icon

Ako vyčistiť nerezovú fľašu od nečistoty?

annaannies
Dnes o 16:22

Ahojte
Kúpila som nerezovú flašu na pitie v dmke nebola najlacnejšia ale to je vedlajšie no a asi po mesici používanie je na nej takáto nečistota ktorú neviem ako dať dolu.
Máte niekto nejaké tipy???

anonym_72aa4b
•
Dnes o 16:33

@annaannies To si až po mesiaci vytiahla tú slamku z vrchnáku? Veď tam je pleseň!

Treba do vytrieť handrou namočenou v Save.

annaannies
autor
•
Dnes o 16:36
@anonym_72aa4b

@annaannies To si až po mesiaci vytiahla tú slamku z vrchnáku? Veď tam je pleseň!

Treba do vytrieť handrou namočenou v Save.

@anonym_72aa4b nie to určite nieje pleseň veď je čistená pravidelne asi fotka ukazuje zle len som tam dala čaj a nasledne potom 3 dni som to nečistila iba vypláchla lebo mala pila z inej flaše a usadila sa tam špina

chrobak7
•
Dnes o 16:39
@annaannies

@anonym_72aa4b nie to určite nieje pleseň veď je čistená pravidelne asi fotka ukazuje zle len som tam dala čaj a nasledne potom 3 dni som to nečistila iba vypláchla lebo mala pila z inej flaše a usadila sa tam špina

@annaannies Tak namočiť do Sava a zubnou kefkou tie záhyby dobre vydrhnúť. Potom aspoň 1x umyť v umývačke riadu.

veselo_neveselo
•
Dnes o 16:39

To je plesnive. Poriadne vydezinfikovat, ja by som uz kupila nahradnu slamku.
Umyvat to treba po kazdom pouziti, a aj vrchnak nechat vysusit predtym, nez flasu zavries.

thereisabear
•
Dnes o 16:40

Pleseň, vyhodiť, kúpiť novú a každý deň umyť, rozobrať a nechať vyschnúť.

anonym_0e0381
•
Dnes o 16:40
@annaannies

@annaannies Nie, VOBEC to nie je plesen😄

annaannies
autor
•
Dnes o 16:47
@anonym_0e0381

@annaannies Nie, VOBEC to nie je plesen😄

@anonym_0e0381 nepýtala som si výsmech ale radu

anonym_e694e7
•
Dnes o 17:13

Igitt ved to je pleseň 🙈 celé vyhodiť a kúpiť novú a starať sa o ňu poriadne. Toto by som dieťaťu po vyčistený so savom do ust nedala

zirafienka
•
Dnes o 17:31
@annaannies

@anonym_0e0381 nepýtala som si výsmech ale radu

@annaannies Nič si z výsmechu nerob. Teraz možno ja dostanem výsmech. Ja som mala nerezovú termosku, v ktorej som si nosila kávu na turistiku. Termoska zašla od kávy. Pýtala som sa na rôznych stránkach, niekde mi odporučili vriacu vodu, ryžu a hŕkať a hŕkať... Figa platná. Jediná rada, ktorá zabrala, čo mi doporučili, kúpiť v DM tabletky na čistenie zubnej protézy. Dala som do fľaše, opatrne zaliala vriacou vodou a nechala pôsobiť. Po vypláchnutí som sa vo fľaši videla ako v zrkadle. Vyskúšaj, stojí to za to. Ale Savo (chémiu) to by som neriskovala.

ljmmm
•
Dnes o 17:33

kvoli tomuto nikdy nekupujem flase so slamkou. Nechapem co to je debilny neprakticky vymysel. A keby si toskusila vyvarit a vydrhnut kefkou? ja by som to vyhodila, ved to je nonsens venovat tolko casu preboha nejakej flasi

annaannies
autor
•
Dnes o 17:47
@zirafienka

@annaannies Nič si z výsmechu nerob. Teraz možno ja dostanem výsmech. Ja som mala nerezovú termosku, v ktorej som si nosila kávu na turistiku. Termoska zašla od kávy. Pýtala som sa na rôznych stránkach, niekde mi odporučili vriacu vodu, ryžu a hŕkať a hŕkať... Figa platná. Jediná rada, ktorá zabrala, čo mi doporučili, kúpiť v DM tabletky na čistenie zubnej protézy. Dala som do fľaše, opatrne zaliala vriacou vodou a nechala pôsobiť. Po vypláchnutí som sa vo fľaši videla ako v zrkadle. Vyskúšaj, stojí to za to. Ale Savo (chémiu) to by som neriskovala.

