Ako zvládať pranie a organizáciu domácnosti?
Zdravim , s priatelom sme dvaja ale pracuje turnusovo (2tyzdne prec a 2 tyzdne doma) ked je doma celý čas periem len ja ak vešam,davam dole a všetko.Ide o to že sa veľmi často prezlieka a stále sa nazbiera veľa oblečenia takže to musím prať cca každé 2-3 dni. Jemu sa to hovori ľahko že nevadi. Ale všetko dať prať,povešat,zase dať dole a poskladať do skrine a pri takom množstve oblečenia to je na nervy.Ako často periete vy?
Takmer denne periem
Sme traja a periem asi každý druhý deň.Manžela do toho nezapájam, v pohode vyvesím, vyžehlím, uložím do komínkov v skrini..Nemám rada, keď sa mi niekto stará do môjho systému. 😁 Nenosím to na potok,ako moja stará mama.Nijak mi to neuberá na energii.Napr.varenie ma otravuje určite viac.
A prečo mu nepovieš aby to všetko urobil on? Možno by sa prestal toľko prezliekat 😁
@anonym_autor
Ked je to take namahave pre teba, tak mu neper, nech sa o pranie svojich veci stara sam, ty si per len svoje. Ked to chces dotiahnut do dokonalosti spolocne mozes rozpocitavat na dve kopky, aby si nahodou neoprala o jeden uterak viac ako on. Aj zaclonu rozstrihnut na dva kusy, nech je to spravodlive
Ja periem každý boží deň. A je mi to jedno, lebo to nahádžem do práčky. Nejdem s tým k potoku.
Co? :D
To je teda roboty, ked je dva tyzdne v mesiaci prec a ked je doma, peries kazde 2-3 dni... no nezavidim. Nad gazdinou ste neuvazovali? Ja by som asi nezvladala tolko prat... 🙂
ja radšej operiem, vyvesim a poskladam sama, lebo ked vidim ako to robi on, infarktujem. Ja nerada varím, on zas nerád pratá, takže nam to takto vyhovuje.)
Robí teda tvoj muž doma aspoň niečo, či mu robíš slúžku?
No fakt náročné … prepáč , ale priateľ nemá ruky ? Stlačiť gombík a vyvešať pár kusov handier snáď zvládne aj sám , keď už tebe je to zaťažko .
A na otázku tvoju , periem každý deň , niekedy aj dve pračky .
@anonym_autor každé 3-4dni, sme 4členna rodina a perie práčka, nie ja ručne. Takže treba si kúpiť práčku, aj sušičku a nemusíš nikam nič vešat.
Sme 4 členna rodina a periem každý deň 😀 to je fakt strašne si k tomu sadnúť a poskladať a uložiť do skrine bacha aby si sa nenarobila 😆
Boháča na 2 týždne ho máš doma a sťažuješ sa? U nás haruje práčka denne a vyvesím aj ja, keď treba. Daj mu vybrať z práčky a vyvesiť. Jaký problém?
Niekedy periem jednu práčku denne každý deň v týždni , niekedy 3 za jeden deň a predtým som neprala niekoľko dní . Ako treba. Ale 95 % periem ja, on len vyvesí, ak sem tam večer zaspím a prádlo je v práčke ešte. Ale neberiem to ako zneužívanie - sú veci , ktoré robím len ja, sú veci, ktoré len on a tie, ktoré obaja.
Strč mu do ruky návod na pračku a nech si perie sám. Čisté veci by som neprala ani náhodou.
Každú vec, ktorú mam na sebe raz sa perie. Okrem jeansov, nohavíc na motorku a bundy na motorku. Mikiny, tričká, trencle a ponožky denne čisté zo skrine a denne použité do koša na pranie. Jednoduché ako pohár vody. Nikdy si nedám na seba dvakrát to isté triko, boxerky, ponožky. Proste nie. Keď 2x za deň, 2x, keď 3x, tak 3x
To sa prezlieka komplet 3x denne a hneď to dá do práčky? Inak nechápem ako môžu dvaja ľudia za dva dni naplniť pracku
@anonym_autor ...pre upresnenie, písala som, že periem takmer denne, ale v podstate to robí práčka 😃
Roztriediť prádlo, dať do práčky, pretriediť čo ide a čo nejde do sušičky, čo nie vyvešať a čo áno preložiť, vyložiť sušičku a rozprestrieť, aby sa nepokrčilo a potom poskladať do skrine nie je niečo, čo sa spraví samé. Jasné, že to nie je robota ako chodiť prať do potoka, ale napríklad pre mňa je to najmenej obľúbená časť domácich prác a určite nestačí iba zmačknúť gombík a špinavé prádlo sa zázračne objaví čisté a uložené v skrini. Rozdeľte si to s mužom.
Každú vec, ktorú mam na sebe raz sa perie. Okrem jeansov, nohavíc na motorku a bundy na motorku. Mikiny, tričká, trencle a ponožky denne čisté zo skrine a denne použité do koša na pranie. Jednoduché ako pohár vody. Nikdy si nedám na seba dvakrát to isté triko, boxerky, ponožky. Proste nie. Keď 2x za deň, 2x, keď 3x, tak 3x
@kocuris jakú mašinu máš? 😎
To sa prezlieka komplet 3x denne a hneď to dá do práčky? Inak nechápem ako môžu dvaja ľudia za dva dni naplniť pracku
@sense No veru, že sme dvaja dospelí, ktorí sa oblečú ráno do práce,poobede do domáceho a večer do nočného oblečenia.Oblecenie do práce sa komplet perie po jednom použití, domáce okrem teplákov tiež, nočný úbor 2-3x do týždňa,v lete a v prípade choroby denne.Okrem toho každý deň po jednej osuske a uteráku denne, každý druhý deň kuch.utierka a uteracik.To sa tiež nazbiera za týždeň na dve práčky.Postelne prádlo raz za 10 dni,v lete raz za 3-7 dni, závisle od počasia.V zime cca raz za 10 dní bundy, niekedy aj častejšie
@anonym_autor K tvojej otázke, že ako zvládnuť časté pranie,vesanie zbieranie a skladanie prádla/žehlenie nespomínas, ale aj ja som korigovala množstvo oblečenia, ktoré žehlim,lebo odkedy mám sušičku, zistila som, že uteráky, osušky,utierky sa dajú zatepla poskladať a vďaka tomu su pekné rovné/Ostatné prádlo zo susica zbieram predtým, než si sadnem k spravam v tv.Pozriem správy a zároveň poskladam prádlo.Ani neviem ako,a je hotovo.Prat perie práčka,roztriedit prádlo pred praním nie je namáhavé,ani časovo náročné
@arek00 neviem čo myslíš.... Práčku indesitku a motorku Yamahu; )
@kocuris Skúter 125kuYamahu NMax. Ale gear musí byť, jeansy Spark, bunda Rev'itka a čižmy Alpinstars, prilby 2: integralka výklopná Nolan N100 (secondhand) a obyčajná ľahká Axxis Hornet (novál. Tu mám radšej. Lepšie sa nosí, aj keď fúka na bradu 🙂
To nevieš raz za 2-3 dni dať prať a zapnúť gombík na práčke ? 🙈🤣 Smiešny problém naozaj, ja pečiem 1-2 x denne a tu som a neplačem 🤣

Perieš na potoku ????