Ako často hygienicky upratujete pri malých deťoch?
Ako často myslím tak hygienicky upratujete- poutierate nábytok, podlahu, kúpeľnú a wc. Ako často toto stíhate robiť pri deťoch do 3 rokov. Ja neviem či niečo robím zle ale mame teda 4 mesačne dieťa a stíham to len urobiť cez víkend keď je muž s dieťaťom cez týždeň vôbec má to nie je čas a tým pádom to neviem ani udržiavať a už v stredu som taká z toho že aj by som mala upratat ale nie je kedy.. robím niečo zle?
co presne nestihas pri 4mesacnom dietati? Ved este nelezie, nechodi, nedrobi, 1x tyzdenne mi pride celkom ok. Ved pockaj ked vsade bude liezt, vsetko z podlahy jest, tam uz 1x tyzdenne stacit nebude... ale teraz urcite staci
@katkaseiner bola som naučená upratovať aj 3x do týždňa, aj podlahy častejšie. Cez deň stihnem len take bežne veci ako naložiť vyložiť umývačku, pracku take existenčne nutne.
Dieťa mi nespí v postieľke len v kočíku takze som s ňou stále von a ked sa doma hráme že je pod hrazdickou napríklad tak nemám ani energiu upratovať ale radšej si spravím jedlo. No vedela by som sa viac starat o byt asi keby mi spi v postieľke a preto som z toho taká no:/
muž poobede nechodí domov z práce? žeby si vtedy povysavala a pozmýjala ked dieťa spí naša chodila spať okolo 19.00 az 19.30 a ja som vtedy riadila ak som cez deň nestihla... je to byt takže to nie je také hrozné
@katkaseiner bola som naučená upratovať aj 3x do týždňa, aj podlahy častejšie. Cez deň stihnem len take bežne veci ako naložiť vyložiť umývačku, pracku take existenčne nutne.
Dieťa mi nespí v postieľke len v kočíku takze som s ňou stále von a ked sa doma hráme že je pod hrazdickou napríklad tak nemám ani energiu upratovať ale radšej si spravím jedlo. No vedela by som sa viac starat o byt asi keby mi spi v postieľke a preto som z toho taká no:/
@anonym_autor toto vyznie ze som strasna smudla. Raz ta takata premotivovanost prejde. Ani pre dieta nebude dobre ak bude vsetko tip top... A to ti nehovorim ako niekto kto nema rad poriadok, proste som sa naucila mat rada samu seba a zit v mojom dome
@anonym_autor 3x do týždňa upratovať po dvoch dospelých ľuďoch a niekedy častejšie? To je prehnané. Stačí raz za týždeň plus keď treba.
ako pise kocka vyssie, nerozumiem doslovne, aky bordel tam mate, kedze si doma len ty a 4 mesacne dieta, pokial si po sebe vsetko spraces, vecer zapnes robota na vysavanie, kym vysava spraces kuchynu a pred spanim zotries pocas umyvania zubov umyvadla a nastriekas wecko, pri rannej sprche sprchu na konci, tak mas uplne v pohode cisto a ten vikend staci hlbkovo ked ma muz maleho alebo to proste spravte spolu, muzovi tiez ruky neodpadnu.. Neviem system si najdi nejaky...
3 x týždenne zmyvat podlahu pri dvoch dospelych, prepáč ale to už je choroba z čistoty, dieťa má 4 mesiace načo umývať každý druhý deň podlahu nechápem??? Veď dieťa spí vtedy upracem, nechápem čo nestíhaš pri mini dieťati, keď začne loziť všade a stavať sa tak sa zložíš či čo? Som mala malé dieťa stíhala som chodiť 4 hodiny denne kocikovat, variť, upratovať, prať a všetko ostatné, veď nemáš nič na robote len to dieťa a popri dačo spraviť
@anonym_autor Ja som sa uz davno vykaslala na akekolvek tip-top poriadky...netrvrdim, ze mam doma humus, ale ani neratam kolkokrat tyzdenne som povysavala a poutierala prach, ako som to robila v minulosti. Upratujeme spolu s manzelom raz tyzdenne vsetko komplet (take velke upratovanie) a ostatne podla potreby a obcas sa aj na to vyprdneme...konicky, vylety, spolocne straveny cas a pohoda je pre mna dolezitejsia, ako ligotajuci sa byt.
