Ako účinne odstrániť pleseň z fľaše?
Ahojte, dcéra bola na prázdninách u starých rodičov a dávali jej do fľaše asi džús. Zostala tam pleseň, čistila som to kefiu na fľaše aj cez noc nechala zamočené s octom a sodou, ale nepodarilo sa mi to vyčistiť. Nemáte nejaký trik? Aj do umývačky som ju dala. Nebola tá flaša najlacnejšia a je pomerne nová. Dá sa to zachrániť, alebo vyhodiť ?
Vyhodiť. Je to len fľaša
@anonym_autor samozrejme že vyhodiť. Či čakáš, že ti tu niekto napíše vyčistiť savom a používať ďalej? Je to len fľaša
@anonym_autor samozrejme že vyhodiť. Či čakáš, že ti tu niekto napíše vyčistiť savom a používať ďalej? Je to len fľaša
@anonym_78eadc ano presne tak savom, vymyt dat do mycky a ide sa dalej
S nerezovou alebo sklenenou takyto problem nemas. Inak aj napoje lepsie chutia.
S nerezovou alebo sklenenou takyto problem nemas. Inak aj napoje lepsie chutia.
@anonym_fee5e4 tato sa tvári ako sklenená 🤣
@anonym_fee5e4 tato sa tvári ako sklenená 🤣
@anonym_97bf86 je to taky ten tvrdy plast?
to je plastova flaša? plast sa nikdy neda dezinfikovať, plast má pory a tam to bude držať. Takže cca za 2 € kupujem v pepcu sklenenu flašu, mam na nu obal aby sa nerozbila. Moj syn ju ešte nikdy nerozbil, to sa neboj, len raz v tabore mu učiteľka rozbila. Nič sa nedeje, za 2€ kupiš novu
Detské fľaše som čistila s ryžou - voda + ryza a triasť 🙂
za 4€ -asi stupli ceny 🙂
https://pepco.sk/products/sklenena-flasa-so-sil...
Určite to ide nejak vyčistiť, ale ja by som ju vyhodila. Fľašku kúpiš za pár centov. Tiež mám s dcérou plastovú s menom, o tie sa starám tak, aby v nich nebola pliesen.
perkarbonat sodny
@anonym_autor koniec, vyhodit... nabuduce nechat vysusit ci vytriet do sucha
@anonym_autor ja by som dala ocot na noc nech zaucinkuje potom umyt jarov a vyplachnit horucou vodou
Riedene savo a potom do umyvačky.bude ako nová.
@janinah plast má spóry, to jej bude potom šmakovať z riadeného sava
Určite to ide nejak vyčistiť, ale ja by som ju vyhodila. Fľašku kúpiš za pár centov. Tiež mám s dcérou plastovú s menom, o tie sa starám tak, aby v nich nebola pliesen.
@eeffka nie, tie 2 čierne bodky na spodku
@anonym_3611fa hej, tritan, ale dcéra ma len 4 roky a sklenenú sa jej veru ešte bojím dať, často krát jej spadne na zem/stôl
@anonym_58447d no mňa to štve, lebo ozaj nedávno kúpená, ja tie fľaše drhnem kefou, davam len čistú vodu, viem je to je len flaša, a ľahko sa kúpi nová .. musím pozrieť, kde majú výhodne tieto tritanove, lebo bežne dáme 10-15€ za fľašku
@anonym_3611fa hej, tritan, ale dcéra ma len 4 roky a sklenenú sa jej veru ešte bojím dať, často krát jej spadne na zem/stôl
@anonym_58447d no mňa to štve, lebo ozaj nedávno kúpená, ja tie fľaše drhnem kefou, davam len čistú vodu, viem je to je len flaša, a ľahko sa kúpi nová .. musím pozrieť, kde majú výhodne tieto tritanove, lebo bežne dáme 10-15€ za fľašku
@anonym_autor tak potom ako som pisala obyc savo,a mycka
Plesen sa nezlikviduje nijak inak iba Savom proti plesni. Ak to nalejes do plastu, ten nasiakne tou skodlivou chemikaliou a pekne tym budes krmit dieta. Kupuj male mineralky a flasku po 2 tyzdnoch pouzivania vyhodis. Plesen necisti ani metódami čo ti tu ženy radia, sú to úplne blbosti.
Je to len fľaša, dieťa má 4 roky, tých fliaš ešte zopár kým vyrastie nakúpiš
Nenacvicuj nič zo žiadnou chémiou, nestojí to za poškodenie zdravia
@anonym_autor kefka ak nie je jemná je masaker... poškodí fľašu... túto už vyhoď ak nechceš skús skombinovať jedlú sódu s bielym octom – vznikne šumivá reakcia a uvoľnia sa usadeniny v pomere 1 polievková lyžica octu a 1-2 čajové lyžičky sódy na pol litra teplej nie vriacej vody a nechaj postáť dlhšie hoci aj cez noc. Potom len vypláchnuť.
@anonym_78eadc uz som to robila a aj pijem aj žijem😉
@janinah to mi je jasné, že ti chutí 😀
@anonym_autor
Ide super tou kávovou, čo sa čistí wc! Nebudem radšej menovať DSS, v ktorom to tak čistili 🫣...
Výhod to, kašli na peniaze. Vieš koľko som už fliaš vyhodila? Raz tam dáš džús, čaj alebo inú sladkú vodu a je to v háji. Preto kupujem tie lacnejšie z DM a vybavené. Do tých drahších ide zásadne len čistá voda alebo čaj - v prípade choroby a hneď to očistíme.
Pleseň nedáš dole, stále to bude cítiť a hlavne v umelej fľaši.
@anonym_autor kvôli zdraviu svojho dieťaťa by som fľašu vyhodila a kúpila novú.

Jemine matka vyhoď to prosím 🙏