icon

Aké máte skúsenosti s ubytovaním na jednu noc?

15. júl 2026

Ake mate skusenosti s ubytovanim- s prespanim v hoteloch/penzionoch na jednu noc? Chodite tak, alebo je malo ubytovani co to umoznuju?
Lebo ja co som pozerala booking alebo aj na strankach hotelov, vacsinou pisu ze minimum su 2 noci. Ja sice chapem, ze to tak chcu asi kvoli upratovaniu, ale ja by som si kludne aj priplatila za moznost byt niekde len jednu noc. Mam pocit, ze na Slovensku je len malo lokalit, kde vie clovek stravit v podstate 3 dni. Chcela by som s dcerou ist tak, ze jeden den pojdeme niekam, po ceste sa zastavime niekde, v mieste ciela prespime a na dalsi den by sme zase isli autom do dalsej destinacie a po ceste zase nieco pozreli. Takto by sme vedeli ist spodkom Sr a vratit sa vrchom. Keby mame karavan, tak idealne 😁 Ale na to si ja nikdy netrufnem.

Strana
z2
billy_jean
15. júl 2026

Bežne spím na jednu noc, keďže chodím na služobné cesty, tak využívam prevažne booking aj na SVK aj ČR, ale aj v zahraničí.

yellowunicorn
15. júl 2026

Ešte nikdy som nikde nevidela podmienky min. 2 noci ( s výnimkou silvestra).
Keď chceš priplatiť, tak si ro rezervuj teda na 2 noci a odíď po jednej.

katkaseiner
15. júl 2026

akurat sme bookovali v zahranici ubytka a mame 3x po 2 noci a 1x jednu noc. Holt, v krajine kde si chceme spravit roadtrip nebudem sediet na ubytku tyzden... ale viem, ze sa im samozrejme oplati viac noci, len ja tiez neviem nafuknut dovolenku a byt 3 tyzdne prec aby som videla vsetko co chcem...

anonym_04f86e
15. júl 2026

Nestretla som sa s tym, ze by bola podmienka na 2 noci. Nemusis objednavat ubytovanie cez portaly, kludne si mozes rezervaciu vybavit priamo na recepcii, ci uz mailom alebo telefonicky. A niekedy je cena priamo cez recepciu lepsia ako cez ubytovaci portal

madeincssr
15. júl 2026

@anonym_autor ak mate auto, tak sa to da naplanovat tak, ze kde vam daju len na 2 noci, tam si urobit hviezdicovo vylety po okoli. Ono ked navstivite nejake muzeum, galeriu, jaskynu, kupalisko, termal..., tak na to potrebujete skor viac casu, ako kazdodenne ubytovavanie a odubytovavanie sa, plus presun na ine miesto... Aby to zas nebolo uponahlane. Vecery a rana byvaju super a tiez si ich treba uzit v klude. Ano, toto prave umoznuje karavan (obytne auto). Ale aj tak je fajn nebyt zas uplne kazdu noc inde. Skor "vytazit" danu lokalitu - vsetko (vacsinu) zaujimaveho, mat bicykle/ebicykle a pod.

autor
15. júl 2026
@yellowunicorn

Ešte nikdy som nikde nevidela podmienky min. 2 noci ( s výnimkou silvestra).
Keď chceš priplatiť, tak si ro rezervuj teda na 2 noci a odíď po jednej.

@yellowunicorn tak zase az tolko priplatit ochorna nie som 😁

anonym_aeb51b
15. júl 2026

Dámy, keď ste sa ešte s niečím takým nestretli, neznamená to, že to neexistuje. Mnohí sa, najmä v sezóne, ale nielen, s tým stretli. Doma aj v zahraničí.

yellowunicorn
15. júl 2026
@anonym_aeb51b

Dámy, keď ste sa ešte s niečím takým nestretli, neznamená to, že to neexistuje. Mnohí sa, najmä v sezóne, ale nielen, s tým stretli. Doma aj v zahraničí.

@anonym_aeb51b píše niekto že to neexistuje? To, že s tým väčšina nemá problém, znamená akurát to, že autorka buď hľadá veľmi špecifický typ ubytovania alebo nevie vyhľadávať....

autor
15. júl 2026
@madeincssr

@anonym_autor ak mate auto, tak sa to da naplanovat tak, ze kde vam daju len na 2 noci, tam si urobit hviezdicovo vylety po okoli. Ono ked navstivite nejake muzeum, galeriu, jaskynu, kupalisko, termal..., tak na to potrebujete skor viac casu, ako kazdodenne ubytovavanie a odubytovavanie sa, plus presun na ine miesto... Aby to zas nebolo uponahlane. Vecery a rana byvaju super a tiez si ich treba uzit v klude. Ano, toto prave umoznuje karavan (obytne auto). Ale aj tak je fajn nebyt zas uplne kazdu noc inde. Skor "vytazit" danu lokalitu - vsetko (vacsinu) zaujimaveho, mat bicykle/ebicykle a pod.

