9 mesačné dieťa odmieta umelé mlieko

manekynka10
2. mar 2016

Mam 9 mesacne dietatko. Doteraz som ho kojila, uz mam ale malicko mlieka. Skusala som mu davat um, ale akonahle zbada flasku, hned ju odsuva .Nechce dat ani cumel do ust. Skusala som to viackrat a akurat sa len dost rozplace. Skusala som aj vymenit iny druh mlieka, nepomohlo. Poradte prosim, co robit.

stepanka274
2. mar 2016

Skus hrncek, alebo ten hrncek s takym sosacikom

siska53
2. mar 2016

@manekynka10
@manekynka10 nasa sa naucila na fladu az v roku. A to sme vyskusali x typpv cumlov.

Ak mas pocit,ze mas menej mlieka,tak viac prikladaj.
A ako si zistila,ze mas menej mlieka.?

jankastubka
2. mar 2016

My sme sa prestali kojit v 14 mes a um nechcela ani vidiet. Tak sme ju chvilu nechali bez. Dostavala syr, mliecne kase a jogurty. A po asi 3 mesiacoch sme opat vyskusali a chutilo.

jumama
2. mar 2016

A prikrmy papa? Mozno by sa dalo ciastocne uz nahradzat mliecko prikrmami. Napriklad riedka kasicka z rozvarenej rozmixovanej ryze a do nej das aj za lyzicku UM. Postupne mozes od bielej ryze prejst k roznym kombinaciam, ze do nej pridas raz trosku natural ryze, raz trosku pohanky, psena... aj zeleninky optom mozes pridat, ovocia - nemusi jest v cistej podobe, ale takto z ryzou... vyskusas co babu chuti. A pit cistu vodu davaj, do poharka so soskou, alebo ukaz babu ako pijes z poharka, a daj aj jemu z poharka, ze mu ho pridrzas ty alebo po lyzickach, aspon budete mat zabavku, kym sa napije 🙂 A vobec nevadi, ked to jedno jedlo, co mu chuti bude jest aj pat razy denne, sedem dni v tyzdni to iste zo zaciatku. Niektori vravia, ze ryza zapeka, nasa nemala nikdy take problemy a ozaj ficala hlavne na ryzovej kasicke pol na pol biela ryza a natural a brokolici. Vzdy som si uvarila davku rozvarenej ryze na den do chladnicky a potom uz len zmixovala s vodou a prihriala potrebne mnozstvo...

zeytin
2. mar 2016

Koj ďalej, aj napriek tomu, že si myslíš, že máš málo mlieka. V 9 mesiacoch už bábätko prijíma kompletnú potravu, má výživu, nie je odkázané iba na UM. Netreba to riešiť nasilu. Ja som kojila do 12 mes., tiež mi nechceli UM, detská lekárka mi odporučila, aby som dávala každý deň biely jogurt... a mlieko som nedávala. Naučili sa mi piť acidko, tak pili to... no a neskôr normálne mlieko... 🙂

manekynka10
autor
2. mar 2016

@siska53 v noci sa budi aj po hodine uz, citim, ze uz nemam naliate vobec prsia.

silvitita
2. mar 2016

určite nemaš malo mliečka treba stale prikladať ja som mala ten isty pocit chcela som prejst naUM ale nie ☹ ani za svet to mliečko sa iba zregulovalo už je ho iba tolko kolko vypije moj drobec ma 13 mesiacov skušala som tiež v 9 tych kvoli nočnemu budeniu a nedal sa :->

silvitita
2. mar 2016

@manekynka10 budi sa len zo zvyku moj maly sa zobudil do hodiny aj 3-4 krat neboj 1,5roka až 2 a zlepši sa to on ta ma ako dudinku 😉

siska53
2. mar 2016

@manekynka10 ale to neznamena,ze nemas mlieko! Moj sa vtedy uz dojcil malo,lebo mal radsej prikrmy. Ale viem,ze rano si vytiahol dost.