3x dotyzdna bez dietata? Akoze kazdy druhy-treti den kupelna, prach, podlahy? To je asi diagnoza, prepac :(( u nas hlbkovo 1x do tyzdna, zvysok sa udrziava. Akurat vysavam kazdy den lebo mam psa, kym sme ho nemali tak nie
jeden den umy umyvadlo, druhy vanu , tretí záchod, jeden den jednu miestnost prach druhy dalšiu
máš nejako zložito nábytok alebo ? vela poličiek ?
na podlahy kup roboticky vysavač so zmyvaním kým si von povysava atd ..
3x dotyzdna bez dietata? Akoze kazdy druhy-treti den kupelna, prach, podlahy? To je asi diagnoza, prepac :(( u nas hlbkovo 1x do tyzdna, zvysok sa udrziava. Akurat vysavam kazdy den lebo mam psa, kym sme ho nemali tak nie
@bg92 nemusí byt dg , ja napr v kupelni umyvam každy den - však nastriekaš pripravok ,r pretreš hubkou - chvilka
neznášam špinave umyvadlo
Kup si robota na umývanie
@bg92 nemusí byt dg , ja napr v kupelni umyvam každy den - však nastriekaš pripravok ,r pretreš hubkou - chvilka
neznášam špinave umyvadlo
Upratovanie = čistenie s čistiacimi prostriedkami max 1x týždenne. Umývanie dlažby menej, lebo to by museli byť všetci preč z bytu a ja sama doma, a to sa nestava často.
Bezne Upratovanie tipu prádlo, riad, hračky, iny bordel priebežne....
Mam 1 dieťa do 3 rokov.
@anonym_autor cez víkend, denne iba riešim prevádzkový neporiadok, vysávanie rieši robot, umývanie tiež. Ešte vaňu umyjem, keď umyjem ritku. Inak také veľké upratovanie len cez víkend. 1 dieťa, 15mesiacov.
@anonym_autor 3x do týždňa načo? 1x do týždňa stačí.
S 1 dieťaťom to bola pohodka, stíhla som upratovať, navariť, aj voľný čas mať, čiže áno, nič v zlom, ale niečo nerobis dobre....aj keď čakám teraz smršť od mamičiek že čo machrujem 😅
Ver mi, jedno dieťa je pohodka, pri dvoch je to oveľa väčší zahul. O to viac že 4 m dieťa je ešte malinke, nechodí, nepremiestnuje sa, nevylieza, nepapuluje 😁
Áno mám rada veľmi poriadok takze som tak aj upratovala. Len teraz pri dieťati mi ten poriadok proste chyba že už nemám čas na to. Všetko musím teda stihnúť do 18:00 nakoľko dieťa dlho zaspáva a už v spálni s ňou ostávam takze nemôžem tieto veci robiť potom čo zaspí. Cez deň sa jej chcem hlavne venovať. Robota nemáme, v našom byte by bol zbytočný nakoľko mame menší byt a iba by mal všade prekážky. Ale ďakujem za odpovede, budem sa musieť naučiť tie s tam že sa bude upratovať len 1x do týždňa 😂
@anonym_autor 3x do týždňa načo? 1x do týždňa stačí.
S 1 dieťaťom to bola pohodka, stíhla som upratovať, navariť, aj voľný čas mať, čiže áno, nič v zlom, ale niečo nerobis dobre....aj keď čakám teraz smršť od mamičiek že čo machrujem 😅
Ver mi, jedno dieťa je pohodka, pri dvoch je to oveľa väčší zahul. O to viac že 4 m dieťa je ešte malinke, nechodí, nepremiestnuje sa, nevylieza, nepapuluje 😁
@anonym_e8f5b2 áno ja chápem že sa to popri deťoch dá. Len keď si 6 hodín miko domu v kočíku 😂 tak ti toho veľa času nezostane na upratovanie
Manzela nemas, sama si s dietatom? Ak chces tak velmi upratovat. Ak tolko dvaja dospeli ludia "naspinite" tak musi byt muz stale doma. Ak muz doma nie je, nerozumiem co chces tolko umyvat 😁
A to hovorim akoze mam rada poriadok.