@madeincssr akoze ano, ale za jedno by som tak minula kopec benzinu a za druhe by sme stravili dost vela casu v aute. cestovat z ubytovania vzdy niekam. a ako som pisala, mam pocit ze na sr je malo lokalit kam sa da takto vybehnut na viac miest. hlavne s dietatom. je to ine ak clovek po ceste navstivi 2-3 miesta a potom niekde prespi. ako ked kazdy den vyraza na hodinovu cestu niekam a potom sa zase vracia spat.

rachel36a
15. júl 2026

Normálne tak chodime...prespím jedni noc a ideme dalej

cyberk
15. júl 2026

Vsak ak chces konkretny hotel, ktory ponuka len od 2 noci, tak si zaplat za 2 a bud len jednu 😅 nikto sa nenahneva, ak odidete skor, ak nemas problem zaplatit za 2

autor
15. júl 2026
@yellowunicorn

@anonym_aeb51b píše niekto že to neexistuje? To, že s tým väčšina nemá problém, znamená akurát to, že autorka buď hľadá veľmi špecifický typ ubytovania alebo nevie vyhľadávať....

@yellowunicorn skusala som minuly rok planovat vylet do okolia muranskej planiny. bolo to asi 2-3 tyzdne predtym, ako sme tam planovali ist. a bud bolo plno, alebo mali obmedzenie na 2 noci a viac.
nikdy neplanujem leto mesiace vopred, lebo tak skoro netusim kto ako bude mat dovolenku. s kym kedy bude dieta.
a tak ma to cele znechutilo, ze odvtedy som ine smery a destinacie nepozerala. tento rok zase nejdeme na dovolenku niekam konkretne na tyzden, dva. takze zase skusim popozerat nejake destinacie a ubytovania na jednu noc.

sissy27
15. júl 2026

@anonym_autor bežne využívame hotel na jednu noc, či už služobne alebo súkromne. Ale áno, niektoré ubytovania majú aj podmienku min 2-3 nocí, väčšinou v top sezóne alebo potom nejaké veľké vily atď. Každopádne určite to nie je jediná možnosť široko-ďaleko, tak buď akceptuj podmienky, alebo nájdi niečo iné.

autor
15. júl 2026
@cyberk

Vsak ak chces konkretny hotel, ktory ponuka len od 2 noci, tak si zaplat za 2 a bud len jednu 😅 nikto sa nenahneva, ak odidete skor, ak nemas problem zaplatit za 2

@cyberk urcite nepatrim k ludom, ktori si mozu dovolit dat 100 a viac € za jednu noc a potom to nechat prepadnut. myslela som priplatok za to upratovanie. ja neviem, 10-20€...

anonym_dd8d38
15. júl 2026

Áno existuje to, menšie ubytovania majú dosť často podmienku min. 2 noci.
Tiež ubytovavam, takú podmienku nemám, zato mam príplatok za 1 noc vo výške 50%.
Mnohy si myslia, že sa ubytuju za 10e a keď im v zime napíšem, že 1 noc stojí 90e pre 1-4 osoby, tak už viac nenapíšu.
Alebo chce ubytovanie 1 osoba na 1 noc, za mňa úplne najhoršia kombinácia... Lebo to vyjde v zime 90e na osobu a noc, ak sa ubytuju už napr 2 osoby na 2 noci tak to vyjde na 30e osoba noc, ak sú tie osoby 3 tak cena vyjde na 20e osoba noc.
Je to diskriminačné? Možno áno možno nie, upratať sa musí ci tam je niekto jednu noc alebo viac noci. Ci je jedna osoba alebo 1 rodina. Neupratuje sa pol izby.

anonym_eb4a2c
15. júl 2026

Skus bnb.

tilly
15. júl 2026

Bežne sme chodili na jednu noc. Aj po slovensku, keď sme chodili na preteky. Aj v zahraničí chodíme, keď potrebujeme po ceste prespať. Booking ti to vyfiltruje

anonym_dd8d38
15. júl 2026

Skus ak nemáš karavan, riešiť ubytovanie v stane. Prídeš rozložís, ráno zlozis a ideš ďalej.

anonym_dd8d38
15. júl 2026
@tilly

Bežne sme chodili na jednu noc. Aj po slovensku, keď sme chodili na preteky. Aj v zahraničí chodíme, keď potrebujeme po ceste prespať. Booking ti to vyfiltruje

@tilly ale akceptovala si cenu ubytovania na jednu noc a iste to nebolo lacné, za pár eur a iste to boli hlavne väčšie hoteli.

tilly
15. júl 2026
@anonym_dd8d38

@tilly ale akceptovala si cenu ubytovania na jednu noc a iste to nebolo lacné, za pár eur a iste to boli hlavne väčšie hoteli.

