Moja kamarátka ma dcéru a tá už píše 5 knihu o odvážnom dievčatku s poučením. Knižky jej idú na dračku a je to mladá baba. Jej knižky sa mi páčia omnoho viac ako toto. Príde mi to písané ako nasilu

anonym_0d1a6a
Dnes o 09:10

Pozri si cesku Veroniku Hurdovu na internete - ona pise knizky pre vacsie deti, aj dospelych, a vydava si ich sama - myslim, ze o tom ako vydat knihy vela hovorila vo svojich prispevkoch na sietach, aj na webe, dalo by sa to mozno najst. Vysvetlila preco neist cez vydavatelstva - pretoze ti mozno vydaju knihu, ale ak si nebudes distribuciu robit sama, tak ti zostane len malo % z jej ceny... vsetko zhrabne vydavatelstvo a distribucia...

jvasenka
Dnes o 09:30
@marcella6

Ďakujem ti za tvoj názor a pripomienky.
Detaily sa samozrejme vždy dajú doladiť, upraviť a dotiahnuť. Toto nie je finálna verzia, ale len rukopis. Avšak v detských príbehoch sa niekedy používajú aj neformálne či slangové slová, aby bol jazyk pre deti prirodzený a ľahko pochopiteľný.
Skôr by ma však zaujímal pohľad na samotný obsah, dej a celkový dojem z príbehu.

@marcella6 ja mám rada také poučné príbehy lebo potom o tom vieme ešte diskutovať a teda na dobrú noc sú ideálne krátke-máme aj klasické disneyovky ale teda to sa ani nedá prečítať na 1x a keď to kuskujeme tak si dcéra už nepameta co bolo predtym alebo rekapituluje😅 takže za mňa super a viem si k tomu predstavit nejaké akvarelove ilustrácie na celú stránku🙂

anonym_043fc1
Dnes o 09:30
@modrykolibrik

Mňa to nezaujalo a ani som to nedocitala. Moja kamarátka ma dcéru a tá už píše 5 knihu o odvážnom dievčatku s poučením. Knižky jej idú na dračku a je to mladá baba. Jej knižky sa mi páčia omnoho viac ako toto. Príde mi to písané ako nasilu

@modrykolibrik ako sa vola kniha ?

anonym_eb68c8
Dnes o 09:47
@anonym_043fc1

@modrykolibrik ako sa vola kniha ?

@anonym_043fc1 teraz si ten názov presne nepamätám tuším Valentínska a jej splneny deň napísala to Patrícia Tallova. Knižky sú krásne ilustrované a dávala aj dotlacat ďalšie knizky

anonym_54c106
Dnes o 10:24

Mne sa o kuriatku páči veľmi
Ale je pravda, že troška zle sa to miestami čítalo
Trošku doupravit a super 🙂👍 klobúk dole

anonym_0a295b
Dnes o 10:37
@marcella6

@bielasovicka Mala som tu aj jeden príbeh, pri ktorom je pravda, že to nebola úplne klasická rozprávka. Skôr išlo o spomienky a obrazy z detstva, ktorými som chcela zachytiť jednoduchý život na dedine a atmosféru Slovenska, aké si pamätám ja.
Keďže píšem skôr o obyčajnom živote, gazdovstve, zvieratách a jednoduchosti, možno to dnes už nepôsobí tak moderne ani blízko každému.
A asi sa to tu úplne nestretlo s porozumením, pretože veľa reakcií sa skôr chytilo jednotlivých slovíčok a detailov. Mňa však viac zaujímal celkový pocit z príbehu a to, či majú ešte aj takéto jednoduché príbehy svoje miesto.

Každopádne ďakujem za každý názor a každú správu. ☺️

@marcella6 vydala som 1 knihu,tak pisem aj z tejto pozicie..za mna je to taky priemer az podpriemer,trochu prvoplanove a bez vyraznej umeleckej hodnoty.ja by som nekupila ale mozno niekto nenarocny ano

anonym_90f335
Dnes o 11:11

@marcella6 štylisticky nic moc, také jednoduché bez nejakej umeleckej hodnoty. A hneď v prvej vete dve gramatické chyby. Pride mi to také, že píše každý, kto vie písať. Oceňujem akurát nejaký výchovný prínos.

anonym_90f335
Dnes o 11:13
@anonym_0a295b

@marcella6 vydala som 1 knihu,tak pisem aj z tejto pozicie..za mna je to taky priemer az podpriemer,trochu prvoplanove a bez vyraznej umeleckej hodnoty.ja by som nekupila ale mozno niekto nenarocny ano

@anonym_0a295b vidím, že sme napísali to isté, až teraz som si všimla, keď som napísala svoj komentár.

katkazatka
Dnes o 11:18

Rozprávka nie je zlá, ale podľa mna je trh už tak presytený, že nájdete milión podobnych rozprávok na všetky témy a mám pocit,že keď som bola na materskej, takúto rozprávku som za 20 minút vysukala z rukáva. Nič nové, inovatívne ani svetoborné. Obyčajný príbeh, ktorý som vymýšľala dieťaťu pred spaním.

Strana
z2