icon

Ako robíte umelé mliečko?

moncicna
1. apr 2022

Ahojte.. Poprosím nejaké rady a typy ako robite UM.. neverím že to robí každy podla toho zdlhavého návodu 😏 rozmýšľala som že si budem dávat vodu do termosky a zalievať ňou predsa po nejakých hodinach vychladne a mliečko je skôr hotove

luci_ba
1. apr 2022

@moncicna ja robievam čerstve stále, do flasticky dam vodu, ohrejem v mikrovlnke, dam prášok, pretrepem a do minuty je hotove.

vevulik18
1. apr 2022

@moncicna ahoj, ja používam vodu čo sa nemusí prevarat , takze časť si nalejem do fľaše studenej a zbytok zohrejem v kanvici .. ktorú používame viac menej len na to 🙂 a pravidelne ju samozrejme cistim .. ale každý si musí nájsť svoj najlepsi spôsob , mne vyhovuje toto 🙂

hederamonstera
1. apr 2022

My pouzivame ohrievac flias, takze voda ma spravnu teplotu. To mam vzdy predpripravene, lebo vsak vies kedy budes cca krmit. Potom tam uz len nasypeme UM a je

paciko9
1. apr 2022

@moncicna ja riedim horucu vodu mam v termoske a studenu mam tiez prevarenu. Nariedim ako potrebujem dam prasok a hotovo. Naša by umrela hladom keby som mala cakat kym voda vychladne😃

mirka438
1. apr 2022

Ja som to robila tak, ze ked dopila mlieko, flasu som hned umyla a naliala som tam prevarenu vodu. Ked bol cas na dalsie mlieko len som k tej studenej prevarenej pridala trochu vriacej, uz som vedela aky pomer aby sa dalo hned pit, nasypala som mlieko, pohrkala a tiez do minutky hotovo

evica17
1. apr 2022

@paciko9 robim tak ako ty. A najlepsie je to v noci , mam na nocnom stoliku a ani z izby nemusim vyjst 🙂

sono2
1. apr 2022

@moncicna ja síce dojčim, ale baby mali v pôrodnici horúcu vodu v termoske, naliali do fľaše, nechali vychladnuť, ako, nemali ju tam vriacu áno, dali prášok hotovo.
Ohrievať vôbec nie zarobené mlieko a ani studené
Mne to príde OK

sono2
1. apr 2022

Alebo ako vyššie baby píšu to je ešte Vylepšené

alexka89
1. apr 2022

Máme ohrievač prístroj čo nájdete v každej izbe na 600nedeli....pred spaním nalejem prevarenu vodu do fľaše koľko mi dieťatko vypije zapnem si na 50© a už keď v noci vstanem nasypem prášok ja mu ešte striekam kvapky D-vitaminu a idem po 1-2min.mam hotovo

galganka
1. apr 2022

Termoska, fľaša so studenou vodou, mixnúť ich do fľašky, bum tam odmerky prášku a hotovo. Po dvoch - troch zarobeniach chytíš cit na zmiešavanie horúcej so studenou a zaberie to celé pár sekúnd. Mala som aj ohrievač a skoro ma trafilo, aký bol pomalý.

ailiba
1. apr 2022

@moncicna tak ja mam vychytavku. Ked je to na noc, aby som nemusela v noci ohrievat vodu, tak si normalne prevriem vodu v kanvici a nalejem do termosky. Potom nalejem tretinu do flasky, zvysok dolejem dojcensku vodu normalnu, studenu a nasypem mliecko. Cez den dam prevarit vodu a hned nalievam. Nikdy nedavam do mikrovlnky... Treba tam prevarenu vodu a mikrovlnka rozbija castice, to podla mna vobec nie je vhodné.

alexka89
1. apr 2022

@galganka Pomaly zohrieval aj keď ste dala par hodin dopredu hriať?

ailiba
1. apr 2022

@alexka89 su take ohrievace, ale podla mna v tom mliecko kysne. Par hodin je vela. Najlepsie je vzdy cerstve... Moja skusenost. (privonajte si k cerstvemu a ohrievanemu... Budete citit rozdiel).

galganka
1. apr 2022

@alexka89 to bolo 9 rokov dozadu. On mal ohriať na priame použitie. Ak si dobre pamätám, pisané mal, že ohreje za pár sekúnd. Ani po pár minútach nemalo mlieko dobru noc teplotu. Z termosky to bolo naozaj ta pár sekúnd. Fungovali sme tak pri všetkých troch deťoch. Rovnako na výletoch v batohu jedna malá termoska a bolo to.

alexka89
1. apr 2022

@ailiba ja som nepísala že už zdobené mlieko....iba vodu dám ohriať vždy nasypem prášok keď sa dieťa zobudí ..takže ma stále cerstve

ailiba
1. apr 2022

@alexka89 jaj tak... Len voda sa ohrieva... To som nepochopila... Tak to je o. K. Veru... Ked je babo hladne... Ide hlavne o cas.

medeaa
2. apr 2022

@moncicna uplne najlepsie je mat ohrievacku. Ja som mala nonstop zapnutu a v nej v avent tegliku vodu, v davkovaci na susene mlieko vzdy nasypane davky a to len zmiesat a hotovo. Je totiz dolezite, aby teplota mlieka nepresiahla 40 stupnov a neznicili sa prospesne latky v nom.

katarinka2290
5. apr 2022

@moncicna tiež mám vodu v termoske,Mám davkovac na mlieko z dm babylove,tam si nadavkujem odmerkou mlieko a nachystanu studenú vodu vo flaske. Podľa toho ako veľmi je horúca voda tak riedim so studenou vodou a vyskúšam teplotu na predlakti. Vysypem mlieko z davkovaca a zatrepem.rychlovka

magda15
Odpoveď bola odstránená