Píšem rozprávky: Ako osloviť vydavateľstvá?
Ahojte baby 😊
chcela by som vedieť váš názor ...
Píšem detské príbehy o obyčajnom živote na dedine, ktoré sú deťom blízke, ale dnes už ich veľa z nich ani nezažije. Väčšinou majú aj nejaké malé morálne ponaučenie.
Mám ich zatiaľ 13. Oslovila som aj vydavateľstvá a jedno z nich prejavilo záujem — požiadali ma o celý rukopis a aj telefónne číslo, že sa mi ozvú. Písali, že ich to zaujalo, ale už prešlo asi 5 mesiacov a zatiaľ sa neozvali.
Mám ale pocit, že bez „mena“ sa človek ťažko presadí.
Preto by som sa vás chcela spýtať úplne úprimne — čo na takýto štýl hovoríte? Oslovuje vás to, alebo nie?
Dám sem aj dve krátke rozprávky a budem veľmi rada za akýkoľvek názor.
a ak by niekto vedel poradiť, kam sa ešte dá obrátiť, budem vďačná 🙏
Rozprávky pošlem do komentárov.
Mňa to nezaujalo a ani som to nedocitala. Moja kamarátka ma dcéru a tá už píše 5 knihu o odvážnom dievčatku s poučením. Knižky jej idú na dračku a je to mladá baba. Jej knižky sa mi páčia omnoho viac ako toto. Príde mi to písané ako nasilu
Pozri si cesku Veroniku Hurdovu na internete - ona pise knizky pre vacsie deti, aj dospelych, a vydava si ich sama - myslim, ze o tom ako vydat knihy vela hovorila vo svojich prispevkoch na sietach, aj na webe, dalo by sa to mozno najst. Vysvetlila preco neist cez vydavatelstva - pretoze ti mozno vydaju knihu, ale ak si nebudes distribuciu robit sama, tak ti zostane len malo % z jej ceny... vsetko zhrabne vydavatelstvo a distribucia...
Ďakujem ti za tvoj názor a pripomienky.
Detaily sa samozrejme vždy dajú doladiť, upraviť a dotiahnuť. Toto nie je finálna verzia, ale len rukopis. Avšak v detských príbehoch sa niekedy používajú aj neformálne či slangové slová, aby bol jazyk pre deti prirodzený a ľahko pochopiteľný.
Skôr by ma však zaujímal pohľad na samotný obsah, dej a celkový dojem z príbehu.
@marcella6 ja mám rada také poučné príbehy lebo potom o tom vieme ešte diskutovať a teda na dobrú noc sú ideálne krátke-máme aj klasické disneyovky ale teda to sa ani nedá prečítať na 1x a keď to kuskujeme tak si dcéra už nepameta co bolo predtym alebo rekapituluje😅 takže za mňa super a viem si k tomu predstavit nejaké akvarelove ilustrácie na celú stránku🙂
Mňa to nezaujalo a ani som to nedocitala. Moja kamarátka ma dcéru a tá už píše 5 knihu o odvážnom dievčatku s poučením. Knižky jej idú na dračku a je to mladá baba. Jej knižky sa mi páčia omnoho viac ako toto. Príde mi to písané ako nasilu
@modrykolibrik ako sa vola kniha ?
@modrykolibrik ako sa vola kniha ?
@anonym_043fc1 teraz si ten názov presne nepamätám tuším Valentínska a jej splneny deň napísala to Patrícia Tallova. Knižky sú krásne ilustrované a dávala aj dotlacat ďalšie knizky
Mne sa o kuriatku páči veľmi
Ale je pravda, že troška zle sa to miestami čítalo
Trošku doupravit a super 🙂👍 klobúk dole
@bielasovicka Mala som tu aj jeden príbeh, pri ktorom je pravda, že to nebola úplne klasická rozprávka. Skôr išlo o spomienky a obrazy z detstva, ktorými som chcela zachytiť jednoduchý život na dedine a atmosféru Slovenska, aké si pamätám ja.
Keďže píšem skôr o obyčajnom živote, gazdovstve, zvieratách a jednoduchosti, možno to dnes už nepôsobí tak moderne ani blízko každému.
A asi sa to tu úplne nestretlo s porozumením, pretože veľa reakcií sa skôr chytilo jednotlivých slovíčok a detailov. Mňa však viac zaujímal celkový pocit z príbehu a to, či majú ešte aj takéto jednoduché príbehy svoje miesto.
Každopádne ďakujem za každý názor a každú správu. ☺️
@marcella6 vydala som 1 knihu,tak pisem aj z tejto pozicie..za mna je to taky priemer az podpriemer,trochu prvoplanove a bez vyraznej umeleckej hodnoty.ja by som nekupila ale mozno niekto nenarocny ano
@marcella6 štylisticky nic moc, také jednoduché bez nejakej umeleckej hodnoty. A hneď v prvej vete dve gramatické chyby. Pride mi to také, že píše každý, kto vie písať. Oceňujem akurát nejaký výchovný prínos.
@marcella6 vydala som 1 knihu,tak pisem aj z tejto pozicie..za mna je to taky priemer az podpriemer,trochu prvoplanove a bez vyraznej umeleckej hodnoty.ja by som nekupila ale mozno niekto nenarocny ano
@anonym_0a295b vidím, že sme napísali to isté, až teraz som si všimla, keď som napísala svoj komentár.
Rozprávka nie je zlá, ale podľa mna je trh už tak presytený, že nájdete milión podobnych rozprávok na všetky témy a mám pocit,že keď som bola na materskej, takúto rozprávku som za 20 minút vysukala z rukáva. Nič nové, inovatívne ani svetoborné. Obyčajný príbeh, ktorý som vymýšľala dieťaťu pred spaním.

Napad to nie je zly, ale vidim tam vela stylIstickych chyb. Napr. hned v 2.odseku sa v 3 vetach po sebe nachadza slovo TAM. Plus dalsie uz spomenute vyssie. Pripomina mi to detske knizky z Lidla, ktore maju tak nekvalitny preklad, akoby ich prekladal laik.