icon

Na koľko stupňov periete uteráky? Je 60 °C lepšie?

Včera o 05:27

Na koľko stupňov periete uteráky?
Ja ich vždy periem na 60 °C, lebo mi to príde hygienickejšie. Muž tvrdí, že zbytočne míňam elektrinu a dnešné prášky vyperú všetko aj na štyridsiatke :-/

Strana
z3
anonym_7e3c1a
Včera o 09:02

@anonym_autor tvoj muž je nejaký šetrný.o koľko viac elektriny minies?🤦.ja by som mu povedala nech si tak často nenabija mobil, aby neminal elektrinu.mne keby toto povedal muž ,tak sa ho spýtam či chce mať prádlo odteraz na starosti on.

anickaaa6aaa
Včera o 09:03

uteráky na 60ke občas aj na 40ke. nikdy som nepoužila 90ku - nepotrebujeme vyvárať detské plienky a nepoužívam ani žiadnu dezinfekciu na prádlo. nemáme žiadne kožné ani iné problémy...

sara07
Včera o 09:04
@anonym_a07828

@sara07 uterak na ruky som spominala - o tom ja nehovorim. Mam take uteraciky aj v kuchyni a periem ich na 90tke. Ale osusku do ktorej sa utriem osprchovana prat na 60-90 a oblecenie, v ktorom sme velakrat obleceni cely den prat iba na 40 alebo na 30 mi z hladiska hygieny nepride logicke. A ja periem uteraky po dvoch pouzitiach, nie po tyzdni.

@anonym_a07828 žiješ sama tak si to vieš ustriehnut
ale riešit pri 5 členej domacnosti kedy sa kto sprchoval sa mi nechce
periem podla potreby , schválne som si pozrela vyrobcu odporuča 40-60 dlhší program
vybavené

anonym_38da97
Včera o 09:07
@anonym_70d401

@anonym_a07828 😁 hehe sranda,no to bez sprchacu si neviem predstaviť ale nechať samé schnúť vyskúšam
Ajtak je teplo
Ďakujem pre mňa za zaujímavý nápad 🙂

@anonym_70d401 ak ti sprchové gély robia problém nemáš na výber
zmyješ hlavne pot dlhším sprchovaním a mydlo len na určité časti

alex49
Včera o 09:07

@anonym_autor povedz mužovi, že oddnes ma pranie na starosti on. Vyzerá že sa tomu rozumie, tak nech sa páči.

anonym_d170f6
Včera o 09:22
@anonym_a07828

@anonym_d170f6 nie zvnutra si ju neutieram. Neviem si predstavit suchat si tak intimne miesto uterakom. Normalne v tychto miestach uschne sama bez potreby suchania do sucha, kym sa v sprche ucesem, nasprejujem, upracem za sebou. Nikdy som nemala problem s plesnami ani inymi intimnymi ochoreniami.

@anonym_a07828 to som ešte nepočula a to si na mokrú šušku dáš nohavičky nevadí ti, že sú mokré?Človek sa učí každý deň, ale toto ma prekvapilo.Budem nepríjemná, ale, keď mám menzes a osprchujem sa a chcem si dať tampón vždy si poriadne vyutieram vnútro, lebo sa stane, že krv unikne, kým si sám tampón a mala som špinavé nohavičky.Naozaj aj bez menzesu si neviem predstaviť neutriet sa o zadku ani nehovorím.Nikdy by som nenechala deti s mokrým zadkom.

anonym_1121d3
Včera o 09:36
@anonym_59615f

@anonym_1121d3 žiadne baktérie tam nemáš? 🫣😅 A prečo teda tie uteráky vôbec potom peries? Ved keď sú bez baktérií, tak ich nemusís ani prať. Ľudská hlúposť je nekonečná.

@anonym_59615f to co je za otázku ze načo periem uteráky? Ty nevieš načo sa peru? Tak ani to nevieš načo sa pere oblečenie? Normálne ta ľutujem. Tu ľudskú hlúposť si trafila. Ale tvoju.

rozculena
Včera o 09:37
@anonym_d170f6

@anonym_a07828 ani susku si neutieras?Niektoré názory su naozaj úsmevné ani, keď máš menzes si po umytí neutries posvu?Minule som čítala, že koľko žien nosí tangá, brazílky aj, keď nosia normálne nohavičky aj, keď sa utries toaletakom, mokrým toaletnym papierom aj tak sa baktérie roznášajú.Inak by nemalo toľko žien Výtoky a e colli.
Uteráky, posteľné na 60 ideál 90, ale to mám dlhy program 40 st voda je studena veď to cítite, keď vyberáte prádlo, že po 60 st je teple

@anonym_d170f6 nie,pošvu si neutieram.
OMG,konečne sa už naučte,čo máte medzi nohami!
https://multi-gyn.com/sk/posvove-zdravie/hlavna...

patrike
Včera o 10:15

To by sa manzel cudoval, ak by videl vysledky rozboru kultivacie z uterakov. Uterak je pre bakterie nieco uzasne : plno jedla (zvysky koze), vlhko, teplo. 40 stupnov mnohe v pohode preziju. Na druhej strane, nadmerna hygiena a posadnutost sterilitou tiez nie su zdrave.
Niekto tu spomenul fekalne bakterie. Tie su vsade a mozes sa utierat aj 10 cm od analu a dalej nie, ale kazde splachnutie wc ich rozprasi do okolia. Ak je to nebodaj kupelna spojena s WC, tak su aj na zubnej kefke.

anonym_c673d6
Včera o 10:16

Treba na 60 za mňa lebo akonahle sa len ruky do neho utru a je vlhký ako by mal čudný pach .A niesme spinduri ani nič 🤣umývame sa každý deň ,často všetko periem ,niekedy uterák vymením po jednom použití

patrike
Včera o 10:17
@anickaaa6aaa

uteráky na 60ke občas aj na 40ke. nikdy som nepoužila 90ku - nepotrebujeme vyvárať detské plienky a nepoužívam ani žiadnu dezinfekciu na prádlo. nemáme žiadne kožné ani iné problémy...

