icon

Ako účinne odstrániť pleseň z fľaše?

16. aug 2026

Ahojte, dcéra bola na prázdninách u starých rodičov a dávali jej do fľaše asi džús. Zostala tam pleseň, čistila som to kefiu na fľaše aj cez noc nechala zamočené s octom a sodou, ale nepodarilo sa mi to vyčistiť. Nemáte nejaký trik? Aj do umývačky som ju dala. Nebola tá flaša najlacnejšia a je pomerne nová. Dá sa to zachrániť, alebo vyhodiť ?

Ako účinne odstrániť pleseň z fľaše?
Strana
z2
stellarstar
16. aug 2026

Jemine matka vyhoď to prosím 🙏

anonym_97bf86
16. aug 2026

Vyhodiť. Je to len fľaša

niekto2hy
16. aug 2026

Kupit nerezovu,obcas maju v Kauflande za 2€.

anonym_78eadc
16. aug 2026

@anonym_autor samozrejme že vyhodiť. Či čakáš, že ti tu niekto napíše vyčistiť savom a používať ďalej? Je to len fľaša

eeffka
16. aug 2026
@anonym_78eadc

@anonym_autor samozrejme že vyhodiť. Či čakáš, že ti tu niekto napíše vyčistiť savom a používať ďalej? Je to len fľaša

@anonym_78eadc ano presne tak savom, vymyt dat do mycky a ide sa dalej

eeffka
16. aug 2026

No moment 🤣to na bokoch je pliesen? Ja ze vzor, toto by som uz vyhodila

anonym_fee5e4
16. aug 2026

S nerezovou alebo sklenenou takyto problem nemas. Inak aj napoje lepsie chutia.

anonym_97bf86
16. aug 2026
@anonym_fee5e4

S nerezovou alebo sklenenou takyto problem nemas. Inak aj napoje lepsie chutia.

@anonym_fee5e4 tato sa tvári ako sklenená 🤣

anonym_fee5e4
16. aug 2026
@anonym_97bf86

@anonym_fee5e4 tato sa tvári ako sklenená 🤣

@anonym_97bf86 je to taky ten tvrdy plast?

janinah
16. aug 2026

Riedene savo a potom do umyvačky.bude ako nová.

petamich
16. aug 2026

V DM maju take kovove cistiace perly, prave na flasky, skusila by som s tym 🙂

anonym_3611fa
16. aug 2026

to je plastova flaša? plast sa nikdy neda dezinfikovať, plast má pory a tam to bude držať. Takže cca za 2 € kupujem v pepcu sklenenu flašu, mam na nu obal aby sa nerozbila. Moj syn ju ešte nikdy nerozbil, to sa neboj, len raz v tabore mu učiteľka rozbila. Nič sa nedeje, za 2€ kupiš novu

anonym_e8c864
16. aug 2026

Detské fľaše som čistila s ryžou - voda + ryza a triasť 🙂

anonym_3611fa
16. aug 2026
anonym_58447d
16. aug 2026

Určite to ide nejak vyčistiť, ale ja by som ju vyhodila. Fľašku kúpiš za pár centov. Tiež mám s dcérou plastovú s menom, o tie sa starám tak, aby v nich nebola pliesen.

anonym_a416da
16. aug 2026

perkarbonat sodny

anonym_1c8474
16. aug 2026

@anonym_autor koniec, vyhodit... nabuduce nechat vysusit ci vytriet do sucha

marca12
16. aug 2026

Perkarbonat sodny by to mohol vycistit.

ivka21
16. aug 2026

@anonym_autor ja by som dala ocot na noc nech zaucinkuje potom umyt jarov a vyplachnit horucou vodou

anonym_78eadc
16. aug 2026
@janinah

Riedene savo a potom do umyvačky.bude ako nová.

@janinah plast má spóry, to jej bude potom šmakovať z riadeného sava 🫩

autor
16. aug 2026
@anonym_58447d

Určite to ide nejak vyčistiť, ale ja by som ju vyhodila. Fľašku kúpiš za pár centov. Tiež mám s dcérou plastovú s menom, o tie sa starám tak, aby v nich nebola pliesen.

@eeffka nie, tie 2 čierne bodky na spodku
@anonym_3611fa hej, tritan, ale dcéra ma len 4 roky a sklenenú sa jej veru ešte bojím dať, často krát jej spadne na zem/stôl
@anonym_58447d no mňa to štve, lebo ozaj nedávno kúpená, ja tie fľaše drhnem kefou, davam len čistú vodu, viem je to je len flaša, a ľahko sa kúpi nová .. musím pozrieť, kde majú výhodne tieto tritanove, lebo bežne dáme 10-15€ za fľašku

eeffka
16. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_3611fa hej, tritan, ale dcéra ma len 4 roky a sklenenú sa jej veru ešte bojím dať, často krát jej spadne na zem/stôl
@anonym_58447d no mňa to štve, lebo ozaj nedávno kúpená, ja tie fľaše drhnem kefou, davam len čistú vodu, viem je to je len flaša, a ľahko sa kúpi nová .. musím pozrieť, kde majú výhodne tieto tritanove, lebo bežne dáme 10-15€ za fľašku

@anonym_autor tak potom ako som pisala obyc savo,a mycka

katkazatka
16. aug 2026

Plesen sa nezlikviduje nijak inak iba Savom proti plesni. Ak to nalejes do plastu, ten nasiakne tou skodlivou chemikaliou a pekne tym budes krmit dieta. Kupuj male mineralky a flasku po 2 tyzdnoch pouzivania vyhodis. Plesen necisti ani metódami čo ti tu ženy radia, sú to úplne blbosti.

anonym_97bf86
16. aug 2026

Je to len fľaša, dieťa má 4 roky, tých fliaš ešte zopár kým vyrastie nakúpiš
Nenacvicuj nič zo žiadnou chémiou, nestojí to za poškodenie zdravia

tom_i
16. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor kefka ak nie je jemná je masaker... poškodí fľašu... túto už vyhoď ak nechceš skús skombinovať jedlú sódu s bielym octom – vznikne šumivá reakcia a uvoľnia sa usadeniny v pomere 1 polievková lyžica octu a 1-2 čajové lyžičky sódy na pol litra teplej nie vriacej vody a nechaj postáť dlhšie hoci aj cez noc. Potom len vypláchnuť.

janinah
16. aug 2026
@anonym_78eadc

@janinah plast má spóry, to jej bude potom šmakovať z riadeného sava 🫩

@anonym_78eadc uz som to robila a aj pijem aj žijem😉

anonym_78eadc
16. aug 2026
@janinah

@anonym_78eadc uz som to robila a aj pijem aj žijem😉

@janinah to mi je jasné, že ti chutí 😀

dahliaa
16. aug 2026

Vyhodit a koupit novou. Z toho bych dětem pít nedávala.

svetlonos
16. aug 2026

@anonym_autor
Ide super tou kávovou, čo sa čistí wc! Nebudem radšej menovať DSS, v ktorom to tak čistili 🫣...
Výhod to, kašli na peniaze. Vieš koľko som už fliaš vyhodila? Raz tam dáš džús, čaj alebo inú sladkú vodu a je to v háji. Preto kupujem tie lacnejšie z DM a vybavené. Do tých drahších ide zásadne len čistá voda alebo čaj - v prípade choroby a hneď to očistíme.
Pleseň nedáš dole, stále to bude cítiť a hlavne v umelej fľaši.

margotka17
16. aug 2026

@anonym_autor kvôli zdraviu svojho dieťaťa by som fľašu vyhodila a kúpila novú.

Strana
z2