@anonym_e8f5b2 áno ja chápem že sa to popri deťoch dá. Len keď si 6 hodín miko domu v kočíku 😂 tak ti toho veľa času nezostane na upratovanie
@anonym_autor a čo také musíš upratovať, keď si 6 hodín denne mimo domu, muž predpokladám ešte viac?
V pohode 1x do tyzdna
Co budes robit Pri 1.5rocnom?
1x tyzdenne uplne staci povysavat umyt kupele utret prach. Kuchyna sa bezne upratuje popri vareni.
3X do tyzdna podlahy pri 2 ludoch? Sa nevyzuvate?
Si cely den mimo , nemozes mat spinu.
A ze dlho uspavas vecer to uz je na tebe.
Áno mám rada veľmi poriadok takze som tak aj upratovala. Len teraz pri dieťati mi ten poriadok proste chyba že už nemám čas na to. Všetko musím teda stihnúť do 18:00 nakoľko dieťa dlho zaspáva a už v spálni s ňou ostávam takze nemôžem tieto veci robiť potom čo zaspí. Cez deň sa jej chcem hlavne venovať. Robota nemáme, v našom byte by bol zbytočný nakoľko mame menší byt a iba by mal všade prekážky. Ale ďakujem za odpovede, budem sa musieť naučiť tie s tam že sa bude upratovať len 1x do týždňa 😂
@anonym_autor 😂 možno ta to časom prejde, daj tomu šancu ..
@anonym_autor tak treba si určiť priority....bud budem 6 hodín mimo domu, alebo budem mať upratané 🤷🏻♂️
@anonym_autor tak treba si určiť priority....bud budem 6 hodín mimo domu, alebo budem mať upratané 🤷🏻♂️
@anonym_e8f5b2 asi di nepochopila prečo som mimo domu- diera mi nechce spat v postieľke len v kočíku von takze musím byt preto mimo domu všetky jej spanky. Takue nemám na vyber že keď chcem upratat hak mám ostať soma..
@anonym_e8f5b2 asi di nepochopila prečo som mimo domu- diera mi nechce spat v postieľke len v kočíku von takze musím byt preto mimo domu všetky jej spanky. Takue nemám na vyber že keď chcem upratat hak mám ostať soma..
@anonym_autor ja som to pochopila a práve preto píšem že je to prioritách. To znamená že nebudeš mať upratané.
Ale hlavne....a to nemyslím zle, ale keď ti môžem poradiť nauč dieťa spat v postielke. Lebo si sa stala otrokom dieťaťa (obrazne povedané). Ako 6 hodín denne kočikovat dieťa aby spalo je masaker.
Tak popravde, bola som s dietatom doma, rano som spratala existencne veci = pracka, riady umyt (este som nemala umyvacku, az o rok som kupila ked dcera zacala behat lietat:D), pospratala, zapla som roboticky vysavac a isli sme von... potom rychlo navarit ak som varila, prikrmy uz okolo 5mes sa mi zda, nakrmit malu, spat isla pekne krasne do postele, nebudem zjednavat o tom :D a ja som vtedy urobila veci, ako kupelna, wc, hygiena alebo podlahy.. vela veci sme sa naucili robit hned, aby sa nezbierali, a nebolo treba drhnut nieco intenzivne. Potom von, kupat, spat.. a zase som mala cas napr ozehlit, knihu citat, do prace veci dokoncit, poposielat.. Ak bolo treba len take ze podlahu umyt, chytila som mop a umyla hocikedy, aj ked napr lezala v ohradke, hrazdicke, posteli.. aj neskor ked bola vacsia, Ale zase mali sme mensi byt, tazke v podsate raz dva to bolo vsetko
TIeto fora a ardy treba citat asi skor ako sa deti narodia, lebo vela zlozvykov sa zle oduca.. spat iba niekde, pri niecom, je velmi vycerpavajuce. NEMUSIS, mozete sa zacat ucit spat doma...
