Ako prejsť z umelého na kravské mlieko?
Potrebujem poradiť, dcérka ma dva roky, doteraz pila Nutrilon, ale už by som jej rada, začala dávať obyčajné mlieko.
Len neviem, ako naň prejsť. Malá je taký nutrilovový závislák, pije vždy pred spaním z flaše okolo 200 ml a v noci polovičnú dávku.
Mám jej rovno dať do flaše obyčajné mlieko? Alebo skúsiť granko?
Ako ste vy prešli na kravské mlieko.
Dakujem
ked mam pravdu povedat,je to blbe,ale na vyber nebolo,ked mal 3mesiace,kojila som maleho naplno,vtedy ked som stratila mlieko,neviem co sa udialo,pretoze cez den som normalne kojila a v noci zrazu ani kvapka,stale plakal,UM som nekupovala,naco ved kojim,ale mala som na to mysliet,moja chyba,krabicove tiez nebolo,len original od kravy-prevarila som ho,nakrmila maleho,spokojne spinkal,ziadne bolesti,grckanie,ani hnacky nenasledovalo,bol to risk,ale nastastie vsetko v poriadku.od vtedy som kupovala UM,aj ked moje materske sa vratilo,nechapem ten vypadok 😀 dnes uz pijeme klasicke krabicove z pohara.
Ahoj...tak som vyskúšala návod mamičiek, ktoré išli postupnou cestou (znižovanie podielu UM v pomere ku KM) a úspešne sme v priebehu týždňa prešli na plnotučné krabicové mlieko 😵 😀 ...teraz vypije môj synček denne cca 600-800ml mlieka denne... 😀
my sme prechádzali postupne. Najprv skús ho použiť na prípravu jedla, ak ho bude tolerovať, tak za týždeň daj ráno alebo počas dňa ako posledné večer pred spaním. Pasterizované mlieko nemusíš prevárať. Inak možeš dávať normálne do flaše alebo lepšie do pohárika. Samozrejme treba dávať plnotučné.
Ahojte chcela by som sa vás opýtať co bude pre moju malu lepsie, dojcila som ju len do 4 mesiacoch viac sa nedalo pretoze odmietala aj som odsavala ale to nestacilo tak sme presli na Nutrilon teraz ma rok aj 8 mesiacov a neviem ci uz je vhodne prejst na KM citala som toho vela ale kazdy pise nieco ine a mala Nutrilon ma rada ale boli ju brusko a nevie ci to nie je nahodou z toho nutrilonu to bolenie nie je az take caste ale niekedy je jej tazko ist na velku potrebu, a keby som davala KM tak mam jej davat z automatu alebo radsej kupit lebo nedaleko mame automat dakujem za odpoved.
my sme zavádzali postupne mliečko ,do polievok,omáčok,zemiakovej kaše,,,asi po roka
no a od včera sme dali trvanlivé a žiadna reakcia,tak super 🙂
Baby aké mlieko teda dávať,polotučné,či plnotučné??Keď krabicové, tak prevárať,či neprevárať??
ahoj, tak my sme davali tiez postupne, mala pila bebu az do roka a pol, a potom sme davali asi týzden pol flasky beby a do toho pol flasky mlieka, a potom uz len flasu mlieka davame rajo , lebo z tych ostatnych nam hnackovala, teraz ma rano kasu alebo cerealie s mliekom, a pred spanim pohar mlieka, nic jej tam nedavam, ani granko ani to nesladim, deti maju vo vseobecnosti velmi radi ciste mlieko. zacali sme s plnotucnym a teraz po druhom roku je to rozne raz plnortucne araz polotucne - to skor zavisi od toho co ma dlhsiu zaruku, kedze u nas v dedine je len maly obchodik, na mlieko a jogurty chodime do mesta a to kupime aj 4-5 krabic 🙂. ale bezneho cerstveho, nie tie trvanlive 🙂
Ahoj, my sa už chystáme na KM, malý má pol roka tak uvidíme, ale aj UM -je to sušené KM 🙂 tak neviem prečo niektoré mamičky sú tak strašne proti KM. Veď aj my sme vyrastali na KM a myslím že kravy tak ako teraz aj vtedy boli také isté. :D
Aký je váš názor či ho vôbec začať dávať?? http://postreh.eu/fakty-o-mlieku-pit-ho-ci-nepit/
Ahojte moja mala ma 2,5 roka a pije doteraz hami. Chcela by som prejst na ine mliecko , bud kravske alebo nejake ine uz nie Um poradite ?
