Ako by ste využila deň, ak by ste mala celý deň postarané o vaše dieťatko/deti? Čo by ste podnikla?
Zaujímalo by nás ako by ste využili „jedeň celý deň voľna“ od rodinných a mamičkovských povinností. Tešíme sa na vaše odpovede.
@michaela_bupi ja by som šla na manikuru, pedikuru, kadernička, no ap otom relax doma pri kave a háčiku. ALebo pri dobrej knihe. Vypnuť všetky zvuky, len tak si čitať.
my dnes mame 5. vyrocie svadby a za tych par rokov sme na seba casu mali velmi malo...keby sa nam teda hociktory den...aspon jeden,jediny...postaral niekto o deti,isla by som s manzelom niekde...hocikde a robila by som hocico...len aby sme boli aspon jeden den len my dvaja a mohli sa v pokoji porozpravat...alebo aj mlcat chvilu,ale byt spolu
pretoze,nie ze by som nechcela len tak lenosit v kadernictve,na kozmetike,masazi....ale velmi mi chyba ten volny den s manzelom...a aj v ten mozme hoci aj zemiaky okopavat,ale spolu a v klude
deti by mi chybali hned po 10tich minutach,ale keby som vedela,ze su v dobrych rukach a ze to s nimi niekto super zvlada,zvladla by som to aj ja.
Tak ja by som určite buď prespala polku dňa a druhu neviem, možno zase len spala alebo išla do Tatier s muzikom, neviem to by som si musela ešte rozmyslieť že čo by som zvolila ale k momentálnej situácii tehotnej matky so 16mesacnym krpcom -asi ten spanok 😀určite nie žiadne behanie po obchodoch, to som unavena viac ako po bežnom dni😀
Saunu by som si dala... 😉
Začala by som kaderníčkou, potom by som si išla niečo pekné na seba kúpiť - aby som vyzerala k svetu. Autom by som sa vozila po nákupných centrách, kaviarňach a pod. Kávičky, obedíky, zákusky, so známymi aj neznámymi Možno by som si išla aj niekde zaplávať.... Rada šoférujem , kupujem háby na seba - takže by som mala o zábavu postarané.
ale ja môžem o tom len snívať - mám 4 deti.
najskôr by som šla ku kozmetičke, potom ku kaderníčke, potom s kamarátkami na obed a potom na nákupy a potom na kávičku, kde by som si určite uvedomila, ako mi moje deti a všetko okolo chýba 🙂
jajj kedze nemame v meste kde zijeme ani jednych starych rodicov, ani surodencov a na malehosom skoro stale sama, tak ja by som to vyuzila na bezne veci, ktore si od narodenia synceka nemozem dovolit,. Napriklad vyspat sa do 9, potom lezat do obeda v posteli a pozerat telku, dat si kupel a potom ist na obed do mesta a popritom aj nejake tie nakupy 🙂
Toto je zaujímavá otázka a odpoveď na ňu je jednoduchá. Mať tak 5 min. času pre seba je snom každej maminy 🙂 Len tak vypnúť, počúvať ticho, nerozčulovať sa nad rozhádzanými hračkami. A potom si urobiť radosť prechádzkou, či už ku kaderníčke alebo priateľke, ktorá by bola prekvapená, že som prišla bez detí 🙂 A takto oddýchnutá by som sa tešila na deti i manzela.
šla by som na nákupy, ku kozmetičke, do solárka...
úprimne, ani neviem, či taký deň chcem, keď idem von bez kočíka, tak mám pocit, že mám príliš ľahké ruky, možno o rok by som napísala niečo iné ....
Z niektorych prispevkov mam dojem, ze ich pisu zeny z koncentracneho tabora ako nemate na seba cas ani 5 minut ani na manzela ani na nic..ja mam trojmesacne babo, uzivam si ho, robim si co chcem mam radost z kazdeho dna s nim, proste pre mna je moja rodina radost a mam kopec casu aj pre seba.
Dospala by som zameškané, išla by som na kozmetiku, do kníhkupectva (konečne do inej časti ako detské oddelenie) a na dobrý obed, kde by som nemusela ani variť, ani umyť riad 😵
A teraz vážne - v skutočnosti, keď je syn celý deň u starých rodičov, obvykle doháňam zameškanú prácu, keďže popri rodičáku ešte pracujem, v kľude si urobím domáce práce, ktoré mi inak trvajú pol dňa, ak mám doma pomocníka a občas stihnem vybehnúť do mesta na nákup bez toho, aby môj syn chcel nakupovať namiesto mňa 😀 A vždy si v takýto deň poviem, že na druhý raz už budem isto oddychovať 🙂 Ale keď ja to neviem 😅
dopriat si cas aj pre seba, venovat sa LEN sebe povazujem za dolezitu sucast psychohygieny. Ked je dietatko malicke, je to tazke najst si cas na seba, ale ak sa to len trosku da, netreba lutovat cas, ktory strávime starostlivostou o svoje telo, o svoj zovnajsok, o svoju dusu. Nie je to strateny cas, ani nahodou. Zivot nie je len o robote, upratovani, plneni povinnosti, ale aj o oddychu, o venovani sa v ramci moznosti svojim zaujmom.