@zirafienka ďakujem pekne za normálnu radu.Vyskúšam🙂

annaannies
autor
•
Dnes o 17:49
@ljmmm

kvoli tomuto nikdy nekupujem flase so slamkou. Nechapem co to je debilny neprakticky vymysel. A keby si toskusila vyvarit a vydrhnut kefkou? ja by som to vyhodila, ved to je nonsens venovat tolko casu preboha nejakej flasi

@ljmmm flasa lacna nebola ja som si nemyslela że sa to zašpiní až takto.Skusim este tu radu z tabletkou na zubnu protezu ak nezaberie samozrejme vyhodim

annaannies
autor
•
Dnes o 17:50
@anonym_e694e7

Igitt ved to je pleseň 🙈 celé vyhodiť a kúpiť novú a starať sa o ňu poriadne. Toto by som dieťaťu po vyčistený so savom do ust nedala

@anonym_e694e7 ani ja by som nedala nebojte sa len som sa chcela opytat ci existuje nieco scim to vycistit.Urcite som to take dietatu nedavala ani davat nebudem

annaannies
autor
•
Dnes o 17:51
@thereisabear

Pleseň, vyhodiť, kúpiť novú a každý deň umyť, rozobrať a nechať vyschnúť.

@thereisabear ona bola umyvana kazdy den len vacsinou tam bola voda alebo sirup tak sa to nezaspinilo az tak ako po čaji

anonym_e694e7
•
Dnes o 17:51
@annaannies

@ljmmm flasa lacna nebola ja som si nemyslela że sa to zašpiní až takto.Skusim este tu radu z tabletkou na zubnu protezu ak nezaberie samozrejme vyhodim

@annaannies ale žena to neni špina ale pleseň 🤦‍♀️

anonym_72aa4b
•
Dnes o 18:47
@anonym_e694e7

@anonym_e694e7 A ty si myslíš, že to savo sa zažerie do plastu a otrávi ti dieťa?

zirafienka
•
Dnes o 18:55

@annaannies prosím ťa, len to Savo, čo ti odporúčajú tu všetky BIO-MATKY, neskúšaj. Je to agresívna chémia. Ak to už naozaj ničím nepôjde, kúp novú.

anonym_72aa4b
•
Dnes o 18:56
@zirafienka

@annaannies prosím ťa, len to Savo, čo ti odporúčajú tu všetky BIO-MATKY, neskúšaj. Je to agresívna chémia. Ak to už naozaj ničím nepôjde, kúp novú.

@zirafienka Aká agresívna chémia? Je tam chlór, áno. A chlór máš aj v bazénoch. Takže pre istotu nechodíš do bazénov a nepiješ vodu z vodovodu, lebo je tam agresívna chémia?

anonym_545846
•
Dnes o 18:57

Ja by som ju vyhodila a kupila nejaku bez slamky.To sa vzdy naprd umyva a lahko usadi spina i plesen.Ked tak by som skusila namocit do vody s prekarbonato sodnym.

anonym_e694e7
•
Dnes o 19:00
@anonym_72aa4b

@anonym_e694e7 A ty si myslíš, že to savo sa zažerie do plastu a otrávi ti dieťa?

@anonym_72aa4b a ty si myslíš čo?

zirafienka
•
Dnes o 19:02
@anonym_72aa4b

@zirafienka Aká agresívna chémia? Je tam chlór, áno. A chlór máš aj v bazénoch. Takže pre istotu nechodíš do bazénov a nepiješ vodu z vodovodu, lebo je tam agresívna chémia?

@anonym_72aa4b ak nevieš nič rozumné poradiť, tak radšej nepíš. Ocení to aj autorka.