Na koľko stupňov periete uteráky? Je 60 °C lepšie?
Na koľko stupňov periete uteráky?
Ja ich vždy periem na 60 °C, lebo mi to príde hygienickejšie. Muž tvrdí, že zbytočne míňam elektrinu a dnešné prášky vyperú všetko aj na štyridsiatke :-/
@anonym_70d401 pytala som sa aj kolegyne akurat teraz a aj ona sa necha len tak vyschnut, neutiera si ritnu dieru dosucha tiez 😂
@anonym_a07828 😁 hehe sranda,no to bez sprchacu si neviem predstaviť ale nechať samé schnúť vyskúšam
Ajtak je teplo
Ďakujem pre mňa za zaujímavý nápad 🙂
Ja periem aj na 40.podla mňa stačí. Žiadne baktérie tam nemám.
@anonym_1121d3 žiadne baktérie tam nemáš? 🫣😅 A prečo teda tie uteráky vôbec potom peries? Ved keď sú bez baktérií, tak ich nemusís ani prať. Ľudská hlúposť je nekonečná.
@lasona ako sa dostanu fekalne bakterie na osusku? Ja teda neviem, mozno robim nieco nespravne, ale my si zadky po sprchovani neutierame ku konecniku.
Periem vacsinou na 60, zo zvyku, ale podla mna by stacilo aj na 40. Preco nie? Ved do toho uteraka si raz- dvakrat utries telo (osprchovane), to ani nie je spina co na nom ostane. Ina vec je uterak na ruky, ale ak ho menis kazdy den alebo kazdy druhy, ze ho teda nedavas do pracky po tyzdni a nie je cierny od spiny, tak aj to v pohode na 40.
@anonym_a07828 ale áno dostanú a ešte aj všelijake ine a dostanú sa všade možne. Tiež odumreté časti kože, vlasov a iné biologicke tekutiny z nášho tela. Máme ich plné postele a je úplne jedno či a ako si utieras zadok. Keby si raz mala možnost pozrieť sa pod mikroskop v čom žijeme a co žije na nás, bola by si asi veľmi prekvapená a zhrozená...
Takže prať posteľné prádlo minimálne na 60 ma svoje opodstatnenie, z hygienickeho aj zdravotného hľadiska.
@lasona ako sa dostanu fekalne bakterie na osusku? Ja teda neviem, mozno robim nieco nespravne, ale my si zadky po sprchovani neutierame ku konecniku.
Periem vacsinou na 60, zo zvyku, ale podla mna by stacilo aj na 40. Preco nie? Ved do toho uteraka si raz- dvakrat utries telo (osprchovane), to ani nie je spina co na nom ostane. Ina vec je uterak na ruky, ale ak ho menis kazdy den alebo kazdy druhy, ze ho teda nedavas do pracky po tyzdni a nie je cierny od spiny, tak aj to v pohode na 40.
@anonym_a07828 No napr. ak máš spojenú kúpeľňu s wc, tak fekálne baktérie máš všade.
Môj muž hovorí to isté... Ale ja si aj tak periem po svojom. 60 stupňov, aj posteľné
@anonym_a07828 ani susku si neutieras?Niektoré názory su naozaj úsmevné ani, keď máš menzes si po umytí neutries posvu?Minule som čítala, že koľko žien nosí tangá, brazílky aj, keď nosia normálne nohavičky aj, keď sa utries toaletakom, mokrým toaletnym papierom aj tak sa baktérie roznášajú.Inak by nemalo toľko žien Výtoky a e colli.
Uteráky, posteľné na 60 ideál 90, ale to mám dlhy program 40 st voda je studena veď to cítite, keď vyberáte prádlo, že po 60 st je teple
@anonym_autor 40 a potom sušička
Ja periem na 40, používam dezinfekciu prádla z DM a som s tým OK, keďže bývam sama..