Moje deti su uz vacsie, cize ja si cas na seba dokazem urobit - a aj si to doprajem. Ale aj ked boli mali, vysli sme si s muzom sami dvaja, alebo som sla sama s kamoskami. Nie casto, nie pravidelne, ale dopriali sme si. A je to dobre. Aj kvôli vztahu.
relax ...urcite kadernicka a stretnutie s priatelmi😉
Mne staci ked mi malu moj muz vezme na dve hodinky na ihrisko..Uvarim si kavu a precitam par stran z rozcitanej knizky...Po necelej hodine ich uz aj tak vyzeram kde tak dlho mozu byt🙂 Cely den bez dcerky si ani neviem predstavit. Bude pre nas (obe) urcite tazky nastup do skolky :-/,ale kedze nedavno som si uvedomila pri zdravotnych problemoch ake je zdravie a stastie po boku milovanych osob vrtkave,cem byt s nou kazdu minutu zivota ak to bude mozne. Kludne aj na ukor kavicky s kamaratkou,pretoze clovek nikdy nevie kedy to moze byt naposledy... 🙂
isla by som si zaplavat a potom by som sa zavrela niekde, kde je uplne ticho...
ja sa ale stazovat nemozem, pretoze moj muz raz za mesiac berie deti k babke a tak mam naozaj cely den pre seba.. to ale upratujem v tichu, sice neplavam, ale aj to mi staci.. 😅
wellnwss - bazen a poriadna masaz. keby toslo,aj dve 🙂 potom si nakupit nejake pekne handry a pozriet daky dobry film bezb prerusovania. a potom vybozkavat toho mojho chrusta, lebo cely den by mi ukrutne chybal! 🙂
no mňa baví hrať sa na kreatívne dielne, čo si nemôžem dovoliť snažím sa vyrobiť, teraz som našla starú skriňu s policami na hračky pre malú a detské stoličky, takže ak by som mala celý jeden deň pre seba, konečne by som zobrala šmirgel na drevo, farbu a šla by som sa "hrať" 😀 pre mňa je toto zábava a oddych, pri tom vypnem...nemyslím na žiadne problémy, no a ten pocit až mám niečo hotové a ak sa podarí je to aj pekné no paráda , najlepší oddych 😀
@gagik to asi pochopíš, keď budeš mať doma dve maličké deti. Nie je to ako v koncentráku (podľa mňa maximálne nevhodné prirovnanie), ale starostlivosť o dve malé deti si vyžaduje tvoju pozornosť non stop celý deň. Trojmesačné babo nakojíš, prebalíš, veľa ešte spinká, je to pokojné obdobie, pokiaľ je bábo kľudné. Keď bude mať tak dva a pol roka a pol ročného súrodenca, tak to bude celkom iná story 😉
Ako písala
@gagik , fakt niektoré príspevky ani keby bolo materstvo 12 hodinová šichta pri páse, že sa človek nemôže ísť ani vycikat 😀
Mám 5 mesačnú dcérku, stiham sa starať o ňu, o seba (zájdem na kozmetiku, ku kadernicke, chodím na jogu, masáž, aj po obchodoch si kúpiť niečo na seba), starám sa aj o manžela, o domácnosť... A to pomaly niekedy od nudy každý druhý deň umyvam kupelnu...
Žijem v hesle - nie som len matka, ale aj žena a partnerka. Nemôže byť šťastné a spokojné iba dieťa, ale aj ja a manžel.
Takže čo by som robila? Možno teda spala... Lebo iného stiham až až...
zeny, pokial nemate "nase" deti, tak neodsudzujte nas, ktore snivaju o jednom dni oddychu 🙂
@lajlilinka aj ja som do cca pol roka mala leharo-kemping s milovanym chrustom. maly spal dva krat denne, niekedy aj dve-tri hodky. a k tomu celu noc.ale teraz (11 mesiacov) mu idu zaradom zuby, dobreze nie co tyzden, to zub. v noci niekolko krat hore, cez den umrncany, spi raz-dva krat denne 20-30minut, viac neda. to som rada, ak chlapovi zvrtnem na obed daku minutku vtedy. a niekedy zaspi len v aute. zacina chodit, v ohradke uz sam odmieta byt, treba sa mu venovat stale. ano,aj ja idem na nakup (s nim) ale v momente, ako zacne mrnkat, tak to, ze este potrebujem obehnut nejake obuvy a vybrat si topanky ide na vedlajsiu kolaj ariesim len to, aby bol maly v pohode ... takze topanky kupujem uz mesiac 🙂 ano,nie somna nhach 12 hodn denne,ale 12 hodin mam maleho na ociach a teda cely film bez prerusenia som naposledyvidela pred porodom 🙂 zavarala som minuly tyzden leco, to, comiminuly rok trvalopol dnasom teraz robila den a po l🙂 takze priznavam, tuzim popol dni oddychu,no je to len taky sen, ktory si splnim,keduz malynebude na mna este tak odkazany,lebo este aj kojim.
Ja by som chcela stravit ten cas len so svojim manzelom. Len my dvaja konecne sami. Len tak byt spolu a robit hocico ako kedysi.
Pol dňa by som si vychutnávala to ticho v domácnosti. A tú druhú polovicu dňa by som tŕpla, kedy sa mi detičky už vrátia. 🙂

Doobeda kavicka a čo to porobit v domácnosti čo bežné nerobím keď som s drobcom a keď budem rozbehnuta tak smer mesto a nejake nakupy...milujem sauny takže moje kroky by po nákupoch viedli tam oddychnut a ak by som mohla do ,,nemamickovskeho,, dňa zahrnúť aj manžela večer by skoncil vecerov pri vinku keďže moc prilezitosti na to nieje.... A pekný deň zamnou :D dobre sa sniva :D