ahojte, ja už malú 15 mesačnú 🙂 kojím len v noci ale chcem prestať . Po roku sme skúšali UM ale nechutilo žiadne ani kravské. teraz sme skúšali a už si potiahne ale len cez den... Ako ste zohrievali kravské mlieko v noci ? moc sa mi nechce vstávať k sporáku lebo kým sa ohreje malá sa asi zbesní v postielke 🙂
Ahojte, my mame už dva roky preč a tiež uvažujem na km ale keď ho dám malému len tak skúsiť ho strasie a nevipije ani glg.už pijeme nutrilon 4 tak uvažujem že mu to budem miešať a postupne zvyšovať pomer km a znižovať um.
Ahojte....chcela by som sa spýtať, či by som malej namiesto UM mohla dať kravské mlieko v noci a či sa z neho nasýti ...ďakujem za každú odpoveď 🙂
baby a nepremyslali ste nad iným mliekom okrem kravskeho.. niesom toho moc zastanca.. napr Ryžové???
Ako robite s umelého mlieka varené kaše deťom ved to sa variť už nesmie nie?? Alebo mliečnu polievku?? S nutrilinu ako???
moji boli na nutrilone len do roka...tie ich odporúčania do troch rokov pisane na krabici mne pridu len ako marketingový tah... normalne zo dna na den sme nahradili kravskym z farmy prevarenym mlieckom a chuti najviac. Syn ma 5 rokov a dodnes vzdy vecer vypije 3 dl mlieka. Resp uz kakavka. To dostavat zacali okolo druheho roku. U nas nestačí momentalne liter na den.
Jasne keby mali nejaku reakciu alebo co tak riesime inou alternatívou.
Ved tie umele mlieka su na chut jeden humus...ako to tym detom aj chuti 😒
@mija22 Ale samozrejme,ze ide len o predaj. Aj moje deti piju od roka kravske mlieko, kozie. Momentalne uz len rastlinné a bezlaktozove-je to ľahšie stráviteľné a syna obyc.mlieko zahlienuje. A už aj tak nie je mlieko také potrebné. Clovek je jediný cicavec,ktory pije mlieko iného cicavca a tvorba enzymu,ktory dokáže toto mlieko spracovat sa vekom straca-cca od 4.roku sa znizuje. Takze za mna radšej mliecne výrobky v podobe syrov, jogurtov.
Neviem sice co je dobre čo nie kedze kojim svoju takmer 10m dcerku citala som mnoho studii a viem nie len na slovensku uz aj v zahranici sa stotoznuju s tym ze susene mlieka obsahuju omnoho viac skodlivin dokonca sa v nych nasli rakovinotvorne latky pre drobcov ..menšie zlo je moj nazor kravske alebo kozie mlieko najlepšie z chovu

u dcerky sme presli az po vyse 3r, koli tomu ze sa jej prave z nutrilonu pokazili 3 mliecne zubky ☹ pani zubarka je teda vysvetlila, ze musi pit uz len kravske ciste mliecko, z kt sa zubky nekazia...nechutilo. ale vypila, teraz pije bez problemov....ja by som nesladila, hl koli tym zubkom, z cisteho miecka sa zevraj nekazia
syncekovi som zacala davat tiez zo strachu zo zub kazu, kad mal cca 2r a 3m....postupne...najskor 50ml KM ku 120ml UM...nakoniec len 30ml UM a ost KM...terza pije aj ciste, uz len dominavame zasoby ;)
taktiez som radsej za plnotucne mliecka vo flasi, alebo kupujeme z automatu, to im chuti najviac 😉