@anonym_dd8d38 normálne som si dala booking.com a tam vybrala. Jasne, akceptovala som cenu, akú ponúkli. Chodili sme tak po slovensku a Čechách. Aj moji rodičia, keď chodili pozerať na preteky. A keď chodíme v zime do španielska, tak vždy spíme niekde vo Francúzsku cestou tam a v Nemecku alebo Taliansku cestou späť. Alebo keď si dávame výlety, keď nejdeme z nejakého dôvodu karavanom, tak objednávam cez booking dopredu alebo aj tak, že hodinu pred príchodom. Úplne bežne a pomerne často.
Ceny normálne a neboli to len veľké hotely. Podľa toho, čo to ponúklo.

anonym_6ba7c6
15. júl 2026

uplne bezne chodim na 1 noc ale nebookujem cez booking ale oficialne stranky ubytovania. A nikdy som sa nestretla s tym, ze jedna noc by sa nedala

tilly
15. júl 2026

Teraz som dala booking, jednu noc zo soboty na nedeľu, rajecké Teplice. Od 68 eur mi to dalo ponuku, čo je úplne normálna cena na jednu noc pre dvoch.

anonym_600dbf
15. júl 2026

@anonym_autor na bookingu som sa v zivote nestretla s tym, ze by tam bolo uvedene minimalne dve noci.

tilly
15. júl 2026
@anonym_6ba7c6

uplne bezne chodim na 1 noc ale nebookujem cez booking ale oficialne stranky ubytovania. A nikdy som sa nestretla s tym, ze jedna noc by sa nedala

@anonym_6ba7c6 aj tak sa dá, cez ich stránky, len cez booking je to jednoduchsie a väčší výber.

tilly
15. júl 2026
@anonym_600dbf

@anonym_autor na bookingu som sa v zivote nestretla s tym, ze by tam bolo uvedene minimalne dve noci.

@anonym_600dbf ale áno, je veľa takých ubytovaní, len ty to nevidíš, lebo, keď tam zadáš jednu noc, tak ti to ubytko skrátka neponúkne, čiže ho nevidíš. Ja som mala pri svojom minimálne 4 noci mimo sezóny a 7 počas sezóny.

anonym_600dbf
15. júl 2026
@tilly

@anonym_600dbf ale áno, je veľa takých ubytovaní, len ty to nevidíš, lebo, keď tam zadáš jednu noc, tak ti to ubytko skrátka neponúkne, čiže ho nevidíš. Ja som mala pri svojom minimálne 4 noci mimo sezóny a 7 počas sezóny.

@tilly no ved pisem, v zivote som sa s tym nestretla, lebo v ponuke je milion dalsich, ktore to umoznuju. Mozem okaslat penziony, ktore nedovolia jednu noc, ich smola

patrike
15. júl 2026

Bezne v Rakusku najdem nieco na jednu noc po ceste dalej do Talianska, rovnaka cena, ziadny problem.

tilly
15. júl 2026
@anonym_600dbf

@tilly no ved pisem, v zivote som sa s tym nestretla, lebo v ponuke je milion dalsich, ktore to umoznuju. Mozem okaslat penziony, ktore nedovolia jednu noc, ich smola

@anonym_600dbf áno, presne tak. Je veľký výber.

darmasiswa
15. júl 2026

@anonym_autor Obe strany maju pravdu. Host chce flexibilitu a prespat len tam, kde mu to na trase vyhovuje. Na druhej strane, pri malych ubytovaniach su naklady na kazdu vymenu hosta pomerne vysoke – najma upratanie, pranie, doplnenie zasob, komunikacia a casto aj zaplatenie upratovacej sluzby, dalej administrativne, uctovne a ine naklady. Preto sa mnohi snazia tieto naklady rozlozit aspon na 2 noci, pripadne umoznia aj 1 noc, ale za vyssiu cenu. Mnohi hostia si ani neuvedomuju, kolko prace a nakladov je za jednym odubytovanim. Ak chcete prespat len jednu noc, treba hladat ubytovania, ktore to umoznuju, pripadne hotely a penziony obvolat priamo. Takych moznosti je stale dost. A ked nie, ostava akceptovat vyssiu cenu za jednu noc alebo zaplatit minimalny pobyt na dve noci

anonym_6ba7c6
15. júl 2026
@tilly

@anonym_6ba7c6 aj tak sa dá, cez ich stránky, len cez booking je to jednoduchsie a väčší výber.

@tilly ja uz mam par hotelovych sieti ktorym som verna po celom svete a vdaka tomu, ze bookujem cez ich stranky, okrem clenstva a nizsich cien za ubytovanie mam aj ine vyhody napriklad skorsi checkin, late chceckout, zadarmo zmena terminu ktore najcastejsie vyuzivam priamo v cene bez priplatku navyse. A financne sa to viac oplati ako cez tretie strany minimalne s mojim clenstvom.

Strana
z2