@anickaaa6aaa Kozne problemy si privodia prave ti, ktori si drhnu ruky 5 minut horucou vodou a dezinfekcnym mydlom ...

patrike
Včera o 10:18
@anonym_c673d6

Treba na 60 za mňa lebo akonahle sa len ruky do neho utru a je vlhký ako by mal čudný pach .A niesme spinduri ani nič 🤣umývame sa každý deň ,často všetko periem ,niekedy uterák vymením po jednom použití

@anonym_c673d6 Ano, ten zapach nie je nic ine, nez produkty rozkladu kuskov odlupnutej koze na vlhkej zivnej pode uteraku.

annel19
Včera o 10:35
@patrike

@anickaaa6aaa Kozne problemy si privodia prave ti, ktori si drhnu ruky 5 minut horucou vodou a dezinfekcnym mydlom ...

@patrike áno,aj toto je pravda.

anonym_121a55
Včera o 10:46
@beata_k

@mandzula Aj keby mi na ucet cinkalo kazdy mesiac 10 tis., tak mam trochu chochnesu voci prirode a generaciam po mne. Ja toto raz nepochopim...tu a teraz a co bude po mne mi je jedno.

@anonym_autor uteráky aj posteľnú bielizeň na 60
@beata_k tam bude nejaká diagnóza, prinajmenšom líznutá OCD

ivana11155
Včera o 11:13

@anonym_autor 60

matcha888
Včera o 11:25

ja vzdy na 90ke. Nech to poriadne vsetko vycisti od mastnoty

anonym_c41354
Včera o 11:40

40, dam tam sanytol a hotovo

proste_zuza
Včera o 13:24

60, so susenim a potom parny rezim

lenka13332
Včera o 13:37

@anonym_autor 60. Ak sa mi zdajú flakate alebo zasednute tak na 90 ale to len občas. Potom dám do sušičky

lenka13332
Včera o 13:40
@anonym_a49a85

Ja periem na 40, používam dezinfekciu prádla z DM a som s tým OK, keďže bývam sama..
Každé zhruba 3-6mesiacov mením uteráky za nové, používam bambusové, nie tie hrubé a kvalitné, tie sú ťažké, dlho sa sušia a aj zatuchne, keď ho nechám v kúpeľni, som v tomto neporiadna, aby som ho vyvesila a tak uprednosťňujem tie ľahké čo sú hneď suché aj v kúpelni.
Starý uterák roztrihám na handry..

@anonym_a49a85 to fakt ich potrebuješ meniť tak často ? U nás sa uteráky peru po každom použití. Momentálne máme jednu sadu dva roky a stále sú na dotyk ako nové. Jemné a nadýchané

akvi
Včera o 14:27

Mužovi povedz, že keď sa práčka aspoň občas nepustí na vyššiu teplotu, tak sa znáša a smrdí. Takže vyprať uteráky a posteľné obliečky na 60 stupňov je dobré aj pre práčku.

anonym_59615f
Včera o 14:43
@anonym_1121d3

@anonym_59615f to co je za otázku ze načo periem uteráky? Ty nevieš načo sa peru? Tak ani to nevieš načo sa pere oblečenie? Normálne ta ľutujem. Tu ľudskú hlúposť si trafila. Ale tvoju.

@anonym_1121d3 nepochopila si iróniu, ani to ostatné, nevadí. Si jednoduchsia osoba, tak je to v poriadku.

anonym_a49a85
Včera o 16:46
@lenka13332

@anonym_a49a85 to fakt ich potrebuješ meniť tak často ? U nás sa uteráky peru po každom použití. Momentálne máme jednu sadu dva roky a stále sú na dotyk ako nové. Jemné a nadýchané

@lenka13332 nemením sady, točím dokola tú jednu osušku len..tak sa opotrebuje..

weleda123
Včera o 18:01

60°. Dokonca aj naše veci periem často na 60° a to mám novú práčku s parnymi funkciami. Ale tak či tak mám pocit, že to lepšie vyperie na 60tke. Hlavne dcerkine veci z dvora, ktoré večer čo večer vyzerajú, akoby v nich kanál kopala 🙈

anonym_1121d3
Včera o 18:31
@anonym_59615f

@anonym_1121d3 nepochopila si iróniu, ani to ostatné, nevadí. Si jednoduchsia osoba, tak je to v poriadku.

@anonym_59615f ja som veľmi dobre pochopila všetko. Ale vidím ze už nemáš argumenty, tak utocis jednoduchosťou. Nuž, aj takíto ľudia sú. Trocha rozumu by ti neuškodilo moja.

kathhii
Dnes o 12:22

@anonym_autor posteľná bielizeň a uteráky na 60 stupňov plus sušička. Uteráky sú viac voňavé a dlhšie vydržia svieže...

Strana
z3