A pri malej som.nikdy! Nemala naliate prsia tak ako zo zaciatku pri malom. Uz sa naucili,ze treba tvorit len tolko,kolko pyta babo.
Viem,kedy som mala pri malom malo mlieka a stimulovala si laktaciu -pred 6.m.,lebo k veceru vtedy aj zacal tahat a po chvili zacal revat. Tak som si to opat rozbehla a dojcili smz sa dalej.

Ak chces dojcit(co je vseobecne vyhodnejsie -aj pre dieta,aj ore penazenku), tak radsej castejsie prikladaj a ak mas,na druhe prso si daj odsavacku.
Navyse moze mat obdobie separzcnej uzkosti -moj sa okolo 8.m.zacal budit zoparkrat do tyzdna,co sa predtym budieval raz do mesiaca.

A mala zas zacala po roku coraz castejsie behat cez den. Dopracovala sa na 20x za den-co som jej ako 20.m.stopla,lebo to uz bolo naozaj unavne. Ale nebolo to preto,lebo som mala malo mlieka,lebo vecer a rano tahala dlho. Jednoducho si tak uspokojovala svoju potrebu asi vacsej blizkosti..

Takze ja by som ho na flasu nasilu neucila..
Spite spoli ci zvlast?

siska53
2. mar 2016

@manekynka10 a v 9.m.uz netreba,aby boli prsia naliate. Mne to ustupilo po 3.m.prirodzene..postupne prestavali byt tak strasne naliate,az sa to pekne vyregulovalo. Jedine,ze bola netypicka situacia,ze nepil v case ,kedy zvykol,boli naliatejsie alebo ked sa blizil cas dojcenia.

manekynka10
autor
2. mar 2016

@siska53 spime zvlast, no vecer kratko taha, predtym mu dam kasu este. Rano si ho.este zoberiem k sebe a dlho taha no
@siska53

cecilka123456
2. mar 2016

zacni brat lieky na tvorbu mlieka, pi caje pre kojace matky a koj dalej 🙂

siska53
2. mar 2016

@manekynka10 skus si ho dat k sebe do postele..nas,ked sa nahodou zobudil,tak casto po prelozeni ku mne hned zaspal a ked nie,tak sal veelmi kratko. Takze nesli o hlad,ale o blizkost. To iste mala.

manekynka10
autor
3. mar 2016

@siska53 dostala som menzes, moze to mat nejaky vplyv na kojenie a dostatok mlieka?

siska53
3. mar 2016

@manekynka10 vraj ano. Kamoska dostala menzes,ked mal maly 4m.a vsimla si,ze vtedy mala.prechodne menej mlieka.
A vraj moze mat vtedy aj inu chut..
Z vlastnej skusenosti neviem,lebo ja som.dostala bud az po odstaveni alebo ked sme presli len na 1 dojcenie (pri druhom dietati),takze tam som.to nemala ako ja zistit,ale kamoska ma taku skusenost.

Ako casto sa este dojcite?

luba41
3. mar 2016

@manekynka10 a cez den dojčíš ako často? či už vôbec? príkrmy jedáva kolkokrát denne? lebo nočné časté budenie je väčšinou vyvolané nedostatkom kontaktu, malým počtom dojčení cez den..ak začneš ponúkať viac cez den, sa nočné budenie upraví..a menzes je pravdepodobne len odpovedou na poklesnutie tvorby..lenže stále platí, aký dopyt taká ponuka..pokial neponúkaš,, tak MM sa tvoriť nebude .. a ak by si prestala dojčiť, takže žiadne mlieko ani mliečne nepotrebuje..