Každé zhruba 3-6mesiacov mením uteráky za nové, používam bambusové, nie tie hrubé a kvalitné, tie sú ťažké, dlho sa sušia a aj zatuchne, keď ho nechám v kúpeľni, som v tomto neporiadna, aby som ho vyvesila a tak uprednosťňujem tie ľahké čo sú hneď suché aj v kúpelni.
Starý uterák roztrihám na handry..
Ja periem na 40, používam dezinfekciu prádla z DM a som s tým OK, keďže bývam sama..
Každé zhruba 3-6mesiacov mením uteráky za nové, používam bambusové, nie tie hrubé a kvalitné, tie sú ťažké, dlho sa sušia a aj zatuchne, keď ho nechám v kúpeľni, som v tomto neporiadna, aby som ho vyvesila a tak uprednosťňujem tie ľahké čo sú hneď suché aj v kúpelni.
@anonym_a49a85 na co menit uteraky? to mi zase pride totlane zbytocne
@anonym_a49a85 Uf, ekologia nula bodov vo vsetkych smeroch.
@anonym_a49a85 Uf, ekologia nula bodov vo vsetkych smeroch.
Ja keď prídem niekomu na návštevu a vidím starý, vypraný uterák tak sa mi dvihne žalúdok, to je už zoo, to nevyperie ani 100 st, preto mením uteráky za nové.. každý máme niečo😛
@beata_k
A bambusový uterák je ekologický drahá..
40 tka
Utierame sa cisty do uterakov
Ja keď prídem niekomu na návštevu a vidím starý, vypraný uterák tak sa mi dvihne žalúdok, to je už zoo, to nevyperie ani 100 st, preto mením uteráky za nové.. každý máme niečo😛
@beata_k
A bambusový uterák je ekologický drahá..
@anonym_a49a85 Nik nepise, ze uterak musi byt sprany na handru. Ale menit kazde 3-6 mesiacov je voci prirode nezodpovedne. A este do toho lejes dezinkeciu. Fakt nam o 2 generacie neskor neostane pitna voda.
Co je na tom ekologicke? Odpad ako odpad, draha...
@anonym_a49a85 Nik nepise, ze uterak musi byt sprany na handru. Ale menit kazde 3-6 mesiacov je voci prirode nezodpovedne. A este do toho lejes dezinkeciu. Fakt nam o 2 generacie neskor neostane pitna voda.
@beata_k Ja mam osusky este z "vybavy" a nie je im ani certa. Nie som taka bohata, aby som vyhadzovala nieco, co este sluzi. A pokojne bez ujmy vydrzia aj tych 90.
uteráky a plachty na 90 s octom miesto aviváže a postelné návliečky na 60 rovnako s octom
@beata_k dezinfekciu nedávam stále, možno každé 3-4 pranie, ja uterák používam 2x za deň a opotrebuje sa, keďže je bambusový.
Ale máš pravdu, použijem radšej ocot
@beata_k Ja mam osusky este z "vybavy" a nie je im ani certa. Nie som taka bohata, aby som vyhadzovala nieco, co este sluzi. A pokojne bez ujmy vydrzia aj tych 90.
@mandzula Aj keby mi na ucet cinkalo kazdy mesiac 10 tis., tak mam trochu chochnesu voci prirode a generaciam po mne. Ja toto raz nepochopim...tu a teraz a co bude po mne mi je jedno.
@anonym_a07828 kozne zahyby (medzi prstami, medzi polkami, pod prsiami...) je potrebne utierat do sucha, inak sa vystavujes riziku roznych plesnovych ochoreni, samozrejme, nie vzdy a nie u kazdeho.
@anonym_a07828 ale áno dostanú a ešte aj všelijake ine a dostanú sa všade možne. Tiež odumreté časti kože, vlasov a iné biologicke tekutiny z nášho tela. Máme ich plné postele a je úplne jedno či a ako si utieras zadok. Keby si raz mala možnost pozrieť sa pod mikroskop v čom žijeme a co žije na nás, bola by si asi veľmi prekvapená a zhrozená...