Nečítam komentáre , ale nechápem ani ja . Veď pre mňa najkrajšie obdobie čo sa týka domácnosti bolo keď bola mala bábätko . Pamätám si dodnes , že keď bola ešte také mini bábätko že ja by som jej ani prať oblečenie nemusela , také bolo všetko čistucke babatkovsko vonavucke , pokiaľ sa náhodou nestala nejaká nehoda s mliekom alebo 💩. Veď také male bábätko väčšinu dna prespí , samozrejme chápem , že nie všetky , ale moja teda kým spala aj tri hodiny v kuse som upratovala varila , na ďalšie spanie som sa išla poprechádzať s ňou v kočíku do obchodov , nakúpiť v klude , pozrieť film . Niekedy som sa až nudila 😸
Vysávanie každý deň minimálne kuchyňa s obyvačkou. Umývam zem raz týždenne. Kúpeľňu plus wc raz týždenne. Prach keď vidím, že je treba. Muž chodí kedy z práce? Je zbytočné toto celé robiť 3x týždenne. Dom nemáme veľký, takže povysávať ho celý zaberie tak 20 minút, nič čo sa popri dieťati zvládnuť nedá. Pri takto malom som dala dieťa na podložku/ do hojdadla a umývala kúpeľňu pri ňom. Ale keby som 6 hodín kočíkovala dieťa tak sa tiež cítim ako nič nestíham. Ja som mala tiež dieťa ktoré spalo dobre v kočíku ale odmietala som byť úplny otrok a kočíkovať hodiny denne. Keď sa mi dalo tak som dnu uspala v predsieni a nechala ho tak spať, postupne som ho učila na postel. Teraz by spal len v aute, tak snáď nebudem každý deň krúžiť 2 hodiny po okolí iba aby spal. 6h vonku kočíkovať je naozaj dlhodobo neudržatelné či pre to, ako nestíhaš v domácnosti alebo kvôli počasiu.
@anonym_autor tak načo upratuješ ak si 6 hodín mimo domu ?
@anonym_autor vieš čo, ja Ti rozumiem. Mne tiež spal len v kočíku a len v pohybe, ja som denne robila 30tisic krokov ako nič. A ťažko niekomu toto vysvetliť, kto to nezažil. Ale ono to utne, časom sa Ti bude dať trebárs kočík odparkovat doma, len bábätko uspis. Môj má 15mesiacov a stále ešte obedny spanok spí v kočíku - ale už je to teda len jeden spánok 😀 A ja si vtedy s ním aspoň zabeham. Ono musíš asi zľaviť z nárokov, ktoré si na seba mala pred bábätkom, lebo vieš t- keď Ti malá začne labzovat po byte, bude to horšie, to v jednom rohu upraces a v ďalších 4 urobí binec. Alebo bude ako môj a bude chcieť byť nonstop na rukách - všetko teda robíme spolu. Ja viem, že je to otrava, ale musíš nájsť nové stratégie a postupy a niektoré veci jednoducho nechať tak.
Ja sa stotoznujem s komentarom od michaela. Mne napriklad dcera v tomto veku spavala 4-5 spankov a kazdy po 30 minut a ked som chcela aby spala viac, musrla byt v nosici a s tym sa neda upratovat aby dietatu nelietala vkuse hlava a cupnut si k pracke, susicke, umyvacke, aj chrbat z toho boli. Ja som mala tiez vyssie naroky na upratovanie ale zlavila som z toho. Naj obdobie leto a teplo, ked sme boli von a dnu sa nestihol urobit bordel.
Teraz som tehotna na rizikovom a mam vyse 2 rocnu, ktora vsetko roztahuje po byte. Co myslis, ako to u nas vyzera? 😂 tie reci ako male babatka len spia, ano, idealne pol dna a v postielke a negrcaju a nemaju 💩 pretecene na bodyckach…skoda ze to nebol nas pripad. Cize ja som nosila malu len v nosici a tocila pracku. Za 30 minut spanku nebolo kedy upratovat a casom som prisla na to, ze najdolezitejsia je moja psychicka pohoda a oddych. 😊
Teraz pustim robota, náozim umyvacku, pracku, susicku a oddychujem. Jedlo objednam. Maj sa rada a uzi si detstvo tvojho dietata, aby ti v spomienkach neostal vyluxovany byt a stres ale dieta.

co presne nestihas pri 4mesacnom dietati? Ved este nelezie, nechodi, nedrobi, 1x tyzdenne mi pride celkom ok. Ved pockaj ked vsade bude liezt, vsetko z podlahy jest, tam uz 1x tyzdenne stacit nebude... ale teraz urcite staci