sardinka335
3. mar 2016

Inak mna vzdy udivuje ako presviedčate matku, ktora povie, ze nema dostatok mlieka, ze ho dostatok ma? tak ked tvrdi ze nema tak si snad vymyšla?
@manekynka10 ano aj cyklus a niektore lieky, antikoncepcia mozu mat vplyv na tvorbu mlieka.
Ak odmieta len flašu ako taku tak mlieko skus dat poharikom s naustkom. Plnotučný biely jogurt, mliečne kaše moze papat miesto mlieka..no a skušať a ponukat. Mozno sa chytí, ale teda ved najprv mu daj cucnut od teba a potom ho dokrm...ja som to robila tak, kym sa dalo. A hlavne do seba nepchaj ziadne lieky ako costi a podobne veci, iste nemáš za posledne 2 roky spravenu preventivku srdca, sono a ekg...teito lieky dokazatelne mozu ovpylvnit činnost, rytmus srdca a ludom s ,,tlakom,, a problémami so srdcom sa vobec neodporučaju. Kolko matiek ani nevie, ze ma šelest a podobne...

manekynka10
autor
3. mar 2016

@siska53 dojcim 4 krat denne

manekynka10
autor
3. mar 2016

@luba41 tak papa prikrmy, trosku menej kojim, budem musiet vravis este viac prikladat

luba41
3. mar 2016

@manekynka10 ponúkaj viackrát za den, prakticky stále dojčiť na požiadanie / resp. ponúkanie/..prsník dávaj aj na zapitie príkrmu..načo dávať umelé, ked máš svoje.. 🙂

siska53
3. mar 2016

@manekynka10 a ako vies,ze mas malo mlieka? Place? Jeduje za na prse?

Nas v tom.veku tiez mal asi 4dojcenia. Resp. 2-4,lebo on lubil prikrmy,cize po napapani uz nejak mlieko nechcel na rozdiel od malej,ktora sa dojcila castejsie a prikrmu malo. Ale v tom.veku som ani pri jednom nemala tvrde ci naliate prsniky. Akoby tam nic nebolo. Ale bolo,lenze sa uz tvorilo len na poziadanie.

manekynka10
autor
3. mar 2016

@siska53 nejeduje sa, len tak kratko taha. Vonku spi tak hodinu, niekedy dve, stava sa , ze ked sa zobudi, place. Inak idu horne zubky, uz sa jeden prerezal a okolo ma navrete dasienko, pojdu dalsie, no

siska53
3. mar 2016

@manekynka10 tak podla mna mu to staci. Ak by nie,tak by sa zlostil. Aj v tom veku.
A ked mu idu zubky,tak moze byt aj nervoznejsi. Niektore deti sa pri zubkoch zacnu viac dojcit,ine zas odmietaju jedlo ako take vratane mlieka. Nas sa v tom veku dojcil dlhsie len rano. Pred spinkanim (co bolo asi 1-2 za den) len kratucko a nebodaj ked sa v noci zobudil to bolo tiez len par cucov a zaspal..

Ono je jasne,ze mas mliecka menej nez si mala,ved uz mlieko nie je hlavna potrava,aj ked stale dolezita,uz papa aj prikrmy a tie ho zasytia.
Skus mu teda ponukat castejsie,ale ak nebude chciet,nie je to preto,ze nemas mlieko,ale ze nema chut. Ja som tiez nasmu ponukla kolkokrat,no uz nemal taku chut ako kedysi,nez sme zaviedli prikrmy,sa dojcil kazdu hodinu az dve (okrem noci). Jeho som odstavila v 11.m.,lebo som mala podliatiny,bolelo ma to a nemizlo. Ale on uz poznal chut aj UM,on s flasou nemal problem. Kebyze ma,tak zatnem zuby a patram,vo s podliatinami. U dcery by to neslo,ta prosto bola ina, ona ale tiez netahala dlho,skor boli kratke a caste dojcenia.

silviettaa
3. mar 2016

u nas to bolo podobne, dcera odmietala um, ja som stale dookola skusala, trvalo to niekolko mesiacov, kym zacala normalne pit. V obdobi, ked ho este pila minimum, snazila som sa jej davat aspon biely jogurt a mliecne kase. Teraz ho pije v pohode.

xfenix
3. mar 2016

nedavajte umele mlieko, ved to nie je kozmonaut 🙂 normalne, rastlinne, alebo nic, do stravy pridajte jogurty.