Takže prať posteľné prádlo minimálne na 60 ma svoje opodstatnenie, z hygienickeho aj zdravotného hľadiska.
@anonym_59615f netvrdim ze nie, ale potom treba prat vsetko na 60tke. Lebo aky to ma vyznam, ze postelne a uteraky periem na 60ke, ked veci co si denne obliekam na 60tke neperiem, niektore dokonca iba na 30tke sa mozu. Ja periem postelne tmave na 40- kvoli farbe, aj odporucana teplota na stitku je 40. Biele a uteraky periem na 60tke- zo zvyku.
@anonym_59615f netvrdim ze nie, ale potom treba prat vsetko na 60tke. Lebo aky to ma vyznam, ze postelne a uteraky periem na 60ke, ked veci co si denne obliekam na 60tke neperiem, niektore dokonca iba na 30tke sa mozu. Ja periem postelne tmave na 40- kvoli farbe, aj odporucana teplota na stitku je 40. Biele a uteraky periem na 60tke- zo zvyku.
@anonym_a07828 tak si čuchni k takému uteraku napr 3 dnovemu použivanému a tričku ,ja tam rozdiel vidim
taky uterak na ruky napr
@anonym_a07828 ani susku si neutieras?Niektoré názory su naozaj úsmevné ani, keď máš menzes si po umytí neutries posvu?Minule som čítala, že koľko žien nosí tangá, brazílky aj, keď nosia normálne nohavičky aj, keď sa utries toaletakom, mokrým toaletnym papierom aj tak sa baktérie roznášajú.Inak by nemalo toľko žien Výtoky a e colli.
Uteráky, posteľné na 60 ideál 90, ale to mám dlhy program 40 st voda je studena veď to cítite, keď vyberáte prádlo, že po 60 st je teple
@anonym_d170f6 nie zvnutra si ju neutieram. Neviem si predstavit suchat si tak intimne miesto uterakom. Normalne v tychto miestach uschne sama bez potreby suchania do sucha, kym sa v sprche ucesem, nasprejujem, upracem za sebou. Nikdy som nemala problem s plesnami ani inymi intimnymi ochoreniami.
@anonym_a07828 tak si čuchni k takému uteraku napr 3 dnovemu použivanému a tričku ,ja tam rozdiel vidim
taky uterak na ruky napr
@sara07 uterak na ruky som spominala - o tom ja nehovorim. Mam take uteraciky aj v kuchyni a periem ich na 90tke. Ale osusku do ktorej sa utriem osprchovana prat na 60-90 a oblecenie, v ktorom sme velakrat obleceni cely den prat iba na 40 alebo na 30 mi z hladiska hygieny nepride logicke. A ja periem uteraky po dvoch pouzitiach, nie po tyzdni.
@anonym_a49a85 menit každé 3 mesiace uteraky to mi pride zvratene, to nemenia ani v hoteloch tak často a tam je teda iny pohyb
@anonym_a07828 No napr. ak máš spojenú kúpeľňu s wc, tak fekálne baktérie máš všade.
@anonym_137a6f jaj, no nemam, mam osobitne wc a osobitne kupelnu 🙂. Ale ked je to takto, tak fekalne bakterie su podla mna potom v celom dome/byte, nemyslim si, ze ich nejake kupelnove dvere zastavia. Ale ano chapem, ze koncentracia v tej kupelke bude urcite vacsia.

@anonym_a07828 dobre,ja sa len pýtam 🙂👍
Mňa nenapadlo neutriet sa všade do sucha ale možno vyskúšam 🙂
@anonym_70d401 dokonca kolegyna sa ani neumyva kazdy den sprchovym gelom, len cistou vodou. Sprchovy pouziva obden, alebo raz za tri dni. Toto zase ja nie, ale ja sa utieram iba tak, ze prilozim uterak k telu a necham aby nasal vodu, nikdy sa uterakom nesucham do sucha. Ako som pisala, mam citlivu pokozku a ani sa neodporuca utierat sa uplne dosucha